Pozdrav,
ovak više ne znam kaj da napravimo, kome da se obratimo. Naime imam susjeda grunfa, stan iznad našeg. Nikad se s ničim ne slaže, sve osporava i usporava, uglavnom cijela je zgrada njegov taoc, svi sustanari.
Meni je konkretno problem sa kondenzacjskim bojlerom, odnosno nemogućnošću instalacije istog, jer vidi vraga na istoj smo vertikali, 3 stana, njegov je srednji. Drži i mene i suseda sa 3 kata u šaci....
Predstavnica kaže da tu nemože ništa, da ovaj mora biti suglasan. Ne postoji nikako način da ga bypasamo jer je dimnjak navodno manjih dimenzija (uži).
Također imamo i dimnjačara idiota koji je na upit moje žene odgovorio da si nađemo novi atmosferski bojler u Bosni, onako wtf... koji ovlašteni će ugraditi takav bojler, pa riskirati licencu, hoće vraga.
Toliko smo već potrošili na popravke ovog starog bojlera da smo mogli kupit novi kondenzacijski.
Imamo jednocijevno centralno grijanje u stanu.
Kad smo renovirali stan čak smo bili ponudili da sami platimo cijelu vertikalu (cijev) ni onda lik nije htio slušati, praktički je želio da mu platimo novi bojler, nije reko direktno.
Ako netko ima nekoga tko je imao ili ima sličan slučaj, molim za kvalitetni savjet kako ovo riješiti, kojem se tijelu obratiti. Znam da dimnjačara mogu prijaviti komori, ali oni su ko mafija hehehe
Da li se može kojim slučajem ugraditi ovakav tip bojlera:
https://www.ikoma.hr/hr/grijanje-na-plin-1/plinski-bojler-za-centralno-grijanje-i-toplu-vodu-konvencionalni-255/plinski-kombinirani-bojler-24-kw-ariston-clas-x-24-cf-eu-11948/
Unaprijed hvala.
Lp