Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 667.887
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Zanima me slijedeće, da li postoji neki alat sa kojim bi rederiranje u Afreima mogao podjeliti na računala u mreži da se prije zrenda?

Čuo sam za Xredner ali dalje nisam ništa istraživao.

Ako netko ima sa tim iskustva molio bi za odgovor.

Poz

Super Secret Secret Squirrel

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
s.f. - s.n.
17 godina
neaktivan
moderator

Kamera je Sony DCR-SR20 sa unutrasnjim HDD-om i snima u MPEG2 formatu. Imam puno kratkih klipova od oko 3-5 min

Software koji dolazi uz kameru je glup i moze cepati video ali ga ne moze sastavljati. Doduse moze se snimati i DVD video ali ..mani ti to :)

Dakle, pitanje je: Koji software moze spajati sve to a da ne re-enkodira video. Ne zelim nista fancy (efekti i slicno)...mozda titlovi ali nije presudno.

Adobe Elements mi se cini kao preveliki zalogaj za sve to. Vidim da Nero zna "nesto" ali zelim vase mislenje.

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Adobe premiere elements je soft za tebe. Skuzic ga za sat vremenea i poslije toga ces uzivati igrajuci se sa njime. Krajnji rezultat ce biti odlican. Odvoji dan za njega. Neces pozaliti.

:)
17 godina
neaktivan
moderator

A jel zna popraviti video (na pr. lose osvetlenje i saturacija) bez dodatnih pluginova? Nije da zelim popravljati 2 sata vec, recimo, 5 min. lose snimanog materijala?

Inace, off topic, svida mi se to sto mogu kopi/pejstati video uratke sa kamere na PC pa to mi jos na pocetku olaksava stvari.

15 godina

Niti jedan "normalan" program za montažu ne radi mpeg2 bez rekodiranja, koliko znam. Ja sam za to svojedobno koristio Womble MPEG editor. Al i sa rekodiranjem, neće svijet propast ako ti video prođe kroz još jednu generaciju MPEG-a.

edit: Glede popravljanja materijala, nisam nikad vidio i koristio premijeru elemente ali sam 100% siguran da postoje odgovarajući filtri :)

S tim da se slika sa malih kamerica obično da samo pokvariti :)

s.f. - s.n.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 12:31 (ninotocka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zadnji premiere i premiere elements ne rekodiraju. I ja sam prije koristio mpeg videowizard ali sad nema potrebe za njim. Naravno ako se primijene filteri taj dio se rekodira. Premiere elements je odlican jer je all in one. Od skidanaj sa kamere preko uredjivanja, izrade dvd menijachaptera i sl do izrade dvd ili iso filea za kasnije umnozavanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 12:34 (logic).
17 godina
neaktivan
moderator

Okej, vec ga skidam. Malo cu se igrati pa cu pitati ako nesto nije jasno.

@logic

Kakvu kameru imas? Jel valja ona Sony kamera koju sam spominjao?

17 godina
neaktivan
moderator

Instalirao Premiere super izgleda, stavio sam video uratke i ...nema zvuka.

Evo detalja o zvuku (iz klipa)

Audio
ID : 128 (0x80)
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Duration : 33s 568ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 256 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Video delay : -80ms

[edit]

Sredio sam problem tako sto sam reinstalirao Adobe PE 9 i stavio sam zadnji K-Lite Mega Codec pack [pronasao je brdo neispravnih codeca]

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 15:30 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Posveti mu malo vremena. I skini i content dvd jer na njemu imas masu sablona za menije.

17 godina
neaktivan
moderator
logic kaže...

Posveti mu malo vremena. I skini i content dvd jer na njemu imas masu sablona za menije.

Vec ceprkam po njemu ali molio bih za odgovor na konkretno pitanje. Sto trebam napraviti da bi na kraju sve proslo bez rekodiranja. Naravno na taj video nece biti nikakvih efekta i slicno vec jedino zelim da nabacim klipove i toliko.

17 godina
neaktivan

Ne trebas napraviti nista. On ce sam vidjeti da nista nije dirano i da je ulazni video identican izlaznom i nece napraviti nista.

17 godina
neaktivan
moderator

Okay, predajem se:

1. Kako da dodam datum i vrijeme na snimkama u Adobe PE 9
  2. Kako da zaustavim kadar na odredeno vrijeme [da se slika smrzne a ton ide dalje :) ] 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Za prvo ne znam napamet ali drugo je lako. Nadjes kadar koji zelis i u preview prozoru imas tipku za snapshoot. Tu sliku stavis umjesto videa. Kuckam sa telefona pa ako ne nadjes pitaj ke na pp pa ti detaljno objasnim.
15 godina

Skinio sam jedan film i na njemu se može birat audio između neke dvije sinkronizacije(španjolski i talijanski) i eng. Kako i s kojim programom mogu izbrisati te sinkronizacije i koliko bi se smanjila veličina file-a kad bih to izbrisao?

Format je MPEG4 Video (H264)

0 0 hvala 0
15 godina

ovo bi ti moglo pomoći:

http://www.videohelp.com/tools/YAMB

s.f. - s.n.
16 godina
protjeran
bradonja_85 kaže...

Skinio sam jedan film i na njemu se može birat audio između neke dvije sinkronizacije(španjolski i talijanski) i eng. Kako i s kojim programom mogu izbrisati te sinkronizacije i koliko bi se smanjila veličina file-a kad bih to izbrisao?

Format je MPEG4 Video (H264)

mkvToolnix

to mu je bas svrha

kvalitetu videa ti nece dirati i bit ce jako brzo gotov

http://protocol4.animehr.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 19:40 (hrvatskafarkasevec).
15 godina
neaktivan

kako razdvojiti mp4 datoteku na 2 dijela naime snimio sam na mobitel dio jednog koncerta li nece da mi uploaduje na youtube ili facebook zato jer je predugacak pa sam mislio razdvojiti tu datoteku na 2 dijela i ta dva dijela uploadati ako se moze bilo kako sa windows live movie makerom ili nekim trecim programom ???

ako se moze sa windows live movie makerom moze tutorial kako ?? imam englesku verziju tog programa

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 18:17 (geek_boy1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
geek_boy1 kaže...

kako razdvojiti mp4 datoteku na 2 dijela naime snimio sam na mobitel dio jednog koncerta li nece da mi uploaduje na youtube ili facebook zato jer je predugacak pa sam mislio razdvojiti tu datoteku na 2 dijela i ta dva dijela uploadati ako se moze bilo kako sa windows live movie makerom ili nekim trecim programom ???

ako se moze sa windows live movie makerom moze tutorial kako ?? imam englesku verziju tog programa

ponovo mkvtoolnix 
kvalitetu ti nece dirati,a bit ce jako brzo gotov

kasnije cu napravit tutorial jer vidim da nije bas svima jasno 

16 godina
protjeran

evo svrsen tutorial

nadam se da ce vam pomoc

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 20:57 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hvala ti na pomoci uspio sam razdvojit video imas pivu u samoboru :D {#}

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Moze jedna preporuka programa i tutoriala za napraviti montazu,zelio bi napraviti montazu u BFBC2 ali ne znam to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako nisam nikad probavo no ovako stvari stoje, trebam umontirat 16:9 i 4:3 filmovve u jedan fajl, i između ubacit text, no ne želim da mi se promjeni omjer stranica filma znači ako je 16:9 neka ostane da ga ne rasteže u 4:3, inače koristim sony vegas i adobe premijere elements pa sad u čemu bi bilo jednostavnije a da se ne izmjenja omjer, a ako ima potrebe montirat ču u bilo čemu samo da se ovo ne izmješa :D

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

Da li je netko probao ovaj software? Hvale ga (navodno je dobar)

Lightworks

Od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam - (s)izgoreo

1 0 hvala 2
17 godina
moderator
Zvjerkan kaže...

Ovako nisam nikad probavo no ovako stvari stoje, trebam umontirat 16:9 i 4:3 filmovve u jedan fajl, i između ubacit text, no ne želim da mi se promjeni omjer stranica filma znači ako je 16:9 neka ostane da ga ne rasteže u 4:3, inače koristim sony vegas i adobe premijere elements pa sad u čemu bi bilo jednostavnije a da se ne izmjenja omjer, a ako ima potrebe montirat ču u bilo čemu samo da se ovo ne izmješa :D

Kasno se javljam... No, da si u bilo čemu probao, onda bi i vidio što ti se događa s omjerom. AFAIK ni jedan ozbiljiniji program za videomontažu neće sam dirati omjer, odnosno razvlačiti/skupljati sliku. Imperativ je zadržati sliku u ispravnom omjeru (iako se televizije kod nas ne drže toga, a ni televizori, kod prikaza 4:3 slike).

Lazarus Long kaže...

Da li je netko probao ovaj software? Hvale ga (navodno je dobar)

Lightworks

Nikad čuo. Hvala na informaciji, baš ga idem probati. Bio bi zakon da to ostane open-source, jer ne postoji ni jedan besplatan, a u najmanju ruku solidan program za montiranje videa.

17 godina
neaktivan
moderator
mbaksa kaže...

Nikad čuo. Hvala na informaciji, baš ga idem probati. Bio bi zakon da to ostane open-source, jer ne postoji ni jedan besplatan, a u najmanju ruku solidan program za montiranje videa.

Meni je onako, odokativno, djelovao bas ozbiljno sudeci prema ss-ovima. Pomalo me podsjeca na Womble..bar prema "filozofiji" rasporeda

NIsam primjetio da je podrzan mpg niti sam uspio procitati da li re-enkodira konacan materijal ako za to nema potrebe

[edit]

Anwar utilized Lightworks to cut the recently released King George VI drama, "The King’s Speech"

Za one koji ne znaju Anwar je montazer filma "The King`s Speech"

Od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam - (s)izgoreo
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 21:13 (Lazarus Long).
17 godina
moderator

Na prvi pogled obećava. Samo što treba naučiti baratati s njim - dosta neobična rješenja.

Međutim, na drugi pogled sam razoračan - ne guta MPEG2, ne guta AVCHD, tj. .mts datoteke skinute s AVCHD kamera. Mislim, WTF? Zar ćemo morati transkodirati čak i te posve uobičajene i najčešće korištene formate?! Guta H.264 MOV i MP4 - zašto ne guta MTS, prisutan na Sonyjevim i Panasonicovim AVCHD kamerama?! Riječ je o istom kodeku, samo je drugačiji kontejner! Čovjek se ponada i onda doživi ovo... Grozno... A recimo guta AVI s lossless kodekom Lagarith! Ali ffdshow ne želi.

15 godina
neaktivan

Hvala, vidio sam da u vegasu ostaje kako je...može li mi neko reči samo neke prednosti premiere pro spram vegasa, jer bi počeo njega učit pa ono..?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Malo je drugačiji način montiranja - trebao bi probati pa vidjeti što ti se više sviđa. Premiere je tu totalni klasičar, ali ima sve potrebne alate. Ali je nekako tromiji od Vegasa. Vegas ima fora alat za baratanje sa slikama - zumiranje, rotiranje i sl. Ali mu fali dodatak za izradu poštenih titlova - kojeg Premiere ima. A osim toga, Premiere ima još jednu jako bitnu prednost - integracija s After Effectsima (zbog toga mu zapravo pošteni alat za titlove nije ni nužan).

Inače, mada Vegas hvale zbog zvukovnih mogućnosti, fale mu neke bitne stvari, koje Premiere ima. Npr. kad ideš kursorima lijevo-desno, ne čuje se zvuk! Također, nisam primijetio da Vegas ima efekt za uklanjanje šuma u zvuku (tzv. Denoiser) pa ti ispada da ne možeš propisno očistiti zvuk kako bi htio. Možeš ga gateat, ali to nije to. Premier ima i ostale dosta dobre zvučne stvari...

Zbilja ne bi bilo loše da probaš oba, pa da se onda odlučiš. Vegas je fora jer dobro radi i na slabijim računalima pa može super poslužiti onima koji su često na terenu pa montiraju na laptopu.

17 godina
neaktivan
moderator
mbaksa kaže...

Na prvi pogled obećava. Samo što treba naučiti baratati s njim - dosta neobična rješenja.

Međutim, na drugi pogled sam razoračan - ne guta MPEG2, ne guta AVCHD, tj. .mts datoteke skinute s AVCHD kamera.

Steta, imam Sony Hadycam sa HDD-om (DCR-SR15) koji snima u mpg a bas sam se lomio sa Sony Picture Motion Browserom da spojim kratke kadrove i pokusao sa Adobe PME ali zbog slabosti racunala sam odustao od Adobea (rusio se)

Ah..nista ona, idem na Womble

Nadam se da ce se netko naci da usavrsi ovaj potencijalno dobar program da podrzava sve formate

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice