MS Excel 2007 Count If problem zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 4.211
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
MS Excel 2007 Count If problem

Pozdrav,

 

Evo radim nešto u   Excel-u 2007 na Visti. Dobro baratam svim naprednijim funkcijama no imam problem s jednom. Tj. ne znam je li to ni problem jer ne znam ni da li se to može ali mislim da bi se trebalo moći.

 

Radi se o Count if naredbi

 

Mene interesira što da napravim da mi funkcija prebrojava traženu vrijednost (riječ) unutar same ćelije koje ima i druge riječi unutar ćelije uz nju, riječi su odvojene razmakom.

 

Npr. U 3 ćelije u jednoj ispod druge piše npr. "Marko", "Marko Ivan", "Ivan", i sad za prebrojavanje imam u jednoj ćeliji Marko i u drugoj Ivan. Pod opseg funkcije označim ćelije s ovim imenima a za vrijednost označim ćelije s traženom vrijednosti (Marko u jednoj i u drugoj Ivan), rezultat mi je u oba prebrojavanja 1 i 1. Dok unos unutar ćelije u kojoj su oba dva imena ne provjerava. Provjeravao bi ih samo ako bi stavio pod kriterij koji tražim "Marko Ivan".

 

Mene samo interesira kako da napravim da mi count if naredba prebrojava riječi u svakoj ćeliji bez obzira na to koliko ima riječi i na kojem god mjestu unutar jedne ćelije. Imam dosta unosa te mi se neda prepravljat sad sve to, jedno po jedno.

 

Problem mogu rješit i tako da prebrojim vrijednosti "Marko Ivan" kao zasebnu vrijednostt pa taj broj dodan vrijednostima pretraživanja samo za "Marko" i samo za "Ivan". Ja bi to napravio da imam samo tu verijantu ali kad sam vidio da ima u nizu kojeg imam nekoliko desetaka ili bolje reći i stinjak varijacija s raznim imenima neda mi se to riješavat na taj teži način (negdje su i tri imena).

 

Tražio sam na netu ali ne znam kako bi točno engleski sročio moj problem pa sam se odlučio evo ovdje na BOL-u postavit pitanje ako netko iskusniji može pomoći.

 

Unaprjed zahvaljujem.

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
MS Excel 2007 Count If problem

Vrlo jednostavno - stavi zvjezdice * na početku i kraju riječi za koju tražiš koliko se puta ponavlja. Umjesto "Ivan" upišeš u formulu "*Ivan*".

 

=COUNTIF(A1:A3;"*Ivan*")

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2008 20:42 (klimama).
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: MS Excel 2007 Count If problem

Čovječe hvala puno. Ne mogu vjerovat kako je jednostavno koristio sam zvjezdice već ali sam kompletno zaboravil na njih. joj... hvala i pohvala tebi i BOL-u koji odlično funkcionira. Sad sam najprije kad mi nešto zatreba ovdje...

 

Pozdrav.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice