trazi se od ucenika da napravi. TOCKA. ako kod kuce nema mogucnosti, onda neka napravi u skoli, ili kod preostalih 99% prijatelja, ili neka koristi mogucnosti LO koje su podrzane prilikom konverzije, npr. neka odmah snimi dokument (prezentaciju) u doc format, pa bi ga valjda LO triba upozorit ukoliko je nemoguce pravilno izvrsit konverziju vec prilikom samog kreiranja.
netko je vec napisa, nekoc se moglo uzet Office Home & Student, 3 licence za 444kn, odnosno malo vise od 100tinjak kn/licenci. Ako je to puno, onda neka ode u krajnjoj liniji u internet caffe, nakon par sati ce ga podjednako kostat, vjerojatno kava skuplje nego licenca. istina je takodjer da velika vecina ucenika kod kuce koristi piratsku verziju, ali isto tako imaju i piratske verzije winsa, photoshopa, autocada, i ostalih komercijalnih alata, i povrh svega imaju piratske verzije igara koje igraju. Zapravo bi bilo jos tragicnije ukoliko igre (one online) doista i plate, a onda ovdje kukanje kako nemaju za "preskupi" office.
mislim da se ovdje vise radi o "opravdanju" zasto prezentacija nije napravljena na vrime i kako triba, nego o moraliziranju na racun open sourcea. mislim, kakva to triba prezentacija bit da je LO neispravno konvertira? onda je to valjda neka freak prezentacija, psihodelicna ili sta vec. mislim da je u skolama puno pametnije utrosit vrime na ispravljanje krivih vrijednosti u drustvu jer danasnje generacije su ajme muko po svom ponasanju i vrijednostima...
Jesi li ti radio u LO i izmjenjivao dokumente s MSO, prijeverzije 4? Ako jesi onda znaš da je ovo što si napisao u zadnjem pasusu bedastoća. Verzija 4 je došladotoga (barem u mom slučaju) da se pretvara 99% formata i iščitava kao što bi trebalo. Prije verzije 4, složeni dokumenti su se jednostavno raspadali i nisu bili prikazivani ispravno (na obje strane). Krivica zato nije na strani open formata (jer su njegove specifikacije poznate) već na strani MS-a.
Ovaj dio o novcima ne želim ni komentirati. Moje je mišljenje da ukoliko škola inzistira na MS alatima onda ih treba osigurati i učenicima (badava ili po simboličnoj cijeni).