Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.838
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
14 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
maric90 kaže...

Instalirao sam 7-icu prije nego sam pročitao post, međutim primječujem da sam napravio sve isto, osim što ga nisam stavio na vanjski cd-room. Konzultirajući se sa prijeteljima koji su na isti način poput mene instalirali 7-icu pretpostavljam da nije problem u tome. Da li postoji mogućnost da je nešto drugo u pitanju ili je jedina opcija da ponovo instaliram windows, čija instalacija je ponavljam trajala puna 3 sata.

Hvala na odgovoru.

Samo malo, sad sam pogledal kakva je konfiguracija tog laptopa, pa to ima 1.6ghz procesor i 1 gb rama, ta konfiguracija je taman za xp, za 7 je to preslabo.

Laptop ti je slab i zato ti sve šteka, 7 treba barem 2GB rama za rad. Lijepo ti vrati XP i radit će dobro, ako oćeš 7 morat ćeš posegnut u džep za bolje računalo od tog.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5143&review=acer+aspire+one+d250

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 20:58 (Valentin17).
16 godina

Može Windows 7 bez problema na taj netbook i radit će bez problema ,samo instalacija nije napravljena kak spada. Najbolje je napraviti bootabilni stick i napraviti clean install s njega.

I za početak ,zbog downloada drivera i updatea ,trebalo bi se kod instalacije povezati na wired network. Poslije se lako uključi wirelles i instaliraju driveri te podesi wlan.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
kizo2703 kaže...

Može Windows 7 bez problema na taj netbook i radit će bez problema ,samo instalacija nije napravljena kak spada. Najbolje je napraviti bootabilni stick i napraviti clean install s njega.

I za početak ,zbog downloada drivera i updatea ,trebalo bi se kod instalacije povezati na wired network. Poslije se lako uključi wirelles i instaliraju driveri te podesi wlan.

Može vraga, radit će, ali bit će usporen kako i je, ne možeš ti očekivat da radi s 1gb rama kad se instaliraju svi programi, systemski zahtjev za 7 je 1GB rama, ali to vrijedi ako ne instaliraš ništa gore, nikakve programe, što je nemoguće.

Neka proba instalirat s dvda i kako se spada pa bude vidil, po meni bit će usporen jer je laptop puno preslab.

Valentin
13 godina
protjeran
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Radit će mu normalno, imam isti takav samo je moj D255 a njegov D250 ali skroz su isti, neke manje razlike su. Ne šteka puno, sasvim normalno radi.

I morat ce ga instalirat preko usb-a jer nema optički pogon.

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
proćerani kaže...

Radit će mu normalno, imam isti takav samo je moj D255 a njegov D250 ali skroz su isti, neke manje razlike su. Ne šteka puno, sasvim normalno radi.

I morat ce ga instalirat preko usb-a jer nema optički pogon.

Ima tu tema na forumu s uputama kako instalirat s usba, pa neka proba, bude vidil.

Valentin
16 godina
Valentin17 kaže...
.. systemski zahtjev za 7 je 1GB rama, ali to vrijedi ako ne instaliraš ništa gore, nikakve programe, što je nemoguće.

..

-pogrešno, samo treba znati umjesto klikanja 'next' i instaliranja sveg smeća što net pruža. (taj opis bi vrijedio za 256-512MB)..

Za obićne usere je potrebno 2GB (i jači CPU) da ne moraju ništa znati. XP nije neka opcija zbog više razloga, recimo driveri i guranje MSa na seven... (updateovi kao jedan od važnijih razloga, naravno i driveri).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Evo da javim, instalirao sam prema tvojim uputama i sve ( za sad ) radi kako bi i trebalo...pa rekoh da ti zahvalim jos jednom.

13 godina
neaktivan

Ovako imam 2 hard u kompu na jedan je instaliran XP 32-bitini,

da li cu ja ako instaliram win7  64-bitnu preko custom instalacije ,kak je ne mogu upgradat,izgubiti podatke sa ovog 2. harda...?

15 godina
neaktivan
nano137 kaže...

da li cu ja ako instaliram win7  64-bitnu preko custom instalacije ,kak je ne mogu upgradat,izgubiti podatke sa ovog 2. harda...?

Ako sedmicu instaliras na drugi disk, onda neces nista izgubiti na disku di je xp.

13 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
nano137 kaže...

Ako sedmicu instaliras na drugi disk, onda neces nista izgubiti na disku di je xp.

Tak cu imat 2 os-a? il ce 7 to sve citat kao svoje...hito bih imat sam 1 os...7-64-bitnu 

p.s

2.hdd mi je 5x veci od prvog jel mogu ja kopirat cijeli taj hdd na ovaj 2 da mogu korisit podatke a da nijee ko image...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 21:50 (nano137).
14 godina
neaktivan
nano137 kaže...

Tak cu imat 2 os-a? il ce 7 to sve citat kao svoje...hito bih imat sam 1 os...7-64-bitnu 

p.s

2.hdd mi je 5x veci od prvog jel mogu ja kopirat cijeli taj hdd na ovaj 2 da mogu korisit podatke a da nijee ko image...

-ako zelis imati samo sedmicu, napravi beckup svih dokumenata na disk na kojem se ne nalaze instalirani windowsi

-kod instalacije odaberi da ti windowse instalira na disk na kojem je trenutno xp, te ce ti on automatski obrisati postojece windowse i instal nove

15 godina

Pozdrav? Čitao sam već o problemima vezanim za HomeGroup i Network Map, ali mi nije baš jasno ovo. Nemam nijedan PC spojen u kućnoj mreži osim svoga, ali zar mi se ne bi isto trebao otvoriti Network Map? Ima li to veze sa servisom HomeGroup Listener koji mi se ne pokreće?

Pogledajte slike.

Network Map Network Map
HomeGroup Listener HomeGroup Listener
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
domagoj05 kaže...

-ako zelis imati samo sedmicu, napravi beckup svih dokumenata na disk na kojem se ne nalaze instalirani windowsi

-kod instalacije odaberi da ti windowse instalira na disk na kojem je trenutno xp, te ce ti on automatski obrisati postojece windowse i instal nove

E neće automatski ,napravit će Windows.old folder na toj particiji. Treba kliknut na format ,tek onda će dobiti pravi clean install. User fileove se može vrlo jednostavno prebaciti na novi OS sa

Windows Easy Transferom. Skineš ,instaliraš ,spremiš bitne stvari s XP-a.

Kasnije ,u Sedmici ,pokreneš i vratiš sve na pravo mjesto.

15 godina

Instalirao sam fresh install i updejto. ALI win 7 mi je pod C diskom i s njim je sve u redu, DOK na D particiji nalazi se program files s ostalim igrama, filmovima itd. s starog xp-a..

Sad ne kuzim zas se on jos nalazi ak sam isao na fresh install. Probao sam ga formatirat ali neide.

BTW imam yogurt verziju ali nevidim u tome problem

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 22:06 (Bera).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Otvori Disk Management (najbrže - u Run ukucaj diskmgmt.msc) i napravi screenshot pa postaj ovdje.

Neke igre rade bez problema bez instalacije na C:\

Ako se D:\ neda brisati ,vjerojatno je to zato jel su boot fileovi na njemu. Otvori Folder Options i u View makni kvačicu s Hide protected operating system files ,pa otvori D. Ako nađeš Boot folder ,bootmgr onda je to to.

Pogledaj ,pa javi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 22:06 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...

Otvori Disk Management (najbrže - u Run ukucaj diskmgmt.msc) i napravi screenshot pa postaj ovdje.

Neke igre rade bez problema bez instalacije na C:\

Ako se D:\ neda brisati ,vjerojatno je to zato jel su boot fileovi na njemu. Otvori Folder Options i u View makni kvačicu s Hide protected operating system files ,pa otvori D. Ako nađeš Boot folder ,bootmgr onda je to to.

Pogledaj ,pa javi.

1. Printscreen iz nekog razloga ne radi.

2. Stavio sam ovo Hide protected, al nemrem nac ovaj bootmgr.

16 godina

Jednostavno je - nisi obrisal sve particije i sada ti je na D CIJELA ,netaknuta instalacija XP-a + boot fileovi Sedmice.

Najbolje napraviti instalaciju iznova - ali OBRIŠI (delete) ovaj put sve particije prije nego kreneš s instalacijom. Ako nisi ,prouči tutorijal još jedamput! KLIK

15 godina
kizo2703 kaže...

Jednostavno je - nisi obrisal sve particije i sada ti je na D CIJELA ,netaknuta instalacija XP-a + boot fileovi Sedmice.

Najbolje napraviti instalaciju iznova - ali OBRIŠI (delete) ovaj put sve particije prije nego kreneš s instalacijom. Ako nisi ,prouči tutorijal još jedamput! KLIK

Kak da ih obrisem????

Instalirao sam isto kao po tom tutorialu, isao sam custom, fresh new install.

16 godina
Bera kaže...
....

Kak da ih obrisem????

Instalirao sam isto kao po tom tutorialu, isao sam custom, fresh new install.

- na tom ekranu, dolje desno Advanced, obriši sve particije...

15 godina
neaktivan

pozdrav,prijatelj bi htio instalirati win 7,ima xp,međutim nema određene particije sve je c-part.(320gb),pa me zanima dali je moguće kod instalacije win 7 kad se dođe do djela kad se odabire format(advanced opcije)nakon odabira format te kad se isti napravi odabrati opcija "new"da se kreira veličina c-part.,instalirao sam nekoliko puta no particije su bile od prije određene,ovakvom opcijom se susrećem prvi puta,ili se trebaju napraviti particije prije inst. na postoječem xp-u,hvala !

0 0 hvala 0
14 godina
zorzino kaže...

pozdrav,prijatelj bi htio instalirati win 7,ima xp,međutim nema određene particije sve je c-part.(320gb),pa me zanima dali je moguće kod instalacije win 7 kad se dođe do djela kad se odabire format(advanced opcije)nakon odabira format te kad se isti napravi odabrati opcija "new"da se kreira veličina c-part.,instalirao sam nekoliko puta no particije su bile od prije određene,ovakvom opcijom se susrećem prvi puta,ili se trebaju napraviti particije prije inst. na postoječem xp-u,hvala !

E ovako ideš, odabereš odvanced options, zatim odabereš tu particiju od tih 320GB i odeš na delete. Sada imaš unpartitioned space, sada odabereš new, upišeš veličinu koji oćeš, npr. 50GB i kreiraš tu particiju, zatim odabereš format da ju formatiraš.

Onda opet odabereš opet unpartitioned space pa opet new (prostor je onaj koji je ostao) i kreiraš drugu particiju, nakon toga formatiraš i nju.

Sada odabereš na koju oćeš instalirat windows i to je to.

Obično se naprave dvije particije, na prvoj koja je i manja (preporuka 50GB) je windows, a na drugu stavljaš dokumente. U slučaju reinstalacije samo formatiraš onu sa windowsom na njoj.

Kod kreiranja particija windows kreira i jednu particiju još, to je system reserved veličine 100MB, nju ništa ne diraš, ni format ni ništa.

Valentin
15 godina
neaktivan

Hvala lijepa na uputstvu,javit ću se kad odradim !

0 0 hvala 0
14 godina
zorzino kaže...

Hvala lijepa na uputstvu,javit ću se kad odradim !

Imaš tipku HVALA ispod posta, koristi ju.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 16:20 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

Uf,znaci ovak stigo sam do dijela gdje biram gdje cu instalirati win,

kad izaberem mi izbaci: <Setup was unable to create a new system partition or locate an exsiting  system partition.See the setup log files 

for more information.>???

Hard na kojem hocu instalirat  windows je formatiran....

.............................................................................................ak moze neka pomoc tu..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam racunala s predinstaliranim OS windows 7 profesional 64 bit(to su
uglavnom lenovo think centre racunala). Posto imam neke 16 bitne programe
treba mi 32 na nekim racunalima(probao sam s compatibility xp programom ali
ipak nije to to). Da li mogu skinuti s neta 32-bitne Windowse i instalirati?? Da li
ce prihvatiti broj na naljepnici (ovo je najvaznije pitanje) i na kraju krajeva jeli sve
legalno(ako treba nesto sitno spreman sam platiti)??? Kako staviti XP Pro
negdje legalno? Znaci spreman sam kupiti platiti ili njega(ali njega vise ne nude) ili Windows 7
koji oni hoce a da mi XP Pro bude legalan. Koji kljuc tu staviti? Mogu li staviti crackiran XP Pro

i kupiti Win 7 Pro i da mi to bude legalno?

0 0 hvala 0
16 godina
nano137 kaže...

..stigo sam do dijela gdje biram gdje cu instalirati win,

..

dolje desno, 'ADVANCED' stisni, obriši (sve particije-diskove), instalairaj.

stipeb kaže...

Imam racunala s predinstaliranim OS windows 7 profesional 64 bit(to su
uglavnom lenovo think centre racunala). Posto imam neke 16 bitne programe
treba mi 32 na nekim racunalima(probao sam s compatibility xp programom ali
ipak nije to to). Da li mogu skinuti s neta 32-bitne Windowse i instalirati?? Da li
ce prihvatiti broj na naljepnici (ovo je najvaznije pitanje) i na kraju krajeva jeli sve
legalno(ako treba nesto sitno spreman sam platiti)??? Kako staviti XP Pro
negdje legalno? Znaci spreman sam kupiti platiti ili njega(ali njega vise ne nude) ili Windows 7
koji oni hoce a da mi XP Pro bude legalan. Koji kljuc tu staviti? Mogu li staviti crackiran XP Pro

i kupiti Win 7 Pro i da mi to bude legalno?

Win7 nema support za 16bit soft, ako ti nešto ne radi pod x64, neće ni pod x32 (iz tog razloga, jer se sve x32 app vrte u WoW-u). Koristi XP mode ili dualboot. Za dualboot kupi XP-pro Retail dok još možeš (ako ti je to jedino rješenje za software, ili popravi soft da radi uredno na sedmici, dovoljno vremena si već imao za 'tranziciju').

- ostalo petljanje ne preporučam, nećeš skinuti ver. koja prihvaća Lenovo-OEM key, imat ćeš samo probleme, bez rješenja... (ako ipak..) Prije svakog petljanja, napravi recovery, image..

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 12:05 (ihush).
17 godina

Nisam siguran zašto ti XP Mode ne odgovara, ali druga stvar koju možeš da probaš je DOS Box, jeste da ga mahom povezujemo sa igricama, ali sam imao dobra iskustva s njim i kada je trebalo pokrenuti neki "ozbiljan" DOS program. Po mom mišljenju, ovo su optimalna rešenja jer ne podrazumevaju downgrade OS-a niti stalno rebootovanje kad god ti zatreba druga aplikacija.

Koliko znam, a upravo sam i malo bingovao za svaki slučaj, 32-bitni Windows 7 bi trebalo da može da pokrene 16-bitne aplokacije. Takođe, trebalo bi da isti ključevi vrede i za 32-bitne i za 64-bitne verzije (ali se, za razliku od retail prodaje, u OEM varijanti dobija samo jedan od diskova). Dakle, ako (na bilo koji način) dođeš do 32-bitnog instalacionog diska, trebalo bi da tvoj Windows key prođe bez problema (i sasvim legalno).

Ako ostaneš pri nameri da instaliraš XP, pre svega proveri da li su dostupni svi neophodni driveri, pogotovo ako se radi o all in one računarima. Takođe, budi spreman na to da ćeš, ako budeš hteo dual boot, morati da radiš popravku boot loadera da bi ponovo mogao da pristupaš Sedmici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

neznam kamo da pišem problem sa win7 pa ču ovdje....

stvar je sljedeča... ovaj vikend sam inst win7 bratiču i sestrični na komp jer su imali neki win (mislim da je bio XP) bez ikakvih zaštita i tih gluposti pa je bilo sve puno trojani virusi i sveih ostalih gluposti.....

e sad... problem je sljedeči... komp je 2 dana radil bez greške, i danas kad su ga pokušali uključit samo se pojavi logo od microsofta i dalje nestane slike.... dali bi problem mogao bit u tome da imaju na istu grafu i monitor spojen za eventualno gledanje filmova na tv-u (koji koriste 1-2x godišnje) ili nešto drugo???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Teoretski, moglo bi... U tom slučaju, trebalo bi da se i nakon nestanka slike čuju zvuci podizanja sistema (hard). Takođe, ako se komp ne smrzne u trenutku nestanka slike, moguće je i da je neko postavio rezoluciju koju monitor ne podržava, u tom slučaju valjda treba ići u Safe Mode pa tamo promeniti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

hvala.... jer ja sam doma kod sebe instaliraval win na 16 inc monitoru, a oni imaju 21 inc.... ma za kvar su mi rekli da samo nestane slika a kučište i dalje "šerota" :)

heh... budem skoknul do njih nakon faxa pa da pokušam s tim da promjenim rezoluciju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice