Hvala Vam ljudi. Ja bih volio da mi pomognete sada da napravim da se vide moj Operativni sistem Windos Server 2008 R2 i dvije virtualne mašine Windows 7?
1.Windows Server 2008 R2 64 bit je glavni operativni - računar se zove winserv1
2.Windows 7 Ultimate 32 bit je VM dignuta kroz VMware player - računar se zove windows7-cl1
3.Windows 7 Home Basic 32 bit je VM dignuta kroz VMware player - računar se zove windows7-cl2
Šta da uradim da se ove tri mašine vide?
NAPOMENA: (Windows Server 2008 R2 x64 je testna verzija (180 dana), sa Hyper-V tehnologijom koja ne radi na mom procesoru, zato sam alternativno skinuo i koristim VMware player.)
Skidam ovaj Windows Server 2008 32 bit. Kada ga skinem podiču i njega dva puta kao dvije virtualne mašine kroz VMware player. (AKO USPIJEM).
Može li sada savjet kako dalje? Da li treba Virtualne Mašine dodavati na domenu? Prije toga trebao bih napraviti forest u AD-u. Ali bih prije toga trebao instalirati neke ROLE? Koje prvo? Šta prvo treba instalirati na OS Windows Server 2008 R2, JER JE ON SADA INICIJALNO PRAZAN, NI JEDNA rola NIJE INSTALIRANA?
Vidio sam i da u VMwarePlayeru mogu podesiti mrežu NAT, bRIDGET, hOST oNLINE ....
Najednostavnije, potrebno je da me neko uvede u priču. Šta sada prvo da uradim?
Hvala unaprijed svima. Znam da će mi kasnije ova pitanja biti smiješna, kao sada Vama, ali moram pitati da bi znao....