Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.548.215
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8
Danyel kaže...
..

O startu (klasičnom) da ne govorim, koliko mi je on bitan u poslu... Pa onda još neke iritantne sitnice kojih nije bilo u Sedmici...

Za nezahtjevne korisnike koji su se navikli na sučelje mobitela i PC im ne treba za više od povremenog surfanja, igrice i mailove - Osmica je sigurno odličan proizvod - POGOTOVO ako ih koriste na tabletima ili ekranima na dodir. Za mene osobno, a i još puno ljudi ovaj OS je promašaj

zato se nadam da će sve te propuste ispraviti sa nadolazećom zakrpom (packom) Blue. Iskreno se nadam, mada je od MS-a za očekivati da sve dobro zas... pardon, pokvari.

- recimo, slažem se, s izmjenom.. nije OS  nego Modern UI, forsiranje, promašaj, tj teško podnošljivo u radu. Očigledno namjenjeno tabletićima - tamagučijima. Ispod površine, stvarno odličan OS, spoj mogućnosti...

- opet preduhitriti odgovore, ''pa možeš..'', da točno, sve se može prilagoditi. Jednako tako imam svoj stav, mišljenje, ukus o izgledu ili upravljanju desktopom, radnim strojem. Ne namećem to mišljenje, samo prigovaram MSu na takvoj odluci. Sve se može, može i sam MS omogućiti izbor. Jednako kao odgovor da se može doći do Mjeseca, samo nije praktično.

-Blue je star vijest, kao i sve polu-istina. Moguće, a možda su u šumici... Jedan skeptičan, nema šanse za SP prije godine dana (uobičajen ritam 1.5g).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Danyel kaže...
..

O startu (klasičnom) da ne govorim, koliko mi je on bitan u poslu... Pa onda još neke iritantne sitnice kojih nije bilo u Sedmici...

Za nezahtjevne korisnike koji su se navikli na sučelje mobitela i PC im ne treba za više od povremenog surfanja, igrice i mailove - Osmica je sigurno odličan proizvod - POGOTOVO ako ih koriste na tabletima ili ekranima na dodir. Za mene osobno, a i još puno ljudi ovaj OS je promašaj

zato se nadam da će sve te propuste ispraviti sa nadolazećom zakrpom (packom) Blue. Iskreno se nadam, mada je od MS-a za očekivati da sve dobro zas... pardon, pokvari.

- recimo, slažem se, s izmjenom.. nije OS  nego Modern UI, forsiranje, promašaj, tj teško podnošljivo u radu. Očigledno namjenjeno tabletićima - tamagučijima. Ispod površine, stvarno odličan OS, spoj mogućnosti...

- opet preduhitriti odgovore, ''pa možeš..'', da točno, sve se može prilagoditi. Jednako tako imam svoj stav, mišljenje, ukus o izgledu ili upravljanju desktopom, radnim strojem. Ne namećem to mišljenje, samo prigovaram MSu na takvoj odluci. Sve se može, može i sam MS omogućiti izbor. Jednako kao odgovor da se može doći do Mjeseca, samo nije praktično.

-Blue je star vijest, kao i sve polu-istina. Moguće, a možda su u šumici... Jedan skeptičan, nema šanse za SP prije godine dana (uobičajen ritam 1.5g).

Ne vjerujem da će MS čekati toliko dugo, jer je u razvijenim zemljama nastupila prava pobuna protiv ovakve OSmice, ne samo da se bune poslovnjaci, nego se buni čak i klinčurija, a bogami i sami proizvođači laptopa traže da im daju mogućnost da se instaliraju Sedmice umjesto Osmica.

Ozbiljni američki i zapadnoeuropski kritičari su gotovo redom popljuvali Osmicu, i vjerujem da je MS saslušao njihove (objektivne) prigovore te da će nam konačno dati izbor classic/metro do kraja godine.

Jer, ispod haube Osmica je kvalitetan proizvod i bilo bi šteta i kontraproduktivno da se MS zatvrdoglavi.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
17 godina
moderator
Windows 8
Prestanite ponavljati apsolvirane stvari - nisu Windowsi 8 jučer izašli da bi stalno vrtili priče već sto puta obrađene. Ova tema bi trebala služiti za raspravu o konkretnim problemima i praktičnoj primjeni Win 8.
...
Moj PC  
7 2 hvala 3
16 godina
Miro kaže...
Prestanite ponavljati apsolvirane stvari - nisu Windowsi 8 jučer izašli da bi stalno vrtili priče već sto puta obrađene. Ova tema bi trebala služiti za raspravu o konkretnim problemima i praktičnoj primjeni Win 8.

-Kranje nepotreban post. Promašaj.

-Ova tema nije za probleme, postoji konkretna (muvana su pitanja u odgovarajuću) . Ova tema je nastala kao dojmovi u vrijeme previewa i ugl. se vrti oko pljuckanja Modern UIa, navijače za win7-vs-win8, uz famoznu brzinu, kao boot time (gdje sam uskočio)...

Što bi bila praktična primjena? Možda pandan nepraktičnoj? Pa i to je stvar UIa, praktičan ili ne, za konkretne potrebe korisnika, surfanje ili radu u wordu.. Koliko vidim, postovi su upravo u okviru teme, bez vrijeđanja i sl. dok se nedostatak argumenata ipak može opravdati samom temom, dojmovi.

Ili lockaj, jer je ovo kljuse već izjahano.

btw, svaka tema koja ima više od 10 stranica (100-1000) pati od ponavljanja, jer uvjek uleti netko tko ne prati temu od početka ili jednostavno (fizički nemoguće) ne može pročitati sadržaj u kojem se možda krije odgovor. To opet nije razlog za prigovor forumašima, više modovima koji bi jedini mogli to regulirati (kad bi bili supermeni koji sve stižu).

13 godina

Ali on konstantno lupa o istim stvarima o kojima je i sam govorio. Otvorio je i temu:

Ova tema je dobra, raspravljalo se o svemu, bilo je manje i više kvalitetnih rasprava i postova, dosta mi ih je u arhivi (ti i kizo pretežno), nije još za pod ključ. 

16 godina
neaktivan

Konkretan problem - u ovoj krasnoj Osmici ne rade mi widgeti olitiga gadgeti. Da, postoje raznorazne zamjene koje glume Win 7 pa čak i daju njihove gadgete, no ni jedna mi do sada nije funkcionirala kako spada. Imal' tomu lijeka?

Osim toga, ne želim Start koji mi nudi sadašnja Osmica, a ni one belsave Chramove, bogami ni metro. Pa pođimo redom - stavio sam, silom prilika, classic shell ali me ni oni ne oduševljavaju i ne daju mi punu funkcionalnost Sedmice. Imal' tu koje pametnije rješenje?

Po netu ima raznoraznih savjeta kako ukoniti glupe Charmove ali ni jedan mi ne funkcionira u potpunosti - ili mi se sve sruši ili mi nastaju čudni artefakti pa ih uglavnom vraćam. Da li tu postoji rješenje?

I može li se U POTPUNOSTI maknuti metro? 

Osim da se vratim Sedmici? 

PS Ako već postoje odgovori na ova pitanja, molim da me se uputi, jer mi se ne da vrtjeti trista stranica unatrag.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
14 godina
Danyel kaže...

Konkretan problem - u ovoj krasnoj Osmici ne rade mi widgeti olitiga gadgeti. Da, postoje raznorazne zamjene koje glume Win 7 pa čak i daju njihove gadgete, no ni jedna mi do sada nije funkcionirala kako spada. Imal' tomu lijeka?

Osim toga, ne želim Start koji mi nudi sadašnja Osmica, a ni one belsave Chramove, bogami ni metro. Pa pođimo redom - stavio sam, silom prilika, classic shell ali me ni oni ne oduševljavaju i ne daju mi punu funkcionalnost Sedmice. Imal' tu koje pametnije rješenje?

Po netu ima raznoraznih savjeta kako ukoniti glupe Charmove ali ni jedan mi ne funkcionira u potpunosti - ili mi se sve sruši ili mi nastaju čudni artefakti pa ih uglavnom vraćam. Da li tu postoji rješenje?

PS Ako već postoje odgovori na ova pitanja, molim da me se uputi, jer mi se ne da vrtjeti trista stranica unatrag.

Mislim da ova aplikacija rijesava sve tvoje probleme.

http://www.stardock.com/products/start8/

16 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Ja mislim da sve tvoje probleme rješeva format C:

I instaliranje 7. i biti ćeš sretan 

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 10:16 (Franjo15).
16 godina
Danyel kaže...

..PS Ako već postoje odgovori na ova pitanja, molim da me se uputi, jer mi se ne da vrtjeti trista stranica unatrag.

-odgovor nije na stranicama, nego u tebi. Korisiti OS koji tebi odgovara. Zašto bi to uopće bila Osmica ili nešto MSovog. To se zove izbor, naravno ako izbora nemaš tad ne cendraj nego se prilagodi.

Istovremeno, slažem se jer i meni upravo te sintice smetaju, no razlika je u ... pa sve je u životu zapravo jednako ovoj Osmici (temi), dal je to auto, politika-izbori.. ako ti je OK, koristi-kupi-zaokruži DA, ako nije, mijenjaj, traži, zaokruži NE. Što drugo? Revolucija bi bila prelazak na drugi OS ili ostanak na Sedmici? Izbor uvjek postoji, uvjek postoji više mogućnosti. O konkretnoj osobi ovisi kako će konkretan problem riješiti i za to nema recepta ili googlanja...

-Win7-Gadgeti i Win8-Charms us benigni problemi kao da se nećkam između kremšnita ili baklave..

.. izgleda da je ipak tema zrela za lock, ili ako netko ima volje nastaviti s čudotvornim moćima Osmice, koja oživljava prastari-preslabi (pa možda i neispravan?) hardware, ili barem nešto o osmici kao hintovi, jer ova tema nije za rješavanje problema, dok za želje treba pisati Djedu Mrazu ili Balmeru.

14 godina
Windows 8

Ekipa, frend mi ima Windows 8 na  laptopu, tako je kupljen laptop, s 8-micom PRO.

E sada on nemože uć kao administrator u računalo nego samo kao user.

Kada ide da instalira bilo koji program (flash, browser itd) neda mu.

Dal možda znate u čemu bi mogao biti problem.

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Neka pita u trgovini gdje je kupio laptop sifru za admina.
Da li je napravio acc na Microsoftovim stranicama tj. da ne koristi Local acc nego onaj drugi?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina
djigibao kaže...
Neka pita u trgovini gdje je kupio laptop sifru za admina.
Da li je napravio acc na Microsoftovim stranicama tj. da ne koristi Local acc nego onaj drugi?

Hvala, prosljedit ću mu odg.

Al ne kužim čemu to kada je uređaj kupljen pred 2 dana i ništa nije rađeno niti instalirano

15 godina
Franjo15 kaže...

Ja mislim da sve tvoje probleme rješeva format C:

I instaliranje 7. i biti ćeš sretan 

Samo da dopunim kolegu nakon Format C: obavezno lupiti tri brza Entera, ne čitati što piše jer onda se može desiti da operacija ne uspije.{#}

ihush kaže...

-odgovor nije na stranicama, nego u tebi. Korisiti OS koji tebi odgovara. Zašto bi to uopće bila Osmica ili nešto MSovog. To se zove izbor, naravno ako izbora nemaš tad ne cendraj nego se prilagodi.

Istovremeno, slažem se jer i meni upravo te sintice smetaju, no razlika je u ... pa sve je u životu zapravo jednako ovoj Osmici (temi), dal je to auto, politika-izbori.. ako ti je OK, koristi-kupi-zaokruži DA, ako nije, mijenjaj, traži, zaokruži NE. Što drugo? Revolucija bi bila prelazak na drugi OS ili ostanak na Sedmici? Izbor uvjek postoji, uvjek postoji više mogućnosti. O konkretnoj osobi ovisi kako će konkretan problem riješiti i za to nema recepta ili googlanja...

-Win7-Gadgeti i Win8-Charms us benigni problemi kao da se nećkam između kremšnita ili baklave..

.. izgleda da je ipak tema zrela za lock, ili ako netko ima volje nastaviti s čudotvornim moćima Osmice, koja oživljava prastari-preslabi (pa možda i neispravan?) hardware, ili barem nešto o osmici kao hintovi, jer ova tema nije za rješavanje problema, dok za želje treba pisati Djedu Mrazu ili Balmeru.

Upravo tako, ako ne moraš koristiti ne koristiš. Ako moraš potrudi se prilagoditi sebe i sustav da najmanje trpiš. Ako su mu najveći problem gadgeti onda nema problema uopće.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Danyel kaže...

..PS Ako već postoje odgovori na ova pitanja, molim da me se uputi, jer mi se ne da vrtjeti trista stranica unatrag.

Tebi su to možda benigni problemi, ali meni koji sam mali obrtnik i koji sam Win 8 platio SVOJIM novcem, meni to baš i nije toliko benigno...

I nisu mi SAMO gadgeti problem, naveo sam ih već hrpu što mi predstavlja probleme u SVAKODNEVNOM radu.

Ali, koliko vidim, unatoč silnoj koncentraciji inteligencije, nema ni jednog konkretnog odgovora kako riješiti te ''bengine'' probleme. Stardock i slične gluposti ne smatram rješenjima, čak ni zakrpama...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 0:21 (Danyel).
16 godina
Danyel kaže...
..

Tebi su to možda benigni problemi, ali meni koji sam mali obrtnik i koji sam Win 8 platio SVOJIM novcem, meni to baš i nije toliko benigno...

- nije, ali OS se ne instalirava samo tako za posao, prvo se sve mora znati o OSu. To je tajna MSa od DOSa pa kroz XP. Osmica je nešto drugo, imaš Sedmicu ili XP kao alternativu (naravno i linoxiće).

- uz to da ''problemi'' koje navodiš (Modern-UI, gadgeti.. ni spomena kako radi neka aplikacija i sl.), nemaju baš nikakve poveznice s poslovnim problemima, tako da (bez obzira što si platio SVOJIM novcem) nešto radiš pogrešno, no tvoj novac, tvoja firma, pa tako uz odluku i posljedice. NHF ali radije tad razglabati kako nešto prilagoditi potrebama, kako izvuči što se da, kako rješiti umjesto pljuckanja UIa (koji i meni nije OK, naravno na radnom stroju neće još neko vrijeme, možda nikad).

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Danyel kaže...
..

- nije, ali OS se ne instalirava samo tako za posao, prvo se sve mora znati o OSu. To je tajna MSa od DOSa pa kroz XP. Osmica je nešto drugo, imaš Sedmicu ili XP kao alternativu (naravno i linoxiće).

- uz to da ''problemi'' koje navodiš (Modern-UI, gadgeti.. ni spomena kako radi neka aplikacija i sl.), nemaju baš nikakve poveznice s poslovnim problemima, tako da (bez obzira što si platio SVOJIM novcem) nešto radiš pogrešno, no tvoj novac, tvoja firma, pa tako uz odluku i posljedice. NHF ali radije tad razglabati kako nešto prilagoditi potrebama, kako izvuči što se da, kako rješiti umjesto pljuckanja UIa (koji i meni nije OK, naravno na radnom stroju neće još neko vrijeme, možda nikad).

Prijatelju, moje je pravo pljuckati i biti nezadovoljan proizvodom kojeg sam platio. I još nešto moraš razumjeti - nemoj mi ovdje dijeliti lekcije jer mulac ni budala nisam - nego mi se konkretno obrati s rješenjem. Nemoj mi pametovati o nečem što i sam znam, a ako baš želiš znati - ja nisam ni kupio ove Windowse već sam ih dobio sa strojem. I loši su i smetaju mojim radnicima, a ne baca mi se još 1000kn na Win7. Da li ti je sada jasnije?

I da, svi se mogu prilagoditi (pa tako ćemo i mi) ali samo pitam kako eliminirati te iritantne sitnice, međutim osobno i sam uvijek ponavljam da su us**li inače potencijalno vrlo dobar proizvod. Molim konkretan odgovor, jer ovo je tema - kako MIRO reče - o konkretnim problemima i njihovom rješavanju a ne filozofiranje (filozofirati, kontemplirati i meditirati možeš na mojoj temi). Hvala. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 0:29 (Danyel).
16 godina
Windows 8

-ne, nerazumijemo se...
-Miro je zabrijao (pogrešno) tema s problemima je tamo... gdje piše Windows 8-problemi.
-Tema koju si pokrenuo nije tvoja tema, nit možeš dozvoljavati kontmplaciju i sl. Forum ima svoja pravila, jednako kao i korištenje OSa. Prilagodi se ili ne...

Problemi, charms, tražiš gadgete, nedostaje ti AERO, pa OK, trpi i radi ili promijeni OS. ClassicStart je tu, Metro/Modern ne moraš ni vidjeti.

Ako je problem Charms Bar, možda treba ovako pokušati? Možda se tad pronađe rješenje? Klasično prčkanje po reg, nema tog što se tamo ne može ubiti. Recimo prvi dobiveni link, možda radi, provjeri pa postaj (za druge koji možda traže isto).

Imaš li neki problem koji te onemogućava u radu, npr driver, rušenje... nekompaibilnost aplikacije koju koristiš?

- Što konkretno ne radi?

- Ovako rješavati gadgetske probleme nije baš neka poslovna potreba, još manje nešto zbog čega bi se trebao uzrujavati u ove sitne sate...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 1:35 (ihush).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ne, nerazumijemo se...
-Miro je zabrijao (pogrešno) tema s problemima je tamo... gdje piše Windows 8-problemi.
-Tema koju si pokrenuo nije tvoja tema, nit možeš dozvoljavati kontmplaciju i sl. Forum ima svoja pravila, jednako kao i korištenje OSa. Prilagodi se ili ne...

Problemi, charms, tražiš gadgete, nedostaje ti AERO, pa OK, trpi i radi ili promijeni OS. ClassicStart je tu, Metro/Modern ne moraš ni vidjeti.

Ako je problem Charms Bar, možda treba ovako pokušati? Možda se tad pronađe rješenje? Klasično prčkanje po reg, nema tog što se tamo ne može ubiti. Recimo prvi dobiveni link, možda radi, provjeri pa postaj (za druge koji možda traže isto).

Imaš li neki problem koji te onemogućava u radu, npr driver, rušenje... nekompaibilnost aplikacije koju koristiš?

- Što konkretno ne radi?

- Ovako rješavati gadgetske probleme nije baš neka poslovna potreba, još manje nešto zbog čega bi se trebao uzrujavati u ove sitne sate...

Prijatelju, mene su kartonirali s ovog foruma jer sam napisao svoje mišljenje o 8 koje se mnogima nije svidjelo. I rečeno mi je da je ova tema samo za rješavanje problema a ne kontempliranje. Stoga se od sada direktno i striktno držim teme. Dakle sam se ja prilagodio, ali očito ne i ti jer ti nastavljaš razglabati jedno te isto kroz već pet tema.

A moja tema je baš moja tema, NEOBAVEZNA, i naravno da svi moramo slijediti pravila foruma mada su tu izgleda pravila rastezljiva jer dok se mene kartonira zbog različitog mišljenja, drugima se (na mojoj temi) dopušta i vrijeđanje na osobnoj razini.

Što se tiče Osmice, ne da mi se više raspravljati o tome, svoje sam rekao i ono što mi smeta i što me iritira, mene i moje radnike. Nekima to nije problem, nekima jest, nekima je sitinica, nekima ne... ali ovo bi dakle trebala biti tema s konkretnim pitanjima i odgovorima pa da ne duljimo.

btw, Ati Catalyst ne rade jednako dobro na Win8 kao na Win7, te još more sitnica (zna mi se ''smrzavati'' s nekim aplikacijama koje bez problema rade na Sedmici i ma koliko to banalno zvučalo - meni su draži widgeti od metroa i bili su mi uistinu korisni... sada mi ni to ne radi u Osmici...

PS Hvala na linkovima, probao sam već nešto od toga i ne radi. Probat ću jedan drugi link kojeg sam sam našao, no svejedno ti hvala na silnom trudu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 2:02 (Danyel).
16 godina

- and vi a ver.. ja i dalje ne razumijem.

Polako, recimo prva stranica OVE TEME,  (kao i na dnu link na) ... nije, 'problemi'. Dok tema s odgovarajućim naslovom postoji, napravljena upravo iz tog razloga. Kao i ostale koje još imaju podjelu na XP, Sedmica i sl..

- Dali se možemo složiti oko naslova (pustimo Miru na miru)?

Unutar teme se raspravlja upravo tako, ostalo je offtopic (što i ovo upravo postaje). Ova tema može trpiti i How-To, pa je ipak topic.

Tema koju ti pokreneš, nije tvoja tema, i dalje je bugova, forumska, naša, pa i tvoja jednako. Pravila pak i dalje vrijede kao za svaku temu. Kartoni postoje s razlogom, ponekad polete i bez razloga (ponekad i po nevinima, ali stisneš zube i šutiš ili se žališ, samo ne Miri). Sam naslov 'neobavezno', nije lako klasificirati. Možda kao ćakulanje uz ćevape o OSu? Predlažem novu temu, naslov 'dolje metro', gore (nešto drugo).

-postavio si pitanje, npr charms, dobio si nekakav odgovor. Što si pokušao od tog, jel ima rezultata? Ili idemo oftopičiti?

-Catalyst? Uobičajeno, pa koji hardwareraj, koji driver, kakvi problemi? U kojim app se zna smrzavati? Čak i ako nemamo rješenje, takve sitnice se trebaju u ovakvim temema navesti, upravo kao info ostalim forumašima. Više ljudi, veća šansa za nekim rješenjem ili barem skraćivanje muke drugima u takvoj kombinaciji ili da izbjegnu tu kombinaciju pa i Osmicu (kao što bi tebi to bilo korisno da si znao prije, da si imao mogućnost izbora).

- draži su ti widgeti, više od metroa? OK, sad mogu mirno snivati. (NHF, ali smiri se, ja ne grizem, pitom sam).

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 2:10 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- and vi a ver.. ja i dalje ne razumijem.

Polako, recimo prva stranica OVE TEME,  (kao i na dnu link na) ... nije, 'problemi'. Dok tema s odgovarajućim naslovom postoji, napravljena upravo iz tog razloga. Kao i ostale koje još imaju podjelu na XP, Sedmica i sl..

- Dali se možemo složiti oko naslova (pustimo Miru na miru)?

Unutar teme se raspravlja upravo tako, ostalo je offtopic (što i ovo upravo postaje). Ova tema može trpiti i How-To, pa je ipak topic.

Tema koju ti pokreneš, nije tvoja tema, i dalje je bugova, forumska, naša, pa i tvoja jednako. Pravila pak i dalje vrijede kao za svaku temu. Kartoni postoje s razlogom, ponekad polete i bez razloga (ponekad i po nevinima, ali stisneš zube i šutiš ili se žališ, samo ne Miri). Sam naslov 'neobavezno', nije lako klasificirati. Možda kao ćakulanje uz ćevape o OSu? Predlažem novu temu, naslov 'dolje metro', gore (nešto drugo).

-postavio si pitanje, npr charms, dobio si nekakav odgovor. Što si pokušao od tog, jel ima rezultata? Ili idemo oftopičiti?

-Catalyst? Uobičajeno, pa koji hardwareraj, koji driver, kakvi problemi? U kojim app se zna smrzavati? Čak i ako nemamo rješenje, takve sitnice se trebaju u ovakvim temema navesti, upravo kao info ostalim forumašima. Više ljudi, veća šansa za nekim rješenjem ili barem skraćivanje muke drugima u takvoj kombinaciji ili da izbjegnu tu kombinaciju pa i Osmicu (kao što bi tebi to bilo korisno da si znao prije, da si imao mogućnost izbora).

- draži su ti widgeti, više od metroa? OK, sad mogu mirno snivati. (NHF, ali smiri se, ja ne grizem, pitom sam).

Znam da će ovo naše vjerojatno biti izbrisano, jer vjerojatno izlazimo van okvira teme. Ne želim raspravljati o ''vlasništvu'' nad temom, međutim kada sam ja počeo pisati o onome što me smeta kod osmice, bio sam sankcioniran, i to čak tri puta. I rečeno mi je da otvorim novu temu, gdje će se moći komentirati Osmica, a da je ovo tema za pomaganje jedni drugima. To mi rekoše više njih. Stoga sam učinio kako mi je rečeno i otvorio temu pod naslovom ''neobavezno'', i nemoj misliti da ja tu određujem što ko smije a ko ne smije, već ti jednostavno prenosim informaciju koju sam ja dobio od vlasnika ovog foruma.

Ne mogu više gubiti vrijeme, pokušat ću pronaći sam najbolja rješenja (kao što radim cijeli život, već preko 20 godina sa računalima) i zahvaljujem se svima na pomoći. I usput tražim od mnogih, kao što se traži i od mene, malo tolerancije. Dakle, ako ja napišem da mi je OSmica smeće, ne očekujem da će neki ljudi to shvatiti kao da sam im opsovao mater već da će to, kao normalna i civilizirana bića (makar bili i tinejdžeri) znati prepoznati kao raspravu a ne poziv na linč ili rat i pritom me ismijavati, pljucati i pokazivati svoj loš odgoj, a bogami i nisku inteligenciju.

Zaista mi nije do nikakve svađe, ali ako ovdje, na INFORMATIČKOM forumu, ne mogu iznijeti svoje mišljenje o nekom softveru - onda JE...EM MU SVE i zemlju u kojoj živim. Onda bi trebalo sve poslati jedno dva mjeseca na neke ozbiljnije forume diljem Amerike i Europe pa da vide kakve se tamo rasprave vode. Ali bogami još nisam vidio da netko nekoga vrijeđa ili isključuje samo zbog toga što mu ne valja neki softver, ili pak da ga moderatori brišu i kažnjavaju samo zbog različitog mišljenja. Pogotovo se ne radi diskriminacija - ako se kažnjava netko zbog nečega, zbog tog istog kažnjavaju se i drugi. Ili nitko ili svi. Što je i pošteno.

Kako je ovo sve off -topic , da se vratim na temu - da, widgeti su mi bili korisniji od ''aplikacija''. Kao i start, koji sa classic shellom radi ali ne onako kako je radio pod Sedmicom. zato sam ovdje tražio odgovore i dobio sam ih, u stilu - idi guglaj i ko te j... E pa, hvala. Hoću.

btw, ne znam da li mi je do konfiguracije, drivera ili aplikacija, ali mnogo programa mi ''šteka'', s vremena na vrijeme doslovno zatrzaju. Ne znam da li su programeri loše prilagodili kodove Osmici, ili je problem do same Osmice, ali do mog hardvera definitivno nije (s obzirom da sve odlično radi na Sedmici, Xp-u i Ubuntuu). Tj. moguće je da imam problem sa diskom (memorija nije) samo me čudi kako ništa (u identičnom opsegu) ne ''štuca'' na drugim sustavima, a na ovome da... Ok, vidjet ću, provjerit ću sve. Samo mi je malo sumnjivo... što se tiče Catalysta, konkretno sama aplikacija Catalyst se otvara brže (zbog bolje integracije i novijeg frameworka) ali povremeno se zna smrznuti (nisu beta driveri) i ne radi mu uopće opcija za Transcoding. Ali, to je vjerojatno do samih drivera jer su i do sada ''inžinjeri'' iz Atija radili svakojake gluposti i imali tone bugova.

Hajde, sad me još malo popljucajte i ispsujte jer sam se usudio dirnuti vaše božanstvo. Ma ne, ja u stvari sve ovo izmišljam samo da bih vam dosađivao... LOL

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 3:55 (Danyel).
16 godina
neaktivan
Windows 8

čoeče, baš sam čips načeo. zanimljivo je ovo. 

Jbg, samo etp žao mi što kupio 8, dobio ili što već, pa ne valja, je svi imamo pravo na svoje mišljenje. 

E jbg, ima puno načina i pojedinaca koji žele od 8 napraviti 7. tako da gadgete start i sve što ti fali u 7. može se vratiti i namjestiti, skoro sve.

Kolega google to zna najbolje od nas. Čovjek zna sve odgovore.  

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

@Danyel: MS dozvoljava downgrade s 8-ce na 7-cu, licenca ostaje važeća (mislim da se ovo odnosi samo na pro verziju). "Google is Your friend"

Stručnjak za odmaganje...

2 0 hvala 0
12 godina

Zamolio bih nekoga,ko samo koristi Intelovu grafiku HD3000,da mi kaže ima li ikakvih problema u win8.

http://www.avast.com/get/2udv4zIj
17 godina
neaktivan
Windows 8

Ajde molim odgovor na jedno pitanje, sigurno je već prije odgovoren, ali ima puno toga za listat i tražit, možda je ovako brže.

Kupio sam upgrade verziju s Viste na Osmicu za 40 dolara, Vista mi je na mehaničkom disku.

Naručio sam SSD, kako instalirati Osmicu na novi SSD disk?

Da li je najbolje prvo se upgrade-at na Osmicu na starom disku pa nekim clone tool-om prebacit na SSD?

Ili spržit ISO Osmice, zamijenit disk i instalirat na friško? Vidim da onda ima problema s aktivacijom?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 23:51 (Fabijan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fabijan kaže...

Ajde molim odgovor na jedno pitanje, sigurno je već prije odgovoren, ali ima puno toga za listat i tražit, možda je ovako brže.

Kupio sam upgrade verziju s Viste na Osmicu za 40 dolara, Vista mi je na mehaničkom disku.

Naručio sam SSD, kako instalirati Osmicu na novi SSD disk?

Da li je najbolje prvo se upgrade-at na Osmicu na starom disku pa nekim clone tool-om prebacit na SSD?

Ili spržit ISO Osmice, zamijenit disk i instalirat na friško? Vidim da onda ima problema s aktivacijom?

Hvala!

Ako ćeš legalno - onda svoju legalnu Vistu instaliraj na ČISTI SSD (ako je isto računalo, zbog OEM licence) pa je onda apgrejdaj na 8.

Ako ne želiš sasvim legalno, onda ovo nije forum za to. Nikakav clone ja ne bih koristio, ali ni upgrade... Pogotovo ne sa Viste.

14 godina
Windows 8

Ja bih instalirao Vistu na taj novi i onda instalirao W8 na taj disc ali ne upgrade nego clean.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 0:27 (5220).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
abyssis kaže...

Zamolio bih nekoga,ko samo koristi Intelovu grafiku HD3000,da mi kaže ima li ikakvih problema u win8.

ja ti iman hd4000 i nemam bas problema, samo sam "izgubio" 5-6 fps ova u igricama tipa LoL

Come to the dark side.... we have cookies :)
17 godina
neaktivan
ali i vista je bila predinstalirana, nemam dvd od nje. Ali imam na laptopu dva utora za diskove. da li mogu spojit drugi disk, pokrenuti vistu s prvoga i krenut s upgrade. Samo, da li mogu onda birat na koji disk instalirati osmicu?
14 godina
neaktivan
Windows 8

Ja sam napravio upgrade sa win 7 na win 8 pro i kod instalacije mi je naravno ostavilo win 7 old file i na ssd-u je to ipak dosta mjesta. Napravio sam boot usb, stavio win8 na njega i napravio čisti instal, unesao orginal key i to je to. Dakle kad skineš pita te dali želiš install ili želiš napravit boot usb i napravi ga

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
alias_noname kaže...
abyssis kaže...

ja ti iman hd4000 i nemam bas problema, samo sam "izgubio" 5-6 fps ova u igricama tipa LoL

To je dosta FPS-a.

http://isvijet.com.hr
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice