Zanima me da li nakon instalacije windows 8 se drajveri nasnimaju sami ili ih moram sam nasnimati, naime htio bih si nasnimati windows 8 a još nisu izašli driveri za moju matičnu...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanima me da li nakon instalacije windows 8 se drajveri nasnimaju sami ili ih moram sam nasnimati, naime htio bih si nasnimati windows 8 a još nisu izašli driveri za moju matičnu...
Driveri se ''nasnimaju'' sami (više ,manje) tijekom same instalacije ,bez obzira što piše da ih nema.
Šta sada, pokušao sam ono šta mi je tu kolega preporučio da pobrišem one stvari i sad mi ovo prikaže.
Ne znam kakve veze ima system reserved (još uz to skrivena) particija sa starim windows updateima ,koje sam ti rekao da počistiš.
Ali ,ako vidiš da ti nikako ne radi upgrade ,pa daj brate više napravi backup svega bitnog sa C particije ,i napravi clean install.
Jel je to tak teško?
Počistio sam sve, napravio bi ja ali kad i iz boota mi pokazuje onu grešku.
Počistio sam sve, napravio bi ja ali kad i iz boota mi pokazuje onu grešku.
I prvo i osnovno ,ako hoćeš napraviti clean install ,MORAŠ IZBRISATI SYSTEM RESERVED I C PARTICIJU prije početka instalacije.
Kako?
1. Prije početka instalacije ,kod biranja particija ,idi na Drive Options (advanced)
2. Izbriši samo System Reserved i prvu Primary partitciju (ako ih imaš više ,pazi da i njih ne obrišeš!!) 3. Sada imaš prazan prostor za instalaciju ,samo klikni na Next i započni instalaciju. Imaš i ovdje tutorijal o instalaciji Windowsa 8.
evo opet pitanjce u vezi win 8.1 pro: kako vidjeti svoj router u windows exploreru (mapa network )? treba mi za neke portove otvorit (na prijasnjiom windowsima je radilo sad na ovom najnovijem ne radi )
evo opet pitanjce u vezi win 8.1 pro: kako vidjeti svoj router u windows exploreru (mapa network )? treba mi za neke portove otvorit (na prijasnjiom windowsima je radilo sad na ovom najnovijem ne radi )
probaj:
jel se moze kako namjestiti da mi nakon odredenog vremena mi komp ode u sleep mode?
jel se moze kako namjestiti da mi nakon odredenog vremena mi komp ode u sleep mode?
settings->change pc settings->pc and devices->power and sleep
Buduci da je tema velika, postavit cu jedno pitanje. Pa ako je to vec bilo postavljeno nemojte mi zamjeriti..
Planiram staviti Windows 8.1, ali me zanima da li je kod 8-ice potrebno zasebno snimati drivere? Jer ih za moj laptop trenutno za DELL nema...
Zahvaljujem na odgovoru.. :)
Ako ima pristup internetu tokom instalacije i poslije, 8 sama skine drivere, u mom slucaju je sve skinula samo sam za graficku ja odabrao drugi. Ukoliko nema nekog drivera uvijek se moze uraditi compatibility mod. Moje preporuke pokušaj nemaš šta izgubiti osim malo vremena. :)
Pozdrav @soja, ja imam identičan problem, da li si možda uspio riješiti taj problem?
Buduci da je tema velika, postavit cu jedno pitanje. Pa ako je to vec bilo postavljeno nemojte mi zamjeriti..
Planiram staviti Windows 8.1, ali me zanima da li je kod 8-ice potrebno zasebno snimati drivere? Jer ih za moj laptop trenutno za DELL nema...
Zahvaljujem na odgovoru.. :)
nema potrebe da ih snimaš, sam skini zadnje iako nisu za 8.1 i radit će sasvim normalno
jel ima jos tko problem da u mail app-u mailovi sa facebooka, obavijesti i slično, nemaju naziv Facebook ili ime i prezime osobe o kojoj je riječ, nego svi mailovi kao ime imaju ime i prezime neke random osobe? konkretno meni je neka random martina, nemam je ni na listi prijatelja ni nista, sad sam slucajno naletio na nju u jednoj grupi pa sam se sjetio ovoga, nisam do sad pitao. mislim da je taj problem bio jos i na win 8, al nisam siguran jer nisam puno korisio mail app
@jurluk
Dosta tih app-ova za modern sučelje ima problema, neki stalno, neki povremeno. Na microsoft windows comunity i Microsoft technet stranici imaš upute, ali se vidi da je to dio koji zasad šteka. To i nisu prave aplikacije, vidiš da in nema u add remowe programa, to su više ko neke cloud verzije koje su na start meniju kao live pločice.. Meni app People nije vukla slike, i proradila mi je tek nakon petljanja po uputama microsoft support na fon 0800300300
imam jednu Hama web kameru. U stvari, hardver je Sonix, zašto se prodaje kao Hama nemam pojma. Driver se uredno instalirao i kamera je vidljiva u desktop okruženju. Međutim, to se ne može reći za Metro, gdje je niti jedna aplikacija koja koristi kameru ne vidi (npr...Skype, Fotoaparat itd..)! Sad mi stvarno nema logike. Sumnjam da MS blokira u modern apps-ima sve drivere koji nisu digitalno potpisani, kao što je slučaj s ovim...Ima li ko kakvu ideju kako ovo zaobići? (Win 8.1 pro)
imam jednu Hama web kameru. U stvari, hardver je Sonix, zašto se prodaje kao Hama nemam pojma. Driver se uredno instalirao i kamera je vidljiva u desktop okruženju. Međutim, to se ne može reći za Metro, gdje je niti jedna aplikacija koja koristi kameru ne vidi (npr...Skype, Fotoaparat itd..)! Sad mi stvarno nema logike. Sumnjam da MS blokira u modern apps-ima sve drivere koji nisu digitalno potpisani, kao što je slučaj s ovim...Ima li ko kakvu ideju kako ovo zaobići? (Win 8.1 pro)
Na Windows 8 RTM ,radilo je u test modeu ,ali je to isključeno u 8.1 verziji.
Možeš probat - u CMD (run as Administrator) upiši bcdedit -set TESTSIGNING ON i restartaj PC.
Ali ,jedino što ćeš dobiti je watermark ,sve ostalo će raditi kao i dosad.
Potpuno isključivanje UAC-a kao što se predlaže uz Test Mode ,ako uopće pomaže ,samo će onemogućiti sve Modern/Metro aplikacije.Možeš probati i sa EasyBCD-om
,ali on će ti isključiti grafički (plavi) bootloader i imat ćeš samo crno-bijeli ,tekstualni ,kao u Sedmici.A pošto nisam probal ,ne znam dali uopće pomaže.
Zasto kada stavim pc na sleep bude ugasen negdi 5 sec i upali se sam?
Zasto kada stavim pc na sleep bude ugasen negdi 5 sec i upali se sam?
Vjerojatno ga upali miš, ugasi ovu opciju:
..ili mreža.
Ako instaliram 8.1 preview verziju, što će se dogoditi sa njome kada izađe puna 8.1-ca? Da li će se "upgrejdat" ili će se morati ponovno instalirati?
- Ako sam do sada dobro pratio, trebao bi moći napravit upgrade sa 8.1 preview na konačnu verziju.
Nadam se da je tako ... nije neka katastrofa ako ne, samo onda opet podešavanje ... :) i btw. stvarno su dosta veliki korak unaprijed nema što od 8.0 koja je bila dosta neugledna i nespretna.
Nema stvarno smisla stavljat preview verziju, kad postoji i konačna verzija.
Evo ja imam pitanje da li windows 8 ondosno ovaj nadolazeći 8.1 imaju podršku za USB 3.0
Evo ja imam pitanje da li windows 8 ondosno ovaj nadolazeći 8.1 imaju podršku za USB 3.0
Naravno, zašto ne bi imali?
I 8.0 ,a pogotovo 8.1 ,imaju nativnu podršku za USB 3.0.