Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.879.864
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
11 godina
protjeran
Windows 10 - dojmovi, problemi

Kaze microsoft da ce proci i par mjeseci dok sve svjetske regije i svi korisnici uopce dobe u upravljackoj ploči tipku upgradea , tako da nemojte baš puno ocekivati odmah 29-tog... 

@kizo , nije tebi lako  

:-)

4 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
bunkermax kaže...

Kaze microsoft da ce proci i par mjeseci dok sve svjetske regije i svi korisnici uopce dobe u upravljackoj ploči tipku upgradea , tako da nemojte baš puno ocekivati odmah 29-tog... 

@kizo , nije tebi lako  

:-)

A pitanje je kad i hoće li uopće to doć do nas.

Zakaj?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
morrisoN kaže...

Da li su kod vas slova u nekim aplikacijama (prvenstveno "starim") poput Event viewera, Device managera, Computer managmenta... (dakle, uglavnom admininstrativni alati još iz vremena sedmice) slova nekako "zblurana"? Znači, kao neuspjeli cleartype, ako razumijete šta hoću reći.

Neću da postam printscreen jer mislim da ne bi imalo smisla, pošto na forumu ne vidiš sliku pune veličine, a "efekat" vjerovatno ima veze sa rezolucijom ekrana.

Pokušavao sam podesiti i čak isključiti cleartype, ali nisam dobio bolji rezultat.

Svi novi elementi UI-ja su perfektni, rezolucija je nativna 1920x1080, samo ti "ostaci" starog sistema su sa takvim slovima.

P.S.

Za filmove sam na win7 koristio kmplayer, ali nakon istalacije istog na win10 uočio sam istu zbluranost fontova u svim UI elementima programa, kao i u fontu titlova (bez obzira koju kombinaciju video/font rendera postavljao). Evo, sa MPC-HC nema takvih problema jer su slova u svim dijelovima UI-ja kristalno čista.

Vidim da niko nije odgovorio na moje pitanje, ali našao sam uzrok, ali i rješenje problema, pa velim - možda nekom pomogne

-uzrok: dpi scaling je na 150% (računar je skopčan putem HDMI kabla na 46" TV i na manjem dpi scalingu mi je presitno za ugodan rad). U većini windows sučelja je sve ok, ali u nekim aplikacijama (između ostalih google earth, the kmplayer, ...) i starim windows administracijskim alatima font ne izgleda dobro.

-rješenje 1: vratiti dpi scaling na 100% (kod mene neprihvatljivo jer su mi font, ali i dijelovi UI-ja presitni)

-rješenje 2: za svaku aplikaciju kod koje se javlja problem na shortcut (ili sam izvršni file) properties podesiti compatibility mod tako da je uključena kvačica kod Disable Display Scaling On High DPI Settings

morrisoN
11 godina
protjeran

@kizo

Ma čim su nam došle rezervacije za desetku onda ce i upgrade doći ali izgleda da planiraju to polako i postupno odraditi.. 

Zakaj ti nije lako ? 

A gledam par zadnjih stranica kak imaš volje strpljivo trpiti neargumentacije i odgovarati na to...  Nedaj se  :-)

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
morrisoN kaže...
morrisoN kaže...

Da li su kod vas slova u nekim aplikacijama (prvenstveno "starim") poput Event viewera, Device managera, Computer managmenta... (dakle, uglavnom admininstrativni alati još iz vremena sedmice) slova nekako "zblurana"? Znači, kao neuspjeli cleartype, ako razumijete šta hoću reći.

Neću da postam printscreen jer mislim da ne bi imalo smisla, pošto na forumu ne vidiš sliku pune veličine, a "efekat" vjerovatno ima veze sa rezolucijom ekrana.

Pokušavao sam podesiti i čak isključiti cleartype, ali nisam dobio bolji rezultat.

Svi novi elementi UI-ja su perfektni, rezolucija je nativna 1920x1080, samo ti "ostaci" starog sistema su sa takvim slovima.

P.S.

Za filmove sam na win7 koristio kmplayer, ali nakon istalacije istog na win10 uočio sam istu zbluranost fontova u svim UI elementima programa, kao i u fontu titlova (bez obzira koju kombinaciju video/font rendera postavljao). Evo, sa MPC-HC nema takvih problema jer su slova u svim dijelovima UI-ja kristalno čista.

Vidim da niko nije odgovorio na moje pitanje, ali našao sam uzrok, ali i rješenje problema, pa velim - možda nekom pomogne

-uzrok: dpi scaling je na 150% (računar je skopčan putem HDMI kabla na 46" TV i na manjem dpi scalingu mi je presitno za ugodan rad). U većini windows sučelja je sve ok, ali u nekim aplikacijama (između ostalih google earth, the kmplayer, ...) i starim windows administracijskim alatima font ne izgleda dobro.

-rješenje 1: vratiti dpi scaling na 100% (kod mene neprihvatljivo jer su mi font, ali i dijelovi UI-ja presitni)

-rješenje 2: za svaku aplikaciju kod koje se javlja problem na shortcut (ili sam izvršni file) properties podesiti compatibility mod tako da je uključena kvačica kod Disable Display Scaling On High DPI Settings

Nažalost, to neće pomoći kod većeg dijela aplikacija jer samo jedan monitor (primarni) može biti oštar. Svaki drugi (drugačijeg scaling faktora) bit će mutan. Tu nema pomoći jer je način na koji Windows renderira desktop takav kakav jest.

13 godina

Jel moguće ikako namjestiti da se pri bootu slika prikazuje na primarnom ekranu ?

Imam 2 monitora, jedan od 19'' a drugi od 27'' i uvijek se prvo pali ovaj lijevi od 19'' a primarni se upali tek kod login screena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

Upravo o tome i govorim, neinformirani ljudi ne znaju što rade.

To može biti opravdano samo ako je početna postava te opcije "isključeno".

Kod početnog postavljanja telefona te vrlo jasno i nedvosmisleno pita da li želiš shareati passworde (koji se btw ne vide nego idu na princip "ključa").

Jbg, kao da bi se ja žalio na pumpi što drže benzin i dizel jedno pored drugog a ja krivo ulio... Malo manje next-next, malo više čitati. Danke!

My name is Legion... For we are many!
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Jbg, kao da bi se ja žalio na pumpi što drže benzin i dizel jedno pored drugog a ja krivo ulio... Malo manje next-next, malo više čitati. Danke!

Slažem se ja sa svime, meni nije problem i svatko kome ja nešto budem radio, taj to i još dosta toga bude imao ugašeno, ali problem su ostali,

evo upravo preko Teamviewera stavljam čovjeku OS na Hrvatski, zaje... me da kaj sam mu to stavio, da on ne kuži ništa, jebga, sad ja ne kužim ništa kad stavim na Hrvatski. lol.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
neaktivan

Kak igre rade na WIN 10 neki boost i kompatibilonost?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

Kak igre rade na WIN 10 neki boost i kompatibilonost?

Rade dobro. Boost je skoro pa neprimjetan.

13 godina
Valentin17 kaže...

evo upravo preko Teamviewera stavljam čovjeku OS na Hrvatski, zaje... me da kaj sam mu to stavio, da on ne kuži ništa, jebga, sad ja ne kužim ništa kad stavim na Hrvatski. lol.

Ista situacija i kod mene u kući kada roditeljima treba nešto pomoći na laptopu/smartphoneu :)

"Pa yebo ga ti, na tom kompjuteru sve živo znaš, sebi sve središ a kad meni nešto treba pomoć - nemaš pojma" al ajde ti to objasni...

16 godina
Tonči kaže...
morrisoN kaže...
morrisoN kaže...

P.S.

Nažalost, to neće pomoći kod većeg dijela aplikacija jer samo jedan monitor (primarni) može biti oštar. Svaki drugi (drugačijeg scaling faktora) bit će mutan. Tu nema pomoći jer je način na koji Windows renderira desktop takav kakav jest.

-To mi je pomoglo jer mi je TV primarni i jedini monitor. Neko vrijeme sam imao paralelno spojen 22" 1680x1050 i 46"TV 1920x1080 (windows 7), ali nisam koristio skaliranje (dakle DPI scaling 100%) i sve je uredno radilo. Veći DPI scalling na TV-u nisam imao potrebu koristiti jer mi je primarni bio 22" monitor, a TV sam koristio za gledanje filmova. Svaki od njih je radio na svojoj rezoluciji (TV u extend modu, a ne u clone)

-Sad sam zbog nedostatka prostora (beba :) ) ukinuo monitor i koristim samo TV, pa mi je DPI scaling na 150%. Navedenim podešavanjima sam riješio problem.

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 23:15 (morrisoN).
16 godina
odjavljen

Aha, da. To je onda OK. Iako je pozitivno da sve više aplikacija na Windowsima dobro podnosi skaliranje. Ne neke bitne još uvijek, ali s vremenom bismo i to trebali dobiti. Bolna točka su monitori različitog DPI-ja (npr. 4K i normalni).

16 godina
bunkermax kaže...

@kizo

Ma čim su nam došle rezervacije za desetku onda ce i upgrade doći ali izgleda da planiraju to polako i postupno odraditi.. 

Zakaj ti nije lako ? 

A gledam par zadnjih stranica kak imaš volje strpljivo trpiti neargumentacije i odgovarati na to...  Nedaj se  :-)

Ako se neko nada da će ga odma 29. ujutro dočekat upgrade, malo se zaye ... razvuć će se to na dane.

Kad vidim ''argumentacije'' jednostavno pređem preko toga.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
Windows 10 quick guide.pdf

There has been so much information available about Windows 10, it would be easy to think that you know everything there is to know... and the operating system hasn’t even launched yet! Over the past few months, in addition to the official releases, there have been a number of build leaks to whet our appetites.

With just two days to go until launch, the latest leak is a quick-start guide that tells you everything you need to know about Windows 10. There might not be much that Windows Insiders don’t already know, but for everyone else, the guide serves as a great introduction to the most recent version of Windows.

The 14-page guide is available to read in Word Online, but you can also download the document as a PDF. Windows 10 is described as "the best Windows ever", and right at the start Microsoft makes reference to the "free, automatically-enabled updates" that have proved problematic in some instances.

We're also introduced to Cortana, Microsoft Edge, gaming and Xbox features, the built-in modern apps, Windows Hello, and the various security features -- pretty much everything highlighted in Microsoft's video ads for Windows 10 have their own sections in the guide. It's far from being a comprehensive guide to everything Windows 10 has to offer, but for newcomers it serves as a brilliant way to become familiar with the operating system.

Grab your copy of the guide here.

http://betanews.com/2015/07/27/download-leaked-windows-10-quick-guide-here/

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2015 7:44 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 4
16 godina
Re: Windows 10 quick guide.pdf
Sa my digital life foruma javljaju da su se instalacijski fileovi poceli skidat ovisno o vremenskoj zoni u kojoj se nalazite
Samobor je lepa varoš
14 godina
odjavljen

Microsoft izbacio tool za blokiranje neželjenih updates i drivera:

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930

http://www.zdnet.com/article/microsoft-releases-tool-to-hide-or-block-unwanted-windows-10-updates/

da moja greška sory, ali njime se navodno  može blokirati neželjene windows updates, ili drivere, ukoliko uzrokuju nestabilnost sistema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2015 12:36 (osvit).

0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

To nije alat za blokiranje automatskih updatea pobogu...

13 godina

Evo i ja mogu javit da su mi se instalacijski fajlovi poceli skidati na komp.

0 0 hvala 0
13 godina

Ne razumijem ovu frazu "instalacijski fileovi".

Može li mi to netko pojasniti? To ide preko Windows Updatea?

Jer ja razumijem samo službeni ISO koji će se pojaviti na stranicama.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ibirkic kaže...

I meni isto počelo skidat.

SVEMOGUĆI
12 godina

Ja na dičijem kompu dobio samo ovu obavjest

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Kreće panika.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
dedaa kaže...

Kreće panika.

Desetak strana "ej meni skida windows 10", "zašto meni neće, a Perotu hoće" itd...

13 godina

...When Windows 10 is ready for your device, it will download in the background. You’ll then get a notification to schedule your upgrade right away or at another time that’s convenient for you.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dedaa kaže...

Kreće panika.

Nije panika samo me zanima šta će bit poslije nadogradnje jer na dičijem kompu je win7 TPB verzija.

16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
dedaa kaže...

Kreće panika.

Nije panika samo me zanima šta će bit poslije nadogradnje jer na dičijem kompu je win7 TPB verzija.

A bit ce not genuine.

12 godina

Ma nije ni to problem kupija san ja navrime grnuine key nego hoću vidit sta će bit jer još su mi u glavi one stare (doduše nekoliko puta demantirane) priče o besplatnim winsima 10 i za pirate.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
ibirkic kaže...

Očito skida samo onima koji su se pribelježili na upgrade kada se to nudilo. Ja nisa i ništa mi nije sam skidao iako imam omogućen Automatic update. Mene najviše zanima hoće li biti crackana verzije Windowsa 10 kad su iz Microsofta rekli da će biti godinu dana besplatno za sve. Nema smisla da itko skida piratsku verziju onda ali opet ako nakon godinu dana budu neke restrikcije i ako nešto ne bude radilo i budu ljudi primoreni gaziti sustav svi će požaliti što su godinu dana bili legit, a sad opet idu na piratluk

16 godina
ParaNO1d kaže...

Očito skida samo onima koji su se pribelježili na upgrade kada se to nudilo. Ja nisa i ništa mi nije sam skidao iako imam omogućen Automatic update. Mene najviše zanima hoće li biti crackana verzije Windowsa 10 kad su iz Microsofta rekli da će biti godinu dana besplatno za sve. Nema smisla da itko skida piratsku verziju onda ali opet ako nakon godinu dana budu neke restrikcije i ako nešto ne bude radilo i budu ljudi primoreni gaziti sustav svi će požaliti što su godinu dana bili legit, a sad opet idu na piratluk

????

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice