Problem je što ne možeš reći kako imaš "tržište" ako HP mora održavati i neprofitne elemente.
Slazem se, ali HP je dosta što se tiče njegovih poštanskih ureda diljem HR srozao troškove gdje spadaju ti neprofitni elementi, tipa ured u nekom mjestu sa 100 stanovnika ( karikiram broj ).
U većini tih ureda su max pola radnog vremena otvoreni ( neki i manje ) , naspram kako je to bilo unazad nekoliko godina.
Naravno da taj ''hladni pogon'' košta, i da odlazi pun klinac love, dok npr Weber Escal tu imam minimalne troškove. ( s obzirom kako funkcioniraju ).
HP je isto bio ''čudan'' po meni jedno vrijeme se dostave bile svaki dan običnih pismovnih pošiljaka što je po meni bio apsurd, jer trebalo je pun kufer više ljudi imat zaposlenih, da bi se opet vratili na stari sistem koji je kud i kamo jeftiniji. ( parni i neparni dani ). Bar je tako kod nas u Međimurskoj županiji, vjerovatno i u ostalim.
Samim time što moraš imati urede i dostavu svega i svačega na cijelom području RH (a ne samo na onom području i vrstama pošiljaka koje generiraju profit) i to bazirano na zakonskim osnovama moraš imati i protekciju neke vrste.
I ja bih otvorio firmu kad bi se dočepao samo usko "filtriranog" tipa usluge.