Pozdrav svima, imam problem sa Hotmail računom, netko se već mjesec dana pokušava ulogirati preko vpn, nebi ni skužio da mi Hotmail nije danas odjednom blokirao račun i kad sam otvorio login povijest imao sam što za vidit, od 07.09. netko pokušava svaki dan po par puta se ulogirati neuspješno jer ne pogađa lozinku. Jedino čega se mogu sjetiti sumnjivog je što sam tad otprilike dobio jedan od onih ransomware maila u kojem tvrde da imaju eksplicitni video mene, odmah sam znao da je scam, na žalost znatiželja je bila jača od mene pa sam otvorio mail (na android mob) i vidio da sam taj mail kao sam sebi poslao. Jbg, očito sam ostavio negdje mail i "procurio" je, na haveibeenpwned izbacuje samo jedan data breach iz 2022.
Inače sam iznimno pažljiv gdje ostavljam mail i koje stranice posjećujem, komp ne koristim već samo mob za surfanje. Ono što sam napravio je promjenio lozinku i promijeniti ću alijas za login (budala ga više puta mijenjao pa su blokirali na tjedan dana). Mail ima dvofaktorsku zaštitu u obliku potvrde pomoću drugog maila ili poruke na mobitel.
Ono što me trenutno brine je činjenica da su saznali puni naziv maila za oporavak (kad se dođe do toga dijela bude cenzuriran pa treba upisati puni mail za kod) te pokušavaju i u njega provaliti što im za sada ne uspijeva zbog lozinke. Taj mail se isključivo koristi za oporavak drugih mailova, za ništa drugo osim toga... Kako su uspjeli saznati taj mail?
Jel' mi najbolja opcija napraviti potpuno novi mail?