TV za čistu sliku hrvatskih programa zaključana tema

poruka: 2
|
čitano: 1.501
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
TV za čistu sliku hrvatskih programa

Pozdrav svima!
Stari TV mi je doma pri kraju (ali dao je svoje), pa je na redu kupnja novog tv-a koji bi se koristio dugi niz godina, naravno, dok ne rikne sam od sebe.
Ne znam jesu ti novi jako kvarljivi,ali ovaj stari koji imam traje 20-ak godina.

Znači radi se o tv-u koji bi služio za gledanje naših programa hrt1,2,rtl,nova i ostalo... Služio bi isto tako za spajanje na laptop i gledanje filmova preko laptopa, a ponekad i pregledavanje slika i sl. I uzimam tv 102 inca ili više.
Marke Grundig,Vivax,Philips,Telefunken itd. sam odmah prekrižio, a kao najbolji izbor mi svi predlažu Samsung,Sony ili LG.
Znači cjenovni rang je 3.500kn, a tolika i je cijena tv-a koji sam dolje linkao.
Jedna stvar me muči,a to je grafika.
Gledao sam televizore u Elipsu i najviše su mi zapeli za oko tv-i od Samsunga. No jedna stvar mi nije jasna. Kod tv-a kojem piše rezolucija čak 3840x2160 pix slika npr. od hrt1 je po meni stvarno loša. Ne kužim točno u čemu je fora. Slika je nekako preumjetna, javljaju se one sitne kockice, u koje se moraš malo bolje zagledat da ih vidiš, kad se slika malo brže kreće, ali tu su..a baš želim uzeti tv koji takvih kockica i raznih smetnji nebi imao. Stvarno, slika je slaba...a uz ovu rezoluciju i 4K koji televizor ima, nije mi jasno kako slika nije čista.
Najviše mi je zapeo za oko ovaj Samsung:
http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE40JU6072UX/
...koji ima stvarno sve živo šta mi otprilike i treba, no međutim (budem otišao još do Elipsa da malo vidim sliku od ovog modela uživo), muči me samo ta grafika i brzi pokreti na tv-u. Važni su mi savjeti i vaše preporuke,jer ne planiram uzeti neki tv,pa opet za 3-4 god.prodavati isti i onda kupovati novi i sl.
To je odmah i odgovor na ovaj 4K koji Samsung ima. Tv ću koristiti još dugi niz godina, pa možda i dočekam da i kod nas dođe 4K za programe.
I naravno, moram provjeriti kakva je situacija kad se gleda tv iz kuta. Zanima me jel se slika zacrni ili se sve vidi... U prijevodu, na starom tv-u je mama praktički iz kuhinje (dok je ručak radila gledala tv,koji je bio u sobi,prema njoj bočno okrenut) i sve se vidjelo bez problema. Dok nisam vidio neki manji tv kod frenda... čim se pomakneš u jednu stranu,tv se zatamni da je to strašno...
Ispričavam se na ovako dugačkoj poruci,ali ovo mi je važno,jer tv ću uzet sada,pa tko zna kada, a ne bi se htio zeznut sa kupnjom.
Hvala unaprijed :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 11:25 (djabua7).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
TV za čistu sliku hrvatskih programa
With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice