Kako ukloniti toolless easy lock SSD mehanizam?

poruka: 1
|
čitano: 617
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kako ukloniti toolless easy lock SSD mehanizam?

Imam Asrock Z790 Nova matičnu ploču koja ima toolless easy lock SSD mehanizam vidljiv na fotkama.

Sve bi to bilo super da nisam kupio preko Njuškala vodeno hlađenje koje ima i blok za hlađenje SSD-a i koji se ne može učvrstiti tim easylock mehanizmom.

Naime, SSD cooling blok na sebi ima šaraf a easylock mehanizam na ploči nema u sebi rupu s navojem u koju bi se ušarafio cooling blok.

Jedini način bi bio da se easylock mehanizam nekako zamijeni klasičnom standoff maticom kakva je na ostalim pločama.

Uz matičnu ploču u kutiji čak i dolaze 2 standoff matice. U ostalim SSD portovima na ploči se easylock mehanizam (ali nešto drugačijeg dizajna) uz malo truda i uz pomoć kliješta da odšarafiti i zamijeniti standoff maticom, no cooling blok u tim portovima ne mogu koristiti jer je crijevo prekratko kad se spoji grafička kartica tako da je jedina opcija montaža u M2_1 slot koji ima mehanizam poput ovog na fotkama.

Stvarno mi se ne da sad nabavljati drugo vodeno hlađenje, vaditi ovo van i stavljati novo, a glupo mi je i da cooling blok ne koristim kad ga već imam i ako ga ne uspijem montirati bez veze će visiti u kućištu i unagrđivati setup.

Ima li itko iskustva s tim mehanizmom i savjet kako ga ukloniti ukoliko ga se može ukloniti?

Pretpostavljam kako nisam jedini jer dotični mehanizam je problem i za montažu SSD-ova s tvornički instaliranim hladnjakom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice