Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.881.147
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
valisaurea kaže...

zna li tko može li se promijeniti boja mapa,

da ne bude ova kričava,i kako

Ne, ne može.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Aha nisam nigdje vidio da si naveo da radi na 7 i 8.1.  Onda je možda do Catalyst drivera iako mi nije jasno zašto njihov driver nikad ne updatea USB driver nego ostane onaj od Windowsa.

Ma to je komp na kojem nećaci igraju kad dođu pa sad dok njih nema malo testiram. Inače je na njemu w7 pro koji radi odlično. Skinuo sam catalyst chipset drivere sa AMD stranice i instalirao. Evo nakon restarta mi se nisu shebali USB-i. Vidjet ćemo kako će bit dalje

Die Slawen haben uns besiegt. Sie haben unser Land, unsere Nation, unsere Ideologie zerschlagen... Das bedeutet sie sind eine arische Rasse und sie werden diese Welt in die Knie zwingen...
16 godina
dark_wizz kaže...
. Skinuo sam catalyst chipset drivere sa AMD stranice i instalirao...

catalyst je GPU... nema veze s USBom/chpsetom..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
dark_wizz kaže...
. Skinuo sam catalyst chipset drivere sa AMD stranice i instalirao...

catalyst je GPU... nema veze s USBom/chpsetom..

Uglavnom znaš na što sam mislio, krivo sam napisao :)

Die Slawen haben uns besiegt. Sie haben unser Land, unsere Nation, unsere Ideologie zerschlagen... Das bedeutet sie sind eine arische Rasse und sie werden diese Welt in die Knie zwingen...
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 21:10 (dark_wizz).
17 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

nema win update ikone u control panelu hmmmm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
4mal kaže...

nema win update ikone u control panelu hmmmm.

Zato što više nije tamo

16 godina
neaktivan

Da ima nekih novina koje su mi sjele (recimo vraćanje start botuna je jedna od njih, unificirano sučenje za više tipova uređaja) ono što mi nije sjelo je opet guranje osnovnih djelova windowsa pod metro sučenje.

Već ako je taj metro toliko M$ prirastao srcu mogli su podjelit to nekako tako da neko ko korisit touch screen (ili kako ga već microsoft naziva tablet mode) da imaju taj metro a oni koji koriste klasično desktop sučelje mogli su ostavit raspored kadav je bio u windowsima 7. E da umalo da zaboravim ikone koje su u najmanju ruku smješne (posjetile su me na ikone iz BeOS) kad će konačno svatit da izgled sučelja u mnogome privlači iili u ovom slučaju odbija nekoga na sam OS.

Elementi koji još trebaju poliranja (pitanje dali ce imat potpunu podršku na maternjem jeziku) je corona voice recognition ideja je odlična još ako bude imala nekakve mogućnosti da prevodi s stranog jezika na maternji to bi zbilja pohvalio. Mogu isto pohvalit da za consumer preview-u relativno ima malo bagova na mom HW, mojoj greškom sam instalira drajvere za atija i dobija sam blue screen kojeg sam poslje s sistem restorom popravio. U prvoj instalaciji sam odabrao naš raspored slova i lokaciju i da nije radila corona u drugom pokušaju sam čisto iz znatiženje pokušao da odaberem engleski jezik i američku lokaciju  uz spojet internet i upisanim svojim hotmail accountom (mislite da windowsi nisu instalirali hrvasku tipkovnicu ipak je to M$ ... ehhh ipak oni u ovim windowsima ama baš na sve su dobili od nas pristanak) corona  ipak nije proradila mada sam mogao upisivat u search glasovno nisam mogao koristit corona.

Metrro aplikacije se konačno mogu promjenit veličinu nemoraju bit razvučene preko cjelog ektana, notifications (centar obavjesti) radi svoj posao kao spada i ta trenutno sam još na 10. Gotovo sve aplikacije koje sam koristio u windowsima 8 rade i na 10 mada recimo sam imao problem s atijevim drajverima i da kad sam htio instalirat flash player u mozili morao sam tražiti ipunu inačicu programa jer adobe nezna da je 10 u opticaju :D

Šalu na stanu generalno ima se tu još toga popeglat neko ko ima vremena da se zabavlja s operativnim sustavima može probat januarsku inačicu meni osobno je se svidila jer čini mi se da konačno ljudi iz MS su svatili da treba slušat glas naroda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ima ko problema sa sfc /scannow, naime doše do 2% i nejde dalje, slika u prilogu, napravlje je upgrade sa win 8.1 na w10 i uče sam probao clean instal ista stvar, do 2% i stane, ak ko zna kak to fixat, uglavnom nijedan bsod, stabilno skroz, malih problema sam imao kod uključivanja sli kod grafa, morao sam gasit neke procese, al je sve prošlo kak treba i neradi mi v sync adaptive, mogu postavit, al i dalje dere prek 60 fps-a

hvala

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lizard_ago kaže...

Da ima nekih novina koje su mi sjele...

Što se Cortane tiče, kod instalacije sam postavio jezik/tipk na EN-US i nakon što sam prvi puta ušao u windows otišao na Language preferences i dodao Hrvatski jezik. En je primarni i svaki puta kad restartam komp moram prebacit tipk na Hrv jer mi windows ne zapamti zadnju promjenu. Ali to je vjerojatno bug jer na 8.1 i server 2012 ta opcija radi kako treba (znači jezik en-us a tipk cro). Cortana kao Cortana radi identično kao i na WP 8.1. Testirao sam neke pitanja i odgovore simultano na L520 i W10 i dobijem iste, točne odgovore.

Btw Windows Phone aplikacija je odlična! Nativna podrška za pregledavanje slika, videa i preslušavanje glzbe na uređaju, instalaciju aplikacija direktno iz aplikacije. Odlično urađen posao. Još da dodaju mogućnost telefoniranja i slanja poruka, ali otom-potom

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 10:15 (dark_wizz).
16 godina
dark_wizz kaže...
lizard_ago kaže...

Da ima nekih novina koje su mi sjele...

Što se Cortane tiče, kod instalacije sam postavio jezik/tipk na EN-US i nakon što sam prvi puta ušao u windows otišao na Language preferences i dodao Hrvatski jezik. En je primarni i svaki puta kad restartam komp moram prebacit tipk na Hrv jer mi windows ne zapamti zadnju promjenu. Ali to je vjerojatno bug jer na 8.1 i server 2012 ta opcija radi kako treba (znači jezik en-us a tipk cro). Cortana kao Cortana radi identično kao i na WP 8.1. Testirao sam neke pitanja i odgovore simultano na L520 i W10 i dobijem iste, točne odgovore.

Btw Windows Phone aplikacija je odlična! Nativna podrška za pregledavanje slika, videa i preslušavanje glzbe na uređaju, instalaciju aplikacija direktno iz aplikacije. Odlično urađen posao. Još da dodaju mogućnost telefoniranja i slanja poruka, ali otom-potom

Prebacivanje fileova ti radi uredno? Hmmm... nije mi uopće palo na pamet da pokrenem WP aplikaciju, koristim svoju 930 kao običan USB stick i izgleda da postoji bug prilikom prijenosa na nju (svi obični USB stickovi mi rade normalno), javlja da je device unavalible. Hvala na podsjetniku.

17 godina
How to update to Windows 10 using Windows Update

Evo jedan tutorijal kako updejatai Windows 7/8 na Windows 10 koristeci Windows Update funkciju - KLIK

============================================================================

The first thing you need to do is downloaded a small program from Microsoft which prepares your Windows 7 or Windows 8 operating system for the upgrade.

It is a 10 Megabyte file that runs automatically on your computer after you execute it. It requires a restart of the PC so that the changes it made take effect.

The device will boot into the current operating system after restart.

1. Open Windows Update on the PC now. You can tap on the Windows-key, type Windows Update and hit enter to do so.
  2. There you need to click on the check for updates button. It may take a while for the check to complete.
  3. In the end, the update to Windows 10 should be displayed which you can run with a click on the install button.
  4. As you can see on the screenshot above, the update has a size of 2.8 Gigabyte. The download may take a while depending on your Internet connection speed.
  5. The update installer runs the same upgrade process as the ISO installer.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
6 0 hvala 5
17 godina
neaktivan
WackyZG kaže...

Prebacivanje fileova ti radi uredno? Hmmm... nije mi uopće palo na pamet da pokrenem WP aplikaciju, koristim svoju 930 kao običan USB stick i izgleda da postoji bug prilikom prijenosa na nju (svi obični USB stickovi mi rade normalno), javlja da je device unavalible. Hvala na podsjetniku.

Da šljaka, ali imao sam isti problem kao i ti. Recimo prebacivo sam glazbu na mobitel i nije htio prebaciti pjesmu dok nije "učitao" sve pjesme koje su na mobitelu. Sačekaj da učita sve što imam u folderu u koji prebacuješ i onda probaj.

15 godina

Kako isprobavate windowse? Na vritualci, ili?

8 Koristim isključivo Windows 10
4 Imam desetku u dualbootu
2 Isprobam kad dođe novi build
HTC 8X :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 13:10 (kratos091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Virtualka na desktopu i normalni install na laptopu. I dualboot (VHD) na poslu.

Sedmica može u penziju...

My name is Legion... For we are many!
17 godina
neaktivan

Evo i prvi BSOD. Uzrokovan lošim driverima za prastaru VGA web kameru. U biti driveri rade kako treba samo na w7 x86, na svim ostalim (pogotovo x64) windowsima nekad rade, nekad ne. Model kamere je no-name ali ima Sonix sn9c201 chip na sebi.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ispricavam se sto upadam kao padobranac s pitanjem, ali na poslu sam pa ne mogu bas ici kroz sve stranice teme. Kako mogu pokrenuti spartan browser na desetci, odnosno je li uopce implementiran u ovom buildu?

Jos jedna zanimljivost na koju sam naisao - whatismybrowser.com prepoznaje IE kao chrome 39 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koristim stari hdd za win 10 za sada ;-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Spartan još nije dostupan.

Koristim Win 10 u dual bootu. Virtualka bi bila zgodnija, ali me interesuje i kako radi na mom konkretnom hardwareu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Ako vec nije bilo, tu se gasi keylogger, živciralo me pretjerano korištenje cpu resursa kad ono keylogger od ms-a jel.. ;

http://thepcwhisperer.blogspot.com/2014/10/microsofts-windows-10-preview-has-built.html

Moj PC  
0 0 hvala 3
17 godina
Re: How to update to Windows 10 using Windows Upda
djigibao kaže...

Evo jedan tutorijal kako updejatai Windows 7/8 na Windows 10 koristeci Windows Update funkciju - KLIK

Jel se isplati upgrejdati win 10 preko 8.1 da ti bude defaultni OS?

Htio bih malo promijene, al opet...

16 godina
crozoki kaže...

Jel se isplati upgrejdati win 10 preko 8.1 da ti bude defaultni OS?

Htio bih malo promijene, al opet...

Jel se isplati? Ne košta te ništa osim par GB prometa, pa ako imaš flat, ne košta te ništa.

E, ali, dali se isplati u smislu hoćeš li dobiti nešto novo? Da i ne.

Ako ti PC služi većinom za gubljenje vremena, isplati se isprobat novi OS.

Ako nešto radiš s njim, onda bi ti pametnije bilo napraviti još jednu particiju i onda instalirati Desetku na nju, a ostaviti Osmicu gdje je.

A ti odluči.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 20:03 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Je li netko pokušao napraviti Windows 10 to go USB? 
Ako je, molio bi neke upute.. hvala

www.wpnovosti.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Program kojim ćeš napravit bootabilni usb je Rufus ( https://rufus.akeo.ie/ ) za kreiranje bootabilnih windowsa  imaš upustvo na youtubu

(isto je i za windowse 10 osobno sam i ja napravio bootabilni usb s rufusom)

Nadam se da sam ti pomogao.

16 godina
odjavljen
majstorSZ kaže...

Je li netko pokušao napraviti Windows 10 to go USB? 
Ako je, molio bi neke upute.. hvala

Ovako...

P.S. Rufus je za raditi bootabilni USB za instalaciju, ovo je kao neki live linux (otprilike). I čemu rufus kad Windows DVD/USB Download tool radi savršeno (jedan od prethodnih buildova sam napravio sa njime).

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 8:27 (Sum_of_all_fears).
16 godina

Mene zanima jedna stvar: Je li postoji informacija da li će FINALNA verzija biti u obliku nadogradnje na prethodne buildove ili će morati ići od nule? Dakle, format pa finalna?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Teško. Do sada se niti jedan preview ili beta Windows nije dao updateati na final... I po mome, bolje ti je napraviti čisti install.

Inače izbjegavam te razne nadogradnje i upgradeove jer uvijek nešto šteka nakon toga. Previše je komponenti da bi to samo tako prošlo.

16 godina

Dakle, recimo da idem egzibicionirati i nadogradim win 8.1 sa win 10TP. Sve mi se učini divno, krasno i polako počnem uštimavati OS kako meni paše. Dođe dan kad iziđe finalna verzija. Sav rad bacam u vodu i "Jovo nanovo?"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Može i ne mora biti da će clean install biti obvezan ali to bi ti bio drugi upgrade početne instalacije i mislim da bi imao samo problema. Manje ćeš vremena potrošiti na čisti install i uštimavanje (kao da toga ima puno...) nego na krpanje ako se nešto raspadne.

A ako baš želiš sada Win10, napravi ili .vhd pa bootaj sa njega ili napravi još jednu particiju za dual boot. Upgrade sa 8.1 na 10 (finalni) bi trebao ići bez problema i tako bi izbjegao potencijalne probleme sa TPom između ta dva installa.

Radi ti kako hoćeš ali iz iskustva, mogao bi imati problema...

16 godina

Zadnji clean install sam radio 2009. godine. Bila je to Sedmica. Od tada su išle nadogradnje. win8, pa win8.1, koje su protekle bez ikakvog problema. Dosta vremena znam izgubiti upravo u čišćenju i održavanju računala, tako da sve radi kao da je sada instalirano iz nule. Jednostavno više nemam živaca, za formatiranja, uštimavanja sustava i programa nanovo itd, a ima ohoho toga kod mene. Ovo mi je bila jako bitna informacija i odluka je pala: Stand by do finalne verzije a onda upgrade. Backup je spreman ukoliko pođe po zlu!. Hvala na informaciji. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, ali svaka od tih nadogradnji je bila final verzija (pretpostavljam).

BTW, kad zbrojiš koliko si vremena potrošio na tjuniranje sustava da se ne raspadne, sigurno je to puno više vremena od onog što bi potrošio da si svaki od tih sustava instalirao od nule.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice