Državna matura 2014

poruka: 1.274
|
čitano: 231.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Državna matura 2014

nisu ni u našoj školi. baš smo jučer komentirali kako smo svi pali za duplo na listi za fer. 

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ova niza razina engleskog je stvarno smijeh, ja neznam dal postoji mogucnost da neko padne to? To stvarno moras bit ili zaostao ili da nikad u zivotu nisi engleski ucio, a i tad bi uspio ako gledas neke serije il nesto, mislim bedastoca.

Battlelog: gjurki
16 godina
Re: Državna matura 2014
captain_soap_McTawish kaže...
DamageHigh kaže...

Bilo je nekih problema kod nas pa su došle tek jučer...provjeri sa svojim razredom.

Btw., koja si ti škola?

Nisu ni ostatku razreda.

Kontaktirajte ispitnog koordinatora u vašoj školi, ali izgleda da niste jedini...različite škole u različito vrijeme očito upisuju, tako da mislim da nema brige, ali ako vas baš zanima, kažem - ispitni koordinator će vam znat reć...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
Državna matura 2014

Nama su se pojavili rezultati četvrtog, a danas smo dobili i svjedodžbe pa ih možemo potvrditi. 

16 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Provjerio matematiku, možda bude i više od 70%, 2 pitanja na zaokruživanje se ne sjećam što sam stavio jer nisam bio siguran i ne znam kako će bodovati ako sam u zadatku s apsolutnim vrijednostima napisao dva rješenja, a jedno od tih nije točno. MOglo je bolje, par gluposti sam napravio, ali nisam toliko dobar matematičar tako da mi je ovo sasvim ok {#}

Kako ste engleski riješili koji ste na višu išli? Meni slušanje malo teže nego inače (bilo je za očekivati, doma imam slušalice na glavi dok rješavam) al ostatak bi trebao biti ok.

Beware of the sharp edged weapon called human being
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 14:56 (Tomislav95).
14 godina
odjavljen
Državna matura 2014

Takodjer 70% prema mojoj racunici
Engleski citanje i pisanje prelagano,slusni zeznuto jer sam pisao u ogromnoj ucionici i slabije se culo, ali rijesilo se.

Koliko % iz matematike je pozeljno za FSB ? :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 14:57 (Zin8).
15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Zadatak 23.2 s vektorima.

Traži se interval realnih brojeva k za koji je kut između vektora a i vektora bšiljast.

U rješenju kaže da je  k veći od -2.5 (k>-2.5)

S obzirom da kut mora biti šiljast, a ako bi k bio 10, vektori bi bili kolinearni i kut bi bio 0, zašto u riješenju nije isključena desetka iz intervala?

Ako netko slučajno zna...

15 godina
Državna matura 2014

Na engleskom prokrvario od dosade, viša razina...

matku višu razinu se nisam proslavio, +/- 30%, s tim da se ne sjećam zaokruživanja dosta.

a niža razina.... ja ne znam kako nekog nije sram reći da je to bilo teško

One ring to bring them all and in the darkness bind them
16 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

Na engleskom prokrvario od dosade, viša razina...

matku višu razinu se nisam proslavio, +/- 30%, s tim da se ne sjećam zaokruživanja dosta.

a niža razina.... ja ne znam kako nekog nije sram reći da je to bilo teško

Evo sad sam baš vidio ovaj zadatak s biciklistom... pa moglo se ko i 90% ostalih zadataka s mature uvrstiti u kalkulator i vidjeti kad se dobije 10 min prednosti... blah na što se žale srednjoškolci, svake godine sve gore... Očito ljudi neznaju čitati zadatke s razumijevanjem, da im staviš jednadžbu x + y = 14 i x - y = 4 svi bi riješili, a ovako kad je zadano u sklopu teksta nitko blage nema...

Warbringer007 ( EUNE ), zasad ( EUW ) te moj brat Chomet ( EUNE ) BOSEVI FTW!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 15:41 (Blizek).
13 godina
protjeran
Državna matura 2014

auuu na kakvim sam glupostima grijesio iz matematike :( ako budem imao malo sreće bit ce 68% :(

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Matematika viša razina oko 65 posto imam, valjda ce bit dosta za tvz, jos sam i inf jako dobro napiso :D

Battlelog: gjurki
15 godina
neaktivan
Državna matura 2014
Viša razina->50-68%( ne znam hoću li mi priznat rjesenje ako sam ga napiso u obliku intervala, jos ako mi priznaju graf log. funkcije->nisam zapoceo uz y os, nego na pola 4 kvadranta)....

Pisao sam danas nižu razinu iz Eng. 5 minuta do 10 shvatio sam da moram napisati pismo, napisao sam ga za 2 minute i jos pregledao ostale odgovore :)

16 godina
neaktivan
luka7 kaže...

Evo odgovori na višu razinu iz foruma državnamatura.com

1. D

2. D

3. D

4. C

5. B

6. C

7. C

8. A

9. B

10. A

11. A

12. C

13. A

14. A

15. B

16. 2023

17. 93512.86

18.1. 120

18.2. 100

19.1. 2+a

19.2. 2/(x-5)

20.1. <-beskonacno, 18/5]

20.2. <-beskonačno, -1/5>U<1/2, +beskonačno>

21.1. 5/4

21.2. 18

22.1. f(x)=x^2 -4x

22.2. 4

23.1. (10,9)

23.2. je <-5/2,besk>\{10} osim ako se pravi kut ne smatra siljastim.

24.1. (x-4)^2 + (y-4)^2 = 25

24.2. elipsa sa a1,2=+-3 b1,2=+-2

25.1. <-2, +beskonačno>

25.2. 3

26.1. 20x^3 +cosx

26.2. x1= pi/3 + 2kpi x2=5pi/3 + 2kpi

27.1. 138.45

27.2. 69°54'35''

27.3. 379.126

28.1. <5,14>

28.2. logaritamska funkcija

28.3. 1/(2k)

29.1. (2x-3y)(2x-3y+1)

29.2. 3;-3;2i; -2 i

29.3. (6/5,24/5)

29.4. m (1,-5) M (-2,22)

30. 688,76

PS: zna netko možda kako su glasili 7,8,9 i 25 zadataci? 

Da li negdje imaju za nižu?

16 godina
neaktivan
ToMisLaW kaže...

Click.

Što mislite na ovo žaljenje na nižu razinu?

16 godina
neaktivan
Looka kaže...
ToMisLaW kaže...

Click.

Što mislite na ovo žaljenje na nižu razinu?

Smiješni su.

16 godina
Državna matura 2014

Meni je samo glupo sto te tamo drka sa dvosmislenoscu kod slusanja...Zele kao provjerit vokabular, razumijevanje, a zapravo se svodi na neko zakljucivanje po logici il sta vec...Jest ono opet lagano al et; zao mi je da netko zbog "logike" gubi bodove

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 17:09 (passat).
13 godina
Državna matura 2014

kaj mislite na koju temu bude ove godine esej iz hrvatskog na nižoj?

15 godina
neaktivan
Ja i moj kolega smo jedini u školi koji idemo na B razinu Hrvatskog.. Hebe se nama ;)
14 godina
neaktivan
Državna matura 2014

o Matematici B:

Ako nekom matematika predstavlja problem, onda se nema što žaliti, dva dobiti u ovim zadatcima je bilo prejednostavno i tako će izgleda ostati.

Međutim, B razina matematike krije neke druge probleme. Jest, ovaj ispit možda je malo teži nego prijašnjih godina, ali ništa previše značajno teži. Moglo se što se htjelo. Međutim, općepoznato je da u maturi igru igra puno više čimbenika od samog znanja, krenimo od atmosfere u kojoj pišete, okolini, koncetraciji, tko vam čuva prostoriju i kako te kako se odnosi prema vama. Svi mi da smo ovo riješavali doma na radnom stolu bi barem za 20 % imali bolje rezultate sigurno. Međutim moj problem B razine matematike je sljedeći:
stvorila se pompa o A razini matematike koja je doslovno integrirala u mozgove svih maturanata u posljednjih nekoliko godina da je to ultrateško i nemoguće položiti. Automatski svi biraju B razinu i onda se od pustog kompliciranja B razine može nekom dogoditi da se strovali i na B razini i onda je u problemu. Moje mišljenje je da ispit MATEMATIKE U smislu VIŠA-NIŽA razina NIJE dobro konstruiran kao engleski i hrvatski jezik. Mislim da za to postoji jednostavno opravdanje. Svjedoci smo kako na engleskom i hrvatskom jeziku na nižoj razini se susrećete sa srednješkolskim gradivom vidljivo na NIŽOJ razini od više. Međutim, matematika krije jedan problem. Kroz srednju školu smo navikli na logaritme, kompleksne brojeve, derivacije, trigonometriju trokuta, trigonometrijske zapise kompleksnih brojeva bla i bla. I sada, očekivano, barem po meni bi bilo sljedeće: viša razina matematike da ostane konstruirana ovakva kakva jest, a niža razina matematike treba doživjeti potpunu rekonstrukciju. Primjerice, po meni, taj ispit treba konceptualno izgledati ovako: PRIMJER;
VIŠA RAZINA: zadatak; kompleksni broj (težina npr. od ocjene 3 do ocjene 5 gledajući kriterije iz srednje škole, zadatci u tom intervalu, ne prejednostavno pa do onih najtežih, baš ovako kako je sada) 
NIŽA RAZINA: zadatak; kompleksni broj (težina npr. od ocjene 2 do ocjene 4 po kriterijima ocjenjivanja iz srednje škole, zadatci u tom intervalu, ali ključno, zadatci ISTOG TIPA-znači gradivo - KOMPLEKSNI BROJEVI) KLJUČNO je da u NIŽU razinu TREBA staviti gradivo SREDNJE škole (kompleksni, logaritmi, sve što smo radili, što sam prije nabrojao), ali naravno na NIŽOJ i lakšoj razini od ove VIŠE razine. Konačno treba prestati komplicirati tu nižu razinu i konstruirati je na ovakav način i gotovo.

Drugi prijedlog je ispit jedinstvene razine. O njemu nekom drugom prilikom, ali je tu sve jasno.

DOJAM:

MatB-riješivo bez problema i za maksimalne ocjene, ali pod utjecajem raznih čimbenika (a najmanje čimbenikom zadataka iz ispita) sam kiksao i napravio neke greške, ali nadam se četvorci.

EngB-nemam komentara. Jednostavno. Neke vježbe su bile malo teže, ali gotovo nije vrijedno spomena. Očekujem peticu.

Čekamo Hrvatski i Fiziku! 

14 godina
Državna matura 2014

Jel ima netko da je zapisao odgovore sa EngB na ono sto nosite sa sobom?

16 godina
Državna matura 2014

CITANJE

D,E,A,F,B,A,B,C,A,B

E,C,A,F,D,C,A,D,A,C

Nickname mislim da je nesto quencky

film : clown family

USA se rodio ili sto vec

2 djece.

SLUSANJE

C,D,A,E,B

B,B,C,B,B,B,A,B,B,B,B,B,A,A,A

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
odjavljen
Fake_Alert kaže...

CITANJE

D,E,A,F,B,A,B,C,A,B

E,C,A,F,D,C,A,D,A,C

USA se rodio ili sto vec

2 djece.

SLUSANJE

C,D,A,E,B

B,B,C,B,B,B,A,B,B,B,B,B,A,A,A

Ako se dobro sjecam bilo je residence country što je zemlja prebivališta,ne rođenja,a to bi bila Canada,jer je pisalo da je ostavio obitelj kod kuce u Canadi i solo nesto po svijetu

16 godina
Zin8 kaže...
Fake_Alert kaže...

Ako se dobro sjecam bilo je residence country što je zemlja prebivališta,ne rođenja,a to bi bila Canada,jer je pisalo da je ostavio obitelj kod kuce u Canadi i solo nesto po svijetu

I film ti je kriv čini mi se...ugl. odgovor je onaj što se drugi spominje, a mislim da je ovo prvi..

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

CITANJE

D,E,A,F,B,A,B,C,A,B

E,C,A,F,D,C,A,D,A,C

USA se rodio ili sto vec

2 djece.

To je bio propali pokušaj. onaj film za koj piše da je debutantski (rečenica poslje) je točan odgovor

2. nije pitanje bilo prebivalište (Kanada)

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it&amp;#39;s awesome
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 17:59 (ROFLOLMAO).
14 godina
neaktivan
Državna matura 2014

ne znam na pamet, ali mi smo medusobno usporedivali, jednostavno znam da ti fali npr ovih odgovora C..bilo ih je vise, sjecam se, a i drugima je tako..slusanje posebno tu mislim

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 18:03 (AtomicBomb).
16 godina
DamageHigh kaže...
Zin8 kaže...
Fake_Alert kaže...

I film ti je kriv čini mi se...ugl. odgovor je onaj što se drugi spominje, a mislim da je ovo prvi..

Da da, Wonderfull Time ako se ne varam..

Meni je isto puno odgovora pod B bilo kod slusanja

16 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Jel istina da ako se bilo koja matura napiše 100% da dobiješ tablet?

ffs 98% više matematike.. -.-

Tamo u onom sustavu u 29.3 je trebalo maknut jedno rješenje.

Engleski nije bio težak, malo je u readingu bilo dvosmislenih pitanja.

Jel se itko sjeća koji je bio "topic of conversation" u listeningu? Ja sam stavio da pričaju o rezultatima.

16 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

Engleski nije bio težak, malo je u readingu bilo dvosmislenih pitanja.

Jel se itko sjeća koji je bio "topic of conversation" u listeningu? Ja sam stavio da pričaju o rezultatima.

I ja.

11 godina
neaktivan
Državna matura 2014

samo da vas pitam kako mislite da ce te proc s mat i jel ima tu buducih FER-ovaca? sta mislite koliko ce bit potrebno ove godine za upad na FER?

15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ja imam 35-40%, užasno sam sj*...

Za FER ionako nisam imao prevelike ambicije, a ako na TVZ ne upadnem onda idem matematiku ponavljati na jesen i upisati prvu godinu bilo što da se zaposlim preko student servisa i da ne gubim dane doma.

Edit: Što se tiče upada na FER, ne možeš znati jer do sad su imali uvjet da mat+fiz daju zbroj 7, a toga ove godine nema... Ista stvar i na TVZ-u, od ove godine A matematika a do sad je bila dosta B.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 22:38 (blagus).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice