Silverlight vs Flash....

poruka: 16
|
čitano: 3.292
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Silverlight vs Flash....

Bas me zanima kakvo korisnici imaju misljenje o flash-u....ja odkako se silverlight i html5 polako sire napustam flash....i zanima me,,,zasto neki webmasteri kazu da je flash buducnost,,,u sta ja ocigledno nevjerujem...

http://www.silverlight.net/learn/tutorials/full/1/

korisnici slobodno mogu postavljati linkove tutoriala i za silverlight i flash...pa da vidimo ko je jaci....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Silverlight vs Flash....
Još uvijek mala količina ljudi koristi silverlight...
15 godina
neaktivan
Silverlight vs Flash....

To jeste ali priznaj da video silverlightu ili u html5 trosi mogo manje resursa(opterecenje jezgri na komp-u) nego flash....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silverlight vs Flash....

Silverlight je po meni puno bolja i naprednija tehnologija od Flasha. Ima i još jednu dodatnu prednost - svi .NET (C#/VB) programeri sa istim znanjem mogu lako razvijati i za desktop (Winform/WPF), web(ASP.net) i Silverlight :)

Dok recimo Actionscript i znanja o Flashu možeš primjeniti samo na Flash :)

Potpis ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danijel kaže...

Silverlight je po meni puno bolja i naprednija tehnologija od Flasha. Ima i još jednu dodatnu prednost - svi .NET (C#/VB) programeri sa istim znanjem mogu lako razvijati i za desktop (Winform/WPF), web(ASP.net) i Silverlight :)

Još se mogu praviti i OutOfBrowser aplikacije. Jel netko ima još tutorijala za silverlight?

k1.c0
15 godina
neaktivan
Silverlight vs Flash....

I meni bi trebalo tutoriala za silverlight....ako neko ima neka postavi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Danijel kaže...

Ne bas... Actionscript-u je temelj java i javascript. Istina, silverlight koristi manje resursa, ali nikada se nece poceti koristiti kao flash. Ako cak i pocne dostizati flash, Adobe ce izbaciti actionscript 4.0 koji ima puno bolje performanse. A i sve je vise hatera microsofta, tako da... :/

15 godina
neaktivan

Ne bas... Actionscript-u je temelj java i javascript. Istina, silverlight koristi manje resursa, ali nikada se nece poceti koristiti kao flash. Ako cak i pocne dostizati flash, Adobe ce izbaciti actionscript 4.0 koji ima puno bolje performanse. A i sve je vise hatera microsofta, tako da... :/

Pa necu da hate-ujem neki dobar proizvod ako ga izbaci bilo ko.....ako je proizvod dobar on prolazi....bez obzira ko stoji iza njega....

15 godina
neaktivan
Sk8eR kaže...

Pa necu da hate-ujem neki dobar proizvod ako ga izbaci bilo ko.....ako je proizvod dobar on prolazi....bez obzira ko stoji iza njega....

To znaci da si objektivan prema stvarima. Npr. ja jos nisam ni instalirao silverlight jer ga je izdao microsoft. Da ga je izbacio Apple, vjerojatno bih vec u njemu radio programe. No kazem da nece uspijeti vise zbog drugih razloga. Medju najvecima je rasprostranjenost flasha. Pogledajte npr. Zyngu. Kompanija teska stotine milijardi da se prebaci na silverlight? Pa radje ce uloziti u poboljsanje flasha. :)

17 godina
neaktivan
dario111cro kaže...

Takvi koji hateaju vjerojatno ne odlučuju o ničemu. Ono što treba gledati je proizvod i njegova kvaliteta, a ne čije ime stoji iza njega. :)

A, zapravo, što se tiče popularnosti, mislim da je baš suprotno, mislim da je sve manje hatera Microsofta... ;)

Potpis ;)
15 godina
dario111cro kaže...
Sk8eR kaže...

To znaci da si objektivan prema stvarima. Npr. ja jos nisam ni instalirao silverlight jer ga je izdao microsoft. Da ga je izbacio Apple, vjerojatno bih vec u njemu radio programe. No kazem da nece uspijeti vise zbog drugih razloga. Medju najvecima je rasprostranjenost flasha. Pogledajte npr. Zyngu. Kompanija teska stotine milijardi da se prebaci na silverlight? Pa radje ce uloziti u poboljsanje flasha. :)

Jel to znači da nemaš instalirane ni Windowse?

15 godina
neaktivan
kipo kaže...
dario111cro kaže...
Sk8eR kaže...

Jel to znači da nemaš instalirane ni Windowse?

E sad si mu stvarno pokazao....ja sam veliki ljubitelj linux-a....ali to neznaci da mogu bez windows-a....jeste da postoji photoshop za linux distribucije....windows ne bi mi instalirao...

16 godina
neaktivan
Sk8eR kaže...

To jeste ali priznaj da video silverlightu ili u html5 trosi mogo manje resursa(opterecenje jezgri na komp-u) nego flash....

pogledaj...

Neznam baš koliko je istine u tome ali apple i ostali žele izbaciti adobe iz takta kojim je šibao dosta dugo s flash-em, ne radi se tu puno o preformansama nego o politici (da nebi netko mislio da sam ovo iz mržnje napisao, veliki sam ljubitelj applea)

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 7:53 (sk8 4 life).
16 godina
neaktivan
Silverlight vs Flash....

Tko kupuje Mrežu, svaki broj bude digitalna radionica, u kojoj Domagoj piše o Silverlightu. Najviše razvijanje aplikacija.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Tko kupuje Mrežu, svaki broj bude digitalna radionica, u kojoj Domagoj piše o Silverlightu. Najviše razvijanje aplikacija.

ja sam kupio dva broja...inace ne kupim ako mi tema broja ne paše, ode ja pogledat što piše u ovim što sam kupio...dali ima nešto o silverlisght

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 11:18 (sk8 4 life).
17 godina
neaktivan
Silverlight vs Flash....

Silverlight služi razvoju aplikacija i nije primarno namijenjen animacijama, bannerima, crtićima i sl. (iako i taj dio posla odrađuje odlično). Silverlight je funkcijski hibrid Java appleta i Flasha - lijep kao Flash, moćan kao Java Appleti, a zapravo moćniji jer:

- koristi .NET u pozadini

- XAML je vrhunska stvar

- 3D ubrzanje

- alati (Visual Studio, Blend)

Flash ima problem:

- spor

- Action Script jezik koji je smijurija prema C#-u ili Javi

Inače, trenutna penetracija Silverlighta je 60%, što nije baš malo.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice