Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.530.239
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ako iskljucim update windwos-a hocel se aplikacije u storu obnavljat,hocu li dobivat neve aplikacije  ili cu samo imat aplikacije koje su vec tu.TJ Jel se updejtuje store najnovim aplikacijama ako je iskljucen windows update?

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 0:39 (Sadmir01).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Windows 8 i 8.1
Sadmir01 kaže...

Ako iskljucim update windwos-a hocel se aplikacije u storu obnavljat,hocu li dobivat neve aplikacije  ili cu samo imat aplikacije koje su vec tu.TJ Jel se updejtuje store najnovim aplikacijama ako je iskljucen windows update?

Store nema veze s updateom.
Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
neaktivan

Gdje mogu skinuti bootabilan win8.

Ja imam na cdu win 8 ali nesto ne radi. Sada bi trebao preko torrenta skinuti ali ne znam koj tocno.

Ne mogu stavljati kvacice na slova, upitnike itd, jer mi pc radi na engleskoj tipkovnici, a nemam pojma gdje se tu sto nalazi.

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
16 godina

Čemu torrenti kad Microsoft sam nudi skidanje ISO datoteke i stavljanje na medij po izobru: http://www.cnet.com/how-to/how-to-download-the-official-microsoft-windows-8-1-iso/

14 godina
nicky.sl kaže...
djigibao kaže...
A da kloniras C particiju na SSD?

Zasto sad kloniranje c particije pa covik hoce cistu instalaciju

Upravo zato nisam klonirao. Uglavnom napravio cisti install, sve proslo glatko i ssd je ludnica koliko je brzi. Samo jos par pitanja, znaci sada kad ukljucujem pc prije nego sto me baci u windowse mi da opciju biranja sustava na volume-u 2 ili 4. 4 je ssd, a 2 nemam pojma sta je (c partciju sam formatirao). Kada odaberem volume 2 izbaci error pa me zanima sta je to i kako da to maknem jer me svaki put pita i moram cekat. Takoder jos jedno pitanje, koji je najbolji nacin rasporedivanja particija sada kada imam dva uredaja, da jednostavno stavim ssd za sebe i hard kao jednu veliku particiju ili nesto trece?

I jos jednom puna hvala kolegi nicky na pomoci. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 17:34 (gamer34).
17 godina

Sve je proslo glatko a opet i nije bas...hmmm
FOrmatirao si C a imas 2 boot diska?

Trebao si iskljucit HDD kod instaliranja Windowsa na SSD, probaj sad opet formatirat taj HDD

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 17:50 (djigibao).
14 godina
djigibao kaže...

Sve je proslo glatko a opet i nije bas...hmmm
FOrmatirao si C a imas 2 boot diska?

Trebao si iskljucit HDD kod instaliranja Windowsa na SSD, probaj sad opet formatirat taj HDD

Za vrijeme installa nisam imao nikakvih problema, errora i slicno pa mi je prema tome proslo glatko. {#}

Upravo opet formatiram C pa cemo vidjet.

Edit: Formatirao i dalje isti problem. Dali je moguce da su neki file-ovi od windowsa ostali na D particiji posto nju nisam formatirao?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 18:27 (gamer34).
16 godina
Windows 8 i 8.1

Mozda je već bilo u temi...Uglavnom primjetio sam da bi mi se nakon gašenja bilo koje igre u status baru pojavila ikona od tipkovnice i jedino rješenje mi je zasad restart.
Ima li neka bolja ideja?

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Kako namjestiti '' my computer '' na desktopu, a da nije prečac? Nešto kao kada u 7-ici otvoriš start, pa onda '' show on desktop ''. Je li ima kakav prečac na tipkovnici za to? Guglao sam, ali nisam našao za to. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Kako namjestiti '' my computer '' na desktopu, a da nije prečac? Nešto kao kada u 7-ici otvoriš start, pa onda '' show on desktop ''. Je li ima kakav prečac na tipkovnici za to? Guglao sam, ali nisam našao za to. 

Izvolite -> http://www.howtogeek.com/178740/how-to-make-the-computer-icon-display-on-the-windows-8.1-desktop/

16 godina
turbojc kaže...

-desktop-properties/personalize, change desktop icons, tamo je PC, Controlpanel itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Ljudi pomagajte! Kupio sam lap s predinstaliranim 8.1 koje sam koristio svega par dana i zbog nekih sranja sam ih zbrisao i vratio na 7. Lik iz Lenovo support ekipe mi je rekao da će kada si budem opet stavljao 8.1 on automatski prepoznati da je na tom računalu bio aktiviran 8.1 i da mi ne treba nikakav kod koji ni nisam dobio jer na računalu imam samo naljepnicu odpozadi. Jel to sve true ili false? Hilfe!
When people are bored, it is primarily with their own selves that they are bored.
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
Ljudi pomagajte! Kupio sam lap s predinstaliranim 8.1 koje sam koristio svega par dana i zbog nekih sranja sam ih zbrisao i vratio na 7. Lik iz Lenovo support ekipe mi je rekao da će kada si budem opet stavljao 8.1 on automatski prepoznati da je na tom računalu bio aktiviran 8.1 i da mi ne treba nikakav kod koji ni nisam dobio jer na računalu imam samo naljepnicu odpozadi. Jel to sve true ili false? Hilfe!

True - key je u UEFI-ju i automatski aktivira Windowse. Naravno, ne bilo koje, nego onu OEM verziju koja je originalno bila instalirana.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
Koliko verzija postoji?
When people are bored, it is primarily with their own selves that they are bored.
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
Koliko verzija postoji?

Core i Pro. I naravno, pogledaj imaš li još Recovery particiju, na kojoj imaš original instalaciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 13:40 (kizo2703).
14 godina
Windows 8 i 8.1

Pozdrav. Moze link od one stranice di se moze key kupiti za 200 i nes kuna

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nije preporučljivo jer taj key MS može deaktivirati sutra-za 3 dana-iduće godine ili pak nikad.

Da nebi bilo nismo znali, nismo htjeli.

My name is Legion... For we are many!
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Svi vi koji ste još studenti, nemojte zaboraviti iskorisiti prednosti studija i bespplanto nabaviti legalni Windows OS preko MSDNAA (DreamSpark) servisa ;)

4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Zna li netko kako mogu promjeniti lokaciju foldera ?
Mislim na onaj User folder u kojem se nalaze documents, video, music, downloads, itd..
uglavnom htio bi da mi sve to bude na drugoj particiji dok bi ova particijia sluzila samo za windowse i instalaciju programa..

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
The Black Iso kaže...

Mislim na onaj User folder u kojem se nalaze documents, video, music, downloads, itd..
uglavnom htio bi da mi sve to bude na drugoj particiji dok bi ova particijia sluzila samo za windowse i instalaciju programa..

Izvoli.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
17 godina
The Black Iso kaže...

Ides na folder koji zelis premjestiti, klknes desnom tipkom misa na na taj folder -> Properties -> tab Location -> i stavis slovo particije na koju zelis premjestit taj folder (slika)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
djigibao kaže...
The Black Iso kaže...

Ides na folder koji zelis premjestiti, klknes desnom tipkom misa na na taj folder -> Properties -> tab Location -> i stavis slovo particije na koju zelis premjestit taj folder (slika)

-da, to je najbrži način.. uvjek se sjetiti čudotvornog desnog klika (kontekst).

napomene:

- ne može se muvnuti Users-Ime, nego pojedini podfolderi,

- ovisno o jeziku location-mjesta...

- i prije napraviti na željenom disku npr folder 'Users' (ružno je pobacati ne root + kasnije održavanje-backup..), nakon tog, samo promjena slova i ok..

17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

hvala :)
mislio sam da je tako ali ajde da za svaki slucaj pitam.. mozda postoji opcija da sve odjednom se premjesti..
Uglavnom. Hvala.

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

moze na tu konfiguraciju win 8 ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
tarantula6 kaže...

moze na tu konfiguraciju win 8 ?

vista-seven-8.. svi imaju identične requirementse, samo što se postupno uklanja 32bit i prevladava 64 + moguće veze s efi-gpt itd. itd..

dakle, mora moći.

13 godina
ONeill kaže...

Svi vi koji ste još studenti, nemojte zaboraviti iskorisiti prednosti studija i bespplanto nabaviti legalni Windows OS preko MSDNAA (DreamSpark) servisa ;)

1.  Upravo se skida. No, ima li kakve razlike ? Hoce se normalno moci instalirati sve na njega ? Volio bi ponovno imati original windowse... imo sam 7 home edition na starom laptopu, a sad imam mogucnost tu 8.1 verziju staviti na novi. Koristi tko? Ima kakve razlike ?
https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
  1.  Upravo se skida. No, ima li kakve razlike ? Hoce se normalno moci instalirati sve na njega ? Volio bi ponovno imati original windowse... imo sam 7 home edition na starom laptopu, a sad imam mogucnost tu 8.1 verziju staviti na novi. Koristi tko? Ima kakve razlike ?

Sve kaj se instalira na Sedmicu ,ide i na Osmicu.

Samo da znaš, sa ključem od DreamSparka možeš instalirati i aktivirati te Windowse na dva PC-a.

Ima velikih razlika, ali za to ovdje nema mjesta. Potrudi se, pitaj najboljeg prijatelja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 23:26 (kizo2703).
13 godina
kizo2703 kaže...
SimeKZ kaže...

Sve kaj se instalira na Sedmicu ,ide i na Osmicu.

Samo da znaš, sa ključem od DreamSparka možeš instalirati i aktivirati te Windowse na dva PC-a.

Ima velikih razlika, ali za to ovdje nema mjesta. Potrudi se, pitaj najboljeg prijatelja.

Ako znas razlike jednostavno ih napisi da je lakse. Jer google nekad nije najbolji prijatelj i jednostavno nisi pomogo s tim. 

Isto tako nisam pitao za isti laptop vec za novi, no ajde... nema veze. Mozda dode netko tko zna pomoc.

16 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ako znas razlike jednostavno ih napisi da je lakse. Jer google nekad nije najbolji prijatelj i jednostavno nisi pomogo s tim. 

Isto tako nisam pitao za isti laptop vec za novi, no ajde... nema veze. Mozda dode netko tko zna pomoc.

Razlika je previše da ih sad navodim. KLIK

Da, znam da je u pitanju novi laptop, ali ponavljam: sa jednim ključem sa DreamSparka možeš aktivirati te Windowse na tom novom laptopu i na još jednom PC-u!!

Capish?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 23:42 (kizo2703).
13 godina
Windows 8 i 8.1

Pa ok, al mi na starom laptopu ne treba, niti je to bilo pitanje :D PC nemam... imam 2 komad alaptopa... stari i novi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 23:45 (SimeKZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice