Kao prvo, pozdrav svima jer sam novi na forumu! Kao sto vidite iz imena teme iman problem i nemogu se odlucit koji antivirus da koristim. Ako bi mi mogli objasnit koji je po vama najbolji i zasto,nesto malo o njihovoj detekciji,koristenju resursa i dojmu opcenito. Ako mozete preporucite mi neke antispayware programe i registry cleanere. Vec sam gledao po forumu o antivirusima ali nisam bas shvatio koji je najbolji i zasto od ova tri navedena AV-a. Vec iman instaliran avg free i cini mi se da dobro obavlja svoj posao ali nisam siguran. Hvala unaprijed! :)
Nod32 vs. AVG free vs. Avira free
- poruka: 96
- |
- čitano: 40.749
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ja sam imo AVG i uopće nisam zadovoljan kak je radio jer radi za nešto što neću spominjat. Sada koristim Aviru super je zato jer pronalazi viruse koji su skriveni i možeš ih izbrisat super je. Jedino mislim da nema za internet zaštitu al imam Ad-Aware pa nemam brige.
NOD32 je najbolji, zato i nije free. Sto se tice antispyware-a ja koristim Spybot i zadovoljan sam, a za čišćenje registra dobar je TuneUp Utillities.
Pa izaberi jednog od njih neces pogrijesit oba dvoje nisu veliki potrosaci resursa i neusporedivo su bolje rijesenje od tog AVG-a kojeg imas njega se rijesi i nema problema, ak ti NOD nije dostupan instaliraj Aviru Free koja je daleko najbolji besplatni antivirus i s njom nece bit problema!!!
Mislim da cu stavit nod32
Po meni nema boljeg od NOD32.
Slobodno to stavi.
Samo da znate nod32 necu kupit nego mi je frend dao neki "fix" koji instaliras poslje instalacije noda i traje ti do 2050 g. :D uvjek pise 31 dan dok ne istekne ,lol, taj fix nije virus, skenira san ga pa sta mislite jeli bolje instalirat neki free AV ili upotrijebit taj "fix" ?? njemu nod radi normalno pa sad neznam sta cu...
NOD32 - najviše malware-a detektira i uništi.
Ja san nakon 3 god , s nod-a presa na aviru free , i moran rec da je odlican antivirus
+ comodo firewall
+ spybot
= SIGURNOST!
Nema boljega od KASPERSKOG(Kaspersky Internet Security 2009), koristio sam NOD32, ali kad sam instalirao Kasperskog našao mi je 2-3 trojanca i još neke viruse tako da je moj izbor definitivno kaspersky. Provao sam i mnoge druge antivirusne programe, ali niti jedan mi se nije pokazao dobar kao Kaspersky. Što se tiče ovih što si ti naveo ja bih stavio NOD32 jedino ako ga kupiš, a AVIRU ako želiš besplatno i dobro.
@Taj fix testiraj na http://www.virustotal.com/ pa vidi što će reći 39 antivirusnih programa i ne smije se na forumu govoriti o piratstvu.
ja imam i eset smart security i AVG free i oba su odlična.koji god uzmeš nećeš promašiti.
Skenira sam preko te stranice i virus je. Hvala na upozorenju i necu vise o piratstvu. Mislim da cu aviru sada... hvala puno!!!
Definitivno Aviru, a nemoj nikada koristiti crackirane verzije antivirusnih programa. Vjeruj mi, znam iz iskustva, da nakon nekog vremena stvari pođu kvragu i svakakva se gamad provuče (ponajprije onda gamad što bude na USB stickovima). Najgore je što to ne skužiš dok:
a)Dok ne instaliraš, onako iz znatiželje, neki drugi antivirusni program i skeniraš računalo s njim
b) Dok skužiš da na računalo nešto neuobičajeno sporo/loše radi.
Avira je zakon i drži se nje, a ako hoćeš komercijalni antivirus onda ga kupi, a nemoj crackirati.
Ima li avira nešto kao resident shield od avg-a?? oce li blokirat neki skriveni virus sa usb-a koji se sam pokreće i ulazi u sistem i koji je skriven?? skenira li fajlove s kojima se radi npr. skenira li automatski nesto sto skinen sa neta?? razumjete sta zelin reć??
Godinama koristim Aviru free i odlična je,kako u detekciji,tako i u nenametljivosti.
Evo sad sam instalirao Aviru professional verziju i sa njihovih stranica dobio license key za 30 dana.
Zanima me hoću li moći ponovno aktivirati probnu verziju nakon 30 dana sa novim ključem i ima li tko iskustva u usporedbi Avire free i pro verzije?
Recimo,pro verzija mi je detektirala jednog trojanca,a free nije.
Od ovih ponudjenih po mom misljenju nema puno rasprave
1.NOD32
2.Avira free
3.AVG free
-samo sto bih jos dodao da obavezno uz NOD32 dodas Superantispyware
ili Malwarebytes
Koristim NOD32 i radi super sve...
eo ovako... imao sam svaki od navedenih određeno vrijeme i avira mi se pokazala najbolja. AVG free je bio dobar jer sam bio uvjeren kako nemam nikakav virus :) . možda je sa pravim programom tj ne free izdanjem puno bolje ali to nisam imao priliku koristiti. NOD32 sam imao dosta dugo i bio zadovoljan s njime, ali nedavno sam našaoa preporuku za aviru a kako u tom trenutku nisam imao ništa drugo instalirano sam ju odlučio probat. našla mi je čak nekoliko virusa i wormova u datotekama koje su bile tu još od kad sam imao AVG,a nije ih ni on ni NOD32 našao... još jedna možda i najbitnija prednost što je besplatna za razliku od NOD32 (snalaženje sa updateovima i trial verzijama NOD.a neću komentirat )
imao sam nod32 dok nije istekao,kad je istekao poceo mi se pojavljivat BSOD,uvijek neka druga greska.sada sam stavio aviru besplatnu i super sam zadovoljan,svaki dan mi radi update i nista mi ne steka.
Znaci avira! Imam Revo uninstaller i Your Uninstaller pro, sto mi preporucate za uklanjanje avg-a???
ja sam prvo koristio avg. pa onda malo avast. pa malo nod32 i sad aviru. za nju imam samo rječi pohvale. sad mi više ništa ne pada na pamet osim avire.
Eto ako češ free onda Aviru ,ako kupuješ Nod (ja ga imam) a Aviru kad nekome instaliram winse pod obavezno!
Ima li avira nešto kao resident shield od avg-a?? oce li blokirat neki skriveni virus sa usb-a koji se sam pokreće i ulazi u sistem i koji je skriven?? skenira li fajlove s kojima se radi npr. skenira li automatski nesto sto skinen sa neta?? razumjete sta zelin reć??
Znaci avira! Imam Revo uninstaller i Your Uninstaller pro, sto mi preporucate za uklanjanje avg-a???
Samo da znate nod32 necu kupit nego mi je frend dao neki "fix" koji instaliras poslje instalacije noda i traje ti do 2050 g. :D uvjek pise 31 dan dok ne istekne ,lol, taj fix nije virus, skenira san ga pa sta mislite jeli bolje instalirat neki free AV ili upotrijebit taj "fix" ?? njemu nod radi normalno pa sad neznam sta cu...
Taj fix za nod da traje do 2050 je virus... pa sad odluči oćeš li i dalje koristit taj nod...
Taj fix za nod da traje do 2050 je virus... pa sad odluči oćeš li i dalje koristit taj nod...
Možda tebi nije ali onaj koji san ja ima je bija, skeniraj taj fix (ne nod nego samo fix) na http://www.virustotal.com/
Ako ćeš free onda Avira, ako ćes kupovati onda Nod.
I jedan i drugi su odlični, brzi, troše malo resursa, dobra detekcija.