Windows 7 64 bit ili windows 8 63bit [instalacija]

poruka: 5
|
čitano: 3.603
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Vidio sam da ima dosta slicnih  tema,ali odgovor na svoje pitaje nisam uspio naci pa cu vas pitati ovdje par kratkih pitanja:

• koji je sistem bolji za podrzavanje novijih igara,win 7 64 bit-a ili win 8 64 bit-a ?
  • Dali znate neki dobar video tutorijal kako bi mogao da odradim samu instalaciju za windows 8 s, nasao sam ovaj i veoma je detaljan ( 
    ) ali nazalost za win 8 nisam nista uspio da nadjem,dali je instalacija ista samo sto na usb ili cd ubacim win 8 ?
  • i zadnje pitanje i ono sto me najvise zanima je: Kako da savucam sve podatke i programe na laptup-u da bi mi nakon instalacije novoga windowsa ostali svi stari fajlovi,folderi i programi,dali je dovoljno da uradim back up ? kako ponovo da ih ubacim nakon backup-a i instalacije windows-a?,

Hvala svima koji citaju ovo,nadam se da ce neko odvojiti malo vremena i izac u susret da mi pomogne :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 7 64 bit ili windows 8 63bit [instalac
Arena kaže...

Pozdrav,

Vidio sam da ima dosta slicnih  tema,ali odgovor na svoje pitaje nisam uspio naci pa cu vas pitati ovdje par kratkih pitanja:

• koji je sistem bolji za podrzavanje novijih igara,win 7 64 bit-a ili win 8 64 bit-a ?
  • Dali znate neki dobar video tutorijal kako bi mogao da odradim samu instalaciju za windows 8 s, nasao sam ovaj i veoma je detaljan ( 
    ) ali nazalost za win 8 nisam nista uspio da nadjem,dali je instalacija ista samo sto na usb ili cd ubacim win 8 ?
  • i zadnje pitanje i ono sto me najvise zanima je: Kako da savucam sve podatke i programe na laptup-u da bi mi nakon instalacije novoga windowsa ostali svi stari fajlovi,folderi i programi,dali je dovoljno da uradim back up ? kako ponovo da ih ubacim nakon backup-a i instalacije windows-a?,

Hvala svima koji citaju ovo,nadam se da ce neko odvojiti malo vremena i izac u susret da mi pomogne :)

Najbolje ti je uraditi backup da :) Ali ti preporučam "novu" čistu instalaciju programa na windows 8 kad ga instaliraš :)

Ovo ti je super programčić za izradu bootabilnih dvd-usb medija za windowse 7 i 8

Za pokretanje bootabilnog usb-a moraš prvo u biosu namjestit tu "opciju", naravno ako ju tvoj prijenosnik podržava.

Sretno!!!

15 godina
Re: Windows 7 64 bit ili windows 8 63bit [instalac

Ako je samo zbog igrica nije potrebno da prelaziš sa win 7 na win 8. Nema razlike.

Ako želiš sačuvati sve programe foldere itd jedina opcija ti je upgrade. Googlaj "how to upgrade windows 7 to windows 8" imaš dosta tutoriala.

13 godina
neaktivan

Po vama dali je bolja nova instalacija win 8 ili upgrade to windows 8,ili se pak sve svodi na isto ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uvijek je bolji clean install

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice