Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.972
|
čitano: 15.762.888
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Zaporožac kaže...
Pixel kaže...
Razina tvog neznanja je strašna, pa prespavao si izgleda cjelu jednu eru tv-a kad ne znaš o čemu govorim, a nije da se nije puno pisalo  o tome i komentiralo, pogotovo kad je samsung izbacio prvi qled. 

Ne treba mi ništa pisati, ne trebam guglati, znam točno o čemu se radi.  

Ajde dečko.

Ta mantra se je tu prodavala čim su izašli Samsungovi prvi QLED televizori.

LED su, nego što su, ali LED s boljim bojama, preciznošću boja. Javilo se par dječaka poput tebe i vikali su da nema, nema čiko razlike, a ima. 

Kao što Samsungov najbolji QDOLED i LG G4 najbolji OLED imaju više svjetline i bolje boje u HDR-u, a zamisli, oba su OLED, ili nisu ? jesu, bolja OLED tehnologija, ali je ipak, ponavljam OLED....tako je i QLED tv s boljim i preciznijim bojama i zamisli LED je, ma nemoj, nismo znali.

Ti stvarno ne kužiš ili se samo praviš  ?
Ponašaš se isentično kao kolega koji je na hlađenju od admina jer je bio jednako agresivan kao i ti, daj se smiri malo. Ubacuješ mi stvari koje nikad nisam rekao i onda me napadaš. Gdje sam ja rekao stvari koje mi kačiš, samo sam  pojasnio kolegi na početku da je i qled  samo led tv da ne pomisli da se radi o oledu ili tako nečemu jer  vidimo da se kolega još ne snalazi s pojmovima (kao i mnogi vidim ovdje).

Prvo nisam ti ja nikakav dečko, nauči se kultornoj komunikaciji,  vjerojatno sam stariji od tebe i to osjetno.

Zalijepio si se za taj termin qled ko da je ne znam što, a hrpa drugih LED televizora ima quantuum dots i  ima bolju sliku od mnogih qleda što god ti prepisao s interneta o tom!!!  

Znači na kraju ponoviš da je topčno ono što sam rekao, ali onda me svejedno i dalje trolaš, genij .  Evo kad voliš prepisivati, pogledaj recenziju na rtingsu za Qled iz početne serije 6 i što rtings kaže za njega i što preporuča umjeto njega .

I daj ne poistovjećuj QLED sa svim tvima koji imaju quantum dots jer to nije isto, QLED je sasmugova terminologija, a tehnologiju quantum dotsa koriste svi ne samo samsung.
I stojim pri svome, briga me kako se tv zove i koji marketinški pojam korisati, gledam konkretne modele tva i koji daje više za lovu.

Evo pojasnio sam koga je ovo zanimalo, a ti nastavi po svome.

I stvarno mi se ne da voditi forumske borbe s ekipom poput teba, izrazito si naporan i agresivan i izgleda jedini cilj ti je dokazati da netko nije u pravu , tj da si ti u pravu, a zaprvao sama tema te ne zanima toliko, jednako nastupaš na svim temama, daj ne odgovaraj ne moje poruke , samo preskoči.

EOD pogledam što ima novo na temi za koji mjesec, možda ti dosati pa odeš da malo tema odmori :)

16 godina
soecc kaže...
sinkee kaže...
soecc kaže...

Eto, desilo se, LG Oled 65 C3, fleka preko cijelog ekrana, kao sjena, širine 15ak cm. Kupljen u lipnju, gdje da sada zovem za reklamaciju? Sancta Domenicu? LG? Partum?

ako je unutar tvorničkog jamstva (pretpostavljam unutar 2g) onda zoveš tamo di si kupio telkać.

ako si kupio/dobio i partum dodatno jamstvo ono ti vrijedi NAKON isteka tvorničke garancije i tada kontaktiraš partum (imaš neki obrazac na njihovom webu i pošalješ mail, pa ti oni jave u koji servis da se javiš).

Da, kupljen prije 7 mjeseci, imam i dodatno jamstvo od 3 godine. Znači najprije Sancta Domenica.

Ali danas ujutro ju upalim i sve ok, fleke nema, ekran kao nov?? Sad ne znam šta radit, neda mi se biti bez telke, možda da pričekam i vidim ako će se to ponovit? Ne znam šta bi to moglo bit, kao da se ekran oporavio preko noći i sad nema tragova.

To ti je uobičajeno kod svih oleda, neuniformnost kod prikaza tamne ili sive boje. Odi na youtube i nađi te patterne za testiranje, pa prikaži  na cijelom ekranu  pattern sive s 5% ili 10% stimulusa, svi oledi imaju te tamne sive vertikalne pruge, neki više neki manje, posljedica proizvodnog procesa.
To ti se mijenja vremenom , obično je najizraženije kad je panel nov, a onda vremenom bude bolje kad se malko pixeli potroše.  Isto tako kad je panel hladan može bit drugačije nego kad se zagrije nakon 10tak minuta , pa provjeri u oba slučaja.

Može pomoči ako ručno pokreneš refresh panel ili panel care opciju, ne znam sad napamet kak se točno zove.  Tv ti to radi sam periodično, ali možeš i sam ako primjetiš probleme. Možda je tv sam odradio refresh pa se to pojavilo ili nestalo radi toga  jer nekda je  gore, nekad bolje nakon refresha, ali definitivno ti se mijenja s vremenom pomalo
Neki su znali tražiti novi tv ako je to bilo jako izraženo i nije se popravljalo nakon nekog vremena, ako bude baš ometajuće i ne prolazi , reklamiraj.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:33 (Pixel).
14 godina
soecc kaže...

Eto, desilo se, LG Oled 65 C3, fleka preko cijelog ekrana, kao sjena, širine 15ak cm. Kupljen u lipnju, gdje da sada zovem za reklamaciju? Sancta Domenicu? LG? Partum?

Imao sam istu stvar na LG C9, pokrenuo Pixel Refresher ili kako se već zove i nestalo.

Po onome kaj sam čitao po redditu i sl. nekome je pomoglo, nekome je nakon toga bilo još gore, nekome je pomoglo pa se vratilo. 

Meni se nije vratilo još godinu dana koliko sam imao tv i nakon toga sam ga prodao pa ne znam za dalje.

Svakako probaj to pokrenuti prije slanja na reklamaciju, možda pomogne pa si miran.

7 godina
Hvala. Budžet mi je 500 eura. Ne vjerujem da mogu OLED kupiti za taj novac? Dimenzija koju zelim je 43 ili 50 inch. Vjj ce biti 43... Imas neke modele za preporuciti?
Matija
7 godina
Hvala. Budžet mi je 500 eura. Ne vjerujem da mogu OLED kupiti za taj novac? Dimenzija koju zelim je 43 ili 50 inch. Vjj ce biti 43... Imas neke modele za preporuciti?
Matija
16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Gledaj 50 incha jer 43" je mala dijagonala koju su svi već zaboravili i ne rade tv-e sa boljim specifikacijama u toj dijagonali

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pixel kaže...
soecc kaže...
sinkee kaže...
soecc kaže...

ako je unutar tvorničkog jamstva (pretpostavljam unutar 2g) onda zoveš tamo di si kupio telkać.

ako si kupio/dobio i partum dodatno jamstvo ono ti vrijedi NAKON isteka tvorničke garancije i tada kontaktiraš partum (imaš neki obrazac na njihovom webu i pošalješ mail, pa ti oni jave u koji servis da se javiš).

Da, kupljen prije 7 mjeseci, imam i dodatno jamstvo od 3 godine. Znači najprije Sancta Domenica.

Ali danas ujutro ju upalim i sve ok, fleke nema, ekran kao nov?? Sad ne znam šta radit, neda mi se biti bez telke, možda da pričekam i vidim ako će se to ponovit? Ne znam šta bi to moglo bit, kao da se ekran oporavio preko noći i sad nema tragova.

To ti je uobičajeno kod svih oleda, neuniformnost kod prikaza tamne ili sive boje. Odi na youtube i nađi te patterne za testiranje, pa prikaži  na cijelom ekranu  pattern sive s 5% ili 10% stimulusa, svi oledi imaju te tamne sive vertikalne pruge, neki više neki manje, posljedica proizvodnog procesa.
To ti se mijenja vremenom , obično je najizraženije kad je panel nov, a onda vremenom bude bolje kad se malko pixeli potroše.  Isto tako kad je panel hladan može bit drugačije nego kad se zagrije nakon 10tak minuta , pa provjeri u oba slučaja.

Može pomoči ako ručno pokreneš refresh panel ili panel care opciju, ne znam sad napamet kak se točno zove.  Tv ti to radi sam periodično, ali možeš i sam ako primjetiš probleme. Možda je tv sam odradio refresh pa se to pojavilo ili nestalo radi toga  jer nekda je  gore, nekad bolje nakon refresha, ali definitivno ti se mijenja s vremenom pomalo
Neki su znali tražiti novi tv ako je to bilo jako izraženo i nije se popravljalo nakon nekog vremena, ako bude baš ometajuće i ne prolazi , reklamiraj.

Hvala, stvar je u tome što to stvarno do sada nije bilo, uvijek je sve bilo uniformno, da tako kažem i jučer popodne primijetim. CIjelo vrijeme je radila telka i navečer kad sam sjeo je to bilo i dalje. Ugasio sam ju i upalio i opet isto. Danas ujutro kad sam ju upalio, ekran uniforman stoposto. Pokrenuo sam i na YT neki test i sve ok. Vidjet ćemo kako se dalje ponaša. Sad me strah jer si napisao da bi se moglo promijenit kad se panel zagrije, a danas ujutro sam gledao samo 5 minuta.

Netko me pitao ovdje da nije od sjene ili od sunca. Nije, to bi skužio da je , desilo se jučer popodne/navečer u poluosvijetljenoj sobi, a danas ujutro nema ništa. Sigurno je stvar u ekranu, samo je pitanje da li je to bilo nešto privremeno ili je trajno.

14 godina

Pozdrav,

Imate li za preporuku kakav tv cca 50" il manji jer bi ga korostio samo za ps5, i bitno mi je da ima 120hz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nego, već planiram neko vrijeme napisat jedan osvrt na moj OLED 65 C31 kupljen u lipnju, pa evo kad sam već tu, možda nekom pomogne.

Inače sam prosječni korisnik, ne razumijem se previše u sve to skupa, al sam odlučio da želim OLED kad sam vidio sliku i performanse kod jedne prijateljice. Da li sam zadovoljan sa telkom generalno? Jesam. Da li ima minusa? Ima. Znači slika je stvarno dobra, pogotovo kad se gleda Netflix i slično. Već sam pisao ovdje da mi se ne sviđaju malo tamnije scene (ne vide se previše detalji), ali izgleda da sam navikao. Također je user friendly i stvarno se lijepo upravlja sa svime.

Ono što me malo brine i smeta je to da se nekoliko puta desilo da se aplikacija neka neće pokrenut, tj smrzne se. Pa se moraju najprije pogasiti sve aplikacije ili čak ugasiti TV ili isključiti iz struje. Jednom mi se čak desilo da jednostavno ekran nije radio, tj. vidio se onaj početni ekran gdje su sve aplikacije ali kad bi se prebacilo na max tv ili Live tv ili youtube, slike nije bilo. Ja sam mislio riknula, i kad sam ju isključio iz struje i uključio, sve je opet bilo u redu. Poslije se nikad to nije desilo, ne znam razlog, moglo bi biti stvar u aplikacijama.

Drugo što mi se dešava malo češće je da se izgubi mreža. Znači spojen mi je kabelom u pojačivač signala i piše connected to ethernet, a spojena mi je i preko wifi-ja. Ali primijetio sam da kad klinci jašu po youtubeu, da se zna isključit wire i prebacit na WIFI i onda nakratko onako vrti youtube. Kad idem provjerit na telki kroz wifi postavke, piše Not Connected. To bi moglo biti problem i u samom internetu, tako da nisam pametan. Također, a to nisam primijetio na prošlim telkama, zna zajebavat signal preko Max TV-a, da onako prekida, kao da je ulaz na telki ili hdmi kabel loš, a onda kada resetiram router, bude sve ok, tako da je to vjerojatno do HT-a i njihovog signala.

Inače, nije da to previše ometa svakodnevno gledanje telke, ali tu i tamo nervira.

Sve u svemu, da li je telka ok, da li sam zadovoljan i da li mi je žao da sam ju uzeo? Ok je, u globalu sam zadovoljan i nije mi žao da sam potrošio tu lovu.

Da li bi opet išao na OLED i dao gotovo dvostruko više para nego za neku "običniju" telku? Ne bi. Jednostavno mislim da se ne isplati, pogotovo ne za jednog prosječnog korisnika.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:31 (soecc).

1 0 hvala 0
5 godina
soecc kaže...

Nego, već planiram neko vrijeme napisat jedan osvrt na moj OLED 65 C31 kupljen u lipnju, pa evo kad sam već tu, možda nekom pomogne.

Inače sam prosječni korisnik, ne razumijem se previše u sve to skupa, al sam odlučio da želim OLED kad sam vidio sliku i performanse kod jedne prijateljice. Da li sam zadovoljan sa telkom generalno? Jesam. Da li ima minusa? Ima. Znači slika je stvarno dobra, pogotovo kad se gleda Netflix i slično. Već sam pisao ovdje da mi se ne sviđaju malo tamnije scene (ne vide se previše detalji), ali izgleda da sam navikao. Također je user friendly i stvarno se lijepo upravlja sa svime.

Ono što me malo brine i smeta je to da se nekoliko puta desilo da se aplikacija neka neće pokrenut, tj smrzne se. Pa se moraju najprije pogasiti sve aplikacije ili čak ugasiti TV ili isključiti iz struje. Jednom mi se čak desilo da jednostavno ekran nije radio, tj. vidio se onaj početni ekran gdje su sve aplikacije ali kad bi se prebacilo na max tv ili Live tv ili youtube, slike nije bilo. Ja sam mislio riknula, i kad sam ju isključio iz struje i uključio, sve je opet bilo u redu. Poslije se nikad to nije desilo, ne znam razlog, moglo bi biti stvar u aplikacijama.

Drugo što mi se dešava malo češće je da se izgubi mreža. Znači spojen mi je kabelom u pojačivač signala i piše connected to ethernet, a spojena mi je i preko wifi-ja. Ali primijetio sam da kad klinci jašu po youtubeu, da se zna isključit wire i prebacit na WIFI i onda nakratko onako vrti youtube. Kad idem provjerit na telki kroz wifi postavke, piše Not Connected. To bi moglo biti problem i u samom internetu, tako da nisam pametan. Također, a to nisam primijetio na prošlim telkama, zna zajebavat signal preko Max TV-a, da onako prekida, kao da je ulaz na telki ili hdmi kabel loš, a onda kada resetiram router, bude sve ok, tako da je to vjerojatno do HT-a i njihovog signala.

Inače, nije da to previše ometa svakodnevno gledanje telke, ali tu i tamo nervira.

Sve u svemu, da li je telka ok, da li sam zadovoljan i da li mi je žao da sam ju uzeo? Ok je, u globalu sam zadovoljan i nije mi žao da sam potrošio tu lovu.

Da li bi opet išao na OLED i dao gotovo dvostruko više para nego za neku "običniju" telku? Ne bi. Jednostavno mislim da se ne isplati, pogotovo ne za jednog prosječnog korisnika.

Ovo za software ne znam  do cega je. Imam C1 i sve radi perfektno sto se toga tice. Sto se tice neta i to kod mene radi perfektno s tim da ja imam kineski 1gbps usb adapter koji je ustekan u USB na tvu i to radi perfektno iako na laptopu nije htio raditi skoro nikako. WIFI isto radi perfektno. Adapter koristim jer je na tvu samo 100 mbps Ethernet port. 

16 godina
Cronillius123 kaže...

Imaš evo par stranica prije Hisense i TCL modele koji ljudi spominju , mislim da ti oni u tom cjenovnom segmentu daju najviše za uloženu lovu

16 godina
soecc kaže...
Pixel kaže...
soecc kaže...
sinkee kaže...
soecc kaže...

Hvala, stvar je u tome što to stvarno do sada nije bilo, uvijek je sve bilo uniformno, da tako kažem i jučer popodne primijetim. CIjelo vrijeme je radila telka i navečer kad sam sjeo je to bilo i dalje. Ugasio sam ju i upalio i opet isto. Danas ujutro kad sam ju upalio, ekran uniforman stoposto. Pokrenuo sam i na YT neki test i sve ok. Vidjet ćemo kako se dalje ponaša. Sad me strah jer si napisao da bi se moglo promijenit kad se panel zagrije, a danas ujutro sam gledao samo 5 minuta.

Netko me pitao ovdje da nije od sjene ili od sunca. Nije, to bi skužio da je , desilo se jučer popodne/navečer u poluosvijetljenoj sobi, a danas ujutro nema ništa. Sigurno je stvar u ekranu, samo je pitanje da li je to bilo nešto privremeno ili je trajno.

LG ti ima i mali refresh ciklus koji se aktivira kad akumulira 4h rada i nakon što se ugasi tv, moguće da si imao neku čudno kombinaciju pa se to pojavilo na panelu, ali nakon jednog ciklusa samo korigiralo. Najbitnije ako ti se više ne pojavljuje, onda bi trebalo biti ok, samo prati kroz par dana kad je rv hladan i nakon više sati rada, ako je panel ok, nemaš brige, neće ti se to kasnije onda drastićno pogoršati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice