Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?

poruka: 862
|
čitano: 205.469
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo da održimo temu, ja sam promijenio zaštitu:

COMODO Firewall+WOT+Prevx+MBAM(pro)+Sophos Anti-Rootkit(kojeg ni ne koristim)

Uglavnom čini mi se da ću izbacit Prevx i ostavit MBAM, jer je MBAM bolji u detekciji, pa će bit COMOD FW+MBAM+WOT i svaki tjedan SopHos Anti-Rootkit.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
odjavljen
RE: Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?
EVO kaže...

Uglavnom čini mi se da ću izbacit Prevx i ostavit MBAM, jer je MBAM bolji u detekciji, pa će bit COMOD FW+MBAM+WOT i svaki tjedan SopHos Anti-Rootkit.

Odlična kombinacija, ali mislim da se svi ti skeneri mogu zamijeniti sa hitman pro jer ako nešto postoji, najvjerojatnije su šanse da će baš on detektirati.

...
14 godina
neaktivan

ja koristim COMOD... sve mi je oke na njemu.. jednostavno je radit s njim.. evo vam   http://personalfirewall.comodo.com/

15 godina
neaktivan
RE: Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?
kingmedo kaže...
EVO kaže...

Odlična kombinacija, ali mislim da se svi ti skeneri mogu zamijeniti sa hitman pro jer ako nešto postoji, najvjerojatnije su šanse da će baš on detektirati.

Ma mislio sam stavit Hitman pro 3.5, ali pošto gledam da je MBAM samo malo lošiji, zaključio sam da mi ne treba, uglavnom MBAM(pro) ima isključenu heuristiku, jer onda opterećuje komp sa nekih 100mb u pozadini.

Uglavnom:

Prevx(kao real-time scanner)

MBAM (kao on-demand scanner)

Comodo Firewall (firewall, sandbox, a ima i real-time scanner)

i to je to, još se upali Sophos Anti-Rootkit kada se rootkit ne ukloni sa MBAM-om, a WOT se već udomaćio.

Ulgavnom ovakva kombinacija troši zasada najmanje resursa, a to mi je i bio cilj. Ok AVAST IS6 beta troši manje, ali mislim da je ovakva kombinacija sigurnija.

Eh, da reinstaliro sam Comodo Internet Security, i u verziji 5 s stvarno poboljšali av, ali još uvijek mi je nekako trom i spor, još sam testiro IOBitov 360 i mogu reć da je to najveće shranje od Anti-Virusa koje postoji. Next to try, Ashampoo Anti-Malware.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
14 godina
neaktivan

Evo ja sam novi ovdje pa da i ja nesto recen =D

Ja koristim Eset Smart Security kao rezidentnu zastitu,MBAM SAS SSD i jos neke programe koristim za 1 mjesecno skeniranje,sve sam ih iskljucio iz msconfig-a,da mi trose sto manje resursa (iako ih 12 GB ram-a i 980X Ex.Ed nebi ni osjetili =D)!Naravno koristim SmartDefrag i CCleaner za 1 tjedno defragmentiranje i brisanje viska,stvari ! I to je to,nikad virusa (posjecujem svakakve stranice  {#} {#} {#} {#} ))

Svaki kompjuter je dobar kompjuter,samo se treba znati sprijateljiti s njime!
15 godina
neaktivan
Re: Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?
IntelMan kaže...

Ja koristim Eset Smart Security kao rezidentnu zastitu,MBAM SAS SSD i jos neke programe koristim za 1 mjesecno skeniranje,sve sam ih iskljucio iz msconfig-a,da mi trose sto manje resursa (iako ih 12 GB ram-a i 980X Ex.Ed nebi ni osjetili =D)!Naravno koristim SmartDefrag i CCleaner za 1 tjedno defragmentiranje i brisanje viska,stvari ! I to je to,nikad virusa (posjecujem svakakve stranice  {#} {#} {#} {#} ))

Kakav imas eset kupljeni ili crackirani?

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.
14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
IntelMan kaže...

Crackani =D,sve radi,brz,azuriran (automatski),ma sve ko singerica!  {#}

EDIT:iako planiram,kupit !

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 22:06 (IntelMan).
16 godina
IntelMan kaže...
mario1990 kaže...
IntelMan kaže...

Ja koristim Eset Smart Security kao rezidentnu zastitu,MBAM SAS SSD i jos neke programe koristim za 1 mjesecno skeniranje,sve sam ih iskljucio iz msconfig-a,da mi trose sto manje resursa (iako ih 12 GB ram-a i 980X Ex.Ed nebi ni osjetili =D)!Naravno koristim SmartDefrag i CCleaner za 1 tjedno defragmentiranje i brisanje viska,stvari ! I to je to,nikad virusa (posjecujem svakakve stranice    {#}  {#}  {#}  {#}  ))

Crackani =D,sve radi,brz,azuriran (automatski),ma sve ko singerica!   {#}

radi malo sutra, tko zna kolko si malware samo dobio s tim

ti crackani nikada ne rade, vise stete nego koristi

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
14 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
IntelMan kaže...
mario1990 kaže...
IntelMan kaže...

Ja koristim Eset Smart Security kao rezidentnu zastitu,MBAM SAS SSD i jos neke programe koristim za 1 mjesecno skeniranje,sve sam ih iskljucio iz msconfig-a,da mi trose sto manje resursa (iako ih 12 GB ram-a i 980X Ex.Ed nebi ni osjetili =D)!Naravno koristim SmartDefrag i CCleaner za 1 tjedno defragmentiranje i brisanje viska,stvari ! I to je to,nikad virusa (posjecujem svakakve stranice  {#} {#} {#} {#}  ))

Viruj mi ovaj radi bez problema,vec godinu dana trazim ESS koji valja,ali nikako naci,i evo ga napokon vec 2-3 mjeseca,ko nov! Testiro sam ga!Ma super!

15 godina
mind_challenge kaže...
IntelMan kaže...
mario1990 kaže...
IntelMan kaže...

Ja koristim Eset Smart Security kao rezidentnu zastitu,MBAM SAS SSD i jos neke programe koristim za 1 mjesecno skeniranje,sve sam ih iskljucio iz msconfig-a,da mi trose sto manje resursa (iako ih 12 GB ram-a i 980X Ex.Ed nebi ni osjetili =D)!Naravno koristim SmartDefrag i CCleaner za 1 tjedno defragmentiranje i brisanje viska,stvari ! I to je to,nikad virusa (posjecujem svakakve stranice  {#} {#} {#} {#}  ))

Sta? ja sam koristio crackani 2 godine i nikad rusio sistem niti imao virusa,i sad presao na oriđiđi nikakve razlike. niti je nesto nasao nakon sto sam onaj obriso ovaj instalirao oriđiđi.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
neaktivan

Imaš komp od 20 i više tisuća kn i onda imaš krekani antivirus na njemu..Neznam što reći na to.

16 godina
odjavljen
tpg kaže...

Sta? ja sam koristio crackani 2 godine i nikad rusio sistem niti imao virusa,i sad presao na oriđiđi nikakve razlike. niti je nesto nasao nakon sto sam onaj obriso ovaj instalirao oriđiđi.

Vjerojatno misli na to što crack koji služi za produljenje licence često sa sobom donosi neki od malwarea i time ti ugrožava sistem.

...
15 godina
veki22 kaže...

Imaš komp od 20 i više tisuća kn i onda imaš krekani antivirus na njemu..Neznam što reći na to.

Ima on taj PC al kad čučneš{#}

14 godina
neaktivan

Skupljao sam za te laptope i PC mnogo godina,radio sve sto su od mene trazili,ucio sto vise i tako zaradivo pare!I nisam imao vise para da si kupin nesto ovako,ali sada sam opet dobio nesto,i planiram kupit ESS !

15 godina

Evo samo da ovom prilikom pohvalim nod32, koji mi je prilikom skeniranja pronasao "malware"-bar je on to mislio.. Naime, nasao je neku skriptu koju sam davno bio spremio u tekstni file koji jednostavno otvara i zatvara dvd citac do beskraja, dok se racunalo ne resetira. 

Dakle, tamo je bilo mnoooogo drugog teksta, ali među njim je bilo i ovo

"

Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7" )

Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection

if colCDROMs.Count >= 1 then

do

For i = 0 to colCDROMs.Count - 1

colCDROMs.Item(i).Eject

Next ' cdrom

For i = 0 to colCDROMs.Count - 1

colCDROMs.Item(i).Eject

Next ' cdrom

loop

End If

Spremi kao .vbs

"

Bravo Nod32 {#}

Google is NOT your friend!!!
14 godina
neaktivan
tpg kaže...
veki22 kaže...

Ima on taj PC al kad čučneš{#}

ne dipr  ! {#}

15 godina
IntelMan kaže...

Skupljao sam za te laptope i PC mnogo godina,radio sve sto su od mene trazili,ucio sto vise i tako zaradivo pare!I nisam imao vise para da si kupin nesto ovako,ali sada sam opet dobio nesto,i planiram kupit ESS !

Volio bi da ga poslikas,posto bi bio konkurencija Microman-u heh.

14 godina
protjeran

Oko 2.5 godine sam koristio Norton internet security u kombinaciji sa Malwarebytes Anti-Malware i zaista nikada problema sa virusima nisam imao.
Znalo ima se desiti da "procuri" nesta sitno,ali zaista super kombinacija.
Jedina zamjerka Nortonu sto nije skenirao download torrenata,ali za to sam ja bio kriv jer ga vjerovatno nisam dobro postelao,no opet pri pokretanju,
"zarazenog" torrenta,on ga blokira,tako da sam siguran.

......nazalost i mene je kriza čopila,pa si vise nisam mogao priustiti Nortona,tako da sam sada na AVG-u koji me uglavnom zivcira.
Blokira sve i svasta,i sta treba i sta ne treba,pa ga svaki puta moram "nauciti" da propusti ono sto je sigurno!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
15 godina
neaktivan
Godfahter kaže...

......nazalost i mene je kriza čopila,pa si vise nisam mogao priustiti Nortona,tako da sam sada na AVG-u koji me uglavnom zivcira.
Blokira sve i svasta,i sta treba i sta ne treba,pa ga svaki puta moram "nauciti" da propusti ono sto je sigurno!

Sto ne predjes na avasta ili aviru?.. 

16 godina

neka i godfather i intelman predu na Avast ili Aviru, dobiju bolju zastitu nego sto sada imaju, besplatno

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
14 godina
protjeran
mario1990 kaže...

Sto ne predjes na avasta ili aviru?.. 

Pa sta ja znam,Avasta sam imao davno prije i nekako mi je dosta resursa trosio,istina,prije sam imao puno slabiji komp,no nekako mi je ostao u losem sjecanju.

Ako se ne varam,Avast skenira stalno,time moze doci do stekanja,jer dosta igram online+frapsom slikam i ko za kuhac skidam nesta,ako bi mi jos on skenirao,

izgoriti ce mi i ova kanta sto imam.

Znam da to ne moram odjedanputa sve raditi,al eto,navikao na Nortona,koji te pukne u tzv silent mode i sve radi ko singerica-navika je navika{#}

Avira pak,ma imam frenda koji ju je dugo koristio i kaze da je kanta!

Eh sada,naravno,nije pravilo,ali opet.....los glas daleko se cuje.

Ne znam,moram probati obe kombinacije,barem dok ne dode ljeto,pa na baustelu,na crnjaka,za Nortona!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
17 godina

Evo ti ovdje usporedba potrosnje Avasta i Avire (Avast oko 30mb), asto se tice protekcije Avast izmedju ostalog ima jako dobar Web Shield.

Preporuka za Avast {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
14 godina
neaktivan
kako da stavim da mi svakih 15 min. MSE updatea?
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
kako da stavim da mi svakih 15 min. MSE updatea?

Sta ima skidati svaki 15 min ?

14 godina
neaktivan
pa et ja tako zelim da nebi ostao bez koje definicije i nekad mi nece automatski update msea
14 godina

Avira.

I always tell the truth, even when I lie.
14 godina
neaktivan

avast!...

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
17 godina
neaktivan

CIS stavljam na novi komp.

OT :

pošto ne mogu naći ultimativnu av temu, pitat ću ovdje... koji AV da stavim na stari komp koji ću ostavit svojima i da ne bude previše naporan al da dobro štiti. dakle, za manje upućene :D

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
neaktivan

Avast,SuperAntiSpyware,malwarebytes + Comodo Antivirus koji je isključen i koristim ga samo za skeniranje

14 godina
neaktivan
djdomi kaže...

CIS stavljam na novi komp.

OT :

pošto ne mogu naći ultimativnu av temu, pitat ću ovdje... koji AV da stavim na stari komp koji ću ostavit svojima i da ne bude previše naporan al da dobro štiti. dakle, za manje upućene :D

po meni avast free

i malo edukacije roditelja

null
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice