Note4 gubi signal na području slabije pokrivenosti

poruka: 3
|
čitano: 2.230
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Samsung Note 4 i slab signal mreže

Od kada sam počeo raditi na području slabije pokrivenosti mrežnim signalom, dakle izvan urbane sredine, primjećujem da signal zna biti toliko slab da uopće ne mogu uspostaviti poziv ili poslati poruku, a na nekim mjestima čak i ako uspijem uhvatiti signal za poziv, internet uopće ne funkcionira. U gradu sve normalno funkcionira. Mreža je bonbon, a uređaj Samsung Galaxy Note 4. Na drugim telefonima signal je također slab, ali unatoč tome pozivi, poruke i internet normalno funkcioniraju.

- Ne koristim nikakvu zaštitu za mobitel što bi možda moglo utjecati na jačinu signala.

- Mijenjanje postavki mreže (network modes i access point names) ne pomaže.

- U bonbon-u su mi rekli da je sve u redu sa mojom tarifom.

- Telefon prepoznaje IMEI i on je isti kao i na poleđini ispod baterije.

- Kada SIM karticu stavim u drugi mobitel sve bude ok.

- Kada stavim druge SIM kartice u moj telefon imam isti problem.

- Tvornički reset nije pomogao.

- Instalirao sam različite firmware - custom i stock - ali opet isti problem. Od stock firmware-a probao sam za različite zemlje, kao i različite verzije.

- Čak sam i flashirao različite drivere za modem.

- Garanciju naravno više nemam.

- U servisu su mi rekli da, s obzirom što sam sve gore navedeno napravio, stvar mora biti tvorničke prirode, vezano za taj model mobitela i da oni tu ništa ne mogu. Rekli su mi još da upravo popravljaju Note 4 kojem se IMEI srušio iz čista mira.

Je  li se netko suočio sa sličnim problemom? Može li se tu još išta napraviti?

Tomislav

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 12:22 (vmd108).

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Note4 gubi signal na području slabije pokrivenosti

Ista stvar i kod mene na Redmi Pro. Ako nisam u gradi ili u okolici, posebno kad se nalazim negdje podalje, šuma itd mobitel postane neupotrebljiv za internet poruke i pozive. To ti je manjak podrške određene gsm frekvencije, 800mhz mislim. 

...................................... funny facts
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Note 4 i slab signal mreže

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 12:41 (Marko :D).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice