Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.888.354
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
nicky.sl kaže...

Ja sam instalira insider hub i radi odlicno

probat ču uninstall ovoga, valjda nebu bilo problema, pa kasnije install

uostalom dal je obavezno imat taj isider hub instaliran, ak se misli ostat insider?

tog se nesječam kad je bilo govora oko ponovne instalacije huba nakon svakog upgrejda, sječam se da na finalnu nebu se ni moglo instalirat, a nakon finalnog bild bu svaki bild imal več predinstalirano.

mrakky
16 godina
mrakky kaže...

uostalom dal je obavezno imat taj isider hub instaliran, ak se misli ostat insider?

tog se nesječam kad je bilo govora oko ponovne instalacije huba nakon svakog upgrejda, sječam se da na finalnu nebu se ni moglo instalirat, a nakon finalnog bild bu svaki bild imal več predinstalirano.

Ako misliš ostat Insider, da, instaliraj ga.

I da, moći će se instalirati i na final verziju.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
kizo2703 kaže...
mrakky kaže...

Ako misliš ostat Insider, da, instaliraj ga.

I da, moći će se instalirati i na final verziju.

sve radi, obratite pažnju pri upgrejdu sljedečem, ak u startu nije maknut insider hub sam ga unistall (nemrete ga ni pokrenut) pa tek onda install, predzadnji put nisam opče obračo pažnju na to neg sam ga sam instaliro i skršio mi start (stalno se gasio)

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 19:37 (mrakky).
16 godina
mrakky kaže...

sve radi, obratite pažnju pri upgrejdu sljedečem, ak u startu nije maknut insider hub sam ga unistall (nemrete ga ni pokrenut) pa tek onda install, predzadnji put nisam opče obračo pažnju na to neg sam ga sam instaliro i skršio mi start (stalno se gasio)

Od builda 10158 se Insider Hub instalira posebno.

''Insider Hub: As I mentioned here, the Insider Hub is no longer pre-installed starting with this build. You can reinstall the Insider Hub app through the following steps:

Go to Settings, System, Apps & features.
Click Manage optional features then Add a feature.
Select the Insider Hub entry (the list is in alphabetical order) and click Install.''

17 godina
kizo2703 kaže...
mrakky kaže...

Od builda 10158 se Insider Hub instalira posebno.

''Insider Hub: As I mentioned here, the Insider Hub is no longer pre-installed starting with this build. You can reinstall the Insider Hub app through the following steps:

Go to Settings, System, Apps & features.
Click Manage optional features then Add a feature.
Select the Insider Hub entry (the list is in alphabetical order) and click Install.''

znam to sve, kizo pogledaj prethodnu stranicu 4-ti post odozdola, odma iznad tvojega i sve bu ti jasno.

mrakky
14 godina
neaktivan
Windows 10 - dojmovi, problemi

Baš mi se i ne sviđa ovo da ne možeš isključit Windows Update. Barem meni koji nemam Flat ADSL nego mobilni internet s ograničenom potrošnjom.

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

E da je itko malo pogledao po gpedit.msc što se može sa Updateom...

gpedit.msc -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Configure Automatic Updates

Eto. Jel to bilo teško?

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
2 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

gpedit.msc -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Configure Automatic Updates Eto. Jel to bilo teško?

To sam napravio bio i svejedno mi je automatski skidalo ažuriranja.

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
16 godina
odjavljen

Na nekom od starijih buildova je radilo ok, sad ćemo vidjet šta na 130 radi.

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

gpedit.msc -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Configure Automatic Updates

Ali, u Home verziji NEMA Group Policy Editora.

16 godina
odjavljen

Eto, funkcionira:

Bacio mi je notification u tray, kliknem na njega i dobijem ovo gore.

Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina

Ne funkcionira!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja taj Insider Hub nemogu nikako instalirati. Kad kliknem na instal, samo se refreša i opet mogu na njega kliknuti.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
12 godina
x18x05x kaže...

Ja taj Insider Hub nemogu nikako instalirati. Kad kliknem na instal, samo se refreša i opet mogu na njega kliknuti.

Po ovim uputstvima mora se moć.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
nicky.sl kaže...
x18x05x kaže...

Velim ti, neće. Kad kliknem na instal refreša stranicu i sve ispočetka.

12 godina
x18x05x kaže...
nicky.sl kaže...
x18x05x kaže...

Velim ti, neće. Kad kliknem na instal refreša stranicu i sve ispočetka.

kakvu stranicu ? Pa nije to na netu već u setingsima

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
odjavljen
BlackMoon kaže...

Ne funkcionira!

Oš reć da je ovo gore fotošop a ja lažem?

15 godina
nicky.sl kaže...

kakvu stranicu ? Pa nije to na netu već u setingsima

Kao što je gore opisano. Nikakav net.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 12:07 (x18x05x).
17 godina

Win update mi je ponudio i neke dijelove za office koje ne zelim instalirati. Mogu li ih nekako maknuti?

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
Miki77 kaže...

Win update mi je ponudio i neke dijelove za office koje ne zelim instalirati. Mogu li ih nekako maknuti?

Odi na Advanced opcije ispod updatea i isključi ovu opciju...

17 godina

Napravio sam to ali i dalje on povuce nesto od officea. Resetiram komp, i opet je sve tu.

Bas cudno.

TrustNo1

0 0 hvala 0
14 godina
Miki77 kaže...

Napravio sam to ali i dalje on povuce nesto od officea. Resetiram komp, i opet je sve tu.

Bas cudno.

Pa probaj promijeniti Update Options unutar samog Officea.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina

Kako dodati u desni klik shut down opcije?

Ovo sa slike.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 14:00 (x18x05x).
16 godina
x18x05x kaže...

Kako dodati u desni klik shut down opcije?

Ovo sa slike.

Ovako: http://www.askvg.com/add-cascading-menu-for-restart-shut-down-hibernate-and-other-power-shortcuts-in-desktop-context-menu-of-windows-7-and-8/

Jednostavno pokrenut scriptu koja dodaje registry vrijednost.

File je provjeren BitDefenderom i čist je kao suza a kako sve skupa izgleda možeš vidjet na donjem screenshotu.

+ sve radi bez greške 

Ovako to izgleda na mojem računalu Ovako to izgleda na mojem računalu
Tigar Krezumica
16 godina

Šta koristite za gledanje filmova na w10, pošto je ovaj (u novijim bildovima nazvani) "Filmovi i TV" neupotrebljiv, barem što se tiče titlova?

morrisoN

0 0 hvala 0
16 godina
morrisoN kaže...

Šta koristite za gledanje filmova na w10, pošto je ovaj (u novijim bildovima nazvani) "Filmovi i TV" neupotrebljiv, barem što se tiče titlova?

MPC-HC

Radi bez greške, kao i uvijek 

Tigar Krezumica
13 godina
neaktivan

Desni klik na stark ikonicu i imate shut down opcije. :)

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
Balkana kaže...

Desni klik na stark ikonicu i imate shut down opcije. :)

Ovako je više fora.

16 godina
morrisoN kaže...

MPC+Lav filters+AC3 filter+ MadVr render + reclock

Filmove i TV aplikaciju sam mislio koristiti za pretpreglede, međutim radi dobro bez titlova, kad učitaš titlove iz MKV kontejnera, zabrenza, titilovi se počnu prikazivati u gornjem desnom kutu, šteka i na kraju se sruši. Stvarno sramotno i neozbiljno da jedan MS ne zna usavršiti jednostavan video player! Više sam puta prijavljivao MS-u ovaj bug, updateovi izlaze, ali se ovaj problem ne riješava...

Problem je i kod muzičkog playera što ne zna čitati tagove i prikazivati covere albuma i izvođača koji se nalaze u .mp3 ili .flac fajlu. Također da čovjek ne može povjerovati.

Aplikacija Pošta je totalno zbugana, ono što mi najviše treba a to su notifikacije u action centru i na samoj pločici - NE RADE. Ponekad me AC obavijesti da je stigao neki mail, ali to bude hrpa nekih hijeroglifa. Kad kliknem na to, otvori se Pošta, ali takav mail uopće ne postoji!!!

Mobilne aplikacije Word, Excel, OneNote i PowerPoint bi TREBALE ostati besplatne, ako to MS počne naplacivati, onda su stvarno retardirani idioti!!!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 17:10 (BlackMoon).
16 godina

Da li su kod vas slova u nekim aplikacijama (prvenstveno "starim") poput Event viewera, Device managera, Computer managmenta... (dakle, uglavnom admininstrativni alati još iz vremena sedmice) slova nekako "zblurana"? Znači, kao neuspjeli cleartype, ako razumijete šta hoću reći.

Neću da postam printscreen jer mislim da ne bi imalo smisla, pošto na forumu ne vidiš sliku pune veličine, a "efekat" vjerovatno ima veze sa rezolucijom ekrana.

Pokušavao sam podesiti i čak isključiti cleartype, ali nisam dobio bolji rezultat.

Svi novi elementi UI-ja su perfektni, rezolucija je nativna 1920x1080, samo ti "ostaci" starog sistema su sa takvim slovima.

P.S.

Za filmove sam na win7 koristio kmplayer, ali nakon istalacije istog na win10 uočio sam istu zbluranost fontova u svim UI elementima programa, kao i u fontu titlova (bez obzira koju kombinaciju video/font rendera postavljao). Evo, sa MPC-HC nema takvih problema jer su slova u svim dijelovima UI-ja kristalno čista.

morrisoN

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice