Pozdrav svima!
Stari TV mi je doma pri kraju (ali dao je svoje), pa je na redu kupnja novog tv-a koji bi se koristio dugi niz godina, naravno, dok ne rikne sam od sebe.
Ne znam jesu ti novi jako kvarljivi,ali ovaj stari koji imam traje 20-ak godina.
Znači radi se o tv-u koji bi služio za gledanje naših programa hrt1,2,rtl,nova i ostalo... Služio bi isto tako za spajanje na laptop i gledanje filmova preko laptopa, a ponekad i pregledavanje slika i sl. I uzimam tv 102 inca ili više.
Marke Grundig,Vivax,Philips,Telefunken itd. sam odmah prekrižio, a kao najbolji izbor mi svi predlažu Samsung,Sony ili LG.
Znači cjenovni rang je 3.500kn, a tolika i je cijena tv-a koji sam dolje linkao.
Jedna stvar me muči,a to je grafika.
Gledao sam televizore u Elipsu i najviše su mi zapeli za oko tv-i od Samsunga. No jedna stvar mi nije jasna. Kod tv-a kojem piše rezolucija čak 3840x2160 pix slika npr. od hrt1 je po meni stvarno loša. Ne kužim točno u čemu je fora. Slika je nekako preumjetna, javljaju se one sitne kockice, u koje se moraš malo bolje zagledat da ih vidiš, kad se slika malo brže kreće, ali tu su..a baš želim uzeti tv koji takvih kockica i raznih smetnji nebi imao. Stvarno, slika je slaba...a uz ovu rezoluciju i 4K koji televizor ima, nije mi jasno kako slika nije čista.
Najviše mi je zapeo za oko ovaj Samsung:
http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE40JU6072UX/
...koji ima stvarno sve živo šta mi otprilike i treba, no međutim (budem otišao još do Elipsa da malo vidim sliku od ovog modela uživo), muči me samo ta grafika i brzi pokreti na tv-u. Važni su mi savjeti i vaše preporuke,jer ne planiram uzeti neki tv,pa opet za 3-4 god.prodavati isti i onda kupovati novi i sl.
To je odmah i odgovor na ovaj 4K koji Samsung ima. Tv ću koristiti još dugi niz godina, pa možda i dočekam da i kod nas dođe 4K za programe.
I naravno, moram provjeriti kakva je situacija kad se gleda tv iz kuta. Zanima me jel se slika zacrni ili se sve vidi... U prijevodu, na starom tv-u je mama praktički iz kuhinje (dok je ručak radila gledala tv,koji je bio u sobi,prema njoj bočno okrenut) i sve se vidjelo bez problema. Dok nisam vidio neki manji tv kod frenda... čim se pomakneš u jednu stranu,tv se zatamni da je to strašno...
Ispričavam se na ovako dugačkoj poruci,ali ovo mi je važno,jer tv ću uzet sada,pa tko zna kada, a ne bi se htio zeznut sa kupnjom.
Hvala unaprijed :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore