Pitanje o Adobe Creative Suite-u 4 za PC

poruka: 8
|
čitano: 2.030
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

planiram preći na montiranje filmova sa Adobe-om, pa me zanima malo o tom programu (mislim na cijeli paket) - dali je kompliciran kao Avid, jer ako je, nema šanse da ću ga uzimat, ustvari mi treba nešto samo da dobro (postojano) radi, može konvertirat u dvd prihvatljive formate, a za hardverske zahtjeve mi nije frka (q6600 i 4Gb RAMa i grafa og 1GB). molim vas oni koji su imali iskustva s njime, i svi koji barem nešto znaju, postajte, jer bi mi svaka vaša sugestija dobro došla.

Kondomi su zakon, koristite ih i vi!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pitanje o Adobe Creative Suite-u 4 za PC

pretpostavljam da mislis na adobe premiere ili after effects, nisu previse komplicirani za upotrebu. al posto kazes da ti treba nes jednostavno i dobro, preporucujem adobe premiere elements ili corel video studio x2 koji su jednostavni ko movie maker a imaju stvarno odlicne mogucnosti
evo imas tu usporedbu "kucnih" video editing programa http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2332211,00.asp

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 23:15 (HarryPlopper).
16 godina
protjeran
HarryPlopper kaže...

pretpostavljam da mislis na adobe premiere ili after effects, nisu previse komplicirani za upotrebu. al posto kazes da ti treba nes jednostavno i dobro, preporucujem adobe premiere elements ili corel video studio x2 koji su jednostavni ko movie maker a imaju stvarno odlicne mogucnosti
evo imas tu usporedbu "kucnih" video editing programa http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2332211,00.asp

ne ne ne nisi me shvatio - imam ja iskustva sa 'kompliciranim' programima kao edius, vegas, tak da mi netrebaju za kućni video (znači programi tipa pinnacle - NE!). samo mi treba dobar paket programa - a da nema kompliciranu radnu površinu tipa avid (ja sam radio na avid media composer, i razočaro sam se). e da, i još mi je jedna stvar JAKO bitna, a to je da program prihvaća rad sa MPG formatom (jer u taj format snima moja kamera).
17 godina
neaktivan

onda ti je najbolje uzet adobe premiere ili sony vegas...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
HarryPlopper kaže...

onda ti je najbolje uzet adobe premiere ili sony vegas...

dali premiere ima funkciju da format prebaci u format koji čita dvd, i ako ima, da li je to jednostavno (pod jednostavno mislim da te program vodi >ti klikneš na finish> pa te onda on pita za šta ti treba video (najčešći izbori su dvd or cd, internet itd.), ili ti sam moraš narihtavat u koji format hočeš, s tim da ti on uopće ne opiše taj format videa?
17 godina
neaktivan

s njim dobis adobe media encoder,  u kojem moze odabrat razne formate (ukljucujuci mpeg - 2 koji koriste dvd playeri) a i mozes jos nabavit Encore koji sluzi za authoring dvda i onda imas opciju export to encore pa on automatski sve sredi

16 godina
protjeran
HarryPlopper kaže...

s njim dobis adobe media encoder,  u kojem moze odabrat razne formate (ukljucujuci mpeg - 2 koji koriste dvd playeri) a i mozes jos nabavit Encore koji sluzi za authoring dvda i onda imas opciju export to encore pa on automatski sve sredi

puno hvala na odgovoru, ali imam još jedno pitanje; da li se sa after effectsima može određivat 'boja' filma (recimo ako hoću napravit ko' da je noć, pa je sve tamnije)? 
17 godina
neaktivan

moze, evo imas na ovoj stranici video tutorial za after effects, mogu rec da su stvarno odlicni

http://www.videocopilot.net/basic/ae_introduction.html  - osnove AE-a

http://www.videocopilot.net/tutorials/  -  pravi "efekti"

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice