koristio sam windows 7 par dana i onda sam se vratio na xp... neznam jednostavno kad koristim windows 7 nemogu raditi ono sta radim na XP... igrice su mi se ucitavale sporije itd... onaj tko ima dobar komp neka prede na windows 7 ako ne onda XP i dalje.... to je moje misljenje
Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.366.260
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ipak sam uspio pokrenuti Aero, u postavkama Device Managera sam promijenio driver koji koristi graficka kartica. Bilo je postavljeno na standardnom VGA adapteru, odabrao sam ATI Technologiesov driver za moju seriju i Aero je proradio i daje rezultat 2.0 za istog, a za Gamin Graphics daje 3.0 (jednako kao na Visti). Trebam reci da je bilo par bugova u Aeru, a manifestirali su se tako sto je obris baloncica sa obavjestima ostajao na desktopu cak i poslije refresha. To vjerujem da ce se popraviti do sljedeceg RC, jer nije neki problem.
Svidja mi se brzi connect na wireless mreze i brze skeniranje w. mreza (odmah nakon detekcije, mreza se dodaje na listu, a sve je popraceno animacijom u trayu).
Sto se tice User Account Controla (famoznog UAC-a) kojeg su mnogi iskljucivali jer je smetao, on je i dalje ostao isti (ima isti princip rada sa tipkom allow), ali sada je omoguceno regulirati ucestalost iskakanja prozora i blokiranja aplikacije od strane UAC-a. Sada postoje 4 stupnja kontrole zavisno od namjene racunala na kojeg je instaliran OS: oni koji ucestalije instaliraju aplikacije koristiti ce 1. stupanj (Always Notify), a oni koji manje mijenjaju sadrzaj diska po pitanju instalacija (Never Notify 4. stupanj). Napomenimo da je defaultna postavka 2. stupanj. Sada je UAC zaduzen za provjeru AV alata i Windows Updatea, za sto je u prijasnjim verzijama Windowsa bio zaduzen Windows Security Center.
Novi dizajn taskbara je funkcionalan, po meni je trebao biti davno uveden jer je multitasking i vise otvorenih prozora sve ucestalije, pa se ovako prikazuju svi otvoreni prozori, a postoji i skala koja prati npr. kopiranje (ikona u taskbaru se puni), sto je vrlo prakticno i moze se pratiti copying progress bez otvaranja prozora. Jedna sitnica koja je dostupna od Viste su Live Thumbnails koji za sada rade odlicno i kad je video u pitanju, sto na Visti nije radilo (dogadjalo se da se slika u thumbnailu "smrzne").
Indexing service je sada moguce lako konfigurirati koje foldere da indexira, a moze se i iskljuciti po zelji.
Disk Defragmenter je napredovao, iako ne daje shematsku sliku diska po pitanju fragmentacije. Sada nudi stupanj fragmentacije u postotcima. Npr. C:\ Local Disk 2 % Fragmented (tako je meni bilo poslije svjeze instalacije).
Paint je i dalje ograniceno upotrebljiv, s nekim malo korisnim dodacima, vjerujem da ce svi i dalje koristiti alternativne alate.
Ipak sam uspio pokrenuti Aero, u postavkama Device Managera sam promijenio driver koji koristi graficka kartica. Bilo je postavljeno na standardnom VGA adapteru, odabrao sam ATI Technologiesov driver za moju seriju i Aero je proradio i daje rezultat 2.0 za istog, a za Gamin Graphics daje 3.0 (jednako kao na Visti). Trebam reci da je bilo par bugova u Aeru, a manifestirali su se tako sto je obris baloncica sa obavjestima ostajao na desktopu cak i poslije refresha. To vjerujem da ce se popraviti do sljedeceg RC, jer nije neki problem.
M da ,vjerojatno. Sigurno da su ih sve evropske i američke kompanije bolje čuvale pa niko nije uspjel iznjet i pustit na net.
A tako mi se čini, da ovi nisu puno marili za sve buildove.
@kizo2703 - hvala na objašnjenju, mislim da sada kužim ideju.
Evo, i ja se uključujem, nažalost morat ću vjerojatno raskopati komp...
Instalirao sam x64 verziju 7100 build-a. Sve radi OK, al nemam zvuk (nadao sam se da će biti neki generički driver za moju zvučnu, ali jok).
Zvučna je Gamesurround Fortissimo III 7.1; i koliko sam vidio službeno nije izašla ni jedna jedina 64-bitna verzija drivera za tu zvučnu.
Čip na njoj je Cirrus Logic SoundFusion CS4624, no ni za čip nisam našao ništa zanimljivo 64-bitno...
Ako ste slučajno negdje naletjeli na rješenje/driver za "moj" problem, slobodno javite.
Uvijek imam varijantu da iščupam zvučnu i idem sa integriranim Realtek-om, ali rađe ne bih...
Ja ga isto instalirao, ali koji god crack sam našao nisam uspio aktivirat, dali netko zna zašto nikako nemogu stavit...
Ja ga isto instalirao, ali koji god crack sam našao nisam uspio aktivirat, dali netko zna zašto nikako nemogu stavit...
Zbilja LOL. Dobije se sutra od tate Microsofta product key za dž, s kojim će Sedmica radit do lipnja 2010.
Instalirao Windows 7 - 7100.
Instalirao sve programe, Office, razvojne alate, Visual Studio 2008, SQL Server, Antivirus itd.
U principu nije nisto bolje od Vista SP2.
Zauzece memorije je otprilike isto, brzina isto tako.
Goli Windows 7 je brz, no i gola Vista je isto tako brza. Kad instaliras sve ostale programe ne oseti se neka razlika.
Toliko... videcemo kakva ce biti finalna verzija.
Instalirao Windows 7 - 7100.
Instalirao sve programe, Office, razvojne alate, Visual Studio 2008, SQL Server, Antivirus itd.
U principu nije nisto bolje od Vista SP2.
Zauzece memorije je otprilike isto, brzina isto tako.
Goli Windows 7 je brz, no i gola Vista je isto tako brza. Kad instaliras sve ostale programe ne oseti se neka razlika.
Toliko... videcemo kakva ce biti finalna verzija.
@ kuzo
jel može link na 7100 koji si skinuo?
ja imam win 7 build 7086 jel se moze updatat na 7100
ja imam win 7 build 7086 jel se moze updatat na 7100
imam problem ako moze pomoc...ovako napravim cod4 server i kad se hocu spojit na njega nece prek obicne ip adrese npr.92.168.7.1 nego samo preko 192.168.1.3
a sve sam isto radio ko na xp-u gdje je radio bez problema (mozda kriva tema)
Meni COD4 radi ok, jedino nisam uspio COD5 upogonit OL.
Pitanjce za vas, da li Vista i 7-ica podrzavaju visejezgrene procove ? Da li ih koriste ?
Pitanjce za vas, da li Vista i 7-ica podrzavaju visejezgrene procove ? Da li ih koriste ?
moja iskustva: imao sam par dana instaliran taj OS i igrice su mi radile sporije nego na istim postavkama unutar XP-a ili Viste; nadajmo se da će se to srediti do izlaska.
moja iskustva: imao sam par dana instaliran taj OS i igrice su mi radile sporije nego na istim postavkama unutar XP-a ili Viste; nadajmo se da će se to srediti do izlaska.
I napokon imamo s microsoftovih stranica mogućnost za Download windowsa 7 RC!! Izvolite link skidajte i instalirajte.
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx
Evo i jedan screenshot u prilogu.

Meni COD4 radi ok, jedino nisam uspio COD5 upogonit OL.