Koji televizor kupiti - vodič za odabir
- poruka: 48.071
- |
- čitano: 15.277.249
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čovjek nije popio terapiju pa lupeta, a vi se nakačili
Prava zabava, ja svoj VA Panasonic iz boravka nebi mijenjao za ništa, radit će dok ne krepa
Imam LG 49 701UJ IPS iz 2017, Lg 50 7450 VA iz 2019 i LG OLEd B2
Svi su aktivni..
7450 VA je identično brz kao i IPS 701 UJ, nema problema pri gledanju sporta, filmova, nikakvih "mrlja", "muljanja, što navodi upozoreni trol.
LG B2 je opet svemirski brod za gledanje filmova u mraku u odnosu na ova dva.
Sport mi na sva tri izgleda isto što se tiče brzine pokreta unatoč razlici 60 vs 120 Hz. Nikakvih duhova i sličnih sranja ni na jednom od ova dva IPS i VA LG-a
LG VA 7450 je višestruko bolji za gledanje u mraku od IPS 701 UJ kad su mračnije scene zbog boljeg kontrasta 5800:1 vs IPS 1200:1 i tu nema rasprave.
kod gledanja tv show programa, dnevnika, dokumentaraca koji se odvijaju na svjetlu,... gdje nema puno mračnih scena, ne vidi se toliko ta razlika u kontrastu, no za filmove je ta relativno jeftini VA daleko superiorniji.
LG 55 B2 ih ubija oba, mislim, ne treba objašnjavati zašto.
Nemojte više hraniti trola, on vas zajebava i ova tema je zbog njega umjesto preporuka za televizore (što joj je osnovni smisao) otišla u dječja prepucavanja... čiji tata je jači.
Morate shvatit da spadate u skupinu prosječnih korisnika koji nisu primirisali mini led ips'u, vama ne smeta navedeno i NE VIDITE navedeno, pojedincima je sve fenomenalno, jer teško je priznat da si se zajebo znam. Treba bacit oko na av forums, rting, tona komentara kako je VA panel smeće i pati od problema kojih pati, pa nisam ja pisao te komentare, postoje ljudi kojima to smeta i navedene probleme smatraju defektima, vama ne smeta jer ste prosječni korisnici, to je teško prihvatiti jer VAMA slika izgleda dobro, naprednim korisnicima ne, i možemo do jutra šta je bolje. Ja ču uvijek preporučiti oled i mini led ips nego va smeće.
Morate shvatit da spadate u skupinu prosječnih korisnika koji nisu primirisali mini led ips'u, vama ne smeta navedeno i NE VIDITE navedeno, pojedincima je sve fenomenalno, jer teško je priznat da si se zajebo znam. Treba bacit oko na av forums, rting, tona komentara kako je VA panel smeće i pati od problema kojih pati, pa nisam ja pisao te komentare, postoje ljudi kojima to smeta i navedene probleme smatraju defektima, vama ne smeta jer ste prosječni korisnici, to je teško prihvatiti jer VAMA slika izgleda dobro, naprednim korisnicima ne, i možemo do jutra šta je bolje. Ja ču uvijek preporučiti oled i mini led ips nego va smeće.
Ti ćeš popit crveni i to lagano ako nastaviš ovako.
Prava zabava, ja svoj VA Panasonic iz boravka nebi mijenjao za ništa, radit će dok ne krepa
Imam LG 49 701UJ IPS iz 2017, Lg 50 7450 VA iz 2019 i LG OLEd B2
Svi su aktivni..
7450 VA je identično brz kao i IPS 701 UJ, nema problema pri gledanju sporta, filmova, nikakvih "mrlja", "muljanja, što navodi upozoreni trol.
LG B2 je opet svemirski brod za gledanje filmova u mraku u odnosu na ova dva.
Sport mi na sva tri izgleda isto što se tiče brzine pokreta unatoč razlici 60 vs 120 Hz. Nikakvih duhova i sličnih sranja ni na jednom od ova dva IPS i VA LG-a
LG VA 7450 je višestruko bolji za gledanje u mraku od IPS 701 UJ kad su mračnije scene zbog boljeg kontrasta 5800:1 vs IPS 1200:1 i tu nema rasprave.
kod gledanja tv show programa, dnevnika, dokumentaraca koji se odvijaju na svjetlu,... gdje nema puno mračnih scena, ne vidi se toliko ta razlika u kontrastu, no za filmove je ta relativno jeftini VA daleko superiorniji.
LG 55 B2 ih ubija oba, mislim, ne treba objašnjavati zašto.
Nemojte više hraniti trola, on vas zajebava i ova tema je zbog njega umjesto preporuka za televizore (što joj je osnovni smisao) otišla u dječja prepucavanja... čiji tata je jači.
Imam lg va ips iz 2017... Tu sam stao... . Prosječni korisnik uspoređuje običan ips/va iz 2017'te sa mini led ips/va iz 2023/24 . I onda ja trol, pa naravno da će oled pomest sve prije 2021/2022 godine. Jesus Christ. Nije isto stari ips vs novi mini led ips. Ajme šta ljudi pišu to nisu istine.
Wow, evo sad me još više strah. Čovjek od jedne rečenice, nemreš dvije složit da ga jebeš. Neznam zbog čega bi ja dobio sad crveni? Ako si se ti našao da si prosječan korisnik tvoj problem, to nije vrijeđanje.
Za 1100 eura odličan ubod, za te pare moze imat i image retention i burn in opće bi me bolila ona stvar . Za 1600 eura kolko kosta kad nije na akciji bogami ne, ali i sa mini led ips'om nečeš fulat, nisu to stari ips paneli prije 2021.
Stvar je u tome da nije minorna razlika u kontrastu, brigthnessu, color volumeu i sl.
Ti si jedina osoba na svijetu ocito koja smatra da je 0.0001% razlike, a nacitao sam se i nagledao masu relevantnih recenzenata, ako pratis scenu onda znas tko su.
Tebi smeta za gaming to kaj si opisao i to je ok, ali tvoj jedini savjet ekipi ovdje je nemoj uzeti VA i to je to, nista drugo ne pises.
Lijepo smo ti napisali da ekipa vecinom kaze za sta treba TV, taj ghosting/smearing neces vidjeti na contentu od 24 fpsa lol....
Umjesto da savjetujes kolegama sta bi bilo najbolje za njih, ti ih savjetujes sta bi bilo najbolje za tebe i zato te ekipa sprda jer te ne shvacaju ozbiljno i jer su prije tebe 2 forumasa na isti nacin (i gore) tupili svoje.
Nije da je TD neki relevantan podatak, ali evo ja neznam ko je dobio vise TDa u ovih par dana otkad sam ja na forumu, pa zar ti to ne govori nesto?
Vecinom u TV svijetu vrijedi ona koliko para toliko muzike, naravno s par exceptiona i kolko god se ti trudio nemre se TV od 550 eura nosit s necim od 800-1000 ili vise eura u 99% slucajeva.
Opet ti, ja neznam šta si se zakačio za mene, pričaj to ljudima na av forumu i rtginsu, pejstao sam ti komentare, itekako se vidi kakav je to panel iz navedenih komentara, ja neznam šta nije jasno, ako ti to ne primjetiš ima ljudi koji to primjete fala bogu. Bože me sačuvaj kako nemožeš shvatit. Hvataš se sad za TD? To je smjernica šta je ispravnije? . Ljudi koji nisu vidli mini led ips i uspoređuju sa običnim ips'om. Uhvati se radije negativnih komentara o tvom tv'u sa rtingsa i av foruma. Ja kao da nesmijem imat svoje mišljenje.
Ako smatraš problemom u 100 sati igranaj Fallouta 4 vidjeti u dva -tri navarata muljanje sivo/crne boje, da onda je to problem. Meni nije..Ne sječam se konkretno u kojoj sam još igri to vidio jer imam ih trudesetak na kompu i igram se svakodnevmo na ovom televizoru. U svim ostalim primjenama TV-a nisam to vidio ni jednom. Treba uzeti u obzir da sam redovno na preko 100 fpsa na TV-.u. Znači dobro koristim 144 hza i igarm relativno punu i puno različitih igara.
Više to vidim na monitoru, opet ne u gaming nego dok surfam tj. pomičem stranicu gore dolje te crni dijelovi kasne...vremenom mi postalo smiješno više ni ne primječujem. Ali za razliku od prethodnog IPS monitora imam daleko bolji kontrast, crna nije siva.
OK mini led IPS na TV-u tu stvar poboljšava.
Kao što smo rekli mane i prednosti pojedinih panela poznati su nam odavno, ako misliš da nas treba o tome educirati jer si napredni korisnik slobodnno, ali mi te karateristike znamo što iz međusobnih što iz vlastith iskustva odavno. Svaka tehnologija ima neku manu ili prednost te svoju cijenu, i svatko kupuje za svoje novce i za svoje potrebe po vlastitm kriterijima
Ono što ti želiš je objasniti nama kako VA ne valja generalno, otvoriti nam oči...LOL samo naprijed, kao što rekoh zabavan si lik i trebamo zabavu. Boriš se vjetrenjačama, niš nebuš tržišno promijenio :D
"Ya'll weren't lying about quality control issues with Hisense. I got my TV but the picture needed major calibrating. I followed MULTIPLE callibrations found on rtings, reddit, and my image was just red and ruby based. I tried gaming on it and the ghosting and motion blur was out of control even after I adjusted all of my settings in any way I could. It was uncomfortable to look at. The colors are just SO OFF to the point I found myself not even wanting to use the damn TV and would rather use my laptop. Also, netflix and YouTube quality looks like an actual potato since the upscaling is garbage. It looked similar to how the Q7 was in store."
I kako ti možeš biti kompetentan reći bilo šta uz ovaj komentar na reditu. Ima tone komentara koji govore kako je tvoj tv loš a ti kažeš dobar. Jel je taj čovjek šta je pisao komentar glup ili šta? Jel i taj čovjek sad trol isto? Pravi dokaz da NEZNAŠ o čemu pričaš, prosječnom korisniku kako sam i rekao je sve dobro. I sad si butthurt i braniš svoju promašenu investiciju, pa nisam ja pisao ovaj komentar nego čovjek sa redita. Ko te može shvatit ozibljno kad prvo kažeš slika je za ubit vola, a kasnije čuj, ima ovo ima ono gdje i sam priznaješ kakve nedostatke ima, ali tebi je to uredu, neka ti je u redu i to je ok, ali nemoj palamudit kako je Va bolji, a ljudi, ne ja, pišu kako nije.
Wow, evo sad me još više strah. Čovjek od jedne rečenice, nemreš dvije složit da ga jebeš. Neznam zbog čega bi ja dobio sad crveni? Ako si se ti našao da si prosječan korisnik tvoj problem, to nije vrijeđanje.
Nije da ne znam. Nego ja sa jednom rečenicom više kažem nego ti sa pola knjige. Bio neko prosječan korisnik ili ne, nije to nešto sa čim bi se ti trebao ponositi. Crveni je iz razloga što ti misliš da je samo to što ti napišeš ispravno i tuđa mišljenja vrijeđaš. Tako da, treba ti crveni.
Tko je rekao da sam ja kompetentan? ja sigurno nikada nisam na ovom forumu u sve ove godine rekao da sam kompetentan. Već sam ti jednom objasnio u podužem postu da ja nisam kompetentan ali ti ništa ne čitaš.
Ha ha tko ga prijavi huligan je. Ova zabava bi mogla potrajati mjesecima ako ne i godinama
Model je izostavio radi negativnih komentara na webu
I da zaboravio ponoviti da sam kupio kinesko govno, da ne ispadne da branim svoju "investiciju" u taj komad jeftine potršačke elektronike. Bome sam trebao angažirati investicijskog savjetnika i dogovoriti kupovinu sa voditeljem poslovnice ha ha
Nije da ne znam. Nego ja sa jednom rečenicom više kažem nego ti sa pola knjige. Bio neko prosječan korisnik ili ne, nije to nešto sa čim bi se ti trebao ponositi. Crveni je iz razloga što ti misliš da je samo to što ti napišeš ispravno i tuđa mišljenja vrijeđaš. Tako da, treba ti crveni.
Ja vrijeđam? Gdje točno, nakon žutog kartona ne pišem uvredljive riječi. Vidi ti se iz tvojih postova kolki vokabular imaš. O kakvom ponosu ti pričaš? Ja neznam gdje gledaš ti, rasprava je o va vs ips panelima, ljudi brkaju stare ips panele sa novim mini led ips ekranima i tu nastaje zbrka . Uspoređuju ips iz 2017 sa oledima .Oni tupe svoje jer nisu vidli novi mini led ips, ja tupim svoje jer sam vidio mini led ips. Kad vide mini led ips kako je i formuaš rekao da su se stvari poboljšale i oni će promijenit mišljenje kao što je i forumaš rekao i mirna bosna. Ali opet nemora se nekome svidjeti ni novi mini led ips, a vidio sam i mini led va, neka svako koristi šta oće, ali pričanje da je va bolji od ips nije, po meni nije i amen. A to govore i komentari sa weba i rtings i av forums i digital tech, jel nama svima treba crveni onda koji smo takvog razmišljanja? Kažu VA panel majka i op dođu negativni komentari sa weba i polude. Jbg.
I da zaboravio ponoviti da sam kupio kinesko govno, da ne ispadne da branim svoju "investiciju" u taj komad jeftine potršačke elektronike. Bome sam trebao angažirati investicijskog savjetnika i dogovoriti kupovinu sa voditeljem poslovnice ha ha
Kakve to veze ima sa kvalitetom mini led ips vs va. Oftopičarimo malo ili? Evo vidi slike mog tv'a, savršenstvo, iz svih kuteva gledanja ovakva slika, ni traga ips glowu, vidi kontrast, black bars gore i dolje crni, vidi boje, vidi crnu oko ribe i cvijeta, ko oled, milina. I bez straha od image retentiona ili burn in'a. Sad zamisli kako radi hellblade bez tvojih navedenih problema. Ne napadam, samo komentiram.
Kakve to veze ima sa kvalitetom mini led ips vs va. Oftopičarimo malo ili?
Ne. U temi smo. Ja sam ozbiljan forumaš. Odgovaram na tvoja pitanja.
edit; baš neki dobar sadžaj, indisjke sapunice, ribice i zeko
Hellblade 2 odigrao, sam sam na ghost of tsushima
Kakve to veze ima sa kvalitetom mini led ips vs va. Oftopičarimo malo ili? Evo vidi slike mog tv'a, savršenstvo, iz svih kuteva gledanja ovakva slika, ni traga ips glowu, vidi kontrast, black bars gore i dolje crni, vidi boje, vidi crnu oko ribe i cvijeta, ko oled, milina. Sad zamisli kako radi hellblade bez tvojih navedenih problema. Ne napadam, samo komentiram.
Na prvoj slici se toliko očito vidi bleed.
Još da ugasiš ambilight, problem bi bio još izraženiji...
Ali neka si ti zadovoljan, samo nemoj onda druge obmanjivati...
Kakve to veze ima sa kvalitetom mini led ips vs va. Oftopičarimo malo ili? Evo vidi slike mog tv'a, savršenstvo, iz svih kuteva gledanja ovakva slika, ni traga ips glowu, vidi kontrast, black bars gore i dolje crni, vidi boje, vidi crnu oko ribe i cvijeta, ko oled, milina. I bez straha od image retentiona ili burn in'a. Sad zamisli kako radi hellblade bez tvojih navedenih problema. Ne napadam, samo komentiram.
Kako ti se na prvoj slici vidi bleed a na ostalima ne?
Kakve to veze ima sa kvalitetom mini led ips vs va. Oftopičarimo malo ili? Evo vidi slike mog tv'a, savršenstvo, iz svih kuteva gledanja ovakva slika, ni traga ips glowu, vidi kontrast, black bars gore i dolje crni, vidi boje, vidi crnu oko ribe i cvijeta, ko oled, milina. Sad zamisli kako radi hellblade bez tvojih navedenih problema. Ne napadam, samo komentiram.
Na prvoj slici se toliko očito vidi bleed.
Još da ugasiš ambilight, problem bi bio još izraženiji...
Ali neka si ti zadovoljan, samo nemoj onda druge obmanjivati...
Nikoga ja ne obmanjujem, ja imam pravo na svoje mišljenje, meni je i sa tim ultra malim bleedom tri put bolji ekran od va panela i boljki od kojih va panel pati. Va isto ima i bloom i bleed. Evo slika u attachu, novi Samsung QN95D Quantum mini led VA. Jel i sa tom slikom/dokazom isto obmanjujem ljude?
Ambilight kamuflira nedostatke
Vidi se trunku tu i tamo samo na black bars, po danu se uopće ne primjeti dok se po noći vidi kako je i na slici.
Ambilight kamuflira nedostatke
Što je i pozitivno. Ali nema razlike ambilight on off, više ima day/night.
Taj bleed ce se vidjet vjerovatno svugdje osim na OLEDu. Tako da taj TVe za 600e je po meni sasvim ok u tom rangu... plus ambilight.
Zakenjali ste temu tvrdoglavim glupostima da ljudi vise ne mogu normalno zatrazit pomoc.
Dajte molim vas, kako bi lakše mogao pratiti ovu ultra zanimljivu raspravu, može mi netko, kao prosječnkm korisniku, malo bolje pojasniti pojmove ips glow, ghosting, black smearing, bleeding i strobing? 😉😉😅
Puno nepotrebnog "nadmudrivanja i filozofije".
Za telku odeš do trgovine, te vidiš kako ti se čine te tehnologije koje tražiš od telke.
Pogledja koju recenziju, pročitaj koju recenziju u BUG-u.
Vidi se trunku tu i tamo samo na black bars, po danu se uopće ne primjeti dok se po noći vidi kako je i na slici.
Znači otvarao si ih tri komada, pomagali ti djelatnici, dogovarao sa voditeljom poslovnce. sudjeluješ na rintintigis av forumima za napredne korisnike i imaš bleed koji ljudi vide iz daleka...
ja bi dobio vodu u koljenu
Znači otvarao si ih tri komada, pomagali ti djelatnici, dogovarao sa voditeljom poslovnce. sudjeluješ na rintintigis av forumima za napredne korisnike i imaš bleed koji ljudi vide iz daleka...
Tako je, izabrao sam "manje zlo" kako se kaže. A za svoje novce ja komandiram, a ne ostali. A i samo sa oled'om možeš izbječ navedeno od mini led va/ips panela. Bleed na mini led ips je sveden na minimalno, vidi se samo na black bars kako sam i rekao , bleed/ips glow se ne vidi na ostalim slikama, nema ga. Al i dalje miljama daleko od u7k, nažalost. Komentiram ne napadam.
Nego reci ti meni na Ghost of tsushima preskočiti sekvence? Nema skiop gumba.
Tako je, izabrao sam "manje zlo" kako se kaže. A i samo sa oled'om možeš izbječ navedeno od mini led va/ips panela. Bleed na mini led ips je sveden na minimalno, vidi se samo na black bars kako sam i rekao , bleed se ne vidi na ostalim slikama. Al i dalje miljama daleko od u7k, nažalost. Komentiram ne napadam.
Da sam perfekcionista poput tebe vratio bi ga sa gnušanjem komad jeftine prosječne kineske plastike
Tako je, izabrao sam "manje zlo" kako se kaže. A i samo sa oled'om možeš izbječ navedeno od mini led va/ips panela. Bleed na mini led ips je sveden na minimalno, vidi se samo na black bars kako sam i rekao , bleed se ne vidi na ostalim slikama. Al i dalje miljama daleko od u7k, nažalost. Komentiram ne napadam.
Da sam perfekcionista poput tebe vratio bi ga sa gnušanjem komad jeftine prosječne kineske plastike
Trebao si ga vratiti svakako. Ništa loše ako ti se nešto slučajno ne sviđa vratiš i amen. Ali nisam ja perfekcionista, bio sam na crt monitorima čak do 2010, nažalost pokvario mi se moj hp 22" crt diamondtron . Nema input laga, crna savršena, nema blura, smearinga kurca palca.
i morao prijeći na lcd'i razočarao se skroz u kvalitetu slike, bleedinga, bloominga, ghostinga ko u priči, i od tad tražim kvalitetu slike što bližu crt monitorima. Što je naravno oled, ali je (trenutno) preskup za boljke koje ima, alternativa mini led ips, po meni to je najbliže crt monitoru ako ne uzmemo u obzir oled.
poz.ekipi
trebam malu pomoć,prekjučer mi je najvjerojatnije nevrjieme spržilo telku LG stara 10 god (iz Karlovca sam) ,već ju je jednom grom krstio ,sutra bih otišao u ZG po novu
trebam preporuku za 55"
cijena nekih 600e +
imam doma još dve LG i jedan Grundig uglavnom zadovoljan (nije uvjet)
nije telka za gejmanje, znači uglavnom zemaljski programi,Netflix ,Max tv,Youtube i koji film sa kompa
moj neki izbor LG serije 8000 ili ????
nešto gledam TCL serija 803 ( nije uvjet)
pomozite mi molim Vas
unapred hvala