Jel' se ti to šališ ili si upravo konfigurirao VPN koristeći Windows alat za VPN mrežu?
Da, u čemu je problem?
Mogu i sa Ciscovim AnyConnectom ako te baš zanima (jer i to radi)...
Jel' se ti to šališ ili si upravo konfigurirao VPN koristeći Windows alat za VPN mrežu?
Da, u čemu je problem?
Mogu i sa Ciscovim AnyConnectom ako te baš zanima (jer i to radi)...
Nisi komentirao jel' Tom Warren također tupan što ne zna da 240 nije RTM?
Inače, više nemam namjeru raspravljati. Laboratorijski uvjeti: Windows 7 i Windows 8.1 uredno dobiju DHCP adresu i resolvaju DNS, Windows 10 10240 ne. Uglavnom: Windowsi 10 siluju nadogradnje i svaku treba loviti na vrijeme onim alatom (što je zanimljiva metoda, LOL). VPN ne radi kako treba (DHCP, TUN/TAP, DNS..), jako su bugoviti za 10240 koji jest RTM. Problem je i potvrđen i nije baš nov koliko vidim, iste bugove je nekoć imao i Windows 8. Ti tvrdiš da to nije tako, ja da jest. Kraj priče AFAIK.
Nema smisla da se prepiremo, prozivamo i sl. ili vrijeđamo (ako je fanboy uvreda, onda sam kriv pa ću se prijaviti) - pa ću ti se direktno ispričati ako te ta etiketa uvrijedila.
Svatko voli/obožava/mrzi što želi i pristaje na što pristaje. No, to što netko obožava proizvode neke tvrtke ne znači da se ostale ne treba upozoriti na probleme, ma koliko to odgovaralo Microsoft gold partnerima, MVP-ima, Apple fanboyima, Oppo worshiperima, Nvidijinom ili AMD kampu i sl. Mene ne plaća niti jedan i ne odgovaram nikome iz niti jednog tabora pa mogu pisati što zateknem. :)
Uvijek postoji mogućnost da se neki bug ili problem u nekoj situaciji ne manifestira ili manifestira, no to ne mijenja stanje stvari.
Eh, da - famozni Safe Mode :)
Ja imam problema s Edgeom, često se zamrzava i jako sporo radi, pogotovo pri skrolanju flash sadržaja.
Srećom tu imam alternativu u obliku ostalih preglednika.
Nekad se javljaju problemi sa zamrzavanjem aplikacija ili Start menija, no nisu česti.
Sve ostalo je zadovoljavajuće i dajem prolaznu ocjenu verziji 10240.
@tonći, meni safe boot radi, daj probaj kliknut na ovu opciju uefi firmware settings, (ja te opcije ni nemam prikazane) kolko se sječam, a možda i griješim tak je bilo na 8.1 za ulazak u safe boot.
edit: meni pak zvuk zna povremeno ko zaštekat ko da cd preskače, kaj je još jedan pokazatelj da os nije dokraja sređen, mogu ga oni nazvat rtm, alfa, beta....kak got hoče, al očito je da nekom radi nekaj kaj drugom ne radi
Pratim dosta win 10, al još mi nije potpuno jasno što će biti nakon upgradea sa OEM odnosno Retail. Svugdje piše da će trajati "life of device" kaj bi značilo da postaje OEM.
Dakle ako netko ima informaciju može li mi jednostavno napisati, protkrijepiti ovo kavim dokazom
Upgrade OEM -- > OEM (logično)
Upgrade Retail -- > OEM/Reatil (???)
Hvala
To je bilo skoro, retail ostaje retail...oem ce biti vezan za masinu na kojoj dolazi a retail kljuc ces moci prenositi kao i do sada.
@tonći, meni safe boot radi, daj probaj kliknut na ovu opciju uefi firmware settings, (ja te opcije ni nemam prikazane) kolko se sječam, a možda i griješim tak je bilo na 8.1 za ulazak u safe boot.
To te reboota direktno u BIOS. :) Nemaš jer nemaš UEFI instalaciju. :)
edit: meni pak zvuk zna povremeno ko zaštekat ko da cd preskače, kaj je još jedan pokazatelj da os nije dokraja sređen, mogu ga oni nazvat rtm, alfa, beta....kak got hoče, al očito je da nekom radi nekaj kaj drugom ne radi
To može biti do drivera, no pravi problemi su najčešće sa shellom - nestajanje ikona u taskbaru, smrzavanje explorer.exea, rušenje control panela, nefunkcionalne tipke u minibaru (desno kod sata, npr. zvuk i sl.), problemi s mrežama i naravno, silovanje drivera. :)
Pratim dosta win 10, al još mi nije potpuno jasno što će biti nakon upgradea sa OEM odnosno Retail. Svugdje piše da će trajati "life of device" kaj bi značilo da postaje OEM.
To je bilo skoro, retail ostaje retail...oem ce biti vezan za masinu na kojoj dolazi a retail kljuc ces moci prenositi kao i do sada.
Hvala. Dal mi možeš dati neku link di to piše. Jer sam dosta proučavao i nisam nigdje konkretno našao.
* * * (1) Općenito, čak i bez Kize za kojeg znam da ima problem kad je MS u pitanju, nije mi jasan mentalni sklop fanboya. * * *
* * * (2) Općenito, kao i inače, ne isplati se s vama raspravljati. Gubitak dragocjenog vremena. * * *
(1) Psihijatrijski je poremećaj kada nam dr. Tonči kaže da je psihijatrijski običaj, u međuvremenu imaš drugih medicinskih kongresa oko toga kome prije ode 1% više baterije na iOS-u ili Andoridu, imaš Mitcha zauzeo ti je mjesto u prvim redovima.
(2) Općenito prva pametna, ne znam ni odakle si počeo, prelistao sam prvih 10 stranica ovog podforuma i nema te nigdje. Sad si navalio kada je RTM izašao. Razugli troleru. Ovdje ljudi konkretno pitaju primjerice kakva je podrška sa Dual Monitorom (naravno nije mogao čitati svih 60 stranica) i fino mu netko odgoovri. Sad si ti ponovo sa svojom retinom našao da izmišljaš toplu vodu. Pa nitko nije na prvih 50 straniac spomenuo OS X Yosemite, dok ti nisi došao. Pa razguli više!
Inače: ja sam na Windwsu 10 od 10-tog mjeseca prošle godine pa do dana današnjeg (dakle skoro godinu dana), aplikativni dio trećih strana (primjerice Adobe CS6) nikada nije imao problema. Od AutoCAD do najbolje stratigije svih vremena: Banished I bilo je problema, od rušenja GUI-a do toga šta ne valja u Sinhronizacija OneDrive, ali mi smo si dali truda i svi aktivno učestvovali i nadopunjavali se kako zaustaviti Update, šta je više tom Reateku itd itd. Ali smo funkcinisali i nitko se nije bunio i ti sada meni pričaš tu o fanboyskovim ratovima. Pa ovdje jeidno ja kažem šta ostali misle: Razguli više, svoje si mišljenje rekao da se sa nama ne isplati raspravljati pa bih te zamolio - nemoj ni na ovaj komentar.
BTW: Kizo pod hitno otvaraj novi podforum pod nekim sličnim nazivom ovdje se sve otelo van kontroli. I ne zaboravi Silverlight pomenuti
* * * (1) Općenito, čak i bez Kize za kojeg znam da ima problem kad je MS u pitanju, nije mi jasan mentalni sklop fanboya. * * *
* * * (2) Općenito, kao i inače, ne isplati se s vama raspravljati. Gubitak dragocjenog vremena. * * *
(1) Psihijatrijski je poremećaj kada nam dr. Tonči kaže da je psihijatrijski poremećaj, u međuvremenu imaš drugih medicinskih kongresa oko toga kome prije ode 1% više baterije na iOS-u ili Andoridu, imaš Mitcha zauzeo ti je mjesto u prvim redovima.
(2) Općenito prva pametna, ne znam ni odakle si počeo, prelistao sam prvih 10 stranica ovog podforuma i nema te nigdje. Sad si navalio kada je RTM izašao. Razugli troleru. Ovdje ljudi konkretno pitaju primjerice kakva je podrška sa Dual Monitorom (naravno nije mogao čitati svih 60 stranica) i fino mu netko odgoovri. Sad si ti ponovo sa svojom retinom našao da izmišljaš toplu vodu. Pa nitko nije na prvih 50 straniac spomenuo OS X Yosemite, dok ti nisi došao. Pa razguli više!
Inače: ja sam na Windwsu 10 od 10-tog mjeseca prošle godine pa do dana današnjeg (dakle skoro godinu dana), aplikativni dio trećih strana (primjerice Adobe CS6) nikada nije imao problema. Od AutoCAD do najbolje stratigije svih vremena: Banished I bilo je problema, od rušenja GUI-a do toga šta ne valja u Sinhronizacija OneDrive, ali mi smo si dali truda i svi aktivno učestvovali i nadopunjavali se kako zaustaviti Update, šta je više tom Reateku itd itd. Ali smo funkcinisali i nitko se nije bunio i ti sada meni pričaš tu o fanboyskovim ratovima. Pa ovdje jeidno ja kažem šta ostali misle: Razguli više, svoje si mišljenje rekao da se sa nama ne isplati raspravljati pa bih te zamolio - nemoj ni na ovaj komentar.
BTW: Kizo pod hitno otvaraj novi podforum pod nekim sličnim nazivom ovdje se sve otelo van kontroli. I ne zaboravi Silverlight pomenuti
@tonći imam uefi instalaciju i uefi bios, sam mi nije security boot upaljen u biosu. a sad kaj se dešava da tebi neče u safe boot, ak imaš dual boot moguče da je do toga, jer nakon kaj kliknem na onu opciju na koju i ti klineš ne ponudi mi win 10 neg automatski mi prikaže koje opcije pod kojim rednim brojem se nalaze.
LOL.
EDIT: Na drugom kompu zaboravio "ugasiti" update, sra... se instaliralo, taj PC je neupotrebljiv sada, Explorer.exe ruši konstantno i ne samo u Control Panelu,
ne može održavati niti jednostavne stvari u radu tipa Word, Firefox, radiš i program samo nestane sa ekrana, sam od sebe.
Hvala. Dal mi možeš dati neku link di to piše. Jer sam dosta proučavao i nisam nigdje konkretno našao.
http://www.zdnet.com/article/microsoft-releases-new-license-terms-for-windows-10-no-surprises/
Hvala. Dakle ovo je ključna stavka
"The new license agreement preserves the longstanding transfer rights: OEM copies are locked to the device on which they're sold, retail copies can be transferred to a different device as long as the old copy is removed first. (The Windows 10 EULA includes a specific exception for PC buyers in Germany, who are allowed to transfer OEM software thanks to a court ruling.)"
Još 2 dana do objave windowsa 10.
Hvala. Dakle ovo je ključna stavka
"The new license agreement preserves the longstanding transfer rights: OEM copies are locked to the device on which they're sold, retail copies can be transferred to a different device as long as the old copy is removed first. (The Windows 10 EULA includes a specific exception for PC buyers in Germany, who are allowed to transfer OEM software thanks to a court ruling.)"
Nije li situacija bila takva da je to na razini EU odlučeno? Ovo s OEM-om... Bezveze.
Kad smo kod drivera već, jel se desilo kome da je nakon (automatske) instalacije AMD drivera za grafiku slika na ekranu taminija i oversaturnated. Verzija drivera je 15.7. Ista stvar se dešava i na W7 i W8.1 na 5850, 6970, R9 280x, R9 270, dakle na svim AMD grafama koje sam testirao.
To radi tako od wp8.
Dakle, ništa novo i ništa što se ne može isključiti prilikom prvog pokretanja sustava (i bilo kada nakon toga).
Jeli imao netko problem poput ovog: jednostavno mi neda deinstalirati bilo koji program u control panelu, programs and features, Kliknem na uninstall i vrati me na desktop???
u koliko sati ce biti dostupan win 10 tocno u ponoc 29. ili?
Nisam siguran ali lako moguće, ili par sati nakon ponoći ovisi o vremenskoj zoni.
Anyways, 29.7 ujutro kada se probudim očekujem da će iso biti dostupan za skidanje, ali ću sigurno provjeriti i prije polaska na spavanje jer mi hype neće dati mira :)
Senzacionalistički, click-baitovski pristup od autora i ti si isto nasjeo ko Mara na....
Mozak - 0% usage. Kolega ti je gore odgovorio da je to mogućnost koja se da vrlo, vrlo lako ugasiti.
Senzacionalistički, click-baitovski pristup od autora i ti si isto nasjeo ko Mara na....
Mozak - 0% usage. Kolega ti je gore odgovorio da je to mogućnost koja se da vrlo, vrlo lako ugasiti.
Sharea passworde? Yeah, right. Ali dobro, mi smo fanboyevi, kaj mi znamo.
Nisam siguran ali lako moguće, ili par sati nakon ponoći ovisi o vremenskoj zoni.
Anyways, 29.7 ujutro kada se probudim očekujem da će iso biti dostupan za skidanje, ali ću sigurno provjeriti i prije polaska na spavanje jer mi hype neće dati mira :)
Znaci ako skinem ISO i instaliram dali koristim key od 8 sto imam kupljen?
Znaci ako skinem ISO i instaliram dali koristim key od 8 sto imam kupljen?
Po 100-ti put najprije nadogradnja (update) pa tek poslije čista instalacija i naravno koristićeš key od osmice
Objasni ti ovo "ugasiti" neinformiranim ljudima, ja npr. za ovo prvi put čujem, a da ne govorim o nekome (90% ljudi) tko nema pojma o ničemu, samo "NEXT, NEXT".
To je gadan propust i totalna glupost, kao i ovo što rade sa updateom, to im bude ubrzo propalo isto.
Ispricavam se ako je vec bilo, a ja sam to propustio. Otac mi je dobio laptop iz majcice Rusije, sa win 8.1 single language verzijom koja mi ne da da promijenim display language. Sad me zanima, ako mozda netko zna, da li cu moci kad napravim upgrade na win 10 promijeniti jezik ili ce ostat single language verzija?
Hvala!
Objasni ti ovo "ugasiti" neinformiranim ljudima, ja npr. za ovo prvi put čujem, a da ne govorim o nekome (90% ljudi) tko nema pojma o ničemu, samo "NEXT, NEXT".
To je gadan propust i totalna glupost, kao i ovo što rade sa updateom, to im bude ubrzo propalo isto.
Isti je princip na mobitelu i PC-u: ostavi checkboxove prazne.
I ne, nije nikakav propust, naravno uz uvjet - da znaš što radiš!uz uvjet - da znaš što radiš!
Upravo o tome i govorim, neinformirani ljudi ne znaju što rade.
To može biti opravdano samo ako je početna postava te opcije "isključeno".