Samsung Galaxy S8/S8+

poruka: 3.743
|
čitano: 970.584
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

ocean77 

Da, meni također definitivno bolje izgleda. Samsungova kamera ima umjetan look, stvarno je algoritam za peglanje šuma preagresivan.

Evo mala usporedba sa JPG slikom direktno iz Samsungove kamere, te RAW fotkom koju sam procesirao za doslovno 2min. Tu se baš vidi kako se da izvući puno više iz kamere ako se ispegla softver. Iako sumnjam da će Samsung išta napraviti dok im god prodajni rezultati štimaju. Pogledajte koliko manje smudginga na slici, unatoč više šuma. Netreniranom oku će JPG slika biti bolja, ali nije niti blizu.

jpg crop jpg crop
raw crop raw crop
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 21:01 (MARKOZD15).

2 0 hvala 1
11 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Na ovom tvom primjeru gore nekima ce na desnom cropu biti mozda malo previse šuma i vise ce im se svidjati "ispeglana" fotka...ne znam, meni manje smeta taj šum od onog umjetnog "noise reduction-a".

Steta da nema "full manual mode" i 4K video...ali nema veze, dovoljno je da posluzi i kao primjer svima u komentarima iznad koji su mi lupali minuse za ono sto sam pisao.

Sreca da se nadje netko tko ima znanja da se moze prodiskutirati o ovoj temi...mislim da je sada sve receno...tko kuzi, bit ce mu jasno ovo o cemu smo pisali.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Još malo JPG vs RAW (procesirano u Lightroomu).

Pogledajte kako ljepse i oku ugodnije izgledaju slike koje su rucno procesirane. 

EDIT: Lijevo JPG, desno RAW

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.9.2017 23:18 (MARKOZD15).

3 0 hvala 0
17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Ja sma eye candy manijak tak da meni raw izgleda bolje vibrantnije i prirodnije pure HDR 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Ajde da sjasete malo s kamere novi update za bixyb omogucuje da onemogucimo bixby button, tako da nema vise slucajnih pokretanja :D, jos da sammy da da ju remapamo di ces bolje :D

Dirtbike - most fun you can have with your clothes on
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Što vi ne koristite Bixby? Ja ga koristim u kombinaciji sa Google Assistantom i zakon je

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S8/S8+
MARKOZD15 kaže...

Pogledajte kako ljepse i oku ugodnije izgledaju slike koje su rucno procesirane. 

A ja to pricam cijelo vrijeme ovom super duper fotografu. Ako zelis dobre fotke samo postprocesing. Niti jedan aparat na ovom svijetu ti nece procesirati fotke kako ti zelis. Samo slikanje u rawu i kasniji procesing po zelji. Tu se vidi kvalitet senzora. Mobitel ima zadatak da napravi fotke koje lijepo izgledaju na njegovom ekranu i koje su malene radi lakseg postanja na drustvene mreze a ovaj strucnjak cijepa dlake na cetvero i tarzi kvalitet full frame aparata.... 

Cijele traktate je napisao o senzoru velicine zrna rize i ocekuje da ce monografije raditi na njemu. Smara vise sa tim....

14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Ja ne kuzim sto napadate covjeka. S njim se slazem u potpunosti. Ne ocekuje se od S8 da radi slike kao DSLR, ocekuje se da radi sto bolje slike unatoc malom senzoru (dakle da ima sto bolje procesiranje slike), a S8 ima losije procesiranje slike od konkurencije. Ocekujem od Samsunga fix, kao covjek koji je dao toliko love za flagship

2 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa neka kuka samsungu onda. A drugo ako nije zadovoljan sto je jedan prodao pa kupio drugi i sad pise bezbroj postova da dokaze da slike ne valjaju. Ja sam skuzio poslije 3 sta zeli reci. A ti? ;)

15 godina
neaktivan

full koristim bixby, ali nebrojeno puta sam ga slucajno stisnuo, ovak sam rjesio problem a za input ili long press ili hi bixby

Dirtbike - most fun you can have with your clothes on
7 godina
neaktivan
Pozdrav, prije 3 mjeseca sam kupila galaxy s8 i vec nekih 10-ak dana mi izbacuje da je sustav prepoznao vlagu u punjacu/usb prikljucku i ne mogu ga puniti. To se povremeno ugasi i uspijem ga napuniti, ali se opet pojavi. Mob nije bio u kontaktu s vodom, jel netko zna sto to moze biti?

0 0 hvala 0
11 godina
Torent kaže...
MARKOZD15 kaže...

A ja to pricam cijelo vrijeme ovom super duper fotografu. Ako zelis dobre fotke samo postprocesing. Niti jedan aparat na ovom svijetu ti nece procesirati fotke kako ti zelis. Samo slikanje u rawu i kasniji procesing po zelji. Tu se vidi kvalitet senzora. Mobitel ima zadatak da napravi fotke koje lijepo izgledaju na njegovom ekranu i koje su malene radi lakseg postanja na drustvene mreze a ovaj strucnjak cijepa dlake na cetvero i tarzi kvalitet full frame aparata.... 

Cijele traktate je napisao o senzoru velicine zrna rize i ocekuje da ce monografije raditi na njemu. Smara vise sa tim....

Na HTC 10 mi nije trebao RAW jer je i JPEG odlican, ali ni njegova kamera nije bez mana....dosta losiji dynamic range, sporiji AF, a promjenio sam ga jer mi trenutno trebaju neke kvalitete koje S8+ ima i koje M10 nema...na zalost kamera nije medju tim kvalitetama.

Sto se tebe tice...raspravljas o necemu sto te uopce ne zanima i trivijaliziras stvari...razlike postoje medju kamerama kao sto postoje razlike i medju ekranima ili ti smatras da je i to sve isto?

Sta bi ti rekao da ja komentiram u tvom stilu kako su svi ti maleni ekrani od 5-6 inca isti drek ker su mali i da se tu nema sta raspravljati...mislim da je i slabovidnoj osobi jasno da ekran HTC 10 nije dobar kao ekran na Galaxy S8 kao sto ce i svako iskusnije oko vidjeti da je JPEG HTC 10 ili U11 bolji od Samsungovog i sad ti dodjes pametovati o zrnima rize i sl. glupim usporedbama...ako nemas neki pametan komentar nemoj trolati. 

8 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

The Verge: Samsung's Bixby button is structural bloatware

Interesantan naslov za interesantan članak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

dai mi vlasnici S8/S8+ imamo koju "značajku s iPhonea X (URL)

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tanci kaže...
Pozdrav, prije 3 mjeseca sam kupila galaxy s8 i vec nekih 10-ak dana mi izbacuje da je sustav prepoznao vlagu u punjacu/usb prikljucku i ne mogu ga puniti. To se povremeno ugasi i uspijem ga napuniti, ali se opet pojavi. Mob nije bio u kontaktu s vodom, jel netko zna sto to moze biti?

Pa da je i bio u kontaktu s vodom to se nebi smjelo događati.

Ja nebi čekao 10-ak dana. Prvi put kad bi mi se to dogodilo podivljao bi i odjurio u servis i tražio novi mobitel a oni neka si rješavaju problem s tim.

Pre skup je to mobitel da mu se događaju takve stvari.

13 godina
neaktivan
robogo kaže...

The Verge: Samsung's Bixby button is structural bloatware

Interesantan naslov za interesantan članak.

Pljuju po Bixbyu a nitko ga nije koristio kako spada. 

Bixby je bolje zamišljen od bilo kojeg pomočnika i po meni je trenutno najbolji.

Novinari i recenzenti su ga koristili 2-3min i odmah zaključili da ne valja. Klasična priča.

12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Jučer sam uplatio preko HT-a i Dinersa 3900 kn (12 rata x 325 kn) za SAMSUNG GALAXY S8+ 64GB Black + STARTER KIT (koji je uračunat u cijenu).

Interesantno, uopće ne osjećam ono ushićenje i radost išćekivanja kao nekad kad sam čekao novi mobitel. Razlog je što moja Xperia Z3 radi savršeno i pitam se dali će S8+ biti uopće tako dobar. Tim prije što nisam nikakav gamer i igre preko moba me uopće ne interesiraju.

Naime, glavni razlog što sam se odlučio za kupnju S8+ je bila trenutna impresioniranost vrhunskim zaslonom. Međutim, kad se sjetim da sad slijedi kupovanje kvalitetne zaštite za njega, bižičnog punjača i.t.d., muka mi je ....

Možda je to samo trenutna depresija zbog današnjeg vremena a kad stigne možda živnem .... 

Jel ima netko tu tko je imao Xperiju Z3 pa da je prešao na S8+ da mi napiše par riječi usporedbe?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ja sam zadnji put osjecao tako nesto kad sam narucio note 4. sad toga vise nema... Cak nemam volje mijenajti uopste svoj nexus 6p.... Dolaticu i dodatne zezancije za sta?

12 godina
neaktivan
Torent kaže...

Ja sam zadnji put osjecao tako nesto kad sam narucio note 4. sad toga vise nema... Cak nemam volje mijenajti uopste svoj nexus 6p.... Dolaticu i dodatne zezancije za sta?

14 godina
RobotTitan kaže...

Jučer sam uplatio preko HT-a i Dinersa 3900 kn (12 rata x 325 kn) za SAMSUNG GALAXY S8+ 64GB Black + STARTER KIT (koji je uračunat u cijenu).

Interesantno, uopće ne osjećam ono ushićenje i radost išćekivanja kao nekad kad sam čekao novi mobitel. Razlog je što moja Xperia Z3 radi savršeno i pitam se dali će S8+ biti uopće tako dobar. Tim prije što nisam nikakav gamer i igre preko moba me uopće ne interesiraju.

Naime, glavni razlog što sam se odlučio za kupnju S8+ je bila trenutna impresioniranost vrhunskim zaslonom. Međutim, kad se sjetim da sad slijedi kupovanje kvalitetne zaštite za njega, bižičnog punjača i.t.d., muka mi je ....

Možda je to samo trenutna depresija zbog današnjeg vremena a kad stigne možda živnem .... 

Jel ima netko tu tko je imao Xperiju Z3 pa da je prešao na S8+ da mi napiše par riječi usporedbe?

vjeruj mi vidjet ćeš razliku odmah. Ja sam koristio Xperia Z3 ona i dalje super radi ali eto došlo vrijeme da se mjenja mob. Ja za sada u korištenju galaxy s8+ modela nisam vidio niti jednu zamjerku, dapače same pohvale.  Ali to je naravno od korisnika do korisnika, u mojem slučaju prelazak se svakako isplatio. ... 

Ako te zanimaju još koje informacije, slobodno se javi na PM 

12 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
RobotTitan kaže...

vjeruj mi vidjet ćeš razliku odmah. Ja sam koristio Xperia Z3 ona i dalje super radi ali eto došlo vrijeme da se mjenja mob. Ja za sada u korištenju galaxy s8+ modela nisam vidio niti jednu zamjerku, dapače same pohvale.  Ali to je naravno od korisnika do korisnika, u mojem slučaju prelazak se svakako isplatio. ... 

Ako te zanimaju još koje informacije, slobodno se javi na PM 

Tnx na podršci!  Sigurno ću ti se javiti i na PM jer S8+ mi je totalna nepoznanica ali sada samo jedna kratka usporedba bez nekakvog detaljiziranja već općenito: koji ima bolju kameru u automatskom modu? Z3 ili S8+? Mislim na fotke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2017 9:50 (RobotTitan).
14 godina
RobotTitan kaže...

Tnx na podršci!  Sigurno ću ti se javiti i na PM jer S8+ mi je totalna nepoznanica ali sada samo jedna kratka usporedba bez nekakvog detaljiziranja već općenito: koji ima bolju kameru u automatskom modu? Z3 ili S8+? Mislim na fotke.

S8+, kvalitetnije te živopisnije boje,,,, 

13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina

2,3 stranice prije o tome se pisalo LINK

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2017 12:53 (Gale92).
11 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Baterija...i ekran su na ovom mobitelu dvije karakteristike koje najvise vrijede.

Slicno mi je baterija drzala i na S7 Edge.

Sve mi je upaljeno, lokacija, bluetooth (spojen je stalno sa satom Amazfit), svjetlina ekrana na nekih 80%...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2017 13:02 (ocean77).

0 0 hvala 0
11 godina
RobotTitan kaže...

Ako si nekakav nezahtjevan korisnik bit ce ti super kamera na S8...sve je na njoj umjetno, fotkas travu, a ona kao sa razglednice zelena da zelenija ne moze biti, fotkas stariju osobu, a ona kao balzamirana...kontam da su sa kamerom najzadovoljniji sredovjecni ljudi koji bi jos zeljeli biti mladi.

12 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
RobotTitan kaže...

Ako si nekakav nezahtjevan korisnik bit ce ti super kamera na S8...sve je na njoj umjetno, fotkas travu, a ona kao sa razglednice zelena da zelenija ne moze biti, fotkas stariju osobu, a ona kao balzamirana...kontam da su sa kamerom najzadovoljniji sredovjecni ljudi koji bi jos zeljeli biti mladi.

Nisam zahtjevan korisnik ali nisam ni slijep! 

Ako je ovako kako si napisao onda je kamera na Xperia Z3 bolja! Na Z3 je jedini problem bila crvena jer je uvijek ispadala na pol magenta.

Sad si me bacio u bed ... Pa neću valjda sa konja na magarca!? 

Možda to poprave u Oreu? Ili je to nemoguće popraviti softverski??

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2017 13:40 (RobotTitan).
10 godina
ocean77 kaže...

bas tako. tocno ono sto fotografi rade u postprocesu da slika izgleda malo oku ugodnije, ovaj mob napravi odmah, tako da ce bit prezadovoljan 

13 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...
ocean77 kaže...
RobotTitan kaže...

Nisam zahtjevan korisnik ali nisam ni slijep! 

Ako je ovako kako si napisao onda je kamera na Xperia Z3 bolja! Na Z3 je jedini problem bila crvena jer je uvijek ispadala na pol magenta.

Sad si me bacio u bed ... Pa neću valjda sa konja na magarca!? 

Možda to poprave u Oreu? Ili je to nemoguće popraviti softverski??

A koga i ti slušaša za kameru na S8. 

Priča ti lik koji ima M10 i koji je od te kamere napravio nauku. 

12 godina
neaktivan
digitall kaže...
ocean77 kaže...

bas tako. tocno ono sto fotografi rade u postprocesu da slika izgleda malo oku ugodnije, ovaj mob napravi odmah, tako da ce bit prezadovoljan 

Pa jel bar kvaliteta razgovora izvrsna kao što pišu recenzenti!? Ako ni to nije točno, neću ga ni preuzeti! 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice