Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.611
|
čitano: 7.465.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
fila2208 kaže...

evo ajde optimiziraj mi trening za moje potrebe.

rad u smjenama, 07-15, dolazak kući u 16. Ručak pa s malom do nekih 20h dok ne zaspe.

Od 20 do 24 bi trebao odradit gym, malo bit sa ženom nešto pogledati, upalit malo komp vidit šta ima i leć.

Nogomet je pon sri petak od 1830 do 20 i nekad odem ako je mala ok i nema žena snjom borbe.

Ustajanje u 05:30.

Popodnevni tjedan

15-23, već u 14 idem na posao, doma u 0000.

Ustajanje 07:00, do 8 mala u vrtić. Nakon toga se razletiš po obvezama, trgovinama itd. Trening se ubaci od 11-13 raspon.

Ponekad uspijem na poslu odradit trening: zgibovi, bučice, ramena ruke više za pump.

evo optimiziraj mi trening unutar 60min s tuširanjem, da ga imam volje odraditi/da je zanimljiv.

Ne zanima me više mišićni prirast jer sam pri kraju s time, snaga isto tako, nemam se kome dokazivati.

ti si stalno propagirao push pull, mogao bi probati to recimo.

pa fino, radi fullbody ili upper lower 2x tjedno, neces sigurno trenirati jednu misicnu skupinu dnevno, a trenirati moezs samo 3x tjedno

logicno da ces onda sto vise strpati u jedan trening

za odrzavanje misicne mase ti je potrebno jako malo treninga i volumena, odrzavat je veoma lako...

dovoljna su 2-3 treninga tjedno

13 godina
fila2208 kaže...
Petar hw kaže...

kad je nogomet u popodnevnom tjednu? izbaci nogomet, ubaci teretanu. ionako nemas sanse uci u manchester united pa se nemas kome dokazivati natjeravajuci taj luft balon.

noge, prsa triceratops srednje rame, leđa bicepsoid zadnje rame.

ili

noge, prsa leđa, ramena ruke.

paše mi, održava mi formu i dobar je osjećaj ispucat se potuć se s ljudima malo, razgrnuti ih, uzet im loptu na snagu itd.

nogomet je dodatan naravno da nije prioritet,ali ima dana kad ujhutro puknem gym, popodne nogomet ako je doma sve ok i navečer legnem polumrtav i to mi je super.

x3 treninga tjedno, u takvim kombinacijama, faktički opet split svoje vrst.e

pa eto ako treniras 3x tjedno teretana, ono sto bih ja radio je:

upper lower upper

mislim, bitniji je upper nego noge da se ne lazemo.. 

odradis 2 vjezbe po misicnoj skupini, ides do otkaza ili radi Myo reps 

3 godine
Bodybuilding - od početnika do naprednih

evo jedno pitanje na koje ne znam odgovor i vjerojatno ne zna nitko ovdje ali ajde

moze li osoba na trt-u proci test na doping? jer na trt-u testosteron u tijelu bi trebao biti unutar referentne (prirodne) vrijednosti. ne znam jel gledaju razine testosterona u tijelu ili traze neke metabolite ubrizgavanog testosterona.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2024 10:04 (Petar hw).
13 godina
Petar hw kaže...

evo jedno pitanje na koje ne znam odgovor i vjerojatno ne zna nitko ovdje ali ajde

moze li osoba na trt-u proci test na doping? jer na trt-u testosteron u tijelu bi trebao biti unutar referentne (prirodne) vrijednosti. ne znam jel gledaju razine testosterona u tijelu ili traze neke metabolite ubrizgavanog testosterona.

Dobro pitanje, baš sam se zamislio. Pretpostavio bih da se ne gleda samo razina testa, nego razni omjeri hormona. Evo što AI kaže:

Kada se vrši antidoping test, ne provjerava se samo razina testosterona u tijelu, nego se traže i metaboliti sintetskog testosterona, kao i omjer testosterona i epitestosterona (T/E omjer).

1. Razina testosterona: Osoba na TRT-u obično održava razinu testosterona unutar referentnih vrijednosti, što znači da bi razina testosterona mogla izgledati normalno, ali to ne znači automatski da će osoba proći test. Mnogi antidoping sustavi traže abnormalnosti u omjeru testosterona i epitestosterona.

2. T/E omjer: Kod prirodne proizvodnje testosterona, omjer testosterona i epitestosterona u urinu obično je ispod 4:1. Ako je taj omjer veći (što može biti slučaj kod vanjske primjene testosterona), to može signalizirati upotrebu egzogenog testosterona i pokrenuti daljnje testove.

3. Metaboliti testosterona: Antidoping agencije također mogu tražiti specifične metabolite sintetskog testosterona ili druge kemijske tragove koji ukazuju na ubrizgani testosteron. Ovi tragovi mogu ostati u tijelu dulje vrijeme, čak i ako su razine hormona normalne.

Dakle, iako osoba na TRT-u može imati normalne razine testosterona, postoji velika vjerojatnost da neće proći doping test ako koriste egzogeni testosteron, jer se traže i drugi indikatori upotrebe sintetičkih hormona.

10 mjeseci
Probao sam se igrat zadnjih mjesec i nes dana sa Nippardovim PPL-om, onim prvim njegovim iz 2018e ja mislim. Dosta dobar program ja bi rekao, ali samo ako imate zivaca pratit striktno neki program. Ja nisam nikad do sada niti vjerujem da hocu vise jer jednostavno gledat na svako ponavljanje, na RPE pogotvo i tako dalje jednostavno ubija u meni volju i gustom u samom treningu. Jedno je kad pratis neki sample/template, a drugo striktno program, koji ima blockove, deloade i ostale pizdarije. Pre nerdy za moj ukus i ne vidim prevelikog smisla u tome osim ako ne zelis valjda iscjedit svaki mini postotak napretka koji je moguc, a i to je upitno. Na kraju krajeva sve svodi na jaki trening, oporavak i adekvatno prehranu ovisno o cilju 💪

Vratio sam se ovaj tjedan na neki svoj pristup koji trenutno izgleda ovako:

Push:
Barbell bench press 3x5
Incline machine press 3x8-12
Cable high to low fly 3x12-15
Machine shoulder press 3x8-12
Cable lateral raises 3x12-15
Triceps pushdown 3x12-15
Overhead DB extensions 3x8-12
Cable crunch 3x15

Pull:
Weighted pullups 3x6-8
Chest supported t-bar row 3x8-12
Cable row 3x8-12
Straight arm pulldown 3x12-15
Shrugs 3x8-12
Reverse cable flys 3x12-15
Dumbell curls 3x8-12
Rope hammer curls 3x12-15

Legs:
Hack squat 3x8
RDL 3x8
Leg extensions 3x12-15
Seated leg curl 3x12-15
Walking lunges 3x10-12 svaka noga
Hyperextensions 3x15
Standing calf raises 3x15-20
Seated calf raises 3x15-20

Prsa/ledja
Lat pulldown 3x8-12
Flat machine press 3x8-12

Ramena/ruke
Machine lateral raises 3x12-15
Reverse pec dec 3x12-15
Triceps pushdowns 3x12-15
Dumbell curls 3x8-12
Overhed DB extensions 3x8-12

Znaci 5x tjedno. Slobodno prokomentirajte 💪

3 godine

previse masina, premalo slobodnog utega

10 godina

Ponedjeljak: 1. Chest

Incline dumbell press 4x8

Chest fly Machine 4x6-10

Seated chest cable fly 4x8-12

Chest press machine 4x10

Incline chest cable fly 4x10

Incline chest machine 4x8-10

Utorak: 2. Back

Weighted pull ups 5x10-12

Deadlift 4x5-8 

Barbell band overow 4x10

Lat machine 4x12

T bar row 4x10

Cable lat pulldown 4x10

Srijeda: 3. Legs

Squat 4x8-10

Hack squat 4x10

Leg press 4x10-12

Quad leg extension 4x10 (zadnja serija drop set)

Hamstring extension 4x10 (drop set svaka serija)

Četvrtak: 4. Deltoid

Seated military dumbell press 4x6-8

Lateral raises 4x8-12 (drop set svaka serija)

Cable fly za zadnje rame 4x12

Seated smith machine military press 4x8

Seated smith machine military press iza glave 4x8

Lateral Cable fly 4x10

Petak: 5. Arms

Ez bar curl 4x10 

Barbell curl 3x8

Cable curl 4x10-12

Seated dumbell curl 4x8-10

French ez bar curls 4x10

Rope cable pulldown 4x12(+ drop set leđima iza glave) 

ovako na 2:11 kreće

Flath bar cable pulldown 4x12

Dumbell french curl 3x8-10

Sub i ned: odmor osim ako nisam bio preko tjedna jedan od dana pa sub ili ned ubacim sto sam preskocio preko tjedna. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2024 18:26 (BeLLicus).
3 godine

od takvih treninga se najbolje raste, ali su izuzetno zahtjevni za cns i tezi je oporavak, jos cesto prouzrokuju visednevne upale

3 godine

btw dipse ne radis? i ja sam ih potpuno izbacio, mada se neki kunu u njih kao izvrsnog graditelja prsa, nekako uvijek mi primarno pogađaju prednje rame mada sam pokusavao raznim pozicijama tijela prebaciti fokus na prsa ili triceps (nagnut naprijed gledajuci u pod vs uspravno, lopatice skupljene vs gurajuci ih prema dolje)

10 godina

Ne radim i nisam ih nikad ni radio. 

10 mjeseci
Petar hw kaže...

previse masina, premalo slobodnog utega

Mislim da to nije toliko presudan dio nuzno

10 mjeseci
BeLLicus kaže...

Ponedjeljak: 1. Chest

Incline dumbell press 4x8

Chest fly Machine 4x6-10

Seated chest cable fly 4x8-12

Chest press machine 4x10

Incline chest cable fly 4x10

Incline chest machine 4x8-10

Utorak: 2. Back

Weighted pull ups 5x10-12

Deadlift 4x5-8 

Barbell band overow 4x10

Lat machine 4x12

T bar row 4x10

Cable lat pulldown 4x10

Srijeda: 3. Legs

Squat 4x8-10

Hack squat 4x10

Leg press 4x10-12

Quad leg extension 4x10 (zadnja serija drop set)

Hamstring extension 4x10 (drop set svaka serija)

Četvrtak: 4. Deltoid

Seated military dumbell press 4x6-8

Lateral raises 4x8-12 (drop set svaka serija)

Cable fly za zadnje rame 4x12

Seated smith machine military press 4x8

Seated smith machine military press iza glave 4x8

Lateral Cable fly 4x10

Petak: 5. Arms

Ez bar curl 4x10 

Barbell curl 3x8

Cable curl 4x10-12

Seated dumbell curl 4x8-10

French ez bar curls 4x10

Rope cable pulldown 4x12(+ drop set leđima iza glave) 

ovako na 2:11 kreće

Flath bar cable pulldown 4x12

Dumbell french curl 3x8-10

Sub i ned: odmor osim ako nisam bio preko tjedna jedan od dana pa sub ili ned ubacim sto sam preskocio preko tjedna. 

Ja ne bi izrdrzo toliki volumen, narucito taj leg day di su 4 vjezbe za kvadove po 4 serije i jos drop set. Umro bi 🤣

10 godina

Nedjelja trebalo bi se odmarat, ali ipak sam se odlucio zgazit u gymu danas, fino odmorio za vikend pun energije. Cbum me dodatno motivirao uzeo sinoc 6 olympiu i umirovio se. Prazna teretana mogu rokat jako bacat utege i derat se kad idem do otkaza hehe.

Shoulder to waist ratio  ajmo kuci na rucak.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2024 12:47 (BeLLicus).
13 godina
Petar hw kaže...

lol kakav layne norton, pogle te nogice > https://www.instagram.com/reel/CswYcMhgPmu/?igsh=djNsZ2oxNHVoMnR1

produkt low volume powerlifting pristupa

ali ali studies have shown da tako treba trenirati 

Btw samo kratki update oko ovog. Prvo mjesto na WC-u. 

bodyweight 92kg

DL: 328kg (natural world record u kategoriji)

BP: 165g

SQ: 287.5kg (300kg no lift)

Odličan uzor svima koji su natural kao dokaz što je moguće postići. I dalje smatram da je jedan od najboljih (pravih) naturalaca online, iako ima nešto manje listove pa mu se petar ruga. 

No shortcuts, 20+ godina kontinuiranog treninga i rezultati si zagarantirani (što god je nekome cilj).

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2024 8:32 (Cordas).
13 godina
BeLLicus kaže...

Nedjelja trebalo bi se odmarat, ali ipak sam se odlucio zgazit u gymu danas, fino odmorio za vikend pun energije. Cbum me dodatno motivirao uzeo sinoc 6 olympiu i umirovio se. Prazna teretana mogu rokat jako bacat utege i derat se kad idem do otkaza hehe.

Odlično. Samo rokaj. Biti će zanimljivo vidjeti gdje su ti limiti. Btw upper ti je osjetno jači nego lower, ajde bar te negdje nije posrala genetika 

Spominjao si neko natjecanje na jesen. Jesi odustao od toga? 

10 godina
Cordas kaže...
BeLLicus kaže...

Odlično. Samo rokaj. Biti će zanimljivo vidjeti gdje su ti limiti. Btw upper ti je osjetno jači nego lower, ajde bar te negdje nije posrala genetika 

Jesam, predaleko, previše troška za ništa. Ma ja noge nisam taknuo 2 mjeseca koliko me leđa jebu, međutim izgleda da je bilo ono što su pričali psoas, počeo sam vježbe istezanja psoasa i osjetno je bolje, još malo i bit će to super. 

14 godina
Cordas kaže...
BeLLicus kaže...

Uvijek sam pričao, neće meni upper bit toliko velik pa da noge nekad djeluju male, i onda mi se odjednom to desilo pa sam morao kompenzirati noge. Pa ajde to danas donekle izgleda skladno, i realno, no najviše sam pogriješio što sam noge mrzio i mrzim raditi od početka. Sad da nekog treniram ili savjetujem, svakako bi mu rekao, sve redom, bez preskakanja nogu.

Ovo ne ide belikusa u nikakvom pogledu niti imam mišljenje o tome, brutala je lik ne može se reć, samo sam se sjetio kako sam to vikao stalno, pa jednom vidio neku sliku i rekao, a kurac, ipak su sad noge zaostale 

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
13 godina
fila2208 kaže... 

Ovo ne ide belikusa u nikakvom pogledu niti imam mišljenje o tome, brutala je lik ne može se reć, samo sam se sjetio kako sam to vikao stalno, pa jednom vidio neku sliku i rekao, a kurac, ipak su sad noge zaostale 

Ma da. Nema priče. Nisu njemu noge male niti je to neki disrespect bio, nego je uper brutalno razvijen pa tako izgleda, a i mislim da ga je genetika malo više podarila u upperu.

Meni je uvijek bilo obrnutno, lower jači nego upper. Doduše i volim lower raditi 

3 godine

angelo i kordas, vas dva nesto entuzijasticnije bildate, svake godine masa-defka? koliko skacete i padate na bodyweightu? koliko uspjevate snage nabaciti kroz jedan period?

slicnih smo gabarita ono mali ektomorf oko 177cm i 70-80kg, ja sam natural svake godine nabacivao i padao po 10-15kg u bodyweightu, (i dodavao prosjecno 10kg godisnje na benc i 20kg godisnje na cucanj i mrtvo), sjecam se prvih defka perioda 70kg bodyweight, zatim masa do 85kg pa defkanje nazad do cca 72kg (2kg cisto zarađeno za godinu dana), pa naredne godine do 88kg pa nazad do 75kg, i tako se slagalo godinama cistih na kraju defke 8%bodyfat 70kg->73kg>75kg>77kg>80kg, sve do 80kg i preko toga tijelo nije vise htjelo drzati misica, 2god stagnirao obavio masu 80kg do 90kg, srezao do 80kg i nista novog nije ostalo

3 godine
Angelo97 kaže...
Probao sam se igrat zadnjih mjesec i nes dana sa Nippardovim PPL-om, onim prvim njegovim iz 2018e ja mislim. Dosta dobar program ja bi rekao, ali samo ako imate zivaca pratit striktno neki program. Ja nisam nikad do sada niti vjerujem da hocu vise jer jednostavno gledat na svako ponavljanje, na RPE pogotvo i tako dalje jednostavno ubija u meni volju i gustom u samom treningu. Jedno je kad pratis neki sample/template, a drugo striktno program, koji ima blockove, deloade i ostale pizdarije. Pre nerdy za moj ukus i ne vidim prevelikog smisla u tome osim ako ne zelis valjda iscjedit svaki mini postotak napretka koji je moguc, a i to je upitno. Na kraju krajeva sve svodi na jaki trening, oporavak i adekvatno prehranu ovisno o cilju 💪

Push:
Barbell bench press 3x5
Triceps pushdown 3x12-15
Cable crunch 3x15

Pull:
Weighted pullups 3x6-8
Cable row 3x8-12
Shrugs 3x8-12
Dumbell curls 3x8-12

Legs:
Hack squat 3x8
RDL 3x8
Leg extensions 3x12-15
Seated leg curl 3x12-15
Hyperextensions 3x15

Prsa/ledja
Lat pulldown 3x8-12

Ramena/ruke
Reverse pec dec 3x12-15
Dumbell curls 3x8-12

vidim da si dosta opterecen sa splitom kako treniras te volis raznolikost i sprave, ugl evo ti jedan totalno suprotan svemu sto si radio:

1. 

cucanj 10x10

trbuh listovi po zelji

2.

benc 10x10

chin up 10x10

3.

mrtvo romanian 5x10

tbar 5x10

4. 

upright row 10x10

biceps standing barbell curl 10x10

triceps s cela 10x10

odradi jednu masu +10kg trenirajuci ovako, pritom nabaci po 10-20kg na trenutne radne kilaze sa 10x10 i garantirani rezultati 

13 godina
Petar hw kaže...

angelo i kordas, vas dva nesto entuzijasticnije bildate, svake godine masa-defka? koliko skacete i padate na bodyweightu? koliko uspjevate snage nabaciti kroz jedan period?

slicnih smo gabarita ono mali ektomorf oko 177cm i 70-80kg, ja sam natural svake godine nabacivao i padao po 10-15kg u bodyweightu, (i dodavao prosjecno 10kg godisnje na benc i 20kg godisnje na cucanj i mrtvo), sjecam se prvih defka perioda 70kg bodyweight, zatim masa do 85kg pa defkanje nazad do cca 72kg (2kg cisto zarađeno za godinu dana), pa naredne godine do 88kg pa nazad do 75kg, i tako se slagalo godinama cistih na kraju defke 8%bodyfat 70kg->73kg>75kg>77kg>80kg, sve do 80kg i preko toga tijelo nije vise htjelo drzati misica, 2god stagnirao obavio masu 80kg do 90kg, srezao do 80kg i nista novog nije ostalo

Dva puta sam samo napravio ciklus masa-defka. Prošle godine 86kg na kraju mase, na kraju defke 73kg. Prvi ciklus slično tako, masa 85-87kg (ne sjećam se točno), ali sam na defku išao manje tipa do 76kg. 

Previše sam se udebljao na tim masama, ali sam i izgradio sve što imam. Snaga je strašno rasla i rijetko sam vidio u teretani nekog naturalca sa većem relativnom snagom na praktički bilo kojoj vježbi koju sam radio.

Pisao sam već, front squat 120kgx5, BP 1RM 140kg na vrhuncu mase, i jednom sam uspio 120x5 na BP-u (za što su me nahvalili i neki nakemijani u gymu). Overhead press sam uvijek mogao pressat svoju kilažu bez obzira na bodyweight i tu sam uvijek zadržavao snagu na defki. Na BP-u sam gubio dosta snage, tipa na kraju defke sada BP je pao na 120-125 kg 1RM i 110x5. U biti na svemu mi snaga ode u k na kraju defke. 

Ne planiram više ići na neke bulkove jer sam ušao u 30.e i vidim da je bulk nepotreban stres za tijelo. Sad mi je cilj trenirati što je moguće više za overall life quality i longetivity. A i pisao sam već puno puta kako se mučim sa ozlijedom pa ne mogu više gurati brojke kao nekada. 

Većinu dvadesetih sam ja zapravo potratio u bodybuilding kontekstu jer sam igrao nogometne termine u kombinaciji sa teretanom do prije 3-4 godine. E sad, traćenje u bodybuilding kontekstu zato što su to dvije potpuno drugačije adaptacije za tijelo i naravno da nisam izgradio ništa mišića u tim periodima. Ali opet s druge strane bio sam dobar i u nogometu pa je gušt bio prevelik i nisam si mogao pomoći. Nije mi žao jer sam fitness junky i oduvijek sam bio takav. Uvijek bih na sve aktivnosti išao i nikad mi nije dosta.

Jedan moj life fitness recap: 

-krenuo trenirati Taekwondo u 6. godini. Osvojio državno prvenstvo i raznih lokalnih medalja. Došao do crnog pojasa, položio za trenera i neko vrijeme bio trener

-krenuo trenirati nogomet u 9. godini (i trenirao zajedno paralelno sa taekwondom do 18. godine), igrao sve uzraste od limača do seniora 

-krenuo na faks, prebacio se na mali nogomet par puta tjedno

-krenuo u teretanu na kraju prve godine faksa, kombinirao sa nogometom sljedećih 5-6 godina. Ostao u teretani do dan - danas. Došao do vrlo dobrih brojki. 

-u međuvremenu igrao i stolni tenis rekreativno

Razmišljam koje će mi biti novo poglavlje sada u tridesetima. Kad se sve zbroji i oduzme čudo je da mi je tijelo toliko dugo i izdržalo toliki napor 

10 mjeseci
Petar hw kaže...

Da, 179cm i kg otprilike 73 do 83 variranje. Sad sam na 76kg. Odradio sam 2 faze mase i definicije "konkretnije". Od tih big 3 vjezbi ili 4 ako ukljucimo OHP jedino sto sam konstantno radio je bio bench, ali nikad nista nisam testirao 1rm. Jednostavno me nije zanimalo niti sam gledao snagu. Ono sto volim su propadanja i zgibovi i te dve vjezbe sam najvise rokao kroz svoj fitness period. Kao najveci pocetnik u jimu sam mogao benchat 40kg nekih 5 do 10 puta, kasnije je to doslo na 60. To je bilo u teen godinama, i onda sa masom i boljim treninzima je to doslo na 80kg i sad sam na 100kg po nekih 5 repsa. Cucanj nikad nisam iznad 100kg radio takodjer, deadlift 140kg 5 repsa. Maks masu sam odradio do 95kg i nikad vise jer sam se umastio do bola. To je bila "slobodnija" masa u smislu kao bulkam kog briga pojest cu i ovo itd. Jest da se tu izgradilo, ali i previse masti nepotrebno. Najniza kilaza 70kg. Sad zelim opet doc na 73 i krenut sa lean bulkom i to je to.

10 mjeseci
Petar hw kaže...
Angelo97 kaže...

Push:
Barbell bench press 3x5
Triceps pushdown 3x12-15
Cable crunch 3x15

Pull:
Weighted pullups 3x6-8
Cable row 3x8-12
Shrugs 3x8-12
Dumbell curls 3x8-12

Legs:
Hack squat 3x8
RDL 3x8
Leg extensions 3x12-15
Seated leg curl 3x12-15
Hyperextensions 3x15

Prsa/ledja
Lat pulldown 3x8-12

Ramena/ruke
Reverse pec dec 3x12-15
Dumbell curls 3x8-12

vidim da si dosta opterecen sa splitom kako treniras te volis raznolikost i sprave, ugl evo ti jedan totalno suprotan svemu sto si radio:

1. 

cucanj 10x10

trbuh listovi po zelji

2.

benc 10x10

chin up 10x10

3.

mrtvo romanian 5x10

tbar 5x10

4. 

upright row 10x10

biceps standing barbell curl 10x10

triceps s cela 10x10

odradi jednu masu +10kg trenirajuci ovako, pritom nabaci po 10-20kg na trenutne radne kilaze sa 10x10 i garantirani rezultati 

Istina je da volim raznolikost i volim varijacije vjezbi, ali vise u zadnje vrijeme od kad pokusavam razbit monotoniju koja je nastala kroz godine. Ugl sam radio PPL, bro split 4 ili 5 dana u jimu plus high reps calisthenics 1x tjedno unutar bro splita. Zato sad malo eksperimentiram i sa mixom ppla i arnold splita jer nikad nisam. 

Ovo sto si predlozio me podsjeca na german volume training ako se ne varam? Ne vjerujem da bi se mogo ganjat to rokat predugo, 10 serija jedne vjezbe bi me i psihicki i fizicki ubilo. Mislim da bi radije probao nesto slicno, ali sa weighted dips i weighted pullups. Tipa 5x5 2x tjedno propadanja i zgibova sa opterecenjem i par izolacija. Kao sto sam gore napisao, volim te pokrete i jebeno su me izgradili, te jos kad se sjetim kako sam napocetku bio ocajan u njima da ih uopce nisam mogao radit, napredak je jednostavno gust vidjet i pratit. Inace sam navikao na high volume po treningu za odredjeni misic, ali sam sad u nekoj vrsti stagnacije, okej nisam jos u fazi bulka, ali svejedno. Zanima me probat nizi volumen kao to gore dips i pullups, znaci minalmni broj vjezbi i serija, ali 2x tj i pratit progresiju na ta 2 lifta za upper body i cucanj i rumunjski za lower uz nesto izolacija za gornji i donjio dio. Takodjer high reps bodyweight varijante isto, ali to bi mozda na proljece kad budem odradio preko zime masu sada i probao sa ovom prvom varijantom. Nekom je zabavno benchat i deadlifat, ja sam vise gust nasao u calisthenics pokretima.

Evo malo snimkica zgibova sa puta prema kraljicinom zdencu u nedjelju 😁

https://youtube.com/shorts/-aaXCTEZvyY?si=1eFNWXA9Wt0p3lzd

3 godine

da gvt, probaj na 2-3mj, potencijalno ce te transformirati i razviti psihu ako budes mogao izdrzati 10x10 i progresirati na tome, ja sam prve kvadove dobio za nekoliko mjeseci gvt cucnja, sjecam se podigao cucanj sa 10x10 100kg na 120kg 10x10, kvad buknuo za taj period, puno vise nego kad sam prijasnjih godina dodavao 20kg na 5x5 i 3x10 + dodatne vjezbe

takoder sam bio kepec sjecam se prvih benceva na pocecima teretane 40-50kg klimave desetke, i vecina neutreniranih muskaraca je takvo, rijetki su oni koji krenu u gym i odmah 80kg benc ali ima ih, npr milan dotlic, jedanhttps://www.instagram.com/milan_dotlic/profilecard/?igsh=MXc3Y2w4emxoZzZ0cw== jedan od najjacih hrvata, izjavio da je digao 200kg mrtvo cim je krenuo u gym...

glede bulkinga, da mogu vratiti vrijeme ne bih bulkao preko 20bf, preko 20bf nema bildanja vec samo salo raste...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2024 16:08 (Petar hw).
14 godina

danas se vozim u gym umoran ko pas...ali ova stvar me uvijek digne strašno, još pun gym, sve baglje čogljavci brokoli glave samo šeću mobitele vade.

ispucao 120 pa 130tke na kosom benču kroz zube i ozljede ko mu jebe mater.

e danas se vozim i baš razmišljam kako sam sretan što sam kao mladić išao u gym i izgradio šasiju koju sad održavam.jer da nisam, i da moram ovakav imat motivacije i volje za napucavat se, bome teško bez đusa realno.

tak da pouka priče, natrpat se dok si mlad, kasnije živjet šasiju :) 

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
10 godina
fila2208 kaže...

danas se vozim u gym umoran ko pas...ali ova stvar me uvijek digne strašno, još pun gym, sve baglje čogljavci brokoli glave samo šeću mobitele vade.

ispucao 120 pa 130tke na kosom benču kroz zube i ozljede ko mu jebe mater.

e danas se vozim i baš razmišljam kako sam sretan što sam kao mladić išao u gym i izgradio šasiju koju sad održavam.jer da nisam, i da moram ovakav imat motivacije i volje za napucavat se, bome teško bez đusa realno.

tak da pouka priče, natrpat se dok si mlad, kasnije živjet šasiju :) 

Jel imaš slobodne vikende od posla pa da izrokaš preko vikenda malo jače gym.

3 godine

trebam misljenje tko se osjeca strucan,

trebam popraviti ramena, nabaciti mase na srednji deltoid, u narednom ozbiljnom periodu mase ce definitivno biti ubacen shoulder day,

ali sto raditi u shoulder dayu?,

prvi planirani pristup je fokus na upright rowu, 

trenutna mogucnost srednjeg deltoida kao primarnog pokretaca te vjezbe mi je 60kg 5x10 te se fokusirati na progressive overload, ciljati kroz mjesece doci do 70kg 5x10 sto bi trebalo povecati srednji deltoid

drugi planirani pristup je poceti trening ramena sa hrpom flyeva bucicama, raditi dropsetove zanemariti kilaze i fokusirati se na pump i przenje da ne mogu ruku podici u stranu, efektivnih 300-500 repsa bi se nakupilo kroz deset-petnaest trostrukih dropsetova

3 godine

btw sto smatrate pod slab muskarac? (fizicki)

raspravljao sam nesto i cuo izjavu da je slab muskarac onaj koji benca 40-60kg, isto toliko cuci, ne moze odvojiti 100kg sa poda, muci se sa 3 zgiba, obzirom su na razini zena

a za koje se ne moze reci da su slabi: benc 100x1, cucanj 100x5, mrtvo 140x1, 10 zgibova

?

9 godina
Petar hw kaže...

trebam misljenje tko se osjeca strucan,

trebam popraviti ramena, nabaciti mase na srednji deltoid, u narednom ozbiljnom periodu mase ce definitivno biti ubacen shoulder day,

ali sto raditi u shoulder dayu?,

prvi planirani pristup je fokus na upright rowu, 

trenutna mogucnost srednjeg deltoida kao primarnog pokretaca te vjezbe mi je 60kg 5x10 te se fokusirati na progressive overload, ciljati kroz mjesece doci do 70kg 5x10 sto bi trebalo povecati srednji deltoid

drugi planirani pristup je poceti trening ramena sa hrpom flyeva bucicama, raditi dropsetove zanemariti kilaze i fokusirati se na pump i przenje da ne mogu ruku podici u stranu, efektivnih 300-500 repsa bi se nakupilo kroz deset-petnaest trostrukih dropsetova

Probaj te drop setove i male kilaze 300-500 repsa, bas me zanima koliko ces napredovati i hoces li uopce moci toliko drop setova odraditi 

13 godina

Full day of eating. Lagani povratak kalorija u normalu nakon gladovanja.

Buđenje 05:15. Kava i preworkout. Iza toga trening na prazan želudac. 

-prvi obrok 12h. 4 jaja i nekih 200-250g piletine

-par suplementića 

-drugi obrok ili međuobrok, protein bar i 20-30g oraha

-treći obrok, nekih 150-200g piletine sa ljutim umakom. dva jaja. 20g indijskih oraščića. 150g ovih nekih okruglica od krumpira. I par rafaelo okruglica za desert.

Što mislite? Domaća jaja i domaća piletina. Bilo bi bolje da je junetina, ali većinom jedem piletinu jer mi je najlakše za spremiti, a i volim ju jesti i jeftina je. Zadovoljava sve uvjete. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2024 9:04 (Cordas).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice