Računala + softver za web dizajn tvrtku

poruka: 223
|
čitano: 78.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Računala + softver za web dizajn tvrtku

A gle, Iggy, meni se čini da su isplativi jer je komplet točno onakav kakav mi treba. Što se tiče cijene, odgovara mi jer mi se, kao prvo, ne da zezati s licencama koje su skupe (za Windowse), a kao drugo imam 100% licenciranu "mašinu". Sad, ne mislim ništa nadograđivati, pa ne bi trebalo biti problema, osim nadogradnje RAM-a koji svakako ne bi trebao biti problem. E, sad, želje svakoga od nas pojedinačno... Hardver nam paše svima, jer svi imamo isti, a softver je druga priča. Ako netko voli Notepad++ umjesto Sublime Texta i slično, nemam ništa protiv.

13 godina

OMG, otvara firmu koja se bavi web dizajnom, a štedi na alatima potrebnim za rad... Neću te uvjeravati, da sam na tvom mjestu, Photoshop bez razmišljanja, koji crni GIMP... Štediš na stvarima na kojim ne bi trebala..

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
david7 kaže...

OMG, otvara firmu koja se bavi web dizajnom, a štedi na alatima potrebnim za rad... Neću te uvjeravati, da sam na tvom mjestu, Photoshop bez razmišljanja, koji crni GIMP... Štediš na stvarima na kojim ne bi trebala..

Kao što vidiš, pričamo o jeftinijem a dostatnom (i više od toga!) kompletu koji sadržava Windows licencu, a CS5-6 paket bi se kupio... Ako ništa drugo, uložimo još nešto u početni kapital kao tim.

13 godina

Ma meni se čini da vi ne znate šta hoćete. U početku Macovi, ovo ono, onda prelazak na konfiguracije s Linuxom i all free softverom, onda nećeš i3, onda pak hoćeš i3. Onda pak dolazi i Windows u odabir.... Odluči se za jedno i nemoj mijenjati mišljenje svaki drugi post. NHF, ali stvarno je tako...

Moj PC  
7 0 hvala 1
16 godina

Sve te kombinacije oko hardvera koje vrtis su nijanse, po meni nebitne. Trebas imat dovoljno rama (8GB je pristojno), eventualno SSD, nekakav prosjecan proc i to je to.

Po meni grijesis u najbitnijem segmentu - ergonomija. Uzimas monitore koji nisu namjenjeni za svrhu u koju ih ti mislis upogoniti.

Ja radim na Q6600 procu starom 3 - 4 godine (mozda i vise) sa 4GB rama + SSD i to mi je vise nego dovoljno za rad. Sve neke hardverske egzibicije su bacanje novaca. U ostalom, hardware ti je najjeftinija stavka. Creative suite i nije bas jeftin... Win licence takodjer...

Rvat katolik!

6 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
david7 kaže...

Ma meni se čini da vi ne znate šta hoćete. U početku Macovi, ovo ono, onda prelazak na konfiguracije s Linuxom i all free softverom, onda nećeš i3, onda pak hoćeš i3. Onda pak dolazi i Windows u odabir.... Odluči se za jedno i nemoj mijenjati mišljenje svaki drugi post. NHF, ali stvarno je tako...

Misljenje je bolje 100 puta promijeniti prije kupovine nego jednom nakon.

16 godina
BlueMax kaže...
david7 kaže...

Ali moraš imati čvrstu osnovu inače se sve raspline i ne znaš više u kom smjeru ići.

Samo odabir SW-a je kompleksna priča za sebe. Razmišljanje o apsolutno svemu vodi u kaos.

13 godina

Slažem se, ali mislim da nema smisla ići s Maca na Linux pa na Windows. Plus što ona kad zapne za jedno, onda drugo ne valja, a kasnije ide i na to.

@tnakir

Ne treba joj cijeli CS paket, dovoljni su joj PS, AI i eventualno FW. DW stvarno smatram nepotrebnim jer ima puno boljih komada softvera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 12:34 (david7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da, bolje je premišljati se sad nego nakon kupnje...

Svejedno, ja sam mislila to nekako ovako posložiti:

• HP Pro 3500 MT (+Windows)
  • LG IPS224V-PN 22'', IPS, 1920X1080 (možda moguća zamjena za neki monitor od 24'', ali iz nižeg cjenovnog ranga, dok je ovaj ipak med-high...)
  • Adobe CS4-5-6 (paket)
  • Notepad++
  • XAMPP
  • LibreOffice
  • Sitnice tipa neki PHP reader (makar imamo N++ i CS)

I to mi se onda čini kao skroz dobra investicija, i hardverska i softverska za manje novce od onih složenaca, a uz veću podršku.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
david7 kaže...

Slažem se, ali mislim da nema smisla ići s Maca na Linux pa na Windows. Plus što ona kad zapne za jedno, onda drugo ne valja, a kasnije ide i na to.

@tnakir

Ne treba joj cijeli CS paket, dovoljni su joj PS, AI i eventualno FW. DW stvarno smatram nepotrebnim jer ima puno boljih komada softvera.

Gle, smatram da, pošto ovaj Windows 8 "dobivam" u paketu, a paket je relativno jeftin, mogu proći jer to nije ništa toliko različito da bi me smetalo ili smetalo bilo koga drugoga. A da sam kupovala Windows, svakako bih kupovala sad već jeftinini Windows 7.

16 godina
david7 kaže...

@tnakir

Design paket kosta 1k€ bez PDV-a. A ako joj zatreba Flash... 

Ugl... http://www.finder.hr/proizvodi.cfm?id=4363

TinaTM kaže...

• LG IPS224V-PN 22'', IPS, 1920X1080 (možda moguća zamjena za neki monitor od 24'', ali iz nižeg cjenovnog ranga, dok je ovaj ipak med-high...)

Ako ne uzmes IPS matricu, onda ga nemoj ni uzimat. Bar za graficare.

24'' je malo, da ne pricam od 22''.

Rvat katolik!
13 godina

Kud 22", 24 minimum, 27 za komforan rad. A što ako bi uzimala proizvode zasebno? Photoshop i Illustrator bi koštali oko 480$ koliko sam ja informiran.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ali moraš imati čvrstu osnovu inače se sve raspline i ne znaš više u kom smjeru ići.

Samo odabir SW-a je kompleksna priča za sebe. Razmišljanje o apsolutno svemu vodi u kaos.

Ovdje je malo problem u stavu. Zauzet je stav "ja znam sve, ali eto voljela bi cuti i tudje misljenje". Cvrsta osnova ne postoji a glumi se da postoji. Ne znam zasto. Trebalo je poceti temu sa "otvaram ured za web design i molim forumase koji imaju iskustva u tome da mi  pomognu u odabiru softwarea". Dalje sve ide lako. Drugo, nema se para, cetvoro ljudi ulazi u posao. Imaju li ti ljudi doma racunala ili laptope.? Mora li se u posao uci sa 4 nova racunala i 4 x legalan software? Moze li se sluzbeno, za pocetak, ured prikazati sa jednim legalno opremljenim racunalom a da ekipa radi doma na sivo?

Ima tu previse pitanja da bi se moglo u temu krenut sa "ocu li kupit 4 PC-ja ili 4 iMaca.

11 godina
neaktivan
david7 kaže...

Kud 22", 24 minimum, 27 za komforan rad. A što ako bi uzimala proizvode zasebno? Photoshop i Illustrator bi koštali oko 480$ koliko sam ja informiran.

A svi smatramo da nam je i 22'' dosta, pošto smo svi i doma na 21''-22'', ne treba nam više, bitno da je IPS.

BTW, ne mogu izdržati a da ne velim da smo nekad igrali PES na onom tvojem "PES Jajce" (tako nešto?) kojeg si reklamirao na CROPESu, a sad me savjetuješ u vezi ovoga. Kako vrijeme ide, ha? :)

14 godina
neaktivan

Ja bi preskočio HP i rađe odabrao Lenovo, imaš ova dva modela:

3.775 kn - Edge72 Intel i3-3220 3.3GHz 3M, MEM 4GB DDR3 1600, HDD 500GB 7200, Intel HD 2500, DVDRW, Tower, Windows 8 Pro
4.710 kn - Edge92, Intel i5-3470 3.2GHz max 3.6GHz 6M, MEM 4GB DDR3 1600, HDD 1TB 7200, VGA Intel HD, DVDRW, Tower, Windows 8 Pro

Cijene su veleprodajne. Usvakog upikneš još po 4GB RAM-a i vozi.Inače mislim da licenca winsa podiže cijenu računala cca 500-700 kn.

Stručnjak za odmaganje...

1 0 hvala 1
16 godina
TinaTM kaže...
david7 kaže...

A svi smatramo da nam je i 22'' dosta, pošto smo svi i doma na 21''-22'', ne treba nam više, bitno da je IPS.

BTW, ne mogu izdržati a da ne velim da smo nekad igrali PES na onom tvojem "PES Jajce" (tako nešto?) kojeg si reklamirao na CROPESu, a sad me savjetuješ u vezi ovoga. Kako vrijeme ide, ha? :)

Mislis da ti je to dosta jer ne znas za bolje. Vjeruj mi, kad jednom probas veliki monitor (ili 2 velika) ne vracas se na manji.

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

3.775 kn - Edge72 Intel i3-3220 3.3GHz 3M, MEM 4GB DDR3 1600, HDD 500GB 7200, Intel HD 2500, DVDRW, Tower, Windows 8 Pro
4.710 kn - Edge92, Intel i5-3470 3.2GHz max 3.6GHz 6M, MEM 4GB DDR3 1600, HDD 1TB 7200, VGA Intel HD, DVDRW, Tower, Windows 8 Pro

Cijene su veleprodajne. Usvakog upikneš još po 4GB RAM-a i vozi. Inače mislim da licenca winsa podiže cijenu računala cca 500-700 kn.

Ja sam nedavno za doma kupio laptop i sa Windowsima 7 Home Premium (za koje su mi rekli da su dovoljni i za firmu, kako ne treba kupovati Professional verziju ako nemam vlastite specificne zahtjeve) sam dobio Office Starter. To su u biti osakaceni Word i Excel sa prikazom nekih MS reklama. Do sad mi nije bilo bitno ali u kontekstu ove teme me zanima da li je to legalno koristiti u komercijalnoj primjeni tj. bi li to njoj pokrilo potrebu za Officeom?

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ja sam nedavno za doma kupio laptop i sa Windowsima 7 Home Premium (za koje su mi rekli da su dovoljni i za firmu, kako ne treba kupovati Professional verziju ako nemam vlastite specificne zahtjeve) sam dobio Office Starter. To su u biti osakaceni Word i Excel sa prikazom nekih MS reklama. Do sad mi nije bilo bitno ali u kontekstu ove teme me zanima da li je to legalno koristiti u komercijalnoj primjeni tj. bi li to njoj pokrilo potrebu za Officeom?

Misllim da u Licenčnim pravilima za Starter i Home&Student piše da se ne mogu koristiti za poslovnu svrhu (legalno). Nisam siguran jer sam na VL-u i pretplati.

11 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Cijene su veleprodajne. Usvakog upikneš još po 4GB RAM-a i vozi.Inače mislim da licenca winsa podiže cijenu računala cca 500-700 kn.

Svakako mi se sviđa ova kombinacija. Samo, mogu li kupovati po veleprodajnoj cijeni ako kupujem 5 komada?

16 godina
TinaTM kaže...
mario.L_hr kaže...

Svakako mi se sviđa ova kombinacija. Samo, mogu li kupovati po veleprodajnoj cijeni ako kupujem 5 komada?

Dok god kupuje firma, gledaš veleprodajno. {#}

15 godina
odjavljen

Pokušajte se usuglasiti oko cijene računal, vjerojatno bude svima lakše, isto tako, FullHD rezolucija na 22"(21.5") zna ponekad izazvati glavobolje. Konkretno gledam, i meniji i sve je dosta manje zbog veće gustoće piksela.

1 0 hvala 0
16 godina
Old Iggy kaže...

Pa i ne bas, jer veleprodaje cesto daju dodatne rabate...

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...

Ma smislit ćemo nešto. {#}

16 godina
Old Iggy kaže...
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...

Samo... ona nema firmu {#}

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sve te kombinacije oko hardvera koje vrtis su nijanse, po meni nebitne. Trebas imat dovoljno rama (8GB je pristojno), eventualno SSD, nekakav prosjecan proc i to je to.

Po meni grijesis u najbitnijem segmentu - ergonomija. Uzimas monitore koji nisu namjenjeni za svrhu u koju ih ti mislis upogoniti.

Ja radim na Q6600 procu starom 3 - 4 godine (mozda i vise) sa 4GB rama + SSD i to mi je vise nego dovoljno za rad. Sve neke hardverske egzibicije su bacanje novaca. U ostalom, hardware ti je najjeftinija stavka. Creative suite i nije bas jeftin... Win licence takodjer...

Slažem se. Imam iste konponente i nikakvih problema nemam pri radu s printom u 300 i 600 ppi, renderu i drugim stvarima. Fokusiraj se na odabir monitora i njegovu kalibraciju. Ako hoćeš možeš koristit CS2 its free! :)

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja od dobavljača dobijem robu po nižoj cijeni od Veleprodajne ali zato kupujem samo kod njega.

13 godina
protjeran

Koji troll, nevjerojatno.

Ad astra peronospora

3 0 hvala 0
16 godina
Bypass kaže...

Nije trol nego je mlada, nadobudna i bahata :)

Rvat katolik!
11 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...

Samo... ona nema firmu {#}

Još! Ali, da, nemam. :)

tnakir kaže...
Bypass kaže...

Nije trol nego je mlada, nadobudna i bahata :)

Što je sasvim uredu. Samo takvi uspjevaju. Mladi, s idejom, nadobudni, pomalo bahati.

14 godina
neaktivan
TinaTM kaže...

Što je sasvim uredu. Samo takvi uspjevaju. Mladi, s idejom, nadobudni, pomalo bahati.

Dok ne naiđu na starog bika koji ih grubo prizemlji na zemlju. Lijepo je biti mlad i ambiciozan (po meni normalno za mladu osobu) ali bahatost nije nacijeni i potpuno je nepoželjna u poslovnom okruženju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice