Zelio bih uzeti novu maticnu socket am3+ za FX 6300
Gdje je ima za nabavit između 350 i 450 kn da ima pci 3.0,dd3 1866 i po mogucnosti da je miniATX?
Zelio bih uzeti novu maticnu socket am3+ za FX 6300
Gdje je ima za nabavit između 350 i 450 kn da ima pci 3.0,dd3 1866 i po mogucnosti da je miniATX?
U trgovini
Ovu sam ti našao. NO, na nju ide samo fm2 proc.
Na toj tražilici nema mini atx matične a da su sa am3+ podnožjem.
Znam najvaznije mi je da ima pci 3.0
Neznam dali ima 6 jezgreni procesor za fm2+.Ako ima i fm2+ mi pase msm igram vecinom online ali htio bi npr. Syndicate ili Tomb Raider ako je moguce igrat na medium pa zato trazim veci broj jezgri
Fm2+ ti nema još procesore sa 6 jezgri.
AM3+ je za sada od AMD-a najbolji odabir. fm2+ je skuplji ali u performansama kaska za am3+.
Znam da je bolji problem mi je sto vecina maticnih sa am3+ socketom ima pci 2.0 a procito sam na netu da graficka sa pci 3.0 radi na 2.0 ali nije u punim performansama a ja zelim dobit full.
Nista onda bolje platit 150 kn za bolju maticnu i uzet bolji procesor nek se zezat sa quad core-om
Hvala na odgovoru
Vidio sam samo jednu asusicu sa am3+ socketom koja podržava pcie 3.0 i ona je ~1500kn. Prije će ti taj fx bit usko grlo nego pcie 2.0 bez obzira na brzinu grafe tako da se nemoraš zamarat sa tim.
Znaci po tome mogu normalno uzet pci 2.0 na pci 3.0 grafu?
Planiram uzet FX 6300 mislim da je dovoljno jak za tu grafu
Ja sam pred sat vremena gledao razliku između grafulje koja je na pcie 2.0 i na pcie 3.0 . Razlika je bila samo 0.5 -3 FPS-a u igri. Svi su tvrdili da je ne zamjetna razlika.
Koju grafičku misliš uzeti? Razlika između fx 6300 i moje Phenom II 945 x4 su jako male. rađe idi na fx 8350.
Hvala na odgovoru :) ako je fps manji za 1-2 kao prilozeno onda je sve ok
Uzeo sam od Gigabytea R7 360 OC 2 gb GDDR5 nisam zelio neku full jaku jer igram kao sto sam reko online (Wot,LoL,Owerwatch) a i na benchmarkovima na Yt sam vidio da pokrece nove titlove ko Battlefield 1 na 35-40 fps na high i Doom sa overclockom na high na kojih 30fps sto mi je i vise nego dovoljno posto imam stariji monitor i vjv cu igrat na 720p.
Sto se tice procesora par frendova si je uzelo FX 6300 jest da je stariji procesor ali s overclockom dojde na 4,5 Ghz i igra novije igre normalno samo treba nabavit za jos kojih 150 kn cooler.
Hvala na odgovoru :) ako je fps manji za 1-2 kao prilozeno onda je sve ok
Uzeo sam od Gigabytea R7 360 OC 2 gb GDDR5 nisam zelio neku full jaku jer igram kao sto sam reko online (Wot,LoL,Owerwatch) a i na benchmarkovima na Yt sam vidio da pokrece nove titlove ko Battlefield 1 na 35-40 fps na high i Doom sa overclockom na high na kojih 30fps sto mi je i vise nego dovoljno posto imam stariji monitor i vjv cu igrat na 720p.
Sto se tice procesora par frendova si je uzelo FX 6300 jest da je stariji procesor ali s overclockom dojde na 4,5 Ghz i igra novije igre normalno samo treba nabavit za jos kojih 150 kn cooler.
Većeg ludjaka na forumu nisam vidio...
Ako si ozbiljan da bi OverClock-ao FX-6300 na matičnoj od 400kn i sa kulerom od 150kn onda ovaj forum nije za tebe sorry na malom
Gle nezelim se svadati niti nista ali nemoj vrijedat ljude ako ne znaju .Dosao sam tu dosao da sigurno slozim komp i naucim nesto.
MBO:ASUS M5A78L-M/USB3, DDR3 - kupujem maticnu za nekih 2 tjedna i informiram se mozda ce biti i bolja u ponudi do tada.
Cooler:COOLERMASTER Hyper TX3i EVO Intel Edition.
Frend mi ima na FX 6300 ovaj cooler i normalno je OverClock-o na ASUS M5A78L-M LX3, AMD 760G/780L, DDR3 maticnoj i bez problema radi , mislim dobro malo sam pretjerao sa zahtjevima isao bih najvise do 4.0 znaci sa 3.5 do 4.0 Ghz.