Kako si mogu sredit komp , bez da rušim sustav ?

poruka: 20
|
čitano: 16.328
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Radi se o windowsu xp , koji je poprilično natrpan raznim smećima.Postoji li način , osim rušenja sustava da se pobriše sve s kompa , osim onoga što ja želim.Da traje poprilično kratko i da ubrza njegov rad ?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Kako si mogu sredit komp , bez da rušim sustav

Definitivno pokušaj očistiti komp sa CCleaner-om i sa Tune-up Utilities-om. Prvi program je skroz besplatan a drugi je 30 trial. Trebalo bi ti puno pomoći.

Žrtva nepouzdanosti kontracepcije
17 godina
neaktivan

i poslije toga uraditi defragmentaciju. Sa perfect diskom recimo. ALi ako imas bas puno smeca bolje ti je reinstalacija jer ce trajati isto a definitivno rjesava navedene probleme.

17 godina
neaktivan

Naravno, perfect disk je program koji koristim vec godinama pored o&o defragmentera. Kako kad :). Naravno i ccleaner ce ti mnogo pomoci, preporucujem i registry mechanic i to verziju 6 i sa tim programima godinama odrzavam scoj racunar, dobro sa ccleanerom malo krace jer nije bas toliko star program. Ali koristi samo oveasto su ti preporucili i nemoj instalirati nekakve registry boostere sa reklamama oko sebe kao da reklamiraju kockarnicu u Las Vegasu.

Ali prije svega defragmentacija je veoma bitna za rad racunara i to ako nisi dugo radio pretpostavljam da ce biti potrebno uraditi nekoliko passova. Nakon ovoga detaljnog ciscenja trebao bi bar jenom sedmicno da sve ovo pokrenes kako bi ti windows ostao fit, ili predji na linux :). 

"It's so deep how can you be so shallow"

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Kao što su ti već rekli CCleanerom možeš počistit smeće po PC-ju. Umjesto TuneUpa stavi besplatni Glary Utilities. Ako želiš očistiti PC i od virusa skini Malwarebytes Anti-Malware, napravi mu update i zatim pokreni skeniranje.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 14:23 (Razer_Copperhead).

1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

slašem se s razerom i još bi dodao auslogics disk defrag dobar i brz defragmentator diska

i još superantispyware free edition za moguću gamad na kompu (besplatni skener bez zaštite u realnom vremenu)

ako ćeš deinstalirati programe i software koji ne koristiš onda u revo unistalleru free (imaš i na hrvatskom j > napredna deinstalacija i brišeš sve što nudi do zadnjih tragova u registru)..

ps:svi ovi programi su besplatni(i oni iz razerovog posta) i inače služe za održavanje windowsa u dobroj kondiciji..

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 16:55 (seneka).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Advanced System Care je odličan alat koji ima sve u sebi, pogotovo ako uspiješ doći do Pro verzije...inače standardni alati poput CCleanera, Malawarebytesa, Superantispywarea...

B-)
17 godina
neaktivan

Cool bi bilo da covjek kaze, ma lakse mi je reisntalirati sistem nego sve to skidati i traziti.

"It's so deep how can you be so shallow"

0 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...

Radi se o windowsu xp , koji je poprilično natrpan raznim smećima.Postoji li način , osim rušenja sustava da se pobriše sve s kompa , osim onoga što ja želim.Da traje poprilično kratko i da ubrza njegov rad ?

1.Nabavi neki program za deinstalaciju programa ili koristi onaj ugrađen u windowse,i unistaliraj (pobriši) sve programe koji ti ne trebaju

2.Sa nekim dobrim antivirusom (NOD32,Avast!,Avira) skeniraj i provjeri komp od virusa

3.Ako imaš nekakvih filmova koji ti samo skupljaju prašinu na disku pobriši ih (sprži na DVD ako misliš da ćeš ih kasnije gledati)

4.Skini trial/kupi najnoviji TuneUp Utilities i s njim (ili s nekim drugim programom) defragmentiraj disk,počisti registry (također možeš s TuneUpom),i sredi sve probleme koje ti bude pokazivao pod "Increase performance" i "Fix problems"

5.Pogasi sve procese koji ti koriste puno memorije (npr.Avast!,ako ga imaš) NE GASI PROCESE KOJI U STUPCU "USER NAME" IMAJU SYSTEM!!

Za svu nastalu štetu na tvom računalu nepravilnim korištenjem ovih programa i ostalog NISAM ODGOVORAN!

Ono što je podebljano u citatu:Tešto da traje poprilično kratko,morat ćeš se namučiti ako želiš doista ubrzati komp!

Ako kupiš TuneUp možeš uključiti i "Turbo mode"

Čovjek je rođen da trpi i radi...Ako to ne čini mora propasti...
17 godina
neaktivan

Hvala svima koji su pomogli.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Obriši ono sto nekoristis obrises kao slike,muzika itd... ili deinstaliraš programe koje ne koristi a veliko ti zauzimaju evo logo ili slika programa kojeg ja koristim

evo mog cleanera evo mog cleanera
Dejan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dejko2 kaže...

Obriši ono sto nekoristis obrises kao slike,muzika itd... ili deinstaliraš programe koje ne koristi a veliko ti zauzimaju evo logo ili slika programa kojeg ja koristim

Vidim da si novi na forumu stoga dobrodošao !

Nemoj otvarat stare teme .

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je .
15 godina
neaktivan

evo jel mozede ovo napisat veliki problem sa driverom da nadete autora dejko2

Dejan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kako mogu naci driver od zvucne kartice neznam ime

eoo vako ja imam jedan hardverski problem instalirao sam windws xp sp3 i sad ima jedan problem a to je 

sto nece da ocita zvucnu msm nema drivera. sad ako mi vi mozete pomoci da to sredimm bio bih vaam zahvalaaaan i gdje da nadjem driver i kako da saznam ime zvucne . unaprijed hvalaa

0 0 hvala 0
16 godina
RE: kako mogu naci driver od zvucne kartice neznam
amirson kaže...

eoo vako ja imam jedan hardverski problem instalirao sam windws xp sp3 i sad ima jedan problem a to je 

sto nece da ocita zvucnu msm nema drivera. sad ako mi vi mozete pomoci da to sredimm bio bih vaam zahvalaaaan i gdje da nadjem driver i kako da saznam ime zvucne . unaprijed hvalaa

Pogledaj na cd - u od matične ploče, to bi bilo najbolje, ako ga nemaš pogledaj u device manageru od winsa, ili skini Speccy, Everest ili neki slični program te pogledaj koja ti je kartica. Nakon toga potraži po netu driver...

15 godina
_Dangerous_Lickz_ kaže...
ivan-zd kaže...

1.Nabavi neki program za deinstalaciju programa ili koristi onaj ugrađen u windowse,i unistaliraj (pobriši) sve programe koji ti ne trebaju

imam ja pitanje vezano za ovo. kad skeniram komp sa antispyware- om ili antivirusom, svaki put vidim da skenira i hrpu file- ova koji u sebi imaju riječi tipa 'real player' ili 'itunes', a te programe sam pobrisao davnih dana. vjerojatno se radi o nekakvim zaostacima istih, zanima me kako ih se riješit..?
16 godina
neaktivan

mozes na vise nacina.....prvo ,skini oklope,i ocisti prasinu iz racunala(sve dijelove dobro ispusi),zatim rijeđi na softver:disk clean up,disk defregment,turn off system restore.......itd,da sad ne nabrajam,jer imam dista tih procesa za optimizaciju racunala......ako te zanimaju bas svi,javi se,ja cu ti privatnom porukom sve napisati

Bug Forumer

0 0 hvala 0
15 godina
freddie kaže...
imam ja pitanje vezano za ovo. kad skeniram komp sa antispyware- om ili antivirusom, svaki put vidim da skenira i hrpu file- ova koji u sebi imaju riječi tipa 'real player' ili 'itunes', a te programe sam pobrisao davnih dana. vjerojatno se radi o nekakvim zaostacima istih, zanima me kako ih se riješit..?

Sve što ti treba su programi pod imenom Glary Utilities, CCleaner i Auslogics Disk Defrag.

mario5 kaže...

imam dista tih procesa za optimizaciju racunala......ako te zanimaju bas svi,javi se,ja cu ti privatnom porukom sve napisati

Ako imaš puno programa za optimizaciju, nećeš baš postići ono što želiš, je li tako?

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina

Sve što ti treba su programi pod imenom Glary Utilities, CCleaner i Auslogics Disk Defrag.

ma nabavio sam nedavno onaj 'revo uninstaler' i stvar radi odlično, samo ne zam kako se riješiti ostataka programa koji su zaostali nakon obične deinstalacije. znači, programa pobrisanih prije nego što sam nabavio ovaj program..

15 godina
freddie kaže...

ma nabavio sam nedavno onaj 'revo uninstaler' i stvar radi odlično, samo ne zam kako se riješiti ostataka programa koji su zaostali nakon obične deinstalacije. znači, programa pobrisanih prije nego što sam nabavio ovaj program..

Datoteke koje su ostale nakon deinstalacije možeš ukloniti CCleanerom. Prvo počisti datoteke na disku, a zatim registry.

aspire kaže...

Pogledajte na ovoj stranici:http://www.crotutorials.netii.net/  imate na download programe za optimizaciju

Domena netii.net se ne može pohvaliti dobrom reputacijom, a ClamAV nešto detektira na stranici koju si stavio.

http://www.mywot.com/en/scorecard/netii.net

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=61af007fe2a6a285b223538f2cb7fc62e5920a86e3449964fd3f008eca01e190-1288551828

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 20:08 (deadman).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice