Pozdrav.
Mozda bu ovo glupo zvucalo ali na maticoj imam 1 4 pinski utor za ventilatore a venti su mi obadva 4 pinska, mogu nekako "prosiriti" to 1 4pinsko sto imam da bi bila 2? Ono ko usb da se prosiri
Pozdrav.
Mozda bu ovo glupo zvucalo ali na maticoj imam 1 4 pinski utor za ventilatore a venti su mi obadva 4 pinska, mogu nekako "prosiriti" to 1 4pinsko sto imam da bi bila 2? Ono ko usb da se prosiri
Prereži žicu prvog i spoji drugi na taj. Samo ne znam koliko ti je to zdravo u smislu povećanja jakosti struje koja će prolaziti matičnom (neka netko pametniji kaže nešto o tome). Ili spoji ventilator na molex konektor od napajanja (naravno rezanjem žica). To je uz pretpostavku da baš nećeš kupiš drugi vent koji ima molex.
Prereži žicu prvog i spoji drugi na taj. Samo ne znam koliko ti je to zdravo u smislu povećanja jakosti struje koja će prolaziti matičnom (neka netko pametniji kaže nešto o tome). Ili spoji ventilator na molex konektor od napajanja (naravno rezanjem žica). To je uz pretpostavku da baš nećeš kupiš drugi vent koji ima molex.
To sam si i mislio, ali ventovi su mi bili 150kn, nije mi bas za bacit. A mislio sam da odrezem 1 pin s venta i spojim na 3 pinski kojeg jos imam praznog, nebi se nesto sje*alo?
To sam si i mislio, ali ventovi su mi bili 150kn, nije mi bas za bacit. A mislio sam da odrezem 1 pin s venta i spojim na 3 pinski kojeg jos imam praznog, nebi se nesto sje*alo?
Pa nemoraš prerezat žicu,pa i 4 pinski idu na 3 pinske utore,sa tim da se ne može spojit 4.pin koji stoji bezveze sa strane ; )
EDIT:to bi bilo ovako...
Ako je vjerovati ovima: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/3-pin-4-pin-konektori-ya-cpu-fan/27994.aspx samo spojiš taj 4 pinski na 3 pina. Ta 4. žica ti je, vjerovatno i znaš, za kontroliranje brzine vrtnje. Znači vrtit će ti se na istoj (max) brzini.
Edit: ovo što je rekao 1BIT
Problem je u tome sto se ne vrti
A kad ga spojiš na 4 pinski?
Neznam,al ovo su ti utori,crveni su 3pinski,plavi su 4pinski,ako spajaš na inel-u dp45sg matićnoj u(my pc)...
Si pomislio da i procesor moram ohladiti?
Kad ga spojim na 4 pinski radi normalno..
Ma da postoji 100 hvala ja bi ti 200 puta stisnuo!
nema ti tu sta mozda ovo mozda ovo
skopcaj ga na moleks od napojne
to sam i ja uradio radi 100%
crvenu na zutu i crnu na crnu
EDIT:zuta nije potrebno ona ti je za rpm (broj okretaja)
nema ti tu sta mozda ovo mozda ovo
skopcaj ga na moleks od napojne
to sam i ja uradio radi 100%
crvenu na zutu i crnu na crnu
Ma uspio sam ga ja natjerat da radi na 3 pinski. Samo sam ugasio sistem kontrol na maticnoj i sad se vrti do kraja i hladi odlicno.
al to ti preopterecuje maticnu
3 ventilatora preopterecuju maticnu?
A decki imaju po 8..
da po 8 ali idu preko napojne a ne preko maticne
Ma nemoj ?
Pogledaj moje napajanje, matičnu i ventilatore .