Wordpress -> Stranice i Postovi

poruka: 13
|
čitano: 3.884
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Wordpress

Pozdrav, poceo sam ucit Wordpress, na prvu mi ne izgleda tak tesko, ali nesto me muci tj. ne mogu shvatiti.

Kak da postove dodam na neku drugu stranicu osim na pocetnu.

Kad napravim novu stranicu, na njoj mogu napisati samo jedan post i to je to.

Nadam se da ste me shvatili i da ce te pomoci. :)

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Wordpress

POSTS -> CATEGORIES -> upisi npr TEST onda idi POSTS-> ADD NEW -> napisi neki post npr egbdfdhrarhrrardad i sa strane oznaci kategoriju TEST i PUBLISH, to bi trebalo biti to

17 godina
odjavljen

Za to sam znao tj. za objavljivanje u kategorije.

Ali kak gore po deafultu na Wordpress-u ima, Pocetna stranica (dakle tu se objavljuju svi postovi) i Primjer stranice (tu je moguce objaviti samo 1 post), i onda bi ja htio da npr. u tom Primjer stranice objavim nekoliko postova,a ne samo 1...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Wordpress -> Stranice i Postovi

ako sam te dobro shvatio......zar to nebi trebalo jako jednostavno? Napises 100 postova ali prije PUBLISH oznacis kategoriju "Primjer stranice" tako da taj post spada u tu kategoriju.

17 godina
odjavljen
Bejtman kaže...

ako sam te dobro shvatio......zar to nebi trebalo jako jednostavno? Napises 100 postova ali prije PUBLISH oznacis kategoriju "Primjer stranice" tako da taj post spada u tu kategoriju.

Problem je kaj ta "Primjer stranice" nije kategorija nego stranica (Page)...

14 godina
protjeran

Krivo si shvaćen vidim. Gore ti govore(i) o kategorijama postova što nema veze s time što ti trebaš.

Da bi ti neka druga stranica koja nije home page prikazivala postove moraš to podesiti u settings-> reading.

Tamo imaš postavke što će ti točno fron page prikazivati. Da li će to biti zadnji postovi, ili možeš odrediti statičnu stranicu (page) koja će prikazivati postove, koju god odabereš.

Q.E.D.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Wordpress
Edge kaže...

Pozdrav, poceo sam ucit Wordpress, na prvu mi ne izgleda tak tesko, ali nesto me muci tj. ne mogu shvatiti.

Kak da postove dodam na neku drugu stranicu osim na pocetnu.

Kad napravim novu stranicu, na njoj mogu napisati samo jedan post i to je to.

Nadam se da ste me shvatili i da ce te pomoci. :)

odakle učiš wordpress? knjigu u ruke i udri!

13 godina
neaktivan

I mene također zanima dali postoji plug-in za wordpress koji omogućuje da se na stranici piše kao i na Facebooku (na naslovnici). Tj. da korisnik kada se registrira može pisati svoje statuse na stranici i da je to svima vidljivo (možda čak i gosti da mogu pisat), ali ne treba mi ono da se mogu sprijateljit i sl. jer ne pravim novi Facebook {#}.

Po mogućnosti da je besplatan.

Nema potpisa :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postoje čak i wp teme, istina komercijalne, a koje tvoj wp sajt pretvaraju u klasični "buddy sajt" gdje posjetioci tj registrirani članovi imaju mogućnost postavljanja sadržaja te je na taj način znatno povećana društvena interakcija a sajt pretvaraju u manju "društvenu mrežu"

Za ovakve teme potrebno je izdvojiti malo više, no i to je pokazatelj koliko je wp u posljednje vrijeme "moćna mašina"

14 godina
neaktivan
Nightcomer kaže...

Postoje čak i wp teme, istina komercijalne, a koje tvoj wp sajt pretvaraju u klasični "buddy sajt" gdje posjetioci tj registrirani članovi imaju mogućnost postavljanja sadržaja te je na taj način znatno povećana društvena interakcija a sajt pretvaraju u manju "društvenu mrežu"

Za ovakve teme potrebno je izdvojiti malo više, no i to je pokazatelj koliko je wp u posljednje vrijeme "moćna mašina"

Govoriš o BuddyPress-u???

http://buddypress.org/

Jel' ovdje ide potpis!?
13 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje u vezi postova i stranica na blogu.

Evo ovako uređujem jedan blog i sad imam na njemu 2 stranice gore u izborniku:

1."Početna" na kojoj mi se svi postovi prikazuju

2. "Strane društvene mreže" na toj ne mogu pisati postove jer WP nema tu opciju

Mene zanima kako da prikažem postove s 1. stranice na 2. stranicu od bloga?

Dakle hoću da mi neki postovi budu vidljivi i na 2. stranici pošto se ne vežu svi na istu temu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iwy000 kaže...

Imam jedno pitanje u vezi postova i stranica na blogu.

Evo ovako uređujem jedan blog i sad imam na njemu 2 stranice gore u izborniku:

1."Početna" na kojoj mi se svi postovi prikazuju

2. "Strane društvene mreže" na toj ne mogu pisati postove jer WP nema tu opciju

Mene zanima kako da prikažem postove s 1. stranice na 2. stranicu od bloga?

Dakle hoću da mi neki postovi budu vidljivi i na 2. stranici pošto se ne vežu svi na istu temu.

tu onda upotrebljavaš tzv kategorije - recimo imaš kategoriju "hrana" i "piće" i sada neke postove stavljaj u jednu, a neke u drugu kategoriju - i onda će ti se na početnoj izlistati svi, a ako korisnik klikne na pojedinu kategoriju, izlistati će se samo postovi iz te kategorije, i onda stavi link do te kategorije u menu

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
15 godina
neaktivan

Pozdrav, imam nekoliko pitanja u vezi wordpressa pa bih volio da mi se neki majstor wp-a javi preko PM da mi pomogne!

Zanima me kako doadati neki <div> unutar stranice, kako srediti neke pluginove, itd.

Ajmo znalci javite mi se!

Obrazovni portal za školarce :: www.ucenik.info ::

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice