FreeTrack - za ljubitelje simulacija

poruka: 3
|
čitano: 2.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znam da postoji tema (sa samo jednim postom) o FreeTrack-u kao o besplatnoj varijanti Track IR-a, ali odlucio sam otvoriti novu temu

jer:

-   mislim da spada pod samogradnje

-   tu pod samogradnjama se nalazi sve i svasta, samo ne ono sto bi trebalo biti - SAMOGRADNJE

-   izrada je besramno jeftina (par IR ledica, prekidac, kuciste za baterije, cca 20-30 kuna ako imate web kameru)

-   da potaknem ostale na slicne stvari

Radi se o jednostavnom hardveru koji mozete sami sastaviti i besplatnom softveru koji podrzava taj "hardver" i omogucuje vece uzivanje i

dozivljaj realizma u igrama koje ga podrzavaju.

Stranica na kojima su dani detaljni nacrti, kao i besplatan softver nalazi se

http://www.free-track.net/english/

Cijela storija bazirana je na pracenju pokreta glave sa 6 stupnjeva slobode, a par videa i jos koje objasnjenje mozete vidjeti u postu forumasa Minoza

http://www.bug.hr/forum/topic/dodatna-oprema-igre/freetrack/57610.aspx

IZRADA:

Osim nabrojanih stvari (par IR ledica, otpor, prekidac) kao osnova za izradu posluzila mi je stara kapa i one zicane vjesalice koje dobijete

u svakoj kemijskoj cistionici kada nesto date na ciscenje.

Bez obzira na jednostavnost izrade ipak je potrebna barem osnovna vjestina lemljenja, a pretpostavljam da svima koji se snalaze barem

koliko toliko sa lemilicom u ruci nece biti problem   prema uputama i linkovima sa FreeTrack stranice sve pospajati, kao i posluziti se carobnjakom

za izracun i nacin spajanja ledica ciji link je takodjer na stranici

Oni koji nisu bas vicni lemljenju vjerojatno ce potraziti pomoc nekog iskusnijeg, a takvi takodjer ne bi trebali imati problema sa spajanjem.

Sve potrebno mozete pronaci u Electronic Centru, Zagreb, Tratinska kod Ciboninog tornja, a vjerojatno i imate osim IC Led-ica (ma imate i njih

ak imate par starih daljinskih koje ne koristite)

U svakom slucaju tu je link na diode sa njihovim podacima koji ce vam trebati kod carobnjaka

http://www.kronos.hr/led-infracrvena-p-1889.html

Kao sto se vidi koristio sam kapu sa tvrdim siltom, tako da je cijela konstrukcija "samonoseca".   Kuciste za baterije sam zalijepio, ovaj komad

plastike sa strane je u stvari prva varijanta, ali odlucio sam da bi to mogao biti nosac za MIC i prekidac (tako da je ovo ver.2)

Ver. 1 je nastala prije godinu dana i bila je izvedena sa ledicama u istoj ravnini, ali barem meni ovo ovako vise odgovara.

Sve skupa radi odlicno (potreban je kratak period privikavanja) i toplo preporucam svim vlasnicima web kamera koji   osjecaju

dovoljno samopouzdanja da krenu u ovaj projekt

Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

mozes li napisati neke igre koje to podrzavaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: FreeTrack - za ljubitelje simulacija

na stranici od freetrack-a ti je popis, a isplati se i pogledati na wiki i youtube-u naci ces zanimljivih stvari vezanih uz FreeTrack

uglavnom manje vise svi simulatori, neke pucacine itd...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice