Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.366.260
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
Imsovcanin kaže...

koristio sam windows 7 par dana i onda sam se vratio na xp... neznam jednostavno kad koristim windows 7 nemogu raditi ono sta radim na XP... igrice su mi se ucitavale sporije itd... onaj tko ima dobar komp neka prede na windows 7 ako ne onda XP i dalje.... to je moje misljenje

Ako ti je primarna upotreba PCa za ..... (riječ neću ni spominjat) niti ti ne treba ništa bolje od XPa!!
Hacker-ri kaže...
 Ja razmisljam preci nazad na XP jer mi WIN7 nema podrsku nekih programa koje koristim inace, a to nemogu zaobic
 A stvarno koji to programi?! Jedino ak se baviš računovodstvom i imaš neki "pisan u garaži" ,i kaj ne radi nekoliko starijih AV programa!
Sve drugo radi ,pogotovo Vistini programi i 90% XPovih! O igrama ovdje neću ,jel je to za jednu posebnu temu!!

Kaj se drivera tiče ,sjetite se Viste kad je izašla i kad pola hardvera nije radilo kak treba ,a znalo se pola godine prije kad izlazi! Sad već za 99% posto stvari ima gotovih drivera ili rade oni sa Viste ili XPa! Moraš imat stvarno ili nekaj egzotično ili kramu staru 15 godina da nebi radilo! Da ,znam da ljudi imaju problema i bugova s nekim stvarima ali to je sve ništa!!

@zoka :Svatko tko je skinul betu 7000 i ima acount na Hotmailu ili  Liveu je dobil istu poruku!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 19:57 (kizo2703).
17 godina
naxeem kaže...
Upravo tako, a 7100 nije na liniji sa 7105, 7106, 7107 itd.  7100 je posljednji u liniji 70xx i zato je noviji od 710x o kojima se priča.
Ma sve pet... Ja sam pitao, a ti baš nisi bio dobre volje. Ništa strašno, dogodi se svakome.
Iako moram priznati da ne kužim što si želio reći posljednjom rečenicom, kako to misliš da je 7100 zadnji u 70xx liniji, a opet noviji od 710x? Ili se iz 710x izveo 7100?
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

Ipak sam uspio pokrenuti Aero, u postavkama Device Managera sam promijenio driver koji koristi graficka kartica. Bilo je postavljeno na standardnom VGA adapteru, odabrao sam ATI Technologiesov driver za moju seriju i Aero je proradio i daje rezultat 2.0 za istog, a za Gamin Graphics daje 3.0 (jednako kao na Visti). Trebam reci da je bilo par bugova u Aeru, a manifestirali su se tako sto je obris baloncica sa obavjestima ostajao na desktopu cak i poslije refresha. To vjerujem da ce se popraviti do sljedeceg RC, jer nije neki problem.

Svidja mi se brzi connect na wireless mreze i brze skeniranje w. mreza (odmah nakon detekcije, mreza se dodaje na listu, a sve je popraceno animacijom u trayu).

Sto se tice User Account Controla (famoznog UAC-a) kojeg su mnogi iskljucivali jer je smetao, on je i dalje ostao isti (ima isti princip rada sa tipkom allow), ali sada je omoguceno regulirati ucestalost iskakanja prozora i blokiranja aplikacije od strane UAC-a. Sada postoje 4 stupnja kontrole zavisno od namjene racunala na kojeg je instaliran OS: oni koji ucestalije instaliraju aplikacije koristiti ce 1. stupanj (Always Notify), a oni koji manje mijenjaju sadrzaj diska po pitanju instalacija (Never Notify 4. stupanj).   Napomenimo da je defaultna postavka 2. stupanj. Sada je UAC zaduzen za provjeru AV alata i Windows Updatea, za sto je u prijasnjim verzijama Windowsa bio zaduzen Windows Security Center.

Novi dizajn taskbara je funkcionalan, po meni je trebao biti davno uveden jer je multitasking i vise otvorenih prozora sve ucestalije, pa se ovako prikazuju svi otvoreni prozori, a postoji i skala koja prati npr. kopiranje (ikona u taskbaru se puni), sto je vrlo prakticno i moze se pratiti copying progress bez otvaranja prozora. Jedna sitnica koja je dostupna od Viste su Live Thumbnails koji za sada rade odlicno i kad je video u pitanju, sto na Visti nije radilo (dogadjalo se da se slika u thumbnailu "smrzne").

Indexing service je sada moguce lako konfigurirati koje foldere da indexira, a moze se i iskljuciti po zelji.

Disk Defragmenter je napredovao, iako ne daje shematsku sliku diska po pitanju fragmentacije. Sada nudi stupanj fragmentacije u postotcima. Npr. C:\ Local Disk 2 % Fragmented (tako je meni bilo poslije svjeze instalacije).

Paint je i dalje ograniceno upotrebljiv, s nekim malo korisnim dodacima, vjerujem da ce svi i dalje koristiti alternativne alate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Veliki Brat kaže...
Ma sve pet... Ja sam pitao, a ti baš nisi bio dobre volje. Ništa strašno, dogodi se svakome.
Iako moram priznati da ne kužim što si želio reći posljednjom rečenicom, kako to misliš da je 7100 zadnji u 70xx liniji, a opet noviji od 710x? Ili se iz 710x izveo 7100?
 Pa pročitaj članak na linku!! Sve je objašnjeno!!
17 godina
kizo2703 kaže...
 Pa pročitaj članak na linku!! Sve je objašnjeno!!
Pa... Link na članak sam i postavio sam. Gore se našao zato da i netko drugi može vidjeti o čemu se radi. Ne bi to napravio da ga nisam prije toga pročitao, inače tko zna što bi sve mogao staviti gore ;)
Pazi, gledam te!
16 godina
Veliki Brat kaže...
Pa... Link na članak sam i postavio sam. Gore se našao zato da i netko drugi može vidjeti o čemu se radi. Ne bi to napravio da ga nisam prije toga pročitao, inače tko zna što bi sve mogao staviti gore ;)
 Dobro ,onda ovak : 7100 je zadnji u takozvanoj RC liniji buildova u koju spadaju svi 70XX. Noviji je od 7105 ,7106 koji su tzv. pre-RTM linija i koji se rade vjerojatno za proizvođače hardvera i razvoj drivera (naxeem ,samo prenosim tumačenja) i kolko si mogel primjetit rađeni su prvenstveno na kineskom pa su ih razni "majstori" prevodili na engleski ,ruski itd. Inače nema puno razlike među njima ,osim kaj su ovi dobili i neke nepoželjne "dodatke"!
I to bi bilo to ,iako bi najbolje bilo da još malo pogooglaš i proučiš ,ako hoćeš. Jel u članku koji si postavil je samo djelić objašnjenja.
Možeš počet ovdje ,puno dobrih tekstova i savjeta.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 0:51 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Ipak sam uspio pokrenuti Aero, u postavkama Device Managera sam promijenio driver koji koristi graficka kartica. Bilo je postavljeno na standardnom VGA adapteru, odabrao sam ATI Technologiesov driver za moju seriju i Aero je proradio i daje rezultat 2.0 za istog, a za Gamin Graphics daje 3.0 (jednako kao na Visti). Trebam reci da je bilo par bugova u Aeru, a manifestirali su se tako sto je obris baloncica sa obavjestima ostajao na desktopu cak i poslije refresha. To vjerujem da ce se popraviti do sljedeceg RC, jer nije neki problem.

Ti bugovi su problem drivera, ne Windowsa. 
kizo2703 kaže...
Veliki Brat kaže...
 Dobro ,onda ovak : 7100 je zadnji u takozvanoj RC liniji buildova u koju spadaju svi 70XX. Noviji je od 7105 ,7106 koji su tzv. pre-RTM linija i koji se rade vjerojatno za proizvođače hardvera i razvoj drivera (naxeem ,samo prenosim tumačenja) i kolko si mogel primjetit rađeni su prvenstveno na kineskom pa su ih razni "majstori" prevodili na engleski ,ruski itd. Inače nema puno razlike među njima ,osim kaj su ovi dobili i neke nepoželjne "dodatke"!
I to bi bilo to ,iako bi najbolje bilo da još malo pogooglaš i proučiš ,ako hoćeš. Jel u članku koji si postavil je samo djelić objašnjenja.
Možeš počet ovdje ,puno dobrih tekstova i savjeta.
Zapravo, iscurili su od jedino od kineza, ali radili su se za sva 3-4 osnovna jezika.
16 godina

M da ,vjerojatno. Sigurno da su ih sve evropske i američke kompanije bolje čuvale pa niko nije uspjel iznjet i pustit na net.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 2:04 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A tako mi se čini, da ovi nisu puno marili za sve buildove.

17 godina

@kizo2703 - hvala na objašnjenju, mislim da sada kužim ideju.

Pazi, gledam te!
17 godina
crowolf kaže...
TomoR kaže...

Evo, i ja se uključujem, nažalost morat ću vjerojatno raskopati komp...

Instalirao sam x64 verziju 7100 build-a. Sve radi OK, al nemam zvuk (nadao sam se da će biti neki generički driver za moju zvučnu, ali jok).

Zvučna je Gamesurround Fortissimo III 7.1; i koliko sam vidio službeno nije izašla ni jedna jedina 64-bitna verzija drivera za tu zvučnu.

Čip na njoj je Cirrus Logic SoundFusion CS4624, no ni za čip nisam našao ništa zanimljivo 64-bitno...

Ako ste slučajno negdje naletjeli na rješenje/driver za "moj" problem, slobodno javite.

Uvijek imam varijantu da iščupam zvučnu i idem sa integriranim Realtek-om, ali rađe ne bih...

Mislim da bi vistini drajveri morali pomoći,nisam bas puno trazio ali probaj googlati glede postupka.Čini mi se da ih treba raspakirati (universal extractor),te napraviti update driver iz drevice managera.Oprez!
 Hvala na odgovoru, ali mislio sam da je moj post bio dovoljno jasan...

Za bilo koju verziju Windows-a nisam naletio na mogućnost postojanja 64-bitnih driver-a, ni za čip ni za zvučnu.

Jedino ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) ima podršku za taj čip u 64-bita, ali to mi i ne znači puno za Win7.

Pitanje je bilo više orijentirano na to ako netko možda zna da li se rade neki alternativni 64-bitni driveri za "moju" zvučnu ili njen čip...

EDIT:
Mislim da nema smisla force-at 32-bitne drivere u 64-bitni OS. Ili?
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 13:14 (TomoR).
16 godina
neaktivan

Ja ga isto instalirao, ali koji god crack sam našao nisam uspio aktivirat, dali netko zna zašto nikako nemogu stavit...

0 0 hvala 0
16 godina
colezgd kaže...

Ja ga isto instalirao, ali koji god crack sam našao nisam uspio aktivirat, dali netko zna zašto nikako nemogu stavit...

Kaj si to instaliral i kakav crack!? Za kaj!?
16 godina
neaktivan

Zbilja LOL. Smijeh Dobije se sutra od tate Microsofta product key za dž, s kojim će Sedmica radit do lipnja 2010. Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Instalirao Windows 7 - 7100.

Instalirao sve programe, Office, razvojne alate, Visual Studio 2008, SQL Server, Antivirus itd.

U principu nije nisto bolje od Vista SP2.

Zauzece memorije je otprilike isto, brzina isto tako.

Goli Windows 7 je brz, no i gola Vista je isto tako brza. Kad instaliras sve ostale programe ne oseti se neka razlika.

Toliko... videcemo kakva ce biti finalna verzija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

Instalirao Windows 7 - 7100.

Instalirao sve programe, Office, razvojne alate, Visual Studio 2008, SQL Server, Antivirus itd.

U principu nije nisto bolje od Vista SP2.

Zauzece memorije je otprilike isto, brzina isto tako.

Goli Windows 7 je brz, no i gola Vista je isto tako brza. Kad instaliras sve ostale programe ne oseti se neka razlika.

Toliko... videcemo kakva ce biti finalna verzija.

kakve si ti windowse skinuo?
meni je to nebo i zemlja
potpis :D
17 godina
neaktivan

@ kuzo

jel može link na 7100 koji si skinuo?

16 godina
neaktivan

ja imam win 7 build 7086 jel se moze updatat na 7100

0 0 hvala 0
16 godina
cro kaže...

ja imam win 7 build 7086 jel se moze updatat na 7100

Mislim da ne može. Najbolje pričekaj sutra navečer ili preksutra ,skini službeni RC sa M$ovih stranica i onda napravi clean install.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 1:30 (kizo2703).
16 godina
protjeran

imam problem ako moze pomoc...ovako napravim cod4 server i kad se hocu spojit na njega nece prek obicne ip adrese npr.92.168.7.1 nego samo preko 192.168.1.3

a sve sam isto radio ko na xp-u gdje je radio bez problema  (mozda kriva temaSramim se)

amd-ati
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 5:49 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni COD4 radi ok, jedino nisam uspio COD5 upogonit OL.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Pitanjce za vas, da li Vista i 7-ica podrzavaju visejezgrene procove  ? Da li ih koriste ?

0 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

Pitanjce za vas, da li Vista i 7-ica podrzavaju visejezgrene procove  ? Da li ih koriste ?

Naravno! Rekao bih čak i malo bolje nego Win XP.
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

cini mi se da x64 koristi, za ostalo nisam siguran
potpis :D
16 godina
neaktivan

moja iskustva: imao sam par dana instaliran taj OS i igrice su mi radile sporije nego na istim postavkama unutar XP-a ili Viste; nadajmo se da će se to srediti do izlaska.Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
Batista kaže...

Da
Dominus Johannes kaže...

moja iskustva: imao sam par dana instaliran taj OS i igrice su mi radile sporije nego na istim postavkama unutar XP-a ili Viste; nadajmo se da će se to srediti do izlaska.Smijeh

A na čemu si ti to imal instalirano?
16 godina
neaktivan
Window 7 build 7100 RC dostupan za download

I napokon imamo s microsoftovih stranica mogućnost za Download windowsa 7 RC!! Izvolite link skidajte i instalirajte.Namigiva

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx

Evo i jedan screenshot u prilogu.

Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Batista kaže...

Da
Dominus Johannes kaže...

A na čemu si ti to imal instalirano?
 pa o čemu je tema? Na Windowsima 7.Smijeh
16 godina
Dominus Johannes kaže...
pa o čemu je tema? Na Windowsima 7.Smijeh
 Hardver ,na hardver mislim! Inače ,ako ti je samo do ..... ostani na XPu ili Visti dok autori ..... ne prilagode za Sedmicu!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 15:42 (kizo2703).
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

Meni COD4 radi ok, jedino nisam uspio COD5 upogonit OL.

mislis da ti server radi ok il sama igra jer meni sve igre rade tu nemam problema neg me ta ip adresa zeza jer mi je to jako vazno ako necu uspjet rjesit
vracam se na xp
amd-ati
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice