Schumacher se možda ipak vrati?

poruka: 33
|
čitano: 4.964
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator

Mala je vjerojatnost da je ovo istina, ali kada bi se ostvarilo - ufff, to bi bio spektakl!

Schumi izvrsno funkcionira uz Browna, njih dva su formula za uspjeh! A još i Mercedes koji napokon radi savršene motore...

http://www.index.hr/sport/clanak/schumacher-u-pregovorima-s-mercedes-gpom-/460994.aspx

PREMA pisanju engleskog dnevnika Daily Telegrapha, sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher (40) mogao bi se vratiti aktivnom bavljenju ovim sportom sljedeće sezone.

Tako se navodi da je bivši njemački pilot navodno započeo pregovore s Mercedes GP-om (bivši Brawn GP), budući je u momčadi ostalo upražnjeno mjesto nastalo odlaskom aktualnog svjetskog prvaka Jensona Buttona u McLaren-Mercedes.

Ove se godine već spominjao mogući povratak statistički najuspješnijeg pilota u povijesti Formule 1, u momčadi Ferrarija nakon teške ozljede Brazilca Felipea Masse, ali ideja je propala nakon što su liječnici Schumacheru ustanovili ozljedu vrata koja bi po njega mogla imati dodatne negativne posljedice.

Telegraph navodi kako bi Mercedes GP sljedeće sezone tako mogao imati svenjemačku vozačku postavu, budući je drugi najizgledniji kandidat za nasljednika pozicije Rubensa Barrichella (otišao u Williams), Nico Rosberg (24)

17 godina

Onda bih ja opet poceo gledat F1 ! :D Za cas ces vidjet F1-IVO-u kak ce se rastopit Cool

17 godina
neaktivan

Miro, nek si moderator, ali otvorio si bespotrebno ovu temu. Ima 2 dana raspravljamo o tome u "Malomu kutu za F1 fanove". I ne samo o ovome... Cool

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
moderator
RE: Schumacher se možda ipak vrati?
Smooth Operator kaže...

Miro, nek si moderator, ali otvorio si bespotrebno ovu temu. Ima 2 dana raspravljamo o tome u "Malomu kutu za F1 fanove". I ne samo o ovome... Cool

Nisam temu otvori kao moderator, već kao fan! Mogu valjda i ja malo zastraniti? Cool

Ne pratim tu temu koju si naveo, ali doista si i ne mogu zamisliti kako bih o Velikom Schumiju mogao pisati u temi koja se zove "u malom kutu"? Nije to dostojno legende!

Šalim se, budem pogledao, kada stignem, možda ih i povežem ili obrišem...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 15:12 (Miro).
17 godina
neaktivan
Miro kaže...

Mala je vjerojatnost da je ovo istina, ali kada bi se ostvarilo - ufff, to bi bio spektakl!...

...ali doista si i ne mogu zamisliti kako bih o Velikom Schumiju mogao pisati u temi koja se zove "u malom kutu"? Nije to dostojno legende!

Ma kakav mali kutak?! StickyBelji se

Ja cu pjeske do Zagreba i pokrecit vam redakciju ako se ovo ostvari.

Uf kako srce brze kuca na spomen imena...Sramim se

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 16:39 (F1-IVO).
17 godina

Ma loža!

Ali neka si otvorio novu temu, Miro!

BTW:

F1-IVO, imaš li možda te dvije slike, prvu i treću u većoj rezoluciji, bi li poslao?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 20:07 (Schumix).
17 godina

E ako dođe, neću propustiti ni jednu utrku. Žalim što nisam mlađi, pa da sam mogao gledati schumachera od početka karijerePlač

Nego, htio sam reći da su u hrt-ovoj emisiji studio f1 rekli da ferrari navija za to da momčadi mogu imati 3 vozača, odnosno 3 bolida, pa bi se tako i schumacher ubacio ponovo u natjecanje. Tak da ak i ovo uspije, super Cool

Mada sad mislim da bi ono što je Miro rekao, moglo biti, a ne ovo. Ma kužite što sam htio reći Izlanuo se

17 godina
neaktivan
San snova za mene ali i za Mercedes..tko zna mozda se ostvari :)
addicted to HD :)
17 godina
moderator
denix kaže...

Nego, htio sam reći da su u hrt-ovoj emisiji studio f1 rekli da ferrari navija za to da momčadi mogu imati 3 vozača, odnosno 3 bolida, pa bi se tako i schumacher ubacio ponovo u natjecanje. Tak da ak i ovo uspije, super Cool

To je teško ostvariv prijedlog (zakomplicirali bi se odnosi, manjim momčadima bi to bilo preskupo itd.), a i bit će nekoliko novih momčadi.

Schumi + Ferrari je fantastična kombinacija i to je doista bilo nešto što se samo poželjeti moglo. No, jako veliku ulogu u svim pobjedama odigrali su Todt i Brown, a njih nema već nekoliko godina u Ferrariu. Schumi nema vremena za sudjelovanje u građenju momčadi i višegodišnjem stvaranju tima za nove pobjede. Jedino u kombinaciji s Brownom i uz podršku trenutno najjačeg proizvođača motora, Mercedesa (za kojeg nisam nikada navijao, ali zbog Schumija bih pristao na sve!) moguće je ostvariti savršene preduvjete za veliki come back! Kakva bi to bila pljuska Montezemolu (koji je odlučio da se Schumi penzionira).

Jako je pametno da nije vozio već ove sezone, jer bilo bi neozbiljno da je bez i jednog pravog treninga u bolidu koji se vozio na GP trkama, krenuo u borbu za bodove. Realno teško da bi se plasirao među prvih deset...

Lako je moguće da su sve ove priče samo novinarska naklapanja, ali doista ima puno stvari koje se dobro poklapaju, samo da je još zdravlja i snage u Michaela, pa da opet gledamo doista uzbudljivu formulu!

16 godina

Pratim formulu još od 80-ih dok je Šumi vozio za Benetton . Istina i za mene nema većeg vozača od njega. Mnogo je bilo velikih ,ali Šumi mi je najveći. Vjerujem da se vrati da bi i opet bio jedan od glavnih pretedanata za prvaka svijeta. Što se tiče s kim je radio -je istina je . Uvijek je Brown bio u kombinaciji sa njim i u Benettonu i u Ferrariju. Volio bi ga opet vidjeti kako vozi formulu1 , ali FERRARI je FERRARI.

17 godina
neaktivan
bodija kaže...

Pratim formulu još od 80-ih dok je Šumi vozio za Benetton

Vozio je 90-ih za Benetton. Tocnije od 1991-1996.Cool

Istina, uvijek je uz njega bio vrhunski inzenjer Ross Brawn kojeg je Miha povukao u Ferrari i stvorili su pobjednicku momcad. Mnogi su mu osporavali pobjede tvrdeci da je upravo zahvaljujuci Rossu, Todtu, Martinelliju bio visestruki pobjednik ali zaboravljaju cinjenicu da je 1996 presao u Ferrari koji je bio totalno rastrojena momcad. On je postavio posrnuli Ferrari na noge, zblizio se sa celnicima scuderije kao i sa mehanicarima koji niti dan danas nemaju lose rjeci za njega.

Jedna cinjenica koja ga najbolje opisuje: svakom mehanicaru je znao ime zene i djece te uvijek pitao za njih. To je izjavio jedan mehanicar kojem je zena bila teze bolesna. Prema njegovim rijecima (mehanicara) jednom prilikom je Michael dosao do njega i pitao u kakvom je stanju njegova zena te da li mu ista treba. Neznam dal bi ikoji danasnji vozac F1 to napravio.

Tjerao je do krajnjih granica momcad ali i bolid na stazi. Cesto je prekidao odmor da bi uskocio u bolid i isprobao nove djelove i ostale stvari. Jedina osoba koja je vjerojatno bjesna na njega je Heinz-Harald Frentzen. Zasto? Schumacherova danasnja supruga Corinna bila je njegova cura koju mu je Miha preoteo.

Eto jedna slicica iz mladjih dana:

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 22:47 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

Evo Miro pa malo procitaj mada od toga nista ali me uzasno kopa kako ce sve zavrsit (tinja nada ali...).

16 godina
neaktivan

Ako može Vilneuve u 38 može i Schumacher

16 godina
neaktivan

Ma gle, sad uziva...cemu da se sad vraca na stazu voziti formule.
sumnjam da mu je u interesu, a i uostalom ko ce njega plaiti da vozi....ma da....

««««☻
17 godina
MaxyBoy kaže...

Ma gle, sad uziva...cemu da se sad vraca na stazu voziti formule.
sumnjam da mu je u interesu, a i uostalom ko ce njega plaiti da vozi....ma da....

Huh, da dođe schumacher, sve utrke bi bile mjesec i više dana unaprijed rasprodane. Tako je bilo sa vn španjolske, čini mi se, čim se počelo spominjati da se schumacher možda vrati, karte planule. Tak da mislim da bi i FIA-i lijepo sjelo da dođe. A sad, mislim da ima momčadi koje bi ga rado platile

17 godina
moderator

I ja sam mislio da je sve ovo već zaključena priča, a sada nas opet cimaju:

http://www.index.hr/sport/clanak/rosberg-pozvao-schumachera-da-mu-se-pridruzi-u-mercedesu/464294.aspx

"Uvijek se zalažem za istinske klase. Mislim da bi to bio jedan sjajan izazov za mene, a mislim i da bi naš odnos bio super", rekao je sin Kekea Rosberga, svjetskog prvaka u Formuli 1 iz 1982. godine, u razgovoru za njemački Motorsport aktuell.

17 godina
Miro kaže...

I ja sam mislio da je sve ovo već zaključena priča, a sada nas opet cimaju:

http://www.index.hr/sport/clanak/rosberg-pozvao-schumachera-da-mu-se-pridruzi-u-mercedesu/464294.aspx

"Uvijek se zalažem za istinske klase. Mislim da bi to bio jedan sjajan izazov za mene, a mislim i da bi naš odnos bio super", rekao je sin Kekea Rosberga, svjetskog prvaka u Formuli 1 iz 1982. godine, u razgovoru za njemački Motorsport aktuell.

Bojim se da ćemo biti u neizvjesnosti sve do početka slijedeće godine. Vjerujem da će MSC, čim se bude u mogućnosti odraditi jedan pravi test u Mercedesu kako bi "isprobao" bolid a i sebe i tako donijeti ispravnu odluku. Bar se njega isplati čekati pa makar i do 3. mjeseca, ako ikakva šansa postoji.

Nije zaključena priča sve dok je Car živ.

16 godina
neaktivan

Evo izgleda da će ipak Švabo u Mercedes....

http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=16252

17 godina
neaktivan

Šta nije Šumi imao problem sa vratom koliko se ja sjećam dok se govorilo o njegovom povratku kad je Massa nastradao?

Sjećam se da se baš zbog njegovog problema sa vratom ( posljedice od motociklističke nesreče, valjda?! ) nije vratio u F1.

No ako se vrati bit ce mi velik uzitak gledati dvoboj starog veterana :) i novih talenata.

17 godina
neaktivan

Tata Rolf kaze da mu sin trenira ko lud. Staru spravu za vjezbanje je poklonio Nici Hulkenbergu a sebi je nabavio novu i moderniju. Ja se divim njegovoj volji i ustrajnosti.

Da imam samo 10% njegove volje di bi mi bio kraj.Belji se

17 godina
moderator

Koji je pakšu ovaj Montezemolo. On je i otjerao Schumia prije vremena u penziju, a najviše je spušio kada je izgubio Browna:

U nastavku razgovora s novinarima, Di Montezemolo je o Schumacherovom mogućem povratku progovorio i s dozom ironije.

"Čovjek imena Michael Schumacher nam je prije nekoliko mjeseci u Monzi rekao da će produžiti svoj savjetnički ugovor s nama. Činilo se da će svoju karijeru završiti u Ferrariju. No, onda se pojavio drugi čovjek, sličan njemu, star otprilike 40, 41 godinu, Nijemac, istoga imena... I odlučio se za novu karijeru".

"Svi su slobodni u životu raditi što god ih je volja i razumijem da postoji netko star 41 godinu sa željom da pokuša ponovno. Zato mislim da je moguće da će taj blizanac, drugi Michael Schumacher, ali istih godina, istih sposobnosti, iste odlučnosti i duha, dogodine voziti za Mercedes".

"Jasno je da će na našoj web stranici biti puno poruka uznemirenih navijača. Oni smatraju da je Michael izdajica. Ali, ja ću im objasniti da to nije Michael, već netko drugi. Kao prijatelju, teško mi je, ali sretan sam što postoji netko toliko spreman i s takvom odlučnošću. Kao predsjednik Ferrarija sam jako tužan. Michael je dobio mnogo od Ferrarija i dao je mnogo Ferrariju. Ta je kombinacija bila vrlo, vrlo dobra. Zato moramo prihvatiti da postoji drugi Michael koji se želi natjecati. Pravi je Michael i dalje u Ferrariju", zaključio je svoj neobični monolog Di Montezemolo.

17 godina

Ovo je kao kad je Figo prešao iz Barce Osmijeh u Real Mršti se!!!

17 godina
Miro kaže...

Koji je pakšu ovaj Montezemolo. On je i otjerao Schumia prije vremena u penziju, a najviše je spušio kada je izgubio Browna:

Pakšu i po!

Brawna je izgubio kad ga nije htio promaknuti u šefa ekipe, a Todta kad mu se počeo miješati u posao. Ali zato sad ima poslušnog i uvijek politički korektnog, bezličnog političara Domenicalija, koji nikako nije šef ekipe, nego samo produžena LDM-ova ruka, odnosno ego, koji ni o čemu nema mišljenje niti išta smije izjaviti što nije umotvorina velikog LDM-a. Odvratan mi je ovaj novi Ferrari, pogotovo sa onom uber gnj.idom Alonsom, koji se ponosi svojom "pobjedom" u Singapuru 2008, a LDM "misli" da je Flavio prestrogo kažnjen...

Fuj.

17 godina

E u slijedećoj sezoni, nijednu utrku neću propustiti. Ovo moram gledati. Ovo mi je uljepšalo večer i jedva čekam novu sezonu.

Znate ono kako na f1 stranici prije svake utrke postave brojač koji odbrojava sate, minute i sekunde do slijedeće utrke? E trebalo bi napisati umjesto naslova next race (ili tako nešto, već se nesjećam) michael schumacher on track Cool (ili nešto malo bolje sročeno)

17 godina
17 godina
moderator

Koji je ovo medijski presing! Stvarno se mora biti od čelika da bi se takvo što izdržalo. Tek što je, navodno, potpisao - ovi već navaljuju "hoće li opet biti svjetski prvak?":

Za 81 dan, 14. ožujka sljedeće godine u Bahrainu, obožavatelji Formule 1 ponovno će moći uživati u vještinama Michaela Schumachera, najtrofejnijeg vozača u Formuli 1.

Njemački dnevnik Bild izvješćuje da je 41-godišnji Nijemac u utorak navečer u engleskoj bazi Mercedes GP-a u Brackleyju potpisao jednogodišnji ugovor za njemačku momčad, i to za plaću od sedam milijuna eura.

Pregovori su trajali posljednjih mjesec dana. Presudna je činjenica u dogovaranju suradnje, tvrdi isti izvor, bila činjenica da je Schumacher pregovarao s jednim od najvećih prijatelja i najsposobnijih suradnika, Rossom Brawnom. Britanac je bio tehnički direktor u Benettonu od 1992. do 1995., u razdoblju unutar kojeg je Schumi uzeo svoja prva dva svjetska naslova. Potom su zajedno deset godina (1996.-2006.) surađivali u Ferrariju, u kojem je Nijemac osvojio još pet naslova.

"Mogu li zajedno do osmoga?", pita se Bild.

Brawn je ove godine doveo istu momčad, pod imenom Brawn GP, do dvostrukog naslova.

Timski kolega Schumacheru će u svenjemačkoj momčadi biti Nico Rosberg.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 10:23 (Miro).
17 godina
neaktivan
Miro kaže...

Koji je ovo medijski presing! Stvarno se mora biti od čelika da bi se takvo što izdržalo. Tek što je, navodno, potpisao - ovi već navaljuju "hoće li opet biti svjetski prvak?":

A tek kad se britanci raspisu! Oni su gori od bilo koga.

Sada je i sluzbeno da se ON vraca na stazu.

Emocije? Pa podijeljene. Nisam se bas naspavao i razbijao sam glavu nekim glupostima. Neopisivo mi je drago zbog povratka mada se Miha ne mora nikome dokazivati. Tuzan sam sto nije u crvenom kokpitu ali na kraju krajeva mozda i bolje jer mi na onu stvar ide ˝uvijek elegantni markiz˝ Montezemolo (MontezemljakCool).

17 godina

Koji bi to festival bio kada bi Ferrari, McLaren, Red Bull i Mercedes GP imali podjednako konkurentan bolid. Jao... Schumacher, Hamilton, Alonso, Vettel, Massa, Button se guraju na stazi za pobjedničko mjesto i naslov prvaka...., a i ovako nas čeka zanimljiva sezona...

dotore1
17 godina

Povratak MS je  odličan marketinški potez za za F1Cool

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice