Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 667.649
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Arnold Layne kaže...
footballer kaže...

Neki error mi dođe, ništa ne piše.

i nema mi uopće file-ova dok neidem na all files, kad idem na add

a jel uopce mozes pustit taj video sa nekim mediaplayerom ?

Mogu

R.I.P Tupac 1971. - 1996.
13 godina
odjavljen
footballer kaže...
Arnold Layne kaže...
footballer kaže...

Neki error mi dođe, ništa ne piše.

i nema mi uopće file-ova dok neidem na all files, kad idem na add

a jel uopce mozes pustit taj video sa nekim mediaplayerom ?

Mogu

onda stvarno neznam
probaj ga enkodirat pomocu handbrake ili avidemux u x264 pa vidi

14 godina
odjavljen
Software za video obradu - pitanja&odgovori

pozdrav svima

prijatelj ima kameru sa AVCHD , filmiće prebacio na komp i da mu spržim. spržio ja to s nerom ali dvd plaer ne čita avchd nego samo avi. znači mora uvijek konvertirat sve u avi? koji program je dobar za obradu tih filmića s kamerom? Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 17:58 (osvit).

0 0 hvala 0
15 godina
osvit kaže...

pozdrav svima

prijatelj ima kameru sa AVCHD , filmiće prebacio na komp i da mu spržim. spržio ja to s nerom ali dvd plaer ne čita avchd nego samo avi. znači mora uvijek konvertirat sve u avi? koji program je dobar za obradu tih filmića s kamerom? Hvala!

Probaj ubacit u free VideoPad Video Editor ("Get it free" link), obradit po želji i spržit na DVD!

(nisam probao sa AVCHD-ima pa ne znam iz prve ruke, probaj pa vidi!)

BTW: za obradu sirovih datoteka poput AVCHD ti je potreban jak stroj pa se nemoj začuditi ako ti neće sve ići glatko!

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 20:45 (andi.cro).
13 godina
neaktivan

Imam jednu molbu!Montiram jedan video pa mi treba odgovarajuca muzika za njega!Nesto kao o ufc borcima,stavljam dobre nokaute od jednog pa od drugog i onda kao ko je bolji!I sad mi treba odgovarajuca muzika a neznam sta da stavim pa bi molio ak ima neko dobru nebrijavajucu muziku da mi preporuci!:) Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Tole1710 kaže...

...ak ima neko dobru nebrijavajucu muziku da mi preporuci!:) Hvala

{#}

Jel tako? Tako je!!!
13 godina
neaktivan

Preje*bena je!Sve me je strah slusat tu nabijacinu!

14 godina
neaktivan

Ej, imam problem, skinuo sam gotov projekt kojega samo treba pretvoriti u animaciju u blenderu, pa iz fore radim onaj 20cent fox intro, ali mi svako slovo T koje piše ima neke crne crte po sebi. Pa ako nije komplicirano možda mi možete objasnit što treba stisnuti ili napraviti ?

Evo ovako:

Ustajte prezreni na svijetu !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Moze li neko preporuciti dobar program za pravljenje DVD videa, imam nekih snimaka sa kamere pa bi sad to trebo sve prebaciti na dvd,da se moze pustati na svakom dvd playeru, pokusavo sam sa CyberLink PowerDirector10, program je stvarno super,ali kako god da podesim na kraju kad sve kreira bude mi nekako los snimak, jer je snimano iz ruke, i trese se slika, to se i nekako moze gledati na ovim orignalnim fajlovima sa kamere koji su u mp4 formatu, ali kad prebacim na dvd sa ovim gore programom, to izgleda katastorfalno upravo zbog tog treskanja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xpider kaže...
Moze li neko preporuciti dobar program za pravljenje DVD videa, imam nekih snimaka sa kamere pa bi sad to trebo sve prebaciti na dvd,da se moze pustati na svakom dvd playeru, pokusavo sam sa CyberLink PowerDirector10, program je stvarno super,ali kako god da podesim na kraju kad sve kreira bude mi nekako los snimak, jer je snimano iz ruke, i trese se slika, to se i nekako moze gledati na ovim orignalnim fajlovima sa kamere koji su u mp4 formatu, ali kad prebacim na dvd sa ovim gore programom, to izgleda katastorfalno upravo zbog tog treskanja.

Orginalni video ti je u HD formatu pa je razumljivo da je slika kvalitetnija a kada te snimke prebaciš na obični DVD, ti u stvari degradiraš kvalitetu i pretvoriš HD-video u SD-video!

Nešto moraš žrtvovati, ili kvalitetu ili kompatibilnost :(

Opcija ti je i snimit na HD DVD ili BR DVD ali opet je u tom slučaju problem "kompatibilnosti" jer obični linijski DVD Playeri ne čitaju takve diskove.

U buduće snimaj sa kamerom koja ima neku opciju "Steady Video Control" ili nešto slično da smanjiš trešnju!

PD-10 i ja povremeno koristim i jako sam zadovoljan kvalitetom gotovog projekta, ima ti on filter za smirivanje slike ali nisam bio baš zadovoljan rezultatom kada sam ga jednom isprobavao, probaj pa vidi,možda u tvom slučaju bude zadovoljavajuće!

Neko rješenje sigurno postoji sa nekim pluginovima i nekim drugim programima ali brijem da je malo kompliciranije za napravit ( čekaj da ti se jave profesori sa ove teme {#})

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 22:41 (andi.cro).
17 godina

Molio bih za savjet.

Imam jednu veliku prezentaciju od cca 100 slideova koju bih trebao pretvoriti u video zapis. Taj video zapis bi se trebao vrtiti na web stranici jednog klijenta. Kako da to "brzinski" izvedem s nekim free programom?

Malo guglam i vidim da ima tih programa koji bi to odradili, ali sam prije htio vidjeti ovdje da li je netko to radio pa da me savjetuje.

Tnx!

TrustNo1

0 0 hvala 0
15 godina
Miki77 kaže...

Molio bih za savjet...

Imaš 100 slika i želiš napraviti slideshow, na to si mislio ili ???

Evo nešto zgodno baš za web: "Flash Slideshow Maker"

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 20:06 (andi.cro).
17 godina
andi.cro kaže...

Imaš 100 slika i želiš napraviti slideshow, na to si mislio ili ???

Evo nešto zgodno baš za web: "Flash Slideshow Maker"

Djigi mi je savjetovao Photodex ProShow Gold 5, pa se igram s njime. Naime, rijec je o prezentaciji s oko 100 slideova, puno slika i teksta te je ubacena i glazba. To trebam sve zajedno pretvoriti u video zapis pa staviti na web da se vrti. Ovo tvoje mi se cini da samo ucitava slike?

TrustNo1
15 godina

Ako te ovo ne zadovolji,ništa toga tipa te neće...DVD slideshow {#}

Pročitaj koje sve mogučnosti ima... {#}

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 21:04 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Snimite ovo...

MAGIX Movie Edit Pro MX Premium

Jako dobar program sa brdom mogučnosti za Home Video Editing&Authoring {#}

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok ljudi!

Malo sam čitao zadnjih par stranica i vidio da je bilo dosta prepucavanja oko onih povećanja titlova na .mkv-u. Uglavnom,ne kuzim se bas u sve te izraze i programe pa nisam ni shvatio na kraju jer postoji mogućnost (program,ili šta već..) da se povećaju titlovi na .mkv file-ovima koji se gledaju isključivo preko blu-ray playera,na usb-u na tv-u? Titlovi su mi ultra mali i smeta mi to.Probao sam sa onim mkvmerge i sa aegisub i sa freemake video converterom ali nista nisam uspio,ili ocito neznam kako se radi s time {#}.

Jel mi moze netko pomoci?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Hose Marinho 46 kaže...

Bok ljudi!

Malo sam čitao zadnjih par stranica i vidio da je bilo dosta prepucavanja oko onih povećanja titlova na .mkv-u. Uglavnom,ne kuzim se bas u sve te izraze i programe pa nisam ni shvatio na kraju jer postoji mogućnost (program,ili šta već..) da se povećaju titlovi na .mkv file-ovima koji se gledaju isključivo preko blu-ray playera,na usb-u na tv-u? Titlovi su mi ultra mali i smeta mi to.Probao sam sa onim mkvmerge i sa aegisub i sa freemake video converterom ali nista nisam uspio,ili ocito neznam kako se radi s time {#}.

Jel mi moze netko pomoci?

sa kojim programom gledas ?

http://x264blog.org/
14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

Ma ja film i titlove prenesem na usb i gledam preko bluray playera na tv-u. I preko tv-a su jako mali titlovi. I pokusavam naci program ili neznam sta da ih povecam ali probao sam sve zivo i neznam kako. Znaci govorim iskljucivo o .mkv file-ovima. Za .avi file-ove sam pronasao Pocketdivxencoder i super mi radi i normalno mogu pomocu njega povecat titlove ali za .mkv nisam uspio nista. 

13 godina
odjavljen
Hose Marinho 46 kaže...
Arnold Layne kaže...

Ma ja film i titlove prenesem na usb i gledam preko bluray playera na tv-u. I preko tv-a su jako mali titlovi. I pokusavam naci program ili neznam sta da ih povecam ali probao sam sve zivo i neznam kako. Znaci govorim iskljucivo o .mkv file-ovima. Za .avi file-ove sam pronasao Pocketdivxencoder i super mi radi i normalno mogu pomocu njega povecat titlove ali za .mkv nisam uspio nista. 

moguce da taj divxencoder radi hardsub

jesi probao na televizoru povecat titlove ? (naravno ako ima tu opciju) jer ovo ti je softsub kaj ti radis sa mkv merge i aegisub (btw. cestitke na tome kaj koristis aegisub)

15 godina
neaktivan
Xpider kaže...

PowerDirector10 me jako iznervirao. Da pojasnim: Kad radiš finalni DVD, nudi samo dva formata, HQ i SP. HQ ima bitratu do neba, full PAL rezoluciju  i solidnu kvalitetu, ali zbog toga nudi samo 1h videa na jednoslojnom DVD-u. Ako radiš u SP, spušta rezoluciju (?!) na pola PAL-a i nudi 2h videa po mediju. Ostala podešavanja nisu moguća:-( Znači, ne možeš samostalno spuštati bitratu?! Zbog toga SP nudi kvalitetu malo bolju od davnoga VideoCD-a:-(

I da, često zna sa finalnom materijalu izgubiti sinkronizaciju videa i audia:-(( To je posebno uočljivo kad MPEG2 sa kamere premontiraš u DVD bez traskodiranja. Ali ako video još jednom (bespotrebno) prekodiraš, onda je sinc OK?! Dobro, znam da je MPEG2 malo zeznut za te stvari, ali ipak...

Ispada da jedino Adobe radi kako treba (PremierPro ili Premier Elements).

BTW, dugi niz godina sam radio kao video montažer (U-Matic i Beta) na TV-u i jedino me Premier stvarno oduševio, ali i prastari Uleadov alat kojem sam zaboravio ime:-( 

14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

jesi probao na televizoru povecat titlove ? (naravno ako ima tu opciju) jer ovo ti je softsub kaj ti radis sa mkv merge i aegisub (btw. cestitke na tome kaj koristis aegisub)

Tv nema tu opciju. Ne razumijem sta je hardsub i softsub. Nisam bas strucnjak u tim vodama :). Citao sam negdje da sa aegisubom povecam titlove kao pa ih onda sa mkvmergeom muxam i to je to kao ali nisam uspio. Ocito neznam kako. Jel ti znas kako da napravim to? Ili neki jednostavniji nacin ako postoji...

13 godina
odjavljen
Hose Marinho 46 kaže...
Arnold Layne kaže...

Tv nema tu opciju. Ne razumijem sta je hardsub i softsub. Nisam bas strucnjak u tim vodama :). Citao sam negdje da sa aegisubom povecam titlove kao pa ih onda sa mkvmergeom muxam i to je to kao ali nisam uspio. Ocito neznam kako. Jel ti znas kako da napravim to? Ili neki jednostavniji nacin ako postoji...

hardsub su titlovi ugravirani u video nemozes i kasnije nikako maknut 
postaju dio filma

softsub titlovi nisu dio videa i da ih se promijeniti ,vaditi van iz .mkv-a i slicno

ajd mi posalji te titlove pa da ih ja pokusam uvecat pa ces onda probat  

14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

hardsub su titlovi ugravirani u video nemozes i kasnije nikako maknut 
postaju dio filma

softsub titlovi nisu dio videa i da ih se promijeniti ,vaditi van iz .mkv-a i slicno

ajd mi posalji te titlove pa da ih ja pokusam uvecat pa ces onda probat  

Aj mi pošalji na PM svoj mail pa cu ti poslat titlove

13 godina
odjavljen

ok ovako .srt file ne sadrzi u sebi nikakve informacije o velicini fonta 

tak da provjeri dal ti televizor podrzava .sub ili .sup titlove pa cemo onda .srt pretvorit u njih

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebam preporuku što jednostavnijeg programa koji je sposoban uraditi slijedeće (molim što jednostavnije jer nisam vičan video obradi):

• izrezivanje nepotrebnih dijelova iz video snimka
  • spajanje više tako izrezanih video klipova
  • podrška za mp4 (720p video)
  • ubacivanje teksta u video
  • ubacivanje pozadinske muzike

World Championships: 7, GP started: 292, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519

0 0 hvala 0
15 godina
F1-IVO kaže...

Trebam preporuku što jednostavnijeg programa koji je sposoban uraditi slijedeće (molim što jednostavnije jer nisam vičan video obradi):

• izrezivanje nepotrebnih dijelova iz video snimka
  • spajanje više tako izrezanih video klipova
  • podrška za mp4 (720p video)
  • ubacivanje teksta u video
  • ubacivanje pozadinske muzike

Sve ti to može na jednostavan način uraditi free "VideoPad Video Editor"

Ovo je jedini "free" sa kojim čak i možeš nekaj iskemijat {#}

Jel tako? Tako je!!!
14 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Mislim da WinMM sve to može.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
17 godina
neaktivan
moderator

Pomozite kolegi (:

Dakle, radi se o snimkama nastalim na dva razlicita uredaja koja se moraju spojiti u jedan film. Jedne su nastala na fotoaparatu (.mov 720p) a druge su nastale na Sony Camcorderu (.mpg)

Karakteristike .mov-a

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Baseline@L4.1
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 1 frame
Format settings, GOP : M=1, N=15
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 1mn 53s
Bit rate : 23.2 Mbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 29.970 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.839

A ovo je iz Sony kamere

Video
ID : 224 (0xE0)
Format : MPEG Video
Format version : Version 2
Format profile : Main@Main
Format settings, BVOP : Yes
Format settings, Matrix : Custom
Format settings, GOP : M=3, N=12
Duration : 1mn 5s
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 9 100 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.878
Stream size : 70.0 MiB (95%)

Probao sam sa Cyberlink Power Directorom ali on se buni da je jedan video NTSC a drugi PAL i zeli degradirati sve to. Ja bih da je krajni snimak ipak HD odnosno da se oni standard video klpovi prilagode prema onim od 720p

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Reenkodirajte svaki video posebno, ali sa istim postavkama (rezolucija, framerate, bitrate...), pa ih poslije spajajte.

15 godina
Lazarus Long kaže...

Pomozite kolegi (:

Ne možeš to što želiš a da nešto ne "degradiraš", nadam se samo da će to biti jedva primjetno!

Pretpostavljam da krajnji proizvod treba biti PAL pa...

Pretvori si NTSC.mov u PAL.mpg sa 25 fpsa  a  .mpg bi trebao deinterlecad i razvuć ga na 720p!

Dobio si tada jednake fajlove sa kojima ne bi trebalo biti problema gdje god ih ubacio za editing!

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 19:38 (andi.cro).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice