Najbolji program za kodiranje videa - koji?

poruka: 14
|
čitano: 13.249
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Najbolji program za dekodiranje videa - koji?

treba mi dobar program za dekodiranje videa, koji podržava i dekodiranje iz .flv formata u drugi.

plz pomoć!

Kondomi su zakon, koristite ih i vi!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ti preporučam   Alive Video Converter.     podržava hrpu formata, radi na više jezgri ...

samo on se plača, al snač ćeš se ti(kao što sam se ja :p)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Najbolji program za dekodiranje videa - koji?

A sto ti tocno treba? SUPER 2009 moze konvertirati prakticki bilo koju vrstu datoteka (ukljucujuci FLV) i bilo koju drugu. DVD Flick za stavljanje videozapisa na DVD takodjer podrzava FLV datoteke.

16 godina
protjeran

treba mi program samo za dekodiranje u smislu, ako dobim neki video u nekom nepoznatom formatu, da ga s tim programom dekodiram u recimo mpg, pa ga onda koristim u vegasu i ediusu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo meni najdraži i besplatan GomEncoder.Ono demo je zbunjujuće jer je program besplatan 100% a i bio je u Bug-u.Demo ne isprobavaj
skini ga u cijelosti.

Private
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2009 20:37 (Private).
16 godina
neaktivan
''Samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam baš siguran.'' ~ Albert Einstein

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
 Također preporuka.
ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W.
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
jurluk kaže...
 Također preporuka.
 ...i GomEncoder...koristim oba po potrebi....zaboravio sam na AnyVC pa se samo pridružujem preporukama.
Private
16 godina
protjeran

hvala, hvala na odgovorima, ali imam još jedno pitanje;

pošto radim filmove u programu edius 5, koji da mi bude 'završni format', tj. format u kojem će biti dok ću ih pokazivat na DVD-u (znači neki format s kojim što manje slika i zvuk gube kvalitetu, a da ne zauzima previše prostora - film od 6min mi je zauzeo 300mb u quicktime formatu, a filmovi koje skidam od oko 2h mi zauzimaju 600, i imaju jednaku kvalitetu) i koji je najbolji format za internet (film od oko 3-4min nebi smio biti veći od 40mb).

molim vas pomoć, jer me ovo pitanje muči već godinama!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako

Moja preporuka je da se prebacis na Adobe Premier ako si na PC-u ili Final Cut Pro ako si na MAC-u.

Ti programi imaju stvarno gomile opcija za export u raznoraznim formatima, a i ako ih napunis sa dodatnih

par plugina rade čuda. Od dekodera Xilisoft ili Super za flash video dekodiranje.

Inaće sam montažer, ali radim na MAC-u pa i nisam baš u toku sa softwareima za pc, parem ne što se

tiče dekodera. Nego za formatu za dvd ti je najbolje ćaćkat po Premieru, i isprobavati, dosta češ naučit itd.

Plus što ti većina programa za prženje dvd-a daje opciju da prilagodi sadržaj za prženje na dvd i napraviš si

i nekakav meni i još mnogo drugih opcija.

Daleko najbolje ćeš naučiti ako kopaš sam, plus što ćeš sigurno saznati mnogo zanimljivih i korisnih stvari =)

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pomocu kojeg softwera dekodirat video file preko GPU-a (HD3870) ? Znaci na primjer mkv u avi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 10:34 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Batista kaže...

Pomocu kojeg softwera dekodirat video file preko GPU-a (HD3870) ? Znaci na primjer mkv u avi.

Ajmo izbaciti "dekodiranje" iz upotrebe u ovoj temi, jer dekodiranje znaci nesto drugo. Rijec koja tebi treba je (en)kodiranje. Primjer "mkv u avi" je mijesanje krusaka i jabuka. MKV i AVI su kontejnerske vrste datoteka, a ne formati ili kodeci. Znaci, u oba slucaja video moze biti kodiran raznim kodecima - od MS Video, H.264, DivX/XviD...

Ako samo hoces promijeniti vrstu zapisa iz MKV u AVI, probaj AviDemux - za video i audio ostavi Copy i samo kao izlazni kontejner odaberi AVI (i prilikom upisivanja imena datoteke dopisi .avi).

Ako hoces prekodirati datoteku, mozes to isto AviDemuxom, samo sto tada umjesto Copy moras odabrati odgovarajuci kodek. AviDemux ne koristi graficku karticu prilikom kodiranja. Znam da za nVidijinu CUDU postoji smecarski program Badaboom, Nero Move It takodjer koristi CUDU. Za ATI ima ATI Avivo Xcode pack, ne znam dal je javno dostupan - probaj s ovim.

17 godina
Batista kaže...

Evo dole na linku vidi preciznije tu se je to spominjalo vec, no na tvojoj kartici nista od toga tj Ati AVT ak si na to mislil.Cool

http://213.202.123.24/forum/topic/graficke-kartice/gpu-video-konerzija/40882.aspx

17 godina
protjeran

Jedan OT, ali vezano na temu: dakle meni kod encoding u Nero 8/Nero 9 ruši sustav (BSOD) skoro svaki puta. Imam sad namjeru pržiti dost toga pa sam htio to encoding napraviti pomoću drugog alata/software i onda pomoću Nero spržiti i obraditi uvod/scene. Da li je to ikako moguće? Dakle samo encoding (ili u Nero transcoding se zove) sa nekim programom, ali da finaliziranje-obrada menija burning process bude u Nero 8 i ono Menus/Templates (izbornik-editiranje naslova...) THXMršti se

Edit: eo da javim! Može se sa Any Video Converter encodirati i onda u Nero spržiti samo! Malo je sporije ali radi!

a mulatto an albino a mosquito my libido yea
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 20:18 (stoncin3).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice