NytroBox NB-4001 T

poruka: 688
|
čitano: 468.412
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
17 godina
NytroBox NB-4001 T USB

Evo, sad gledam film na njemu i prvih 5 minuta je sve bilo u redu s titlovima, a kasnije sam primijetio da se i meni počeo upitnik pojavljivati na kraju svakog prvog retka Plač

tko zna, možda je greška u titlovima ili on ima neke svoje mušice. Budem se još sutra igro sa različitim formatima titlova, pa možda što riješim

0 0 hvala 0
16 godina
RE: NytroBox NB-4001 T USB
denix kaže...

Evo, sad gledam film na njemu i prvih 5 minuta je sve bilo u redu s titlovima, a kasnije sam primijetio da se i meni počeo upitnik pojavljivati na kraju svakog prvog retka Plač

tko zna, možda je greška u titlovima ili on ima neke svoje mušice. Budem se još sutra igro sa različitim formatima titlova, pa možda što riješim

Nemoš brate... To se i meni dogodilo s nadogradnjom...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Upgrade zadnjom verzijom softvera rezultira ? na kraju prvog reda titla. Ako je titl u jednom redu to se ne dešava.

Postojeću listu pogoršanja proširujem navedenim.

Dodao bih i listu POGORŠANJA:Mršti se

-digitalni audio izlaz više ne radi odnosno AC3 kodiran audio samo zuji
-puno duže vrijeme inicijalizacije vanjskog diska
-puno duže vrijeme startanja divx filma

-? na kraju prvog reda titla

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

imam proble... došao sam jučer doma upalio tv i javlja mi poruku NEMA SIGNALA.... promijenil sam antenu i ništa... stavil nopvi software i opet ništa.... kaj da radim???

0 0 hvala 0
16 godina
RE: NytroBox NB-4001 T
mavikotas kaže...

imam proble... došao sam jučer doma upalio tv i javlja mi poruku NEMA SIGNALA.... promijenil sam antenu i ništa... stavil nopvi software i opet ništa.... kaj da radim???

Servis prijatelju. Otiđi u najbliži MKE (antenski centar), iznesi im problem i pokušat će riješiti, naravno, ako imaš važeću garanciju, jer neznam kako to ide bez garancije u MKE-u. Ako iz nekog nepoznatog razloga imaš potrebu javiti se samo telefonski i tako riješiti problem (što je vrlo malo vjerojatno), nazovi ih. Tu imaš brojeva i adresa, pa nazovi ili posjeti najbliži centar.

Nikad ne učini danas ako možeš ostaviti za sutra.
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Trebao bi kupiti starcima neki jednostavan prijemnik.Ali opet da ima dobar tuner da moze hvatati dobro signal posto je slab signal kod njih.Da li mi ovaj preporucujete ili onaj sa usb i loop-om?

http://beterz.com/?Referer=136494

0 0 hvala 0
16 godina
majka kaže...

Trebao bi kupiti starcima neki jednostavan prijemnik.Ali opet da ima dobar tuner da moze hvatati dobro signal posto je slab signal kod njih.Da li mi ovaj preporucujete ili onaj sa usb i loop-om?

Gle, oni sigurno netrebaju PVR i USB utor, pa možeš uzeti Nytro Box DVB-T PRO (stavio sam ti verziju s RF modulatorom bez obzira imaju li scart ili ne jer je ista cijena). RF modulator zapravo pretvara video sliku prijemnika u klasični RF koji se spaja na antenski ulaz TV-a (to je samo ako nemaju SCART/RCA-Cinch). Prijemnik je više nego odličan za te pare - 199 kn.

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Pise RF modulator(CH 21 do 69) u osobinama ovog sto si mi preporucio(Nytro Box DVB-T PRO RF).Dakle isporucuje se uredjaj  sa tim modulatorom.Nisam se do sada susretao sa njim.Pise da ima izvrstan tuner.Moguce da ga uzmem za starce.

Samo i onaj NB sa usb-om kosta isto cini mi se.

Koja je razlika izmedju njih?Dakle da je jednostavan za rukovanje i da mogu na stariji TV.

http://beterz.com/?Referer=136494
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 21:59 (majka).

0 0 hvala 0
16 godina
majka kaže...

Pise RF modulator(CH 21 do 69) u osobinama ovog sto si mi preporucio(Nytro Box DVB-T PRO RF).Dakle isporucuje se uredjaj  sa tim modulatorom.Nisam se do sada susretao sa njim.Pise da ima izvrstan tuner.Moguce da ga uzmem za starce.

Samo i onaj NB sa usb-om kosta isto cini mi se.

Koja je razlika izmedju njih?Dakle da je jednostavan za rukovanje i da mogu na stariji TV.

Onaj (najvjerojatnije Nytrobox NB-4001 T USB) nema toliko osjetljiv tuner, a ima USB, što ovisi o tome koliko su ti "starci" zapravo stari. Jer ako čovjek ima 50-60 godina, u najviše slučajeva neće ni mariti zbog toga što ima neki tamo "USB", a ako si na lokaciji slabijeg signala svakako PRO s RF-om.

15 godina
neaktivan

please, može li mi netko reći jeli zadnja verzija sw 0907-P5148.a ako nije, može li poslat link gdje mogu skinuti novi sw.

također, možete li mi reći da li ovaj sw koji imam podržava čžš znakove, jer meni to ne valja, točnije kad stisnem EPG i gledam što će biti dalje na programu, nemam hrvatskih znakova, mislim na dijaktiričke znakove, čžš i sl). ne znam što napraviti. riješio sam sa ovom verzijom koju imam da mogu ući direktno na teletekst.

također, netko je rekao da se nešto na epg može staviti windows 1250, gdje se to točno napravi i dali ću time riješiti problem ili se to odnosi na filmove. please, pomagajte....

15 godina
mikica1 kaže...

please, može li mi netko reći jeli zadnja verzija sw 0907-P5148.a ako nije, može li poslat link gdje mogu skinuti novi sw.

također, možete li mi reći da li ovaj sw koji imam podržava čžš znakove, jer meni to ne valja, točnije kad stisnem EPG i gledam što će biti dalje na programu, nemam hrvatskih znakova, mislim na dijaktiričke znakove, čžš i sl). ne znam što napraviti. riješio sam sa ovom verzijom koju imam da mogu ući direktno na teletekst.

također, netko je rekao da se nešto na epg može staviti windows 1250, gdje se to točno napravi i dali ću time riješiti problem ili se to odnosi na filmove. please, pomagajte....

da, 5148 je za sada zadnji soft. u zadnje vrijeme je mke imao praksu da svaki mjesec, negdje oko 25,26 izda novi soft. no, u 4. mjesecu se nije pojavio.

epg bi sa 5148 morao davati naše znakove (osim velikog Č). windows1250 za EPG nemaju nikakvog uticaja. to se odnosi na titlove za divx. a ako je tvoje pitanje za naše znakove u divxima, onda da, pokušavaj sa različitim kodnim stranicama. ja ti tu ne mogu pomoći jer ne gledam divxe na nytru. sorry.

15 godina
neaktivan

Da, baš je u tome stvar, s velikim Č. ovi drugi dijakritici su se pojavili, ali veliko Č ne. Mislio sam da je to sve riješeno sada s novim softverom. I gdje je najbolje pruzimati novi softver, može li link.

btw, netko je ovdje rekao kako na uputama za novi sw stoji da nije moguće odnosno da je teško spržiti nytra. Naime, prilikom nadogradnje je to vrlo lako moguće ako dođe do naglog pada napona ili sličnih ispada, recimo da vam baš dok nadograđujete softver izbaci limitator. velika je vjeorjatrnost da će se spržiti. tako, treba paziti na sve.

15 godina
neaktivan

Evo link za sotware tko ne zna, od 26.3.2010, Ver. 5148

http://www.4shared.com/dir/32496219/49cf246b/sharing.html

15 godina
neaktivan

Hoće li možda, jeli itko zna hoće li s nekim novim sw biti moguće da se preko cijelog ekrana vidi teletekst, jer ovako je ipak prilično smanjeno.

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Može li mi netko reći gdje u download sekciji od mke postoji upgrade sw-a za dvb-t prijemnik nytrobox 4001-t usb. Ja ne znam, ali kad odem na download sekciju sve mogu pronaći osim za ovaj uređaj. plz. help.

0 0 hvala 0
15 godina
mikica1 kaže...

Može li mi netko reći gdje u download sekciji od mke postoji upgrade sw-a za dvb-t prijemnik nytrobox 4001-t usb. Ja ne znam, ali kad odem na download sekciju sve mogu pronaći osim za ovaj uređaj. plz. help.

Nemoj ići na "Download centar", nego na link dolje lijevo, tj. na shop.mke.hr . Tamo pronađi odgovarajući proizvod i naći ćeš link. Direktni link: http://www.4shared.com/dir/32496219/49cf246b/sharing.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 14:53 (espero).
15 godina
mikica1 kaže...

ovo je (nvaodno) oficijelna dl stranica za nytro: http://www.4shared.com/dir/32496219/49cf246b/sharing.html

kada ju otvoriš, u lijevom dijelu "folders" klikni na "nytrobox DVB-T". sada ti se otvara popis dostupnih modela. pronađi svoj model (loop, bez loopa, sa usb-om, bez usb-a, scart, mpeg4.... skineš fajl, na usb ili sd karticu, "nadogradnja softa" u prijemniku, kada završi, "učitaj početne vrijednosti" i to je to. s time da moraš paziti koji soft skidaš jer se prijemnik lako može dovesti u nepopravljivo stanje.

pozz!

15 godina
neaktivan
Hvala
15 godina
NP!
15 godina
NytroBox NB-4001 T

Jučer sam utvrdio da mi daljinski ponekad ne reagira kad pokušam uključiti teletekst. Ustanovio sam da se to događa nakon što prebacim program na Kapital Net (koji nema teletekst), a zatim prebacim na neki drugi program. Poslije nekog vremena sve opet proradi. Inače, imam najnoviji firmware. Zanima me je li i kod drugih prisutan ovaj problem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kod mene je sve ok. Pokušaj jednostavno izgasiti pa upaliti prijemnik, moguće je da zablesi iz nekog razloga.

15 godina

kako mikica1 veli, sve štima. prvo probaj sa isključivanjem iz struje, pričekaj pol minute, minutu prije no što ga ponovno uštekaš ili ako ne popravi, vrati na tvorničke vrijednosti iliti, resetiraj ga kroz sučelje, pa ćeš onda vidjeti da li se štogod popravilo.

možda je do daljinskog?  ako ništa ne pomogne, pogotovo ako je prijemnik pod garancijom, odi u mke, reklamiraj pa će ti oni to riješiti.

15 godina
mikica1 kaže...

Kod mene je sve ok. Pokušaj jednostavno izgasiti pa upaliti prijemnik, moguće je da zablesi iz nekog razloga.

Ma proradi on poslije sam od sebe, ali nije baš rješenje da isključujem i uključujem uređaj nakon SVAKOG prebacivanja na Kapital Net.

15 godina
neaktivan
espero kaže...
mikica1 kaže...

Ma proradi on poslije sam od sebe, ali nije baš rješenje da isključujem i uključujem uređaj nakon SVAKOG prebacivanja na Kapital Net.

ne to, mislio samda ga jedanput isključiš iz struje i ponovno upališ i vidiš kako će se dalje ponašati. To je pogotovo preporučljivio nakon što staviš novi softver u njega. Ako se sjećaš kad si stavio novi sw u njega, onda se on na par sekundi resetira sam od sebe te ponovno proradi, i u nekim slučajevima, ne svima, treba ponovno proskenirati kanale. No, nekada je potrebno da ga isključiš i ponovno uključiš iz struje, pa to probaj pa javi jeli ti se i dalje to događa. Jer ako ti se to i dalje bude događalo, moguće je da se nešto "dogodilo" prilikom stavljyanja novof sw-a.

Mislim da ćeš riješiti problem s time, a ako ne, nije to nešto prestrašno. Strašno je, a moj frend je imao takvu nesreću, da je stavljao novi sw i trepnula struja, malo , ali dovoljno da nakon toga baci receiver u smeće.

15 godina
viking.software kaže...

kako mikica1 veli, sve štima. prvo probaj sa isključivanjem iz struje, pričekaj pol minute, minutu prije no što ga ponovno uštekaš ili ako ne popravi, vrati na tvorničke vrijednosti iliti, resetiraj ga kroz sučelje, pa ćeš onda vidjeti da li se štogod popravilo.

možda je do daljinskog?  ako ništa ne pomogne, pogotovo ako je prijemnik pod garancijom, odi u mke, reklamiraj pa će ti oni to riješiti.

Kao što rekoh, proradi on sam od sebe, ali Kapital Net opet blokira teletekst. Probao sam ga gasiti i paliti, ali nisam čekao, već sam ga odmah ukopčao. Probat ću malo sačekati prije paljenja. Također ću ga probati i resetirati. Zasad sam Kapital Net učinio nevidljivim kako bi ga uređaj preskočio kod brzog pretrčavanja po programima. Kad želim gledati Kapital Net, biram ga brojčanom tipkom. Mogu posuditi od susjeda njegov daljinski, ali čini se da je ovdje problem s uređajem. Ne znam je li problem bio prisutan sa starim firmwareom jer Kapital Net sam pronašao tek nedavno, nakon instalacije novog firmwarea.

Čini mi se da su neki ovdje na forumu spominjali probleme s daljinskim, ali nitko nije spominjao da se problem javlja kod teleteksta.

P.S. Sad mi pade na pamet da ga navečer uglavnom gasim na sklopku od produžnog. Znači gašenje ne pomaže.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 11:56 (espero).
15 godina
mikica1 kaže...
espero kaže...
mikica1 kaže...

ne to, mislio samda ga jedanput isključiš iz struje i ponovno upališ i vidiš kako će se dalje ponašati.

Gasim ga ja svako veče na sklopku od produžnog kabla.

15 godina
neaktivan
espero kaže...
mikica1 kaže...
espero kaže...
mikica1 kaže...

ne to, mislio samda ga jedanput isključiš iz struje i ponovno upališ i vidiš kako će se dalje ponašati.

Gasim ga ja svako veče na sklopku od produžnog kabla.

Gle, ja svoga ne gasim nikako, možda je i u tome problem iako lčisto sumnjam. evo uključimo druge pa da općenito pitamo jeli gase svoj prijemnik iz struje svaki dan. Jamislim da je to posve besmisleno, jer ga se onda svaki put šokira, eventualno na daljinskom ga isključiti iako niti to nije potrebno, a kamoli iz struje. To ti je stvar kao kod tv-a, neki ljudi gase tv na samoj sklopku power on/of i potvrđeno je da to nije dobro za tv, već ga se treba gasiti na daljinskom i ostaviti na power-u.No, eto, svatko radi kako je navikao.....

15 godina
mikica1 kaže...
Gle, ja svoga ne gasim nikako, možda je i u tome problem iako lčisto sumnjam. evo uključimo druge pa da općenito pitamo jeli gase svoj prijemnik iz struje svaki dan. Jamislim da je to posve besmisleno, jer ga se onda svaki put šokira, eventualno na daljinskom ga isključiti iako niti to nije potrebno, a kamoli iz struje. To ti je stvar kao kod tv-a, neki ljudi gase tv na samoj sklopku power on/of i potvrđeno je da to nije dobro za tv, već ga se treba gasiti na daljinskom i ostaviti na power-u.No, eto, svatko radi kako je navikao.....

Ja ga gasim jer se jako grije. Možda bi bilo dovoljno gasiti ga na daljinski. Čini mi se da sam ga probao isključivati daljinskim i da se i tada grijao (u ovo nisam siguran, morao bih ponovo probati). Inače, često mi se događa da programiram noćno snimanje, a onda ga zabunom isključim prije spavanja!

Što se tiče televizora, obično i upute savjetuju da se isključi na sklopku, ako se dulje vremena neće koristiti.

15 godina
neaktivan
espero kaže...
mikica1 kaže...

Ja ga gasim jer se jako grije. Možda bi bilo dovoljno gasiti ga na daljinski. Čini mi se da sam ga probao isključivati daljinskim i da se i tada grijao (u ovo nisam siguran, morao bih ponovo probati). Inače, često mi se događa da programiram noćno snimanje, a onda ga zabunom isključim prije spavanja!

Što se tiče televizora, obično i upute savjetuju da se isključi na sklopku, ako se dulje vremena neće koristiti.

Pa naravno, ako se neće dugo korisititi, kao i sve druge uređaje koje imaš kod kuće, ali to se misli na par mjeseci, pola godine, a ne na svaki dan.

Možda ti je problem u receiveru obzirom da se tako jako jako grije, to ne bi smio. Normalno je da se grije kao i svaki drugi urešaj, ali ne bi smio previše.

Btw, ja ga ne gasim nikako

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 14:43 (mikica1).
15 godina
espero kaže...
Kao što rekoh, proradi on sam od sebe, ali Kapital Net opet blokira teletekst. Probao sam ga gasiti i paliti, ali nisam čekao, već sam ga odmah ukopčao. Probat ću malo sačekati prije paljenja. Također ću ga probati i resetirati. Zasad sam Kapital Net učinio nevidljivim kako bi ga uređaj preskočio kod brzog pretrčavanja po programima. Kad želim gledati Kapital Net, biram ga brojčanom tipkom. Mogu posuditi od susjeda njegov daljinski, ali čini se da je ovdje problem s uređajem. Ne znam je li problem bio prisutan sa starim firmwareom jer Kapital Net sam pronašao tek nedavno, nakon instalacije novog firmwarea.

Čini mi se da su neki ovdje na forumu spominjali probleme s daljinskim, ali nitko nije spominjao da se problem javlja kod teleteksta.

P.S. Sad mi pade na pamet da ga navečer uglavnom gasim na sklopku od produžnog. Znači gašenje ne pomaže.

gle, stvarno ne vidim razloga zašto baš samo KN zeza prijemnik... da li vidiš još koji program koji nema ttx? ako privremeno isključivanje iz struje ne pomaže, onda, reset na tvorničke vrijednosti. ako to ne pomogne, probaj reinstalirati soft. s time da kada cijeli proces prođe, uređaj se sam restarta i pokaže se onaj ekran sa postavkama za prvo skeniranje kanala, NAKON toga, isključi (iz struje, ne samo na stand by), uključi,  iz izbornika učitaj tvorničke vrijednosti, i napravi pretragu za pravo. ako ni reinstalacija ne pomogne, onda ili ne gledaj KN ili nosi uređaj u mke. zbilja ne vidim zbog čega bi program trebao smetati teletextu.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice