Imam Asrock Z790 Nova matičnu ploču koja ima toolless easy lock SSD mehanizam vidljiv na fotkama.
Sve bi to bilo super da nisam kupio preko Njuškala vodeno hlađenje koje ima i blok za hlađenje SSD-a i koji se ne može učvrstiti tim easylock mehanizmom.
Naime, SSD cooling blok na sebi ima šaraf a easylock mehanizam na ploči nema u sebi rupu s navojem u koju bi se ušarafio cooling blok.
Jedini način bi bio da se easylock mehanizam nekako zamijeni klasičnom standoff maticom kakva je na ostalim pločama.
Uz matičnu ploču u kutiji čak i dolaze 2 standoff matice. U ostalim SSD portovima na ploči se easylock mehanizam (ali nešto drugačijeg dizajna) uz malo truda i uz pomoć kliješta da odšarafiti i zamijeniti standoff maticom, no cooling blok u tim portovima ne mogu koristiti jer je crijevo prekratko kad se spoji grafička kartica tako da je jedina opcija montaža u M2_1 slot koji ima mehanizam poput ovog na fotkama.
Stvarno mi se ne da sad nabavljati drugo vodeno hlađenje, vaditi ovo van i stavljati novo, a glupo mi je i da cooling blok ne koristim kad ga već imam i ako ga ne uspijem montirati bez veze će visiti u kućištu i unagrđivati setup.
Ima li itko iskustva s tim mehanizmom i savjet kako ga ukloniti ukoliko ga se može ukloniti?
Pretpostavljam kako nisam jedini jer dotični mehanizam je problem i za montažu SSD-ova s tvornički instaliranim hladnjakom.