evo ljudi danas sam kupio u čipu onaj VGA-SCART i .....užas, dobijem sliku na tv-u ali podjeli je na 3 ekrana, šumi, sivo-bjela varijanta, pleše slika, uglavnom nema šanse.....tako da 0 bodova......osim ako postoji način da popravim sliku....
evo ljudi danas sam kupio u čipu onaj VGA-SCART i .....užas, dobijem sliku na tv-u ali podjeli je na 3 ekrana, šumi, sivo-bjela varijanta, pleše slika, uglavnom nema šanse.....tako da 0 bodova......osim ako postoji način da popravim sliku....
Mozda je problem u rezoluciji, probaj za taj VGA izlaz postaviti neku standardnu, 480i ili 576i, mozda ce i p varijante raditi ali ne bih se kladio na to. Ako nemas te rezolucije (to je ipak izlaz za monitor a ne TV pa ih vjerojatno nema), vjerujem da bi ih sa PowerStripom mogao postaviti, za pocetak probaj obicne kompjuterske800x600 ili 640x480, mozda bi moglo i to raditi.
Malo puši po konektorima, očisti od prašine, pritisni ih jače u TV, igraj se s rezolucijama...
Isprobaj malo...lako je odustat =)
Mozda je problem u rezoluciji, probaj za taj VGA izlaz postaviti neku standardnu, 480i ili 576i, mozda ce i p varijante raditi ali ne bih se kladio na to. Ako nemas te rezolucije (to je ipak izlaz za monitor a ne TV pa ih vjerojatno nema), vjerujem da bi ih sa PowerStripom mogao postaviti, za pocetak probaj obicne kompjuterske800x600 ili 640x480, mozda bi moglo i to raditi.
probo sam sve rezove i ista priča, praktički s manjima uopće nema sliku, a u vezi onog puhanja, scart je brand novi, nemam šta odpuhati.....ko da nisam probo 10 puta reconnect i sve.......
To onak, najviše volim pročitati
Only attempt this if you are willing to take the risk of destroying the video input circuitry on your TV and/or the video output circuitry on your Radeon!
Ono osjećam se sigurno XD, ali hvala na sajtu, probat ću nešto napraviti :D
heh, tv radi normalno, ali nije opasnost od toga, nego se može uništiti grafička na kompu i tv sam.Ma lega će mi napraviti jedan spoj koji omogućuje i sliku i zvuk preko VGA-Stereo out SCARTA-a ;)
Ge Force 8800 GT
Probo sam naći na netu, ali ne mogu ili ne znam. Jel zna tko?
Probo sam naći na netu, ali ne mogu ili ne znam. Jel zna tko?
Ok, sad sam na brzinu prozujao netom, i cini se da je Nvidia poblesavila i izbacila tu opciju: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=45586 Stara je tema tako da je moguce da su od tad vratili opciju ali iz ovog sto ti kazes se cini da nisu. Na ovom linku cak pisu ljudi da je moguce da su hardverski izbacili opciju (u sto ipak ne vjerujem, nema mi smisla to :S). Koji idioti (ovi u Nvidiji), ne mogu vjerovat... Kad budem doma za kompom cu probat nac jos nesto, ne mogu ovako preko mobitela
Da, izgleda da su izbacili tu opciju..
Prije (kad sam još imao envidiju) mi je to automatski bilo podešeno..
Izgleda da ti ne preostaje ništa drugo nego napravit da ti je TV extended desktop i tamo odvuć prozor s filmom (možda ga možeš i full screen-at tamo)...
evo ekipa najbolje i najsigurnije riješenje za spajanje PC-a s TV-om.
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8080500105
Lik mi u chipu to prvo spomenuo ali sam mislio da je 300 kn previše.A sad kad bolje razmislim, to je praktički prejeftino jer na kompu već imaš CD-čitač.I ovo samo spojiš i nema problema.Tako da je ovo najbolje rješenje ljudi.Naravno treba kupiti Muški S-video ili obični video kompozitni kabel.I za zvuk sa PC-a direkt na TV.Ali to je najmanji bed :)
Ako kupim javim vam kako radi.
evo ekipa najbolje i najsigurnije riješenje za spajanje PC-a s TV-om.
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8080500105
Lik mi u chipu to prvo spomenuo ali sam mislio da je 300 kn previše.A sad kad bolje razmislim, to je praktički prejeftino jer na kompu već imaš CD-čitač.I ovo samo spojiš i nema problema.Tako da je ovo najbolje rješenje ljudi.Naravno treba kupiti Muški S-video ili obični video kompozitni kabel.I za zvuk sa PC-a direkt na TV.Ali to je najmanji bed :)
Ako kupim javim vam kako radi.
Vidim u manualu tog uređaja da ima u paketu RGB to SCART kabel (doduše, ne kužim na šta misle sa RGB ali nema veze). Spoji ga tako na SCART, trebala bi bit puno bolja slika nego preko S-Video ili kompozitnog. Ako funkcionira kako treba je najjednostavnije rješenje, definitivno.
Skupo brate...
Ja spojio s vga => vga i 3.5 mm stereo => 3.5 mm stereo na telku i šljaka super...
Samo treba imat TV s tim konektorima..
Skupo brate...
Ja spojio s vga => vga i 3.5 mm stereo => 3.5 mm stereo na telku i šljaka super...
Samo treba imat TV s tim konektorima..
et meni nije šljakalo na tu foru.Skoro sam grafičku spalio.A i ja sam mislio da je skupo ali gle.OVo ti je ko dvd player.Ali puno bolje naravno, CD čitač već imaš + ono što nemože dvd player a to je naravno sve što sam komp nudi.Od hdd-a do NET-a.
pozz momci imam jedno pitanje....spojio sam lcd tv na komp i sve radi ali mi se nevidi startna traka ni nista nego moram misem povlaciti ikone na drugu stranu...kako se rijesava taj problem......hitnooo...hvala =)
pozz momci imam jedno pitanje....spojio sam lcd tv na komp i sve radi ali mi se nevidi startna traka ni nista nego moram misem povlaciti ikone na drugu stranu...kako se rijesava taj problem......hitnooo...hvala =)
To treba tako biti ako ti je namješteno da bude extended desktop. Ako hoćeš da ti bude ista slika kao na monitoru pod postavkama za rezoluciju u Windowsu stavi "Duplicate these displays"
To treba tako biti ako ti je namješteno da bude extended desktop. Ako hoćeš da ti bude ista slika kao na monitoru pod postavkama za rezoluciju u Windowsu stavi "Duplicate these displays"
aha okee...e ali nemam nigdje tu opciju duplicate,jel mi mozes malo bolje pojasniti...koristim xp i atijevu grafičku
U Catalyst Control Centru odi na Desktops and Displays i dolje stisni desnu tipku na TV i Duplicate. A trebalo bi se moći i standardnim desnim klikom na desktop, properties i onda desno pod Resolution ili kako se to zove na XP-u, ne sjećam se više...
puno hvala.....uspio sam... =))))))))))
blagoooo tebi, imaš lcd , ja sam još na crt-u :(:(:(:( (jesu kvalitetniji ali 20.st nema računala......)
blagoooo tebi, imaš lcd , ja sam još na crt-u :(:(:(:( (jesu kvalitetniji ali 20.st nema računala......)
a hebiga.....joj oduševio sam se sa crt-a na lcd i to 3 incha veći...uživancija :D
a hebiga.....joj oduševio sam se sa crt-a na lcd i to 3 incha veći...uživancija :D
ma e, ništa, mogo bi sad uzet LCD ali evo, OLED tehnologija ide naprijed pa bih mogao i to.(Onaj samsung što se reklamira, NIJE LED tv nego ima LED bočnu rasvjetu pa daje bolju svjetlinu i ton slike nego inače, ali zaslon je LCD, nedajte se prevariti ljudi :D )
Tebi je jasno da jedan OLED televizor od 11" košta preko 27 000 kn?