Restart kod merge particija

poruka: 5
|
čitano: 2.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako...imao sam 150 GB unallocated space, u partition manageru sam odabrao particiju sa 630 GB na koju sam htio ''zaljepiti'' ovih 150 GB

Partition mi je restartao komp i krenuo sa radom...išlo je užasno sporo, ostavim komp da radi. Nakon više od 8 h dolazim na komp. overal proces još stoji na istom mjestu.

Partition javlja da premješta fajlove, međutim ne bi trebao premještati fajlove pošto sam ovih 150 gb odabrao da se ljepe na particiju sa 630 gb (a ne obratno). Nije mi bilo jasno gdje on premješta podatke (a ova particija od 150 gb je bila prazna) i zašto traje više od 8 h. restartam komp. i kasnije mi javlja za obje particije ''unallocated space''.

Samo me zanima jel moguce spasiti podatke sa 630 gb particije...

Help

Q6600, 3870 X2, 4*1GB Geil Black Dragon 800, Abit IX35 Quad, Big tower Thermaltake Kandalf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Možeš spasiti pod uvjetom da više nisi ništa dirao i da se lokacija fileova nije stvarno mijenjala. Meni se to dogodilo kod move-anja particije i uspio sam spasiti možda 10 % ako i toliko. Većinu file-ova sam naizgled spasio, ali podatci u njima nisu imali veze s vezom. Recimo pustiš Beatles-e, sviraju Gunsi i to od pola pjesme, pa negdje oko polovice mp3-ce završi jedna i počne druga pjesma.

PM je za u pm što se sigurnosti tiće.

Konkretno u tvom slučaju pretpostavljam da je nealocirani prostor bio ispred, a ne iza particije. U tom slučaju PM seli particiju na početak tog prostora i seli sve podatke. Ako je to točno onda ćeš vjerojatno spasiti samo dio podataka, ovisno o tome gdje je proces stao.

Ako je nealocirani prostor bio iz particije, onda vračanje podataka ne bi smio biti problem, ali to ne objašnjava zašto je išlo tako sporo.

Inače, sigurniji način za povečat particiju na dio diska ispred particije, ukoliko ne možeš backupirat podatke je:

1.) Na tom mjestu kreiraš novu particiju i na nju prebaciš onoliko podataka koliko možeš, da bude jedno 90-95 % puna.

2.) Onda onu particiju koju si prvotno imao defragmentiraš, pa tek onda smanjiš tako da ti slobodan prostor bude iza te particije. Na tom novom slobodnom prostoru kreiraš particiju i prebaciš podatke s prvotne particije. Problem je ako ne uspiju stati svi podatci, preostale ili backupiraš ili ponoviš ovaj korak, s tim da onda dodatno kompliciraš postupak.

3.) Izbrišeš ono što je ostalo od prvotne particije i taj prostor povečaš prvu particiju (ona koja je na početku diska, glavna koja će ostati)

4.) S prve privremene (ili jedine ako je sve stalo na nju), koja je odmah iza glavne prebaciš podatke na glavnu, pa je izbrišeš

5.) Povečaš glavnu na taj slobodni prostor te ako je ostala još koja privremena vratiš se na korak 4.

Ovo ne smanjuje vjerojatnost problema, ali ako bude problema, kako je seljenje podataka u samom radu s particijom svedeno na minimum, šanse za povratak podataka su maksimalne.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Konkretno u tvom slučaju pretpostavljam da je nealocirani prostor bio ispred, a ne iza particije. U tom slučaju PM seli particiju na početak tog prostora i seli sve podatke. Ako je to točno onda ćeš vjerojatno spasiti samo dio podataka, ovisno o tome gdje je proces stao.

Da..nealocirani prostor je bio ispred te particije...ali opet da seli 630 gb više od 8 h...nije mi jasno...a overal proces je bio na istom mj. nakon 15 min i nakon 8 h.

znači overal je ajmo reci bio na nekih 85 % ...kad bih toliko spasio to bi bilo super.

Za mp3. ''mix'' znam...vec mi se desilo...komp postane DJ. ali mp3 cu opet nekako zbavit...ali ovo drugo ..ufff...

Kad sam pošao na posao ostavio sam partition da radi neki recover...budem vidio kasnije šta je napravio.

thx za post

Q6600, 3870 X2, 4*1GB Geil Black Dragon 800, Abit IX35 Quad, Big tower Thermaltake Kandalf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako sam dobro zapamtio overall prikazuje samo završene dijelove. Tipa ako je 1. provjera particije, 2. provjera praznog prostora, 3. alociranje prostora i 4. seljenje, overall će ići 0% -> 25% -> 50% -> 75% i tu će stati sve dok ne završi prebacivanje.

Računaj da je to prebacivanje na istom fizičkom disku, znaći treba tu količinu podataka pročitati, pa opet istu količinu zapisati, pa to onda radi u malim intervalima, gdje gubi dodatno vrijeme, pa onda je možda i sporiji pristup disku iz dos-a. Sve u svemu 8 sati i nije toliko puno za tu količinu podataka. Ali isto tako nije ništa čudno da PM blokira. Želim ti puno sreće s podatcima i računaj da ne možeš te podatke spremari na disk s kojeg ih spašavaš.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uspio...:D PM -ovim alatom za povrat particija

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice