Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.882.383
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
ihush kaže...
 pa TP i derivati imaju disejblano.. (s razlogom), zato ideš ručno. .. (ali ne pješice obilaznicom) mada se vjerojatno može i 'DOS'ovskim switchanjem setup.exe /... ali tko će se igrati bootanjem ako je uopće više moguće + 32/64 +BIOS itd..

Pa na starijim buildovima je radilo na istom stroju, yebem ih . Mogli su bar napraviti da odmah na početku izbije setup, ne da pola odradi i onda krepa...

ihush kaže...
 - kreiraš VM, raspakiraš, upališ. (kako? dism+diskpart..). Nisam probavao jer životni vijek nije dovoljan za sve.. ali 99% mora raditi (ostalo si TI nešto zeznuo ).

E vidiš, to mi nije palo na pamet

P.S. Tvoji postovi su nemogući za čitati, a još "nemogućiji" za rastaviti za multiquote

My name is Legion... For we are many!
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
..

P.S. Tvoji postovi su nemogući za čitati, a još "nemogućiji" za rastaviti za multiquote

- okrivi editor..

.. a baš ostavim 'kronološki' zbog 'razumljivosti'..  uzalud (mi) trud svirači..

zapravo, Blame it on the rain, MilliVanilli koje je nemoguće quotati (plagirati..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

imam sljedeči problem, kad napravim uprade sa 8.1 na 10 office mi više nije aktiviran, win 8.1 i office 2013 su aktivirani telefonski, nkakvi krekovi ima kakavo riješenje ili da probam ponovo fonom aktivirat office i kakvi su vam dojmovi ovog zadnjeg bilda, dal treba neke drajvere nanovo instalirat, grafičke sam svakako i mislio, al nekaj drugo jel potrebno?

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 14:58 (mrakky).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nazovi MS Hrvatska (mislim da danas više ne rade) i nek ti reaktiviraju.

Što se tiče drivera, win update će sam povući što treba. Eventualno, mogu poslužiti i driveri za Win 8.1 pošto je to sve slično (ako su x64, obavezno oni signed inače ćeš imati kemijanja).

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ako netko želi instalirati novi build u Hyper-V na 8.1 x64, nek se pripremi na zabavu.

Instalacija jednostavno ode u neki loop kod onog "Getting ready". I nema pomoći - sve postavke isprobao, ISO je ok, bla, bla... Rješenje - upgrade. Napravite virtualku (RAM, disk i ostale postavke) kakvu želite. Fino ubacite ISO od Win 8.1/Servera 2k8/Servera 2k12 i odvrtite setup do kraja (dakle, normalno instalirate neke od tih windowsa). Samo pazite da je x64 ako je i Win10 x64.

Nakon toga, bootajte tu virtualku i loadajte ISO od Win10. Pokrenite setup iz windowsa i odaberite upgrade. Dalje je sve jasno. Pošto je ovaj "stari" windows čisti i novi setup, install W10 će proći bez ikakvih problema.

Glup workaround ali radi. Zašto ne želi direktno, čisti install iz HyperV, nemam pojma. Ne zna ni google.

Bio bi jako zahvalan da netko pokuša odvrtiti install kroz HyperV, da vidimo jel problem samo kod mene ili ne. Danke!

Ja sam napravio preko virtualke, stavio ram preko 3 GB i stavio virtual disk pod 2 i bez problema prošlo inače je bilo getting ready loop.....

16 godina
odjavljen

Zanimljivo. Ja sam mu dao 4GB RAMa ali ovo sa drugom diskom nisam probao. Budem kasnije.

Naravno da ja uvijek na kompliciraniji način

16 godina

Windows 10 Pro Tehnical Preview Build 9926 iskustva:

Dakle da ne dužim previše, reći ću da nisam od onih koji experimentišu virtualno (Kizo tnx na savjetu da svaki Geek treba imati jedan HDD za ove stvari) niti me zanimaju ove budalaštine tipa Cortana i sl. Dakel zanima me sam OS, stabilnost i sl. Trenutno je instaliran samo Windows.

Instalacija: protekla bez po muke, inače na prastarom 160GB PATA, u Slave modu a DVD-RW u Master modu. Pitao za MS Live Acc, dao mu, htio verifikaciju coda preko drugog uređaja, Prestigio radi k'o krepana mačka i ja preskočim milsim verifikaciju. Unatoč svemu sve mi je postavkle pokupio sa One Drive.

Poznati problemi u 9926 iz Insider Hub-a: Ne pogađa me niti jedan, neke lude sam sreće.

Usporedba u odnosu na leakani 9901: problemi sa NumLock ledicama riješeni. Notification centar konačno liči na nešto, pardon, ovo je svemirski brod naspram dosadašnjih notifikacijskih centara. Vidjet ćemo hoće li mi propuštene pozive prikazivati i kakvu svrhu ima. 

Coninuum ili novi start menu, ooogroomno poboljšanje, konačno Win tipka + Skrol mišem nešto radi. Kao da su mene lično poslušali. Još da se može malo raširiti bilo bi idealno.

Forsiranje da sve ide na Moder UI ono što smo vidjeli (kao dodavanje i brisanje programa) u 9901 ovdje NE POSTOJI. Vraćen je na neki način stari Control Panel.

Izgled ikona pogotovo onih u Systrayu kraj sata je po mom ukusu korak naprije. Još uvijek sam mišljenja da su ikone zapikane na task bar premale i ova donja linija na tvorenim prozorima radi kao i u 9901 sa nekim blagim poboljšanjima (nema ono što sam rekao u predhodnom postu da se morate skoncetrisati na to koji vam je Windows otvoren).

Ima tu još iskustava ali sada nemam vremena, kada se vratim iz grada, pišem iskustva sa instaliranim Officeom, Autodeskom, sve ono što ide tipa Winamp, Chrome, MPC-HC i sl... imam još gro tih sitnica da napišem ali nemam vremena.. nastavljam večeras.

Moj PC  
8 0 hvala 6
10 godina
neaktivan

Build 9926 za deset!

0 0 hvala 1
17 godina

od jutra sam na win 10 iako mi je win 8.1 na SSD-u i ovaj je HDD (Samsung SP1) sporiji jedno 4 puta od istog ... nesto mi neda da odem na win 8.1  

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 16:51 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Kako isključiti prikazivanje fileova i foldera kojima ste pristupali u Quick Accessu?

Otvorite Folder Options, spustite se do Privacy,
maknite kvačice sa ''Show recently used files'' i ''Show frequently used folders''.
Gotovo - sad će se Quick Access ponašati kao i ''stari'' Favorites.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 14:21 (kizo2703).
17 godina

jučer napravio uprade sa win 8.1 na win 10 i sve radi najboljem redu, sviđaju mi se, brijem da bu finalna verzija bila pun pogodat

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Evo i mene na desetki, točnije na 9926. Kao i drugima, instalacija protekla odlično. Sve radi kako bi trebalo (barem za sada).

S obzirom da dolazim sa sedmice, problem su mi "skrivene" opcije koje moram tražiti po cijelom sustavu :P
Pravi problem: grafička je prastara radeonka HD3850 za koje AMD više (službeno) ne da podršku (nisam gajmer i kupnaj nove mi ne pada na pamet). Oko slike na ekranu imam crni obrub i trebaju mi scaling opcije koje sam inače imao u Catalystiju. Postoji li neki drugi način za regulaciju scaling osim putem drivera jer mi sadašnji AMD VISION Engine Control Center ima doslovce 2 opcije koje naravno nisu scaling?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 16:28 (Zale).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Zale kaže...

.. Postoji li neki drugi način za regulaciju scaling osim putem drivera..

-ako postoji u opcijama monitora-TVa.. (a driver se možda autoupdejtne pa se možda pojavi..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Windows 10 has a hidden new calendar and clock

If you want to enable this feature in your install of Windows 10, it's quite easy, if you know how to tweak the registry. With that being said, only proceed if you have experience adding values to the registry because if you do this incorrectly, it can break your install of Windows 10.

• Open Regedit.exe
  • Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell
  • Right click and select New - > DWORD (32-bit) and call it UseWin32TrayClockExperience with no spaces, exactly as written.
  • Click on the clock in the system tray

Once completed, you will be able to see the new calendar and clock. Other than the new UI, there is not much else to the feature but seeing that it is polished, we expect this to arrive in the final release of Windows 10.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 19:23 (djigibao).
Moj PC  
3 0 hvala 5
17 godina

ne sljaka na eterpriseu...

Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Ja imam radeon hd3600, windows update je automatski povukao drivere i sada sve radi savršeno. Build 9926
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
17 godina
Windows 10 9926 has a new hidden login screen, her

http://www.neowin.net/news/windows-10-9926-has-a-new-hidden-login-screen-here-is-how-to-enable-it

• Open Regedit.exe
  • Go to HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\TestHooks
  • Double click on 'Threshold' and change the value to 1
  • Close Regedit.exe

edit: sljaka 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 19:43 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
4mal kaže...

ne sljaka na eterpriseu...

Kod mene radi

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina

Hmm, simpaticno  

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

vidim ljudi ko ludi na vruce kifle

jeli valja sta noviwin 10

se isplati ga sad stavit kao glavni operativni sustav na pc ili...

ja mislim da ne,nije finala

al kakav je

~^iGoR~
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

prošao onaj "interni" upgrade sa 9879 na 9926.

Kompletan GUI je sada mnogo bolji. To sad već liči na nešto.

Isprobao 2 printera - za Canon 4500 windowsi našli driver, a Epson 2100 radi s driverom za Vistu/7

i 2 skenera - Epson 2580 radi s driverom za Vistu/7, Nikon 8000 radi s nepotpisanim driverom koji se može instalirati kad se to omoguči u boot meniju.

Taj dio me najviše zanimao jer su to (2100 i 8000) uređaji stari i po 12 godina.

ostalo isprobavati nisam još stigao...

Što se mene tiče, prelazak na 10 je odobren ;)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ugodno iznenađen i svako se veselim novom OS mada bi po meni trebalo još ispolirat start botun jer favoriziranje metro aplikacije je prevelika. Više ima dobrih stvari i nema toliko puno bagova (zbilja ugodno iznenađen).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Build 9926, AMD HD5850, komp spojen na FHD TV putem HDMI-a. Catalyst Control Center ne želi startati jer kaže da nema opcija koje može koristiti. A trebam scaling jer imam crne barove oko desktopa... Za poludit

Die Slawen haben uns besiegt. Sie haben unser Land, unsere Nation, unsere Ideologie zerschlagen... Das bedeutet sie sind eine arische Rasse und sie werden diese Welt in die Knie zwingen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Skini 14.9 sa AMD-ovog sajta (nađi normalno poslednju verziju i onda na toj stranici link ka starijima). Isti problem sam imao i ja.

Inače, mislim da CCC ne radi zbog zahebancije sa .Net Frameworkom, 14.12 zahteva .Net 4.5, a Windows 10 dolazi sa 4.6 i ne dozvoljava instalaciju 4.5. Međutim, starije verzije Catalysta zahtevaju .Net 3.5 koji uredno dolazi sa Win 10 tako da tu nema problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Skini 14.9 sa AMD-ovog sajta (nađi normalno poslednju verziju i onda na toj stranici link ka starijima). Isti problem sam imao i ja.

Inače, mislim da CCC ne radi zbog zahebancije sa .Net Frameworkom, 14.12 zahteva .Net 4.5, a Windows 10 dolazi sa 4.6 i ne dozvoljava instalaciju 4.5. Međutim, starije verzije Catalysta zahtevaju .Net 3.5 koji uredno dolazi sa Win 10 tako da tu nema problema.

Riješio sam problem. Skino sam onaj auto detect utility i pustio njega da odradi svoje, sam je skinuo driver i instalirao ga. Sad radi kako treba. Btw skinuo je verziju bez dotnet-a

Die Slawen haben uns besiegt. Sie haben unser Land, unsere Nation, unsere Ideologie zerschlagen... Das bedeutet sie sind eine arische Rasse und sie werden diese Welt in die Knie zwingen...
17 godina
neaktivan

Evo ovako: Matična je ASRock Pro3 R2.0. Problem koji sam skužio se tiče USB-a. Točnije USB 2.0. Nakon restarta se uređaji koji su spojeni na USB (miš, tipkovnica, kamera i usb wlan) samo pogube na par sekundi i onda rade kako treba. Zna se desiti da se i kasnije pogube, znači miš zašteka, tipkovnica ne regaira i prekine net, čuje se zvuk disconnect/connect USB i onda ponovno proradi. Isto te se ne dešava na USB 3.0 (zadnjim i prednjim). Ima netko nekakav savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Evo ovako: Matična je ASRock Pro3 R2.0. Problem koji sam skužio se tiče USB-a. Točnije USB 2.0. Nakon restarta se uređaji koji su spojeni na USB (miš, tipkovnica, kamera i usb wlan) samo pogube na par sekundi i onda rade kako treba. Zna se desiti da se i kasnije pogube, znači miš zašteka, tipkovnica ne regaira i prekine net, čuje se zvuk disconnect/connect USB i onda ponovno proradi. Isto te se ne dešava na USB 3.0 (zadnjim i prednjim). Ima netko nekakav savjet?

Ta matična koju si ti naveo je cirkus živi, kad se sjetim slabo mi je, ja sam kupio novu smrzavala se cijelo vrijeme, dali su mi opet novu i opet ista stvar da bi na kraju dodao nešto love i uzeo Asus koja radi savršeno. Moguće da ti ploča ne valja. Probaj novi BIOS stavit.

17 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...
dark_wizz kaže...

Ta matična koju si ti naveo je cirkus živi, kad se sjetim slabo mi je, ja sam kupio novu smrzavala se cijelo vrijeme, dali su mi opet novu i opet ista stvar da bi na kraju dodao nešto love i uzeo Asus koja radi savršeno. Moguće da ti ploča ne valja. Probaj novi BIOS stavit.

Na w7 i w8.1 radi odlično, stara je nekih godinu dana. Evo sad sam ubacio drugi disk na kojem je w7 i sve radi savršeno. BIOS je mijenjan prije mjesec dana kad sam isprobavao FX-a na njoj. Moguće da je nešto do drivera, ali prva TP verzija w10 je radila na njoj kako treba.

14 godina

zna li tko može li se promijeniti boja mapa,

da ne bude ova kričava,i kako

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
PlayMaker10 kaže...
dark_wizz kaže...

Na w7 i w8.1 radi odlično, stara je nekih godinu dana. Evo sad sam ubacio drugi disk na kojem je w7 i sve radi savršeno. BIOS je mijenjan prije mjesec dana kad sam isprobavao FX-a na njoj. Moguće da je nešto do drivera, ali prva TP verzija w10 je radila na njoj kako treba.

Aha nisam nigdje vidio da si naveo da radi na 7 i 8.1.  Onda je možda do Catalyst drivera iako mi nije jasno zašto njihov driver nikad ne updatea USB driver nego ostane onaj od Windowsa.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice