Evo kako izgleda upotreba memorije nakon malo sređivanja (za razliku od mog prošlog posta)-SLIKA
Može to i bolje.
Evo kako izgleda upotreba memorije nakon malo sređivanja (za razliku od mog prošlog posta)-SLIKA
Može to i bolje.
Može to i bolje.
Vjerujem da može bolje, ali ovo je najbolje što sam ja uspio postići isključivanjem servisa za koje znam da mi neće trebati i da ih smijem isključiti.
Inače, predmemorija (cache) mi je najniža kad se tek windows podigne, a onda pomalo raste. A nakon što odigram neku igru, cache se skroz smanji i onda se ponovo puni.
Ali, koliko sam shvatio (ako sam dobro shvatio), raspoloživa mem. (available memory) = cache + slobodna mem. (free memory), dakle 7-ica će po potrebi osloboditi cache.
Kako napraviti cd/dvd bootabilnim? imam msdnaa windowse skinute, al ne znam kako dalje s tim bootom :( nero ima neku opciju za to, ali ne znam što da stavim pod image..
Ako je u .iso formatu ,postavi da se otvara s Nero Burning Romom i Nero će sve napraviti sam. Jedino ,postavi brzinu prženja na 4x i uključi Verify written data
,da bi sve bilo u redu i sprženo kako treba.Gdje su ti slike? Postaj ih ovdje ,ne na neki server!
Verify se nalazi na Burn screenu ,nakon što klikneš na Burn!
EDIT: Nvm, našla sam! Hvala :) :)
Ništa, probala s 5 različitih dvd-ova, downloadala ispočetka windowse, al i dalje neće. Pojavljuju mi se read errors na više sektora i "data verification failed".. Jel postoji neki drugi način za ovo?
Možda je problem u Windowsima ,tj. neka loša kopija! Otkud to skidaš?
Skini odavde i zaprži - ovo su original verzije s MS servera ,s njima nebi smjelo bit problema. Skini verziju sa integriranim Service packom (SP1) uštedjet ćeš puno vremena za update-e kasnije.
Sa MSDNAA software centra sam skinula, ona verzija za studente. Jel to onda svejedno odkud skinem? Strah me da neš ne zeznem ak uzmem s različitih izvora :S
Ništa, probala s 5 različitih dvd-ova, downloadala ispočetka windowse, al i dalje neće. Pojavljuju mi se read errors na više sektora i "data verification failed".. Jel postoji neki drugi način za ovo?
Za ovakve situacije ipak preporučujem ImgBurn koji je puno bolji od nera: http://www.imgburn.com/index.php?act=download
Nije bitno odakle je verzija skinuta (ako je original) ,bitan je aktivacijski ključ! Ali me čudi - ako je sa MSDNAA onda su iste (kao i ove s linka) i nebi smjelo bit problema.
Jedan prijedlog : ajde umjesto s Nerom ,otvori taj .iso sa Windows Disc image Burning Tool-om i zaprži ,možda je Nero (i njegove postavke) problem.
Nemam tu opciju da otvorim sa Windows Disc image Burning Tool-om, pretpostavljam da bi trebao biti ugrađen jer ga ne mogu naći za download. Onda mi još ostaje probat ImgBurn..
Neće ni sa ImgBurnom :( Ovo je rezultat..
Jel to znači da msdn verzija nije dobra ili?
..hm,kolko vidim,meni je čak i taj Tvoj Pioneer sumnjiv. A da probaš samo zapeč bez verifikacije...i,da..radi sa RW-DVD medijem,ako krene naopako,da možeš obrisati i ponovo ;)
Tnx, probat ću sutra ponovno; ostala sam bez praznih dvd-ova Jel ta verifikacija jako bitna? Tj, dal mi se mogu windowsi kasnije dobro instalirat i bez nje?
Tnx, probat ću sutra ponovno; ostala sam bez praznih dvd-ova Jel ta verifikacija jako bitna? Tj, dal mi se mogu windowsi kasnije dobro instalirat i bez nje?
Naravno da se mogu dobro instalirat, premda bi bilo idealno da je prošla i verifikacija,koja pak s druge strane, nije presudna. Isto tako se mogu windowsi instalirati i sa drugih medija,kao što je USB disk(stick). Za to ti je potreban mali programčić koji će USB nabravit bootabilnim,odnosno presliku ISO datoteke klonirat na USB.
http://unetbootin.sourceforge.net/
http://www.download3k.com/System-Utilities/Automation-Tools/Download-Koala.html
Naravno da se mogu dobro instalirat, premda bi bilo idealno da je prošla i verifikacija,koja pak s druge strane, nije presudna. Isto tako se mogu windowsi instalirati i sa drugih medija,kao što je USB disk(stick). Za to ti je potreban mali programčić koji će USB nabravit bootabilnim,odnosno presliku ISO datoteke klonirat na USB.
http://unetbootin.sourceforge.net/
http://www.download3k.com/System-Utilities/Automation-Tools/Download-Koala.html
Htjela sam probati sa USBom prije ovog, ali moj ima samo 2GB pa ne mogu.. Kad kupim DVD sutra, ponovit ću opet sve sa ImgBurnom, ali bez versifikacije pa probat instalirat. Nadam se da neću morat više gnjavit Hvala puno na pomoći!
Zahebao sam nešto sa driverima od grafe i sad bi trebao napraviti reinstall windowsa. Mogu li napraviti reinstall ,a da ne izgubim igre, programe itd i kako? Imam samo c particiju.
Zahebao sam nešto sa driverima od grafe i sad bi trebao napraviti reinstall windowsa. Mogu li napraviti reinstall ,a da ne izgubim igre, programe itd i kako? Imam samo c particiju.
REinstall ako prođe. Zato se tako i zove, ali također može nasljediti isti problem. btw Sad znaš zašto se sweeperom i sl. nepotrebno ne petlja po systemu.
Ako ide čisti (clean) install, tad sve programe i postavke moraš ponovo instalirati. Podatci su na disku, ako ga formatiraš, tad si ih izgubio. Ako obrišeš particiju/particije, opet si izgubio, itd.
- imaš i još jedan 'c', normalna instalacija napravi boot-particiju koju kasnije sakrije, pazi, jer lako se može desiti da zezneš stvar.
-pravilo za backup, ako ga nemaš, podatci nisu važni, pa ''samo hrabro''...
...hm....mene zanima jedna stvar imam laptop na kojem sam dobio 64-bitnu 7-icu i komp na kojem imam win xp 32-bitni....
Mene zanima da li mogu s tim nekek prebacit na kompu 7-icu ili moram nabavit....od nekog...
...hm....mene zanima jedna stvar imam laptop na kojem sam dobio 64-bitnu 7-icu i komp na kojem imam win xp 32-bitni....
Mene zanima da li mogu s tim nekek prebacit na kompu 7-icu ili moram nabavit....od nekog...
Moras nabavit sedmicu.
ok,thx
Pozdrav,
moj problem je sljedeći. Instalirao sam WINDOWS 7 ENTERPRISE (studentsku verziju) na notebook acer aspire one d250. Instalirao sam je na način da sam je jednostavno skinuo sa neta u folder "temp" i pokrenuo setup.exe (znači bez vanjskog cd/dvd room-a). Instalacija je prošla kako treba, aktivacija i sve ostalo, usput sam ostavio upaljen internet tako da je poskidao potrebne "drivere" i "update" ( ja se nadam). Sama instalacija je trajala dobra 3 sata. Nakon što se pokrenuo windows počeli su problemi. Prespor je, na početku nije uopće htio ništa pokrenuti, od media playera do internet explorera...odnosno pokrenuo bi ih ali bi se oni učitavali i učitavali i...sada vec hoće pokrenut internet, ali je to stvarno sporo media player želi svirat samo pjesme iz "sample music" foldera. Neznam šta da dalje napišem, ugl. WINDOWS 7 mi šteka, odnosno nešto nije u redu. Ukoliko neko može pomoći unaprijed zahvaljujem. Još samo da napomenem da sam napravio "custom instalaciju" i da sam prije toga koristio WINDOWS XP.
Svaka pomoć je veoma dobrodošla!!!
Pozdrav,
moj problem je sljedeći. Instalirao sam WINDOWS 7 ENTERPRISE (studentsku verziju) na notebook acer aspire one d250. Instalirao sam je na način da sam je jednostavno skinuo sa neta u folder "temp" i pokrenuo setup.exe (znači bez vanjskog cd/dvd room-a). Instalacija je prošla kako treba, aktivacija i sve ostalo, usput sam ostavio upaljen internet tako da je poskidao potrebne "drivere" i "update" ( ja se nadam). Sama instalacija je trajala dobra 3 sata. Nakon što se pokrenuo windows počeli su problemi. Prespor je, na početku nije uopće htio ništa pokrenuti, od media playera do internet explorera...odnosno pokrenuo bi ih ali bi se oni učitavali i učitavali i...sada vec hoće pokrenut internet, ali je to stvarno sporo media player želi svirat samo pjesme iz "sample music" foldera. Neznam šta da dalje napišem, ugl. WINDOWS 7 mi šteka, odnosno nešto nije u redu. Ukoliko neko može pomoći unaprijed zahvaljujem. Još samo da napomenem da sam napravio "custom instalaciju" i da sam prije toga koristio WINDOWS XP.
Ne znam jesam dobro razumio, ti nisi brisal xp nego si samo napravil update na 7, ako si napravil tako normalno da ti je sve u k....
Lijepo ti to snimi na DVD, pokreni boot s tog DVDa, formatiraj sistemsku particiju i sve ponovo (znači napravi clean instalaciju) i radit će normalno.
Kratko i jasno - kreni po ovome : KLIK
TO JE TO.
Instalirao sam 7-icu prije nego sam pročitao post, međutim primječujem da sam napravio sve isto, osim što ga nisam stavio na vanjski cd-room. Konzultirajući se sa prijeteljima koji su na isti način poput mene instalirali 7-icu pretpostavljam da nije problem u tome. Da li postoji mogućnost da je nešto drugo u pitanju ili je jedina opcija da ponovo instaliram windows, čija instalacija je ponavljam trajala puna 3 sata.
Hvala na odgovoru.
E da i gasi mi wireless svako toliko i izbacuje "validation error"