PC za Adobe Aplikacije (5500kn)

poruka: 10
|
čitano: 1.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozz

Zamolio bih vas za pomoć, oko sastavljanja konfiguracije (ukljucujuci i odabir monitora) za rad u adobe programima. (ne profesionalno, još sam u fazi učenja)

Do 5500kn.

Što se monitora tiče, trebao bi biti svakako 22".

Kako vam se čini ovaj;

Mon. LCD 22" SAMSUNG SM 2232BW, 2ms, DVI

1899kn. (HGspot)

Igre nisu važne..

thx unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: PC za Adobe Aplikacije (5500kn)
cs4 kaže...

Pozz

Zamolio bih vas za pomoć, oko sastavljanja konfiguracije (ukljucujuci i odabir monitora) za rad u adobe programima. (ne profesionalno, još sam u fazi učenja)

Do 5500kn.

Što se monitora tiče, trebao bi biti svakako 22".

Kako vam se čini ovaj;

Mon. LCD 22" SAMSUNG SM 2232BW, 2ms, DVI

1899kn. (HGspot)

Igre nisu važne..

thx unaprijed.

Monitor radije ovaj: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=5425

Što se tiče konfiguracije, evo ovako nešto:

1 x Gigabyte EP35-DS3 V2.1, s775, intel P35+ICH9, FSB 1600 O.C./1333 - dobra matična, solidno se clocka (ak ćeš clockat)
1 x Procesor Intel Core 2 Duo E7200 , 2.53GHz, socket 775, 3Mb cache - izvrstan procesor, jeftin, jako se dobro clocka.
4 x DDR2 1024Mb (1Gb) PC6400 Kingmax MARS , CL5, KLDD48F-A8KI5 - 2 gige dobrog RAM-a.
1 x VGA Ati Radeon HD 2600 Pro, 512Mb DDR2, 128 bit, TV out,DVI,PCIX - ako nećeš igrat, izvrsna grafička. Možeš ju modat u FireGL ak se voliš zafrkavati s tim.
1 x HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATAII - jako dobar disk, relativno velikog kapaciteta.
1 x Napajanje FORTRON 400W, PNF serija, PFC, Super Silent, 12cm vent - napajanje koje bez frke podnosi ovu konfiguraciju.
1 x DVD upisivač Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL - pisač ko pisač, manje više su svi isti.
1 x Aplus CS-188A PC Case, w/o PSU, RoHS - jeftino kučište, a opet dobrog izgleda.
3.441,35Kn

Evo, nadam se da sam pomogao.
17 godina
neaktivan

Zahvaljujem puno na predloženoj konfiguraciji,

čini se jako dobrom..

i ostala je u cijenovnom rangu.

btw; ovo sad nije presudno, ali ako možda znaš, da li su komponente osX kompatibilne?

mislio sam instalirati osX, da se malo s njim igram.

naravno, nece biti isto kao na pravom macu, 

zato bih si i kupio jednog pravog, kada sa ovim pocnem raditi ozbiljnije.

Mislio sam si staviti dual boot, osX i xp/ili Vistu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cs4 kaže...

btw; ovo sad nije presudno, ali ako možda znaš, da li su komponente osX kompatibilne?

mislio sam instalirati osX, da se malo s njim igram.

naravno, nece biti isto kao na pravom macu, 

zato bih si i kupio jednog pravog, kada sa ovim pocnem raditi ozbiljnije.

Mislio sam si staviti dual boot, osX i xp/ili Vistu.

Pa instalirati svakako možeš. Možda će te malo zafrkavat jer ipak, PC nije Mac, ali sve bi trebao raditi. Čini mi se da postoji tema Leopard na PC ili tako nešto ovdje na forumu, pa svakako to pročitaj da vidiš.
17 godina

Covjek ti je slozio odlicnu konfu.

Iz iskustva bih dodao da stavis eventualno neki WD Raptor za radni disk (poskupljuje stvar), a neki jeftiniji za skladistenje.

OS X ce ti se instalirati-raditi, a i ne mora. Dajem 80%.

... ...sine spe
17 godina
neaktivan

Danas sam išao naručiti konfu.

Nisu imali sve komponente u HGspotu, koje si gore naveo.

Pa sam neke izmjenio.

Matična   : MBO Biostar s775, Intel P35, BUS 1333 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR2, 1Gbps, ATX 2 - 449kn

Procesor : Intel Core 2 Duo E7200, 2.53 GHz, 3MB cache, LGA 775, BUS 1066MHz, Conroe, BOX - 799kn

RAM        : 1x 2GB, DDR2, PC-6400, 800MHz, CL5, kingston - 297kn

1x 1GB, DDR2, PC-6400, 800MHz, kingston - 159kn

Grafička  : VGA PCI-E CLUB 3D ATI Radeon HD2006 XT, 256MB, tv-out, Dual DVI - 649kn

HDD        : SEAGATE Baracuda 320GB, serial ATA II, 7200 o/min, 16MB cache - 399kn

DVD-ROM: LG - dvd pisač - 169kn

Kučište   : Midi Tower, CHIEFTEC LBX-01BBB, 400W, crno - 649kn

Monitor   :  LCD 22" Samsung  SM 2232BW, 2ms, DVI - 1899kn

ukupno: 5 469kn

Malo mi je čudno, što je matična ispala tako malo.

Da li će biti ona dobra, s obzirom da ju ne planiram clockati niti nešto puno igrati na računalu?

Grafičku sam uzeo ovu malo bolju, od one PRO.

Sad pitanje, da li cu moci igrati igre like Tiberium Wars, COD 4 ?

Iako ovo nije presudno, mislio sam malo peglati u LANu, dok ne počne faks. (nemoraju biti HIGH postavke, vec ovako nesto normalno)

DVDROM, sam dobio preporuku, da uzmem bolje LG od Pioneera (ili kako se vec pise), jer je cesto bilo slucajeva, da Pioneerovi nakon kratkog vremena prestanu prziti DVDove, ili CDove, ili bude gresaka kod przenja.

A kučišta nije bilo onoga, kojeg si napisao gore, pa sam uzeo ovo, odmah sa napajanjem.

Monitor sam ipak uzeo Samsungov, više mi se svidio nego LGov.

A što se tiče diska, stari SEAGATE Baracuda mi je dobro služio, pa sam odlučio ponovno uzeti Baracudu.

A RAM-a, sam uzeo za sada samo 3GB, što bi mi trebalo biti dovoljno.

kasnije samo dodam jos koji GB.

0 0 hvala 0
17 godina
naravno da ćeš moć igrat te igre,
čak češ i uživat u detaljima na njoj.
Viva la vida
17 godina
neaktivan
Matična je ok. Čipset je isti kao i na onoj koju sam ja predložio, jedino je firma druga.
Moći ćeš igrat, no ne na bajnim postavkama. Bolje da si uzeo HD3850 koja je 50 kn skuplja. Kako si rekao da nećeš igrat, ja ju nisam stavljao.
DVD pisač ti je tak i tak svejedno koji uzmeš jer su svi više-manje jednake kvalitete (time i cijene).
Kučište je ok, napajanje s njim bi također trebalo biti ok, jer je Čiftek.
Taj Samsungov monitor je takodjer dobar.
Seagateovi su čist dobri diskovi.
Na 32 bitnim sustavima prepoznaje max 3,25-3,5 gigabajta, tak da je ovo ok.
17 godina

Osvrnuti cu se samo na monitor; za ametrsku upotrebu i ucenje je ok, ali boje nisu bas najvjernije. Usporedzujem sa nekim od monitora koji dolaze sa mac-om, posto imam svakodnevno priliku raditi sa oba modela (jeftinjak lg i samsung, i imac 24", razlika ocigledna)

Bio je tu na forumu cijeli thread o vrstama matrica i sl, pa si pogledaj malo tamo, cak su i predlozeni neki modeli!

Sto se tice konfiguracije, mislim da tu ne treba puno ulagati, jer je danas i najsporiji dual core procesor (recimo intel 2160) dovoljno brz za 99% stvari. RAMa mora biti 3gb, i uzeti neku normalnu maticnu od cca 700-800kn. Kod graficke je bitno da se spaja monitor preko DVI (ni slucajno DVI->DSub), a dali ce biti nvidia ili ati, svejedno je, ionako se kalibrira monitor i aplicira kolor profil.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2008 16:07 (hudo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok,thx svima na odgovorima i pomoci oko odabira konfe. Osmijeh

Ovo me za maticnu najvise zanimalo, da nisam uzeo neki trash.

Inace,

super vam je forum, i sam cesto kupujem BUG, da budem donekle "up2date" ;) ,

ali rijetko kad provodim puno vremena online surfajuci,

tako da se nadam da mi necete zamjeriti mali broj postova.

Hvala jos jednom..

ekipo, uzivajte, pozz.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice