U mojoj skoli u matematickom smjeru 15 maturanata ide na popravni iz matematike. debilizam
U mojoj skoli u matematickom smjeru 15 maturanata ide na popravni iz matematike. debilizam
kod nas profesorica iz hrvatskog svake godine rusi bar 15 maturanata i to ucenike s prosjekom iznad 2.3.
kojoj to ako se smije znat
kod nas profesorica iz hrvatskog svake godine rusi bar 15 maturanata i to ucenike s prosjekom iznad 2.3.
Svima je u interesu da nitko ne upiše fakultet, oni znaš dobivaju velike novce ak nekog zruše.
U svakom slučaju tko god pada godinu il ide na popravni je to zaslužio, koji god kriteriji bili kod profesora. Zato jer profesor ne gleda samo ocjenu, već i ponašanje i puno drugih faktora koji utječu na njegov stav prema pojedincu.
Svima je u interesu da nitko ne upiše fakultet, oni znaš dobivaju velike novce ak nekog zruše.
U svakom slučaju tko god pada godinu il ide na popravni je to zaslužio, koji god kriteriji bili kod profesora. Zato jer profesor ne gleda samo ocjenu, već i ponašanje i puno drugih faktora koji utječu na njegov stav prema pojedincu.
Na zalost ne zivimo u idealnom svemiru, pa bih za ovo tvoje rekao da je realno samo tamo...
a) u prosvjeti (bar javnoj) ne radis zbog novaca, tako da ti to ne stoji
b) u obitelji imam troje prosvjetara, 2 profesora u srednjoj i jednog na faksu, i nitko pojma o tom nema
c) kao sto sam vec rekao, moje je iskustvo (a i ono sto sam od drugih cuo) je da je najlakse proc drugo polugodiste cetvrtog razreda, ali samo proc, ma koliko god profesori plasili....
I usput, profesori u svojem obrazovnom razdoblju oce da osoban stav ne smije utjecati na manju ocjenu (za vecu to moze biti indirektno, od same moralne podrske, pa je tu nisam naveo).
Doduse opet sustav nije savrsen.
Zato ne drobi gluposti
Na zalost ne zivimo u idealnom svemiru, pa bih za ovo tvoje rekao da je realno samo tamo...
a) u prosvjeti (bar javnoj) ne radis zbog novaca, tako da ti to ne stoji
b) u obitelji imam troje prosvjetara, 2 profesora u srednjoj i jednog na faksu, i nitko pojma o tom nema
c) kao sto sam vec rekao, moje je iskustvo (a i ono sto sam od drugih cuo) je da je najlakse proc drugo polugodiste cetvrtog razreda, ali samo proc, ma koliko god profesori plasili....
I usput, profesori u svojem obrazovnom razdoblju oce da osoban stav ne smije utjecati na manju ocjenu (za vecu to moze biti indirektno, od same moralne podrske, pa je tu nisam naveo).
Doduse opet sustav nije savrsen.
Zato ne drobi gluposti
I kaj si ti sad rekao sa svojih sto dosadnih definicija?
c) zašto bi najlakše bilo proći drugo polugodište četvrtog razreda?, Razred ko i svaki drugi to što ti upisuješ fakultet ne znači da trebaš biti faca i ništa ne raditi a opet imati dvojku, za razliku od onih koji se cijelu godinu trude i žele ići dalje na fakultet, prema tome trebao bi ako želiš ići na fakultet barem postajati ozbiljan i odgovoran ako ništa drugo, a ne boriti se za neku dvojku, i uvijek je ta priča o profesorima dok se radi o dvojci, zašto se ne borimo za peticu? nije da smo svi nesposobni imat bolju ocjenu od 2 (nebi pričao nikad o onima koji stvarno jesu nesposobni)
ako već misliš ulagati u sebe na fakultetu zašto onda imaš dvojke u srednjoj.
"Svima je u interesu da nitko ne upiše fakultet, oni znaš dobivaju velike novce ak nekog zruše." to je bio sarkazam.
Pricam pod pretpostavkom da imas afinitete prema nekom podrucju, tipa tehnicke prirode,
dok si u drugim podrucjima slabiji, negdje i podosta slabiji i nezainteresiraniji.
Uoci da nisam napisao da se ne treba nimalo potruditi, a ne znam o kojih sto definicija
pricas kad sve pricam iz iskustva relativno loseg srednjoskolca i odlicnog studenta inzenjerskog fakulteta.
To sto nisam primjetio da je tvoj govor sarkazam, ne bi me uopce cudilo
da nije pa sam i iso pod tom pretpostavkom, obzirom na to kakve gluposti pises.
Sto se istog tice slobodno ti baci pogled i na pravila foruma
Pricam pod pretpostavkom da imas afinitete prema nekom podrucju, tipa tehnicke prirode,
dok si u drugim podrucjima slabiji, negdje i podosta slabiji i nezainteresiraniji.
Uoci da nisam napisao da se ne treba nimalo potruditi, a ne znam o kojih sto definicija
pricas kad sve pricam iz iskustva relativno loseg srednjoskolca i odlicnog studenta inzenjerskog fakulteta.
To sto nisam primjetio da je tvoj govor sarkazam, ne bi me uopce cudilo
da nije pa sam i iso pod tom pretpostavkom, obzirom na to kakve gluposti pises.
Sto se istog tice slobodno ti baci pogled i na pravila foruma
Zašto bi moje gluposti bile lošije od tvojih gluposti? Iskustvo nema nikakve veze sa zdravim razumom, ne možeš na temelju samo svojeg iskustva spoznati cijeli svijet, te tvrditi da tvoje iskustvo vrijedi a sve ostalo ne.
Najbolji nacin za pripremu hrvatskog na maturi? Citanka ili su skripte dovoljne?
Koje su razlike između stručnog i preddiplomskog?
Ima netko skripte za lektire B razine ?
Napravljeno je jedno 8 Gigabyta skripta za Maturu, ako netko želi - slobodno pošaljite mail u inbox i dijelim preko GMAIL Drive-a :
Datoteka uključuje :
1. Svi Ispiti Provedenih Matura (2009/2010/2011/2012/2013/2014 + Ogledni Ispiti, te probne mature)
- Rokovi : Ljeto, Jesen, Zima
- Sve Kataloge obveznih predmeta za A i B razinu, kao i Kataloge za Izborne Predmete Držane Mature (2009.- 2014.)
- Ostale Ispite Državne Mature (ispiti na drugim jezicima, na jezicima nacionalnih manjina)
- Sve ostalo što se može skinuti sa stranice NCVVO (dozvoljeni kalkulatori, dodatci uz ispite, zvučni zapisi...)
2. Razne skripte, PowerPoint prezentacije, PDF datoteke, i zadatke za vježbu iz:
- Matematike
- Hrvatskog Jezika
- Engleskog Jezika
- Politike i Gospodarstva
- Informatike
- Biologije
- Kemije
- Fizike
- Ostalo
3. Moje skripte koje radim dok učim - razni savjeti, stranice s kojih je dobro učiti - PDF - dokumenti raznih tema i ostalo.
- Datoteke su u formatima : PDF, Doc, Pptx, Rar (zip), mp4.
- Preuzeti ili snimiti se može i bilo koji dio datoteke, ukoliko vas samo nešto zanima, možete si izabrati što želite zadržati a što ne.
Detaljnije upute za skidanje dolaze s mail-om u kojem dijelim datoteku.
(Znanje je najljepši dio čovjekovog života, dajte mu ga BESPLATNO.)
Svaka primjedba/kritika je poželjna.
Privatne poruke (nisam dugoročni korisnik Bug Foruma pa sam sad nedavno saznao da ne mogu više od par poruka poslati dnevno. Ako je ikako moguće da odma pošaljete GMAIL - ne druge, pa ću automatski dijeliti preko GOOGLE DRIVE-a. Hvala Unaprijed.)
Lp,
Ima netko Trinomovu skriptu za hrv A razinu?
Ima li netko skripte iz povijesti,hrvatskog i informatike pa da stavi linkove
Imam prošle godine položeno matematiku 30% ako sada izađem na ljetni rok i napišem manje ili padnem da li mi ostaje tih 30% ili mi se gleda ovaj sada friški ljetni rok.
cini mi se da ostaje
Ja sam iduce godine maturant ,pa me zanima vase misljenje dali da idem na maturu ili ne,prolazim sa 3 prosjek od 2,7 do 3 ,slabo znam Enleski i Matematiku,imam li ja sanse za maturu?
Ja sam iduce godine maturant ,pa me zanima vase misljenje dali da idem na maturu ili ne,prolazim sa 3 prosjek od 2,7 do 3 ,slabo znam Enleski i Matematiku,imam li ja sanse za maturu?
Prvi izlazak je besplatan pa zašto ne probati.
Iduce godine si maturant?
..
To je dosta za rec.. U tih vise od godinu dana stignes doktorirati sve predmete + koji izborni..
Ja sam imao 2 matematiku cijelu srednju skolu, al to ono prepisivao za dvicu, nisam znao osnove, npr nisam znao izrazit nesto iz formule najosnovnije(pv=nRt) niti kvadratne funkcije itd..
U 12. mjesecu sam poceo radit po skriptama i repeticije, i sad rjesim oko 85% visu razinu.. Ako ciljas na nizu razinu tim vise, to se spremi u 2 tjedna za 90% bez problema..
Engleski je vec malo veci problem jer ga nije lako ucit, il ga znas il ga ne znas.. Al za nizu razinu ga mozes spremit bez problema..
Ako si lijen uzmi pripreme u trinomu ili negdje i ne zabusavaj tamo. Ako si karakter onda radi sam i to redovito, tad ces vjerojatno i bolje nauciti.
Godinu dana je svakako dovoljno vremena ali nemoj doc za 9 mjeseci tu pitat moze li se spremit za kratko vremena sto ti je ostalo do nje.
Ovo je pod pretpostavkom da si totalni tulac a vjerujem da nisi, pa ce ti trebati manje ili ces naucit bolje. Kako god da bilo pocni proucavat to sto prije.
Savjetujem da skopiras skriptu za pripreme od tih predmeta i picis po tome sam prije engo pocnu termini za pripreme ako ides na tu varijantu
Do kada se moraju potvrditi ocjene za 4. razred?
http://dokumenti.ncvvo.hr/Drzavna_matura/2014-12-05/01_pristupnici_14_15_zavrsavaju_4_razred.pdf
Ovako piše, ali ne vidim zašto bi trebalo do tad.. 30.5 je granica. A za ovo ispod do 2.7 ne znam ni što znači - to je valjda za one s invaliditetom ako sam dobro skuzio.
Slika 1
do kraja 5. mjeseca.
Zna li netko možda koliko je jesenski rok mature teži od ljetnog? Neki kažu da je jesenski rok teži jer ako se pokažu neke nepravilnosti, to ne bi moglo izaći vani jer malo ljudi izlazi na jesenski rok. Ima netko kakva saznanja o tome? Pozz
Prošle se godine u trenutku zaključavanja rang-lista automatski potvrdilo sve što nije do tad bilo ručno potvrđeno.
Jesu vam već upisane ocjene iz 4. razreda?
Jesu vam već upisane ocjene iz 4. razreda?
Meni jesu, nekima nisu, tako da su rang liste sada totalno neupotrebljive za ikakvo predviđanje. :D
Meni jesu, nekima nisu, tako da su rang liste sada totalno neupotrebljive za ikakvo predviđanje. :D
Rang liste prije mature su općenito neupotrebljive za predviđanje.
http://dokumenti.ncvvo.hr/Drzavna_matura/2014-12-05/01_pristupnici_14_15_zavrsavaju_4_razred.pdf
Ovako piše, ali ne vidim zašto bi trebalo do tad.. 30.5 je granica. A za ovo ispod do 2.7 ne znam ni što znači - to je valjda za one s invaliditetom ako sam dobro skuzio.
Slika 1
Da, to sam i vidio, a razrednica nam govori da ne potvrđujemo ništa do 3.6. kada dobivamo svjedodžbe. Što se događa ako se ne potvrdi na vrijeme?
Mislim da ti je razrednica u krivu, ako na postani student piše da su prijave do 30.5. onda je tako, ja cu ocjene potvrditi cim ih vidim u sustavu.