zna li tko može li se promijeniti boja mapa,
da ne bude ova kričava,i kako
Ne, ne može.
zna li tko može li se promijeniti boja mapa,
da ne bude ova kričava,i kako
Ne, ne može.
Aha nisam nigdje vidio da si naveo da radi na 7 i 8.1. Onda je možda do Catalyst drivera iako mi nije jasno zašto njihov driver nikad ne updatea USB driver nego ostane onaj od Windowsa.
Ma to je komp na kojem nećaci igraju kad dođu pa sad dok njih nema malo testiram. Inače je na njemu w7 pro koji radi odlično. Skinuo sam catalyst chipset drivere sa AMD stranice i instalirao. Evo nakon restarta mi se nisu shebali USB-i. Vidjet ćemo kako će bit dalje
catalyst je GPU... nema veze s USBom/chpsetom..
catalyst je GPU... nema veze s USBom/chpsetom..
Uglavnom znaš na što sam mislio, krivo sam napisao :)
nema win update ikone u control panelu hmmmm.
Da ima nekih novina koje su mi sjele (recimo vraćanje start botuna je jedna od njih, unificirano sučenje za više tipova uređaja) ono što mi nije sjelo je opet guranje osnovnih djelova windowsa pod metro sučenje.
Već ako je taj metro toliko M$ prirastao srcu mogli su podjelit to nekako tako da neko ko korisit touch screen (ili kako ga već microsoft naziva tablet mode) da imaju taj metro a oni koji koriste klasično desktop sučelje mogli su ostavit raspored kadav je bio u windowsima 7. E da umalo da zaboravim ikone koje su u najmanju ruku smješne (posjetile su me na ikone iz BeOS) kad će konačno svatit da izgled sučelja u mnogome privlači iili u ovom slučaju odbija nekoga na sam OS.
Elementi koji još trebaju poliranja (pitanje dali ce imat potpunu podršku na maternjem jeziku) je corona voice recognition ideja je odlična još ako bude imala nekakve mogućnosti da prevodi s stranog jezika na maternji to bi zbilja pohvalio. Mogu isto pohvalit da za consumer preview-u relativno ima malo bagova na mom HW, mojoj greškom sam instalira drajvere za atija i dobija sam blue screen kojeg sam poslje s sistem restorom popravio. U prvoj instalaciji sam odabrao naš raspored slova i lokaciju i da nije radila corona u drugom pokušaju sam čisto iz znatiženje pokušao da odaberem engleski jezik i američku lokaciju uz spojet internet i upisanim svojim hotmail accountom (mislite da windowsi nisu instalirali hrvasku tipkovnicu ipak je to M$ ... ehhh ipak oni u ovim windowsima ama baš na sve su dobili od nas pristanak) corona ipak nije proradila mada sam mogao upisivat u search glasovno nisam mogao koristit corona.
Metrro aplikacije se konačno mogu promjenit veličinu nemoraju bit razvučene preko cjelog ektana, notifications (centar obavjesti) radi svoj posao kao spada i ta trenutno sam još na 10. Gotovo sve aplikacije koje sam koristio u windowsima 8 rade i na 10 mada recimo sam imao problem s atijevim drajverima i da kad sam htio instalirat flash player u mozili morao sam tražiti ipunu inačicu programa jer adobe nezna da je 10 u opticaju :D
Šalu na stanu generalno ima se tu još toga popeglat neko ko ima vremena da se zabavlja s operativnim sustavima može probat januarsku inačicu meni osobno je se svidila jer čini mi se da konačno ljudi iz MS su svatili da treba slušat glas naroda.
ima ko problema sa sfc /scannow, naime doše do 2% i nejde dalje, slika u prilogu, napravlje je upgrade sa win 8.1 na w10 i uče sam probao clean instal ista stvar, do 2% i stane, ak ko zna kak to fixat, uglavnom nijedan bsod, stabilno skroz, malih problema sam imao kod uključivanja sli kod grafa, morao sam gasit neke procese, al je sve prošlo kak treba i neradi mi v sync adaptive, mogu postavit, al i dalje dere prek 60 fps-a
hvala
Da ima nekih novina koje su mi sjele...
Što se Cortane tiče, kod instalacije sam postavio jezik/tipk na EN-US i nakon što sam prvi puta ušao u windows otišao na Language preferences i dodao Hrvatski jezik. En je primarni i svaki puta kad restartam komp moram prebacit tipk na Hrv jer mi windows ne zapamti zadnju promjenu. Ali to je vjerojatno bug jer na 8.1 i server 2012 ta opcija radi kako treba (znači jezik en-us a tipk cro). Cortana kao Cortana radi identično kao i na WP 8.1. Testirao sam neke pitanja i odgovore simultano na L520 i W10 i dobijem iste, točne odgovore.
Btw Windows Phone aplikacija je odlična! Nativna podrška za pregledavanje slika, videa i preslušavanje glzbe na uređaju, instalaciju aplikacija direktno iz aplikacije. Odlično urađen posao. Još da dodaju mogućnost telefoniranja i slanja poruka, ali otom-potom
Da ima nekih novina koje su mi sjele...
Što se Cortane tiče, kod instalacije sam postavio jezik/tipk na EN-US i nakon što sam prvi puta ušao u windows otišao na Language preferences i dodao Hrvatski jezik. En je primarni i svaki puta kad restartam komp moram prebacit tipk na Hrv jer mi windows ne zapamti zadnju promjenu. Ali to je vjerojatno bug jer na 8.1 i server 2012 ta opcija radi kako treba (znači jezik en-us a tipk cro). Cortana kao Cortana radi identično kao i na WP 8.1. Testirao sam neke pitanja i odgovore simultano na L520 i W10 i dobijem iste, točne odgovore.
Btw Windows Phone aplikacija je odlična! Nativna podrška za pregledavanje slika, videa i preslušavanje glzbe na uređaju, instalaciju aplikacija direktno iz aplikacije. Odlično urađen posao. Još da dodaju mogućnost telefoniranja i slanja poruka, ali otom-potom
Prebacivanje fileova ti radi uredno? Hmmm... nije mi uopće palo na pamet da pokrenem WP aplikaciju, koristim svoju 930 kao običan USB stick i izgleda da postoji bug prilikom prijenosa na nju (svi obični USB stickovi mi rade normalno), javlja da je device unavalible. Hvala na podsjetniku.
Evo jedan tutorijal kako updejatai Windows 7/8 na Windows 10 koristeci Windows Update funkciju - KLIK
============================================================================
The first thing you need to do is downloaded a small program from Microsoft which prepares your Windows 7 or Windows 8 operating system for the upgrade.
It is a 10 Megabyte file that runs automatically on your computer after you execute it. It requires a restart of the PC so that the changes it made take effect.
The device will boot into the current operating system after restart.
Prebacivanje fileova ti radi uredno? Hmmm... nije mi uopće palo na pamet da pokrenem WP aplikaciju, koristim svoju 930 kao običan USB stick i izgleda da postoji bug prilikom prijenosa na nju (svi obični USB stickovi mi rade normalno), javlja da je device unavalible. Hvala na podsjetniku.
Da šljaka, ali imao sam isti problem kao i ti. Recimo prebacivo sam glazbu na mobitel i nije htio prebaciti pjesmu dok nije "učitao" sve pjesme koje su na mobitelu. Sačekaj da učita sve što imam u folderu u koji prebacuješ i onda probaj.
Kako isprobavate windowse? Na vritualci, ili?
8 | Koristim isključivo Windows 10 |
---|---|
4 | Imam desetku u dualbootu |
2 | Isprobam kad dođe novi build |
Virtualka na desktopu i normalni install na laptopu. I dualboot (VHD) na poslu.
Sedmica može u penziju...
Ispricavam se sto upadam kao padobranac s pitanjem, ali na poslu sam pa ne mogu bas ici kroz sve stranice teme. Kako mogu pokrenuti spartan browser na desetci, odnosno je li uopce implementiran u ovom buildu?
Jos jedna zanimljivost na koju sam naisao - whatismybrowser.com prepoznaje IE kao chrome 39
Koristim stari hdd za win 10 za sada ;-)
Spartan još nije dostupan.
Koristim Win 10 u dual bootu. Virtualka bi bila zgodnija, ali me interesuje i kako radi na mom konkretnom hardwareu.
Ako vec nije bilo, tu se gasi keylogger, živciralo me pretjerano korištenje cpu resursa kad ono keylogger od ms-a jel.. ;
http://thepcwhisperer.blogspot.com/2014/10/microsofts-windows-10-preview-has-built.html
Jel se isplati upgrejdati win 10 preko 8.1 da ti bude defaultni OS?
Htio bih malo promijene, al opet...
Jel se isplati? Ne košta te ništa osim par GB prometa, pa ako imaš flat, ne košta te ništa.
E, ali, dali se isplati u smislu hoćeš li dobiti nešto novo? Da i ne.
Ako ti PC služi većinom za gubljenje vremena, isplati se isprobat novi OS.
Ako nešto radiš s njim, onda bi ti pametnije bilo napraviti još jednu particiju i onda instalirati Desetku na nju, a ostaviti Osmicu gdje je.
A ti odluči.
Je li netko pokušao napraviti Windows 10 to go USB?
Ako je, molio bi neke upute.. hvala
Program kojim ćeš napravit bootabilni usb je Rufus ( https://rufus.akeo.ie/ ) za kreiranje bootabilnih windowsa imaš upustvo na youtubu
(isto je i za windowse 10 osobno sam i ja napravio bootabilni usb s rufusom)Nadam se da sam ti pomogao.
Je li netko pokušao napraviti Windows 10 to go USB?
Ako je, molio bi neke upute.. hvala
Ovako...
P.S. Rufus je za raditi bootabilni USB za instalaciju, ovo je kao neki live linux (otprilike). I čemu rufus kad Windows DVD/USB Download tool radi savršeno (jedan od prethodnih buildova sam napravio sa njime).
Mene zanima jedna stvar: Je li postoji informacija da li će FINALNA verzija biti u obliku nadogradnje na prethodne buildove ili će morati ići od nule? Dakle, format pa finalna?
Teško. Do sada se niti jedan preview ili beta Windows nije dao updateati na final... I po mome, bolje ti je napraviti čisti install.
Inače izbjegavam te razne nadogradnje i upgradeove jer uvijek nešto šteka nakon toga. Previše je komponenti da bi to samo tako prošlo.
Dakle, recimo da idem egzibicionirati i nadogradim win 8.1 sa win 10TP. Sve mi se učini divno, krasno i polako počnem uštimavati OS kako meni paše. Dođe dan kad iziđe finalna verzija. Sav rad bacam u vodu i "Jovo nanovo?"
Može i ne mora biti da će clean install biti obvezan ali to bi ti bio drugi upgrade početne instalacije i mislim da bi imao samo problema. Manje ćeš vremena potrošiti na čisti install i uštimavanje (kao da toga ima puno...) nego na krpanje ako se nešto raspadne.
A ako baš želiš sada Win10, napravi ili .vhd pa bootaj sa njega ili napravi još jednu particiju za dual boot. Upgrade sa 8.1 na 10 (finalni) bi trebao ići bez problema i tako bi izbjegao potencijalne probleme sa TPom između ta dva installa.
Radi ti kako hoćeš ali iz iskustva, mogao bi imati problema...
Zadnji clean install sam radio 2009. godine. Bila je to Sedmica. Od tada su išle nadogradnje. win8, pa win8.1, koje su protekle bez ikakvog problema. Dosta vremena znam izgubiti upravo u čišćenju i održavanju računala, tako da sve radi kao da je sada instalirano iz nule. Jednostavno više nemam živaca, za formatiranja, uštimavanja sustava i programa nanovo itd, a ima ohoho toga kod mene. Ovo mi je bila jako bitna informacija i odluka je pala: Stand by do finalne verzije a onda upgrade. Backup je spreman ukoliko pođe po zlu!. Hvala na informaciji.
Da, ali svaka od tih nadogradnji je bila final verzija (pretpostavljam).
BTW, kad zbrojiš koliko si vremena potrošio na tjuniranje sustava da se ne raspadne, sigurno je to puno više vremena od onog što bi potrošio da si svaki od tih sustava instalirao od nule.