Rasprava o 3D printanju izdvojena tema

poruka: 766
|
čitano: 458.540
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Rasprava o 3D printanju

a da uzmes takvu kanalicu, plasticnu? limenu?

mislim, moze se printati, ali skuplja pita od tepsije

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Re: Rasprava o 3D printanju

A gledam opcije, moram motati aluminij ručno nekako. A valjda ću nekako uspjeti. Ali slažem se na kraju da bi tako bilo jeftinije.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
9 godina
Rasprava o 3D printanju

ako sam te dobro shvatio, i radi se o L kanalici, takvih kanalica od aluminija imas gotovih posvuda, 60x60mm L profil, obicno bude u duzini od 1 ili 2 m.

jeftino nije bas, posebice ako moras uzeti 2m, no, osobno, uzeo bih ovako nesto

https://www.ellabo.hr/kanal-60x60-eccp6060b-32-576m

jednostavno odrezes jednu stranicu da u profil pretvoris u l, i amen.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rasprava o 3D printanju

Evo čisto malo feedbacka, još učim 3d modelirati pa printam samo gotove modele.

Uglavnom prezadovoljan s P1S-om, printam PLA i PETG, s obzirom da PETG ispada prilično dobro, možda se čak samo na to prebacim...

Uglavnom, s obzirom da 3d printer kupujem već koju godinu pa nikako da dođe na red, i priče od tog razdoblja do danas (koliko modanja i svega je trebalo da se podesi printer kak spada), ovo je ko da kupiš laserski printer i rokaš...

Pali i vozi...

Skinuo FreeCAD pa nek igre počnu :D

1 0 hvala 0
5 godina
Ja isto jedva cekam da mi stignem od bambu laba x1 carbon combo,sad je na akciji po 1050e u 3djake

0 0 hvala 0
14 godina
Snake_cro kaže...

Evo čisto malo feedbacka, još učim 3d modelirati pa printam samo gotove modele.

Uglavnom prezadovoljan s P1S-om, printam PLA i PETG, s obzirom da PETG ispada prilično dobro, možda se čak samo na to prebacim...

Uglavnom, s obzirom da 3d printer kupujem već koju godinu pa nikako da dođe na red, i priče od tog razdoblja do danas (koliko modanja i svega je trebalo da se podesi printer kak spada), ovo je ko da kupiš laserski printer i rokaš...

Pali i vozi...

Skinuo FreeCAD pa nek igre počnu :D

Iskreno pored P1S ako nemaš potrebe za većim gabaritima printerom nema smisla uzimati drugi.

To je moje iskreno mišljenje. 

Npr prije bih uzeo polovni P1S nego novu S1 od anycubica. 

www.3ding.hr
15 godina
Pozdrav ekipa,
Razmišljam kupiti svoj prvi 3D printer. Često popravljam stvari, elektroniku, konzole itd., pa bi mi povremeno dobro došao.

Koliko vidim BambooLab A1 (mini) je no brainer za nekog tko je novi u printanju?
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kratos091 kaže...
Pozdrav ekipa,
Razmišljam kupiti svoj prvi 3D printer. Često popravljam stvari, elektroniku, konzole itd., pa bi mi povremeno dobro došao.

Koliko vidim BambooLab A1 (mini) je no brainer za nekog tko je novi u printanju?

Paa čak i nije no brainer koliko P1S npr.

Još uz to imaš enclosure, doslovce na P1S i X1C(od bambua jedino njih imam) zaboravim kad pustim da se nešto printa, zadnji print na p1s što sam polovnog uzeo s 1400 sati(testiram) sam zaboravio preko 48 sati, došao kad ono print nije mogao bolji ispasti.

A vidim na oglasnicima se da naći za 400tinjak eura(toliko sam ja ovog s 1400 sati platio).

www.3ding.hr
15 godina
Hm.. pa ok, ali to je praktički duplo više.. a i za stvari koje me i trebaju (unutarnji dijelovi konzola i joysticka), i PLA je sasvim dovoljan, ne treba mi ABS..
16 godina
Rasprava o 3D printanju

Meni je A1 mini bio backup opcija ako financije zaguste...

Koliko znam printer je ko i P1S plug and play što se printanja tiče jedino s obzirom na to da nije zatvoren imaš (vjerojatno, novi sam u tome :D ) ograničenja u izboru filamenta... ako su ti PLA i radni volumen dovoljni, vjerujem da je to to...

kruskar - kod mene je matematika na kraju bila jednostavna... žena je imala lagani shopping pa se i meni budžet automatski povećao :D 

Gravyri - fin stroj, čestitam ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2025 10:14 (Snake_cro).

1 0 hvala 0
15 godina

Ma dobio sam od frendova bon na 3djake shopu, tako da gledam samo nove, u tom shopu.

Bio sam se praktički odlučio za A1 mini, ali sad me kopka da li da ipak uzmem A1...

Hoće li možda A1 dugoročno biti pouzdaniji/čvršći, jer mu je ruka spojena s obje strane? Ili to nije nešto o čemu treba brinuti?

14 godina
Snake_cro kaže...

Koliko znam printer je ko i P1S plug and play što se printanja tiče jedino s obzirom na to da nije zatvoren imaš (vjerojatno, novi sam u tome :D ) ograničenja u izboru filamenta... ako su ti PLA i radni volumen dovoljni, vjerujem da je to to...

kruskar - kod mene je matematika na kraju bila jednostavna... žena je imala lagani shopping pa se i meni budžet automatski povećao :D 

Oho, koji stroj si na kraju ubo?

kratos091 kaže...

Ma dobio sam od frendova bon na 3djake shopu, tako da gledam samo nove, u tom shopu.

Bio sam se praktički odlučio za A1 mini, ali sad me kopka da li da ipak uzmem A1...

Hoće li možda A1 dugoročno biti pouzdaniji/čvršći, jer mu je ruka spojena s obje strane? Ili to nije nešto o čemu treba brinuti?

Je to je jedna od stavaka za koju se trebaš brinuti. Ima par slučajeva u Vinkovcima gdje su pucali nosači te "ruke". 

Iako opet iskreno, pored P1S po 400 eura što ih se da naći ja nebih ništa drugo gledao. 

Printer s enclosureom je pravi printer, još ako je nešto pouzdano kao P1S gdje ćeš bolje.

No svatko ima svoj izbor i finalnu odluku što će.

Nakon prvog core xy printera zaboravio sam na te bed slingere, jednostavno mi nemaju smisla pored core xy.

www.3ding.hr
16 godina
kruskar kaže...
Snake_cro kaže...

P1S + Creality Space Pi (za jednu špulu filamenta)...

A prvotno sam gledao Centauri Carbon/Kobru S1

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 15:08 (Snake_cro).
14 godina
Snake_cro kaže...
kruskar kaže...
Snake_cro kaže...

P1S + Creality Space Pi (za jednu špulu filamenta)...

A prvotno sam gledao Centauri Carbon/Kobru S1

Čestitam, dobra odluka! Nakon ovih S1 kod mene više Anycubic ne dolazi u obzir, a vidim da i Centauri Carbon nije isto pošteđen mnogih pi*darija s kojima i S1 imaju probleme.

Tako da definitivno je isplativije uzeti i Polovan P1S nego Novi S1 ili Centauri Carbon. 

Baš zadnjih mjesec dana radimo usporedbu i stress test, P1S s 1400 sati i kobra S1 s 300 sati, neusporediva razlika u prednost P1S, od kvalitete printa pa sve do same brzine.

www.3ding.hr
16 godina
Rasprava o 3D printanju

Hvala...

Ma dok se sjetim da kad sam prvi put planirao kupiti printer prije jedno 2 godine i gledao sam čini mi se NEptune 4 pro, vjerujem da je ovo daleko bolji stroj....

Velim, meni ko početniku puno znači taj plug and play...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice