Win 7 problem instalacije i crni ekran smrti :-)

poruka: 7
|
čitano: 6.214
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Napravim clean instalaciju win 7, radi sve ok neko vrijeme, kad izgasim komp pa ga upalim kasnije  nece da mi se loada system nego stoji na onom crnom ekranu gdje bi se trebao pojavit win logo. Monitor mi je upaljen, u pozadini kao da se nesto desava, ali ne vidim nista osim crnila :-)

U medjuvremenu sam napravio par izmjena u systemu, install nod-a, wireless kartice, mozzile i nekih josh sitnih programa ali nista bitno. Btw moram naglasit da kad instaliram sys , nakon sto se loadaju oni pocetni fileovi, cekam oko 5,6,7 min da dodje bilo sto na ekran osim onog plavog ekrana na kojem vidim samo mouse pointer i to je to. Onda me pita koji jezik bla bla bla i onda kad treba snimit fileove i to, opet stane par minuta, kao da se nista ne desava, i onda zavrti dvd i krene. Ovaj postupak sam ponovio vise puta i uvijek je isti.

Isao sam na onaj memory test, sve je proslo ok. A sumnjao sam na to. Imam 3 harda i sve kombinacije sam uradio, tako da iskljucujem i tu opciju.

Imao sam instaliran win 7 vec prije ali sam odustao od njega nakon zivciranja, pa sam bio na stabilnom xp-u i sve je radilo ok. Neznam koji k. se desava!!! Znaci ponavaljam nemam nikakvih hardware problema jer mi komp radi skroz normalno pod xp-om ali pod ovim sranjem ne. evo sad radim u win 7 koju sam maloprije instalirao ali ne znam do kad ce durat. A kad radi komp mi bolje radi nego na xp!!!

I tako na raznim verzijama od one rc verzije, do ultimate , 64 bitnih, 32 bitnih. Sve pokusao jedino da bacim komp, ali radi super: pod xp-om :-)

Neki tip mozda??? Tnx :-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Win 7 problem instalacije i crni ekran smrti :

Možda da napišeš konfiguraciju koju koristiš, koje Windowse 7 (neki RC ili final) i da li koristiš RAID ?

Ovo je zadnje je jako bitno jer ako imaš RAID to bi mogao biti problem (ja sam imao takav problem jer driver je bio loš, ali nakon što sam skinuo novi sve je proradilo).

XP nije ništa stabilniji od 7-ice...sve je stvar drivera i hardwarea koji imaš. Ja osobno imam manje problema na 7-ici nego XP-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 8:19 (AtlantisCro).
15 godina
neaktivan

ne nije u RAIDU. nema to veze sa driverima jer sve bude uredu, radi komp bez problema, ali onda k.

17 godina
neaktivan

Temperature?

Random chance seems to have operated in our favor.
15 godina
neaktivan

temperatura ok. i u idleu i pod opterecenjem.

17 godina
neaktivan

Moguće da je neki driver neispravan napravi update svih drivera.

Pogledaj startup u msconfig koji se procesi pokreću s windowsima..ili još bolje s HijackThis.

Ja mislim da ako radi pod xp sve u redu sigurno mora biti do nekog drivera.

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gennaro_gattuso kaže...

ne nije u RAIDU. nema to veze sa driverima jer sve bude uredu, radi komp bez problema, ali onda k.

Poprilično sam siguran da je stvar u driverima, osim ako koristiš betu u što čisto sumnjam. Ako si napravio update Win7...nema što drugo biti osim drivera ako ti je hardware ispravan i ako nije prestar za sedmicu.

Još postoji samo jedna stvar, a to bi mogao biti neki od softwarea koji stavljaš na komp. Softwarei ponekad znaju biti problem.

Vrlo je teško ovako napamet odgovoriti na tvoje pitanje jer nisi opet ništa napisao o hardwareu već postavljaš globalno pitanje dok je problem individualan.

U prvom postu si napisao da nakon instalacije ekran stoji 5,6,7 minuta, a sada si rekao da komp radi OK neko vrijeme pa onda k. Zbunjuješ me.

Ako ti sistem radi loše nakon installa, a stavio si najnovije drivere.....možda bi bilo najbolje proći korak po korak i vidjeti nakon svake instalacije drivera ili softwarea kakva je promjena.

Nod32 više ne koristim jer novi Nod32 može biti gadan što se tiče sustava.....uspori ga dosta osobito ako si stavio smart security.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice