Koliko vremena treba za instal w7

poruka: 22
|
čitano: 6.227
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

na mom stroju traje vise od sat vremena....e sad sljedeci problem ucestalo rusenje vindovsa u zadnji mjesec dana pali su mi deset puta..dali vas navodi ova dugotrajna instalacija na kvar na hdd ili ima sve ovo veze sa napajanjem--dal pri instalaciji kompu treba vise hm struje pa sporo instalira...mozete vidjeti u mom profilu da ima lose napajanje..zanima me kad ga promijenim dal cu morati i hdd ili je za sve krivo napajanje??temperatura procesora pri najvecim opterecenjima programom occt nije veca od 45 stupnjeva a za moj procesor max je 65 :).temperatura graficke i hdd je ispod 40 stupnjeva..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koliko vremena treba za instal w7

testiraj RAM... skini memtest iso image, zaprži ga na cd, bootaj s tog cd-a i testiraj memoriju

testiraj HDD... sa stranica proizvođača skini iso bootabilnog cd-a za dijagnostiku harda, pa vidi da li te on zeza.

napajanje nabavi neko pošteno ako su ram i hdd prošli testove.

instalacija win7 mi niti na jednom novijem stroju nije trajala duže od 30 minuta.

bad_ri
15 godina
neaktivan

Temperature su dobre.

meni instaliranje traje manje od pola sata.

kad instaliraš provjeri stanje Hard diska sa HDTuneom.

Bolje imati pravog neprijatelja nego lažnog prijatelja

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

windowsi ti sami od sebe ne smiju padati u roku 10 dana... nakon instalcije si instaliraj i neki pošten antivirus - bar avg free ili nešto slično.

bad_ri
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ne kuzim ovo za hdd odkuda trebam skinuti i sta tj kak se zove taj program za test hdd

13 godina
neaktivan

imam nod odlican je...

13 godina

meni s USBa treba 20min da bude ready to go :D   bilo je slučajeva kao u tebe da mu je trebalo pun k...c, formatiral USB, napravil bootabilni i opet dobro

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xroxmeox kaže...

ne kuzim ovo za hdd odkuda trebam skinuti i sta tj kak se zove taj program za test hdd

pogledaš koje marke ti je hdd... npr ako je western digital, odeš na njihove stranice i skineš dijagnostički softver za njega. imaš verziju za windowse, ali ja preferiram dijagnostiku obavljati s boot cd-a koji je također dobavljiv na stranicama za podršku u iso obliku.

ako imaš seagate, ideš na njihove stranice i skidaš seatools for dos itd itd

programi za dijagnostiku koji su razvijeni od strane drugih proizvođača ne moraju nužno dati pravi uvid u stanje hdd-a.

bad_ri
13 godina
neaktivan
bad_ri kaže...

testiraj RAM... skini memtest iso image, zaprži ga na cd, bootaj s tog cd-a i testiraj memoriju

testiraj HDD... sa stranica proizvođača skini iso bootabilnog cd-a za dijagnostiku harda, pa vidi da li te on zeza.

instalacija win7 mi niti na jednom novijem stroju nije trajala duže od 30 minuta.

ne kuzim kak se zove taj program koji mi  preporucas za test hdd i kak da nadem stranicu proizvodaca(trazim li stranicu proizvodaca ovog hdd)

13 godina
neaktivan
bad_ri kaže...
xroxmeox kaže...

pogledaš koje marke ti je hdd... npr ako je western digital, odeš na njihove stranice i skineš dijagnostički softver za njega. imaš verziju za windowse, ali ja preferiram dijagnostiku obavljati s boot cd-a koji je također dobavljiv na stranicama za podršku u iso obliku.

ako imaš seagate, ideš na njihove stranice i skidaš seatools for dos itd itd

programi za dijagnostiku koji su razvijeni od strane drugih proizvođača ne moraju nužno dati pravi uvid u stanje hdd-a.

oki hv

13 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Temperature su dobre.

ev pokrenuo sam hd tuneo i pokazujemi brzinu citanja prosjek 62mb/s dobio sam i rezultat burs rate 180mb/s sad sam pokrenuo eror sken i jel to to ako bude sve zeleno ispravan hdd???

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 21:23 (xroxmeox).
15 godina
neaktivan

Pogledaj pod health stanje.

Bolje imati pravog neprijatelja nego lažnog prijatelja

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Nisi napisao kako instaliraš Windowse. Ako ih instaliraš preko DVD-a, onda provjeri optički uređaj, jer ako ti on sporo čita podatke sa DVD-a onda ti se Windowsi niti ne mogu brže instalirati. Ujedno napiši da li su ti Windowsi orginal.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

najvjerovatnije je do ram-a Ja bih na tvome mjestu pozajmio od nekoga 1 ili 2 GB ram-a i onda instalirao.

No recimo može biti i do oštećenog DVD-a ili dvd čitača..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Nisi napisao kako instaliraš Windowse. Ako ih instaliraš preko DVD-a, onda provjeri optički uređaj, jer ako ti on sporo čita podatke sa DVD-a onda ti se Windowsi niti ne mogu brže instalirati. Ujedno napiši da li su ti Windowsi orginal.

w nisu orginal,ali instalirao sam sa provjerenog diska(taj disk na drugom kompu zavrsi za 30 min..

13 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Temperature su dobre.

hej mario ev radim sa hdtune i gle rezultati nisu bas dobri,pogledaj sliku pa reci sta mislis..hvhttp://imageshack.us/photo/my-images/69/hdtuneerrorscanwdcwd320.png/

15 godina
neaktivan
xroxmeox kaže...
mario1990 kaže...

Temperature su dobre.

hej mario ev radim sa hdtune i gle rezultati nisu bas dobri,pogledaj sliku pa reci sta mislis..hvhttp://imageshack.us/photo/my-images/69/hdtuneerrorscanwdcwd320.png/

vidim da imaš western digital disk iz caviar blue serije... skini s wd stranica iso image cd-a za dijagnostiku, bootaj s njega i pokreni test.

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=606&sid=30&lang=en

moguće je da ove bad sectore disk sanira uz pomoć spare sektora, ukoliko ih nema previše. u svakom slučaju će dijagnostika s originalnim alatom za taj disk biti preciznija i znat ćeš točno na čemu si, iako se meni čini da ti taj disk neće još dugo živjeti.

bad_ri
13 godina
neaktivan
bad_ri kaže...
xroxmeox kaže...
mario1990 kaže...

Temperature su dobre.

vidim da imaš western digital disk iz caviar blue serije... skini s wd stranica iso image cd-a za dijagnostiku, bootaj s njega i pokreni test.

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=606&sid=30&lang=en

moguće je da ove bad sectore disk sanira uz pomoć spare sektora, ukoliko ih nema previše. u svakom slučaju će dijagnostika s originalnim alatom za taj disk biti preciznija i znat ćeš točno na čemu si, iako se meni čini da ti taj disk neće još dugo živjeti.

ok skidam taj program a evo sa hddtuneom sam nasao sljedece probleme na hdd:http://imageshack.us/f/526/86533055.png/,  http://imageshack.us/f/507/30sijenja20121450.png/ pa sam s hdd regeneratorom popravljao i dobio cini mi se odlicne rezultate:http://imageshack.us/f/641/64649214.png/,   http://imageshack.us/f/705/63043896.png/...??pod health bila su 2 erora ostao 1 a svi bad sektori su popravljeni..

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 11:26 (xroxmeox).
13 godina
neaktivan
bad_ri kaže...

heej ev testirao sam i ram , uredu je hdd regeneratorom popravio hdd, sad neznam kad cu ponovno instalirati wimdowse gorim od zelje da vidim dal ce sada ici za 35 minuta..hvala na korisnim savjetima..

15 godina
neaktivan
xroxmeox kaže...
bad_ri kaže...

heej ev testirao sam i ram , uredu je hdd regeneratorom popravio hdd, sad neznam kad cu ponovno instalirati wimdowse gorim od zelje da vidim dal ce sada ici za 35 minuta..hvala na korisnim savjetima..

provjeri ti i s onim što sam ti naveo stanje diska, pa vidi što će reći, ipak je to tvornički softver, oni najbolje poznaju svoje diskove. super da si trenutno otklonio probleme, ali onaj soft će ti možda malo točnije reći da li po njuemu disk rikava ili ne. ja sam imao (imam još uvjek u rezervnom računalu) disk od seagatea koji je razvio par bad sectora, windowsi nisu na njemu radili dobro, linux je letio, ali su se i windowsi stabilizirali kad je disk sanirao bad sektore tako što ih je izolirao od upotrebe. dalje se ne množe, a taj stroj i dalje po potrebi radi (kad dijagnosticiram druge komponente)

bad_ri
13 godina
neaktivan
bad_ri kaže...
xroxmeox kaže...
bad_ri kaže...

provjeri ti i s onim što sam ti naveo stanje diska, pa vidi što će reći, ipak je to tvornički softver, oni najbolje poznaju svoje diskove. super da si trenutno otklonio probleme, ali onaj soft će ti možda malo točnije reći da li po njuemu disk rikava ili ne. ja sam imao (imam još uvjek u rezervnom računalu) disk od seagatea koji je razvio par bad sectora, windowsi nisu na njemu radili dobro, linux je letio, ali su se i windowsi stabilizirali kad je disk sanirao bad sektore tako što ih je izolirao od upotrebe. dalje se ne množe, a taj stroj i dalje po potrebi radi (kad dijagnosticiram druge komponente)

e provjerio sam i sa ovim orginalnim , koji si mi preporucio, pokazaju da je sve u redu..imao sam 4 posto bad sektora kad sam testirao hdd tuneom , kao sto rekoh popravio  to sa hdd regeneratorom..sad je nepoznanica dal su zaista postojali bad-ovi koje je  hdd tune nasao a hdd regenerator popravi pa ih wester digita....(orginalni softver)nije nasao..ili??ili nisu ni postojali,no nije toliko bitno , bitno je da bu bilo sve ok sa kompom:))hv i pozz

15 godina
neaktivan

vjerojatno ih je "sanirao". sretno!

bad_ri
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice