Gamer konfa vasa misljenja

poruka: 38
|
čitano: 6.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gamer konfa vasa misljenja

Usporedbe radi, ja i frend smo uspoređivali Far Cry 2 performanse (Q6600 vs E8400) i E8400 je bio brži unatoč tome što ima 2 jezgre.

...something diabolic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Gamer konfa vasa misljenja
Lovac kaže...

Usporedbe radi, ja i frend smo uspoređivali Far Cry 2 performanse (Q6600 vs E8400) i E8400 je bio brži unatoč tome što ima 2 jezgre.

Pa naravno, kad e8400 ima puno veci takt, a farcry2 ne iskoristava sve 4 jezgre, nista zacuđujuce.
17 godina
neaktivan
Lovac kaže...

To je istina, ali velika većina sada najnovijih igre podržavaju višejezgrenost... Probajte GTA IV usporedno... Ili COD5... Ako vam je ostatak konfe isti, trebao bi ti imati veće (barem ako imate na istom taktu procesore)... Neznam kakvo je stanje dual @3.0 vs quad @ 2.4...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

@frightmare:

O čem ti pričaš? Pa to je isti procesor... AMD Phenom II x4 940BE...

jel ti vidiš razliku između ta dva procesora ili si sljep????
procesori nisu isti!
ovaj prvi koji je on posto ima 2MB Cacha!piše ti 512x4.a dok ovaj kojeg sam ja postao ima 8mb, zato molim te prije nego me okrivis da pricam gluposti pogledaj bolje jer sad sam uvrijeđen.
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
FrightMare kaže...
iPhenom kaže...

Može li mi netko reći zašto AMD Phenom II X4 940

u Linksu košta 1849,00 Kn, a u Diskontu24

1389,10 Kn?

Razlika ti je u dobavljačima oni koji imaju boljeg dobavljača imaju manji porez vjerojatno......
  Porez je jednak za sve...
Nego je stvar u tome da Diskont24 nema svoje skladište niti svoju zalihu, pa oni se plaćaju avansno te time dobiju veći popust... Oni kreću u nabavku komponente tek kada im ti platiš... Dok recimo svi ostali, npr. ADM, Vemil, HGSpot imaju već komponente na skladištu...
Zato će Diskont24 uvijek biti nešto jeftiniji... 
 Nemora znacit da je jednak kolko ja znam jedan frend koji radi kao u servisu za feniks kaze da naruđba iz nekih zemalja košta manje.
17 godina
neaktivan
procesori nisu isti!
ovaj prvi koji je on posto ima 2MB Cacha!piše ti 512x4.a dok ovaj kojeg sam ja postao ima 8mb, zato molim te prije nego me okrivis da pricam gluposti pogledaj bolje jer sad sam uvrijeđen.
 budi tu uvrjeđen koliko god oćeš,ali Phenom 940 ima 6MB L3 cache memorije i 2MB L2 cache memorije (svaka jezgra po 512 KB-4×512KB=2MB),tako da ukupno ima 8MB cache memorije,a ova 2MB je samo L2 cache
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
17 godina
neaktivan
FrightMare kaže...
...
procesori nisu isti!
  Hm, vidim razliku... Jedan je Phenom II x4 940 BE, a drugi je... (razmišljam...) Phenom II x4 940 BE... Na prvom linku piše samo količina L2 cachea (da, dobro sam napisao...), dok je na drugom ukupna količina cachea (L1+L2+L3=8MB)... A vidi čuda, ima još razlika... Na prvom piše Radni takt: 3GHz, a na drugom 3,0GHz... Mora onda da si ti bio u pravu i da ti procesori u biti nisu isti... Ja se najdublje ispričavam...

FrightMare kaže...
Sused kaže...
...
  Porez je jednak za sve...
Nego je stvar u tome da Diskont24 nema svoje skladište niti svoju zalihu, pa oni se plaćaju avansno te time dobiju veći popust... Oni kreću u nabavku komponente tek kada im ti platiš... Dok recimo svi ostali, npr. ADM, Vemil, HGSpot imaju već komponente na skladištu...
Zato će Diskont24 uvijek biti nešto jeftiniji... 
  Nemora znacit da je jednak kolko ja znam jedan frend koji radi kao u servisu za feniks kaze da naruđba iz nekih zemalja košta manje.

Poštarina možda je manja, ali ne možeš reći kako je porez manji... Porez je jednak za sve...
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 21:56 (Sused).
17 godina
neaktivan

Piše L2 cache 512x4 a u hgspotu pise samo cache 8mb pa bi covjek zakljucio da se misli na L2 i L3 cache.............ako tu pise samo L2 cache 2mb zakljucujem da je i L3 cache 2mb a L1 cache 1-2MB dok na ovom drugom izrazito piše cache: 8mb pa bi L1 cache bio 4mb dok L2 i L3 cache 2mb da su u vemilu napisali jednostavno 8MB cache skužio bi ali su napisali 2mb.... šta se ti odmah moraš uvezi toga pjenit? a i nisam vidio BE.

a poštarina je manja ja sam reko porez i krivo sam se izrazio.

This is a free country!

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 18:31 (FrightMare).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice