VIVAX DVB-T 116 problemi

poruka: 3
|
čitano: 11.988
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
VIVAX DVB-T 116 problemi

Pozdrav,

Jučer sam nabavio VIVAX-ov digitalni receiver DVB-T 116. Ukopčao sam antenu u njega, i SCART-om iz njega u TV (CRT, isto VIVAX - TV2908-PF). Živim u Našicama, koje su u regiji D1.

E sad, ne znam da li je to do receivera ili nečeg drugog, ali povremeno mi se gubi signal (slika se koruptira i zvuk "trza"). Kada sam pogledao u status receivera, Signal Intensity stoji na 69%, a Signal Quality (tijekom tih smetnji) skače između 30% i 90%. Možda je i do kabela od antene, koji je odvratno star... Imali kakve veze što antenski kabel prolazi vrlo blizu kabla od telefona, tj. MAXadsl-a?

Također, problem mi stvara teletekst na tom receiveru (na bilo kojem programu) - dugo mu treba da se učita, a neke stranice su nepotpune ili koruptirane. Neke stranice se učitaju odmah, za neke treba čekati dosta dugo, dok je bilo čak i onih koje se nisu uopće htjele učitati. Je li to možda jer je DVB-T još uvijek "u izgradnji" kod nas (EPG na receiveru također ne prima nikakve informacije)?

Unaprijed hvala...

VIVAX DVB-T 116 VIVAX DVB-T 116
VIVAX Imago TV2908-PF VIVAX Imago TV2908-PF
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VIVAX DVB-T 116 problemi

ima nesto veze i s kablom alo oni postupno pojacajaju signal tako da jos to sve full neradi..a i bilo bi dobro da promjenis kabal.....o,30 lipa/metar

pozz

svetistrpo.info

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
VIVAX DVB-T 116 problemi

Ma evo, sad je stigo i taj EPG, al eto problema i s njime: receiver ne može do kraja prikazat detalje o serijama i ostalim stvarima na rasporedu (piše samo pola teksta, čak i kad stisnem Extended Detail)...

Recimo, evo primjer, nešta kao ovo:

Naslov, režiser taj-i-taj, glumci ovi-i-oni...

Ovo je priča o

(I tu tekst staje, nema dalje ničega, kako rekoh, čak i kad stisnem Detail.)

Šta se teleteksta tiče, nisam ni znao da ovaj VIVAX ipak ima i VBI ("obični") teletekst - pitanje oko teleteksta je onda riješeno.

BTW, u uputama piše da se može nadogradit firmware preko antene ili USB-a, al nigdje na netu nema upgrade fajlova...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice